• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Babama söylediğimde ortalik karışacak :(

Merhaba Arkadaslar
Sevgilimle 4 aydir tanisiyoruz ve 3aydir birlikteyiz. Ben atanmayi bekleyen bir ogretmenim sevgilimde ozel bir sirkette calisiyor. 24 yasindayiz
Babalarimiz cocukluk arkadasi ayni zamanda cokk uzaktan akrabayiz. Birlikte oldugumuzu onun ailesi, yakinlari biliyor ve onayliyorlar ama ben aileme soyleyemiyorum. Artik soylemem gerek biliyorum ama ailem boyle bisey olmasini kesinlikle istemiyor. İlk konusmaya basladigimizda agizlarini yoklamistim ama kesinlikle boyle bisey olamaz diyorlar.
Çünkü;
1. O gectigimiz birkac yil oncesine kadar biraz deli dolu yasamis ve benim ailem bunu biliyor
2. ona atilan bi iftira var. İftira olduguna eminim cunku bana yaptigi herseyi iyi ya da kotu herseyini anlatti. İftira atan insanida karsima cikartti herseyi anlattirdi. Ama tabi ailem isin gercek yuzunu bilmiyor dogal olarak kotu taniyorlar
3. Egitim farkimiz var o lise mezunu ben ise üniversite. Bu benim icin kesinlikle bir sorun teskil etmiyor ama malum aileler kizlari icin en iyisini istiyor. Buarada bu yil universite sinavina girmeye karar verdi aciktan bile olsa bitiricek. Benim icin bunada gerek yok ama o istiyor. Sonucta iyi bir isi var.
4. Babam biraz ters bi insandir herkeste kusur bulur bu nedenle babasiyla ilgili sıkıntisida var. Bu konuyu cok bilmiyorum ama ben.

Suan aklima gelenler bunlar soylemen gerekiyor artik ama ben aileme soyleyemiyorum. Bana fikir verirseniz cok sevinirimm. Söyledigimde ortalik karisacak aileler birbirine giricek diye cok korkuyorum. Buarada birbirimizi cok seviyoruz, mantıkende cok mutlu olacagimiza inaniyorum cunku her konuda fikirlerimiz isteklerimiz uyusuyor.ne yapmaliyim? Nasil soylemeliyim? Yuzuklerimizi takmak en kisa zamanda evlenmek istiyoruz :( :18:

canım baban ilk başta karşı çıkar sonra sen istiyorum dersen vermez mi bence verir ilk basta en güzeli bana al karsına otur ben istiyorum baba de bakalım ne diyecek canım benimde öyle bi derdim var bende inan korkuyorum ama babam ben istersem verir diye dusunuyorum tabi in:3::2:

canım kendimi babanın yerine koydum düşündüm,,, sanırım en az kafana takman gereken kısım eğitim farkı gibi geldi.. anlattığın gibi durumlar varken üniversite mezunu da olsa pek durumu değiştirmez gibi..

her kız babasına evlenmeyi düşündüğü kişiden bahsedeceği zaman çekinebilir.. zor bir konuşma sonuçta..
ben hiçbir pürüz olmamasına rağmen günlerce konuşma hazırlamıştım:) sonra heyecandan söyleyeceklerimi unutup direkt şak diye söyliyivermiştim:)

gerçekten inandığın bir yolsa eminsen babanla uzun bir konuşma yapacaksın gibi.. herşeyi anlat.. o söylemeden bazı şeyleri sen söyle.. onu fazla övme.. babanı kendi aileni öv.. ondan bahset sadece..
bazı zor sorulara önceden cevap hazırlasan iyi olur.. mesela "benim istemeyeceğimi bile bile nasıl başladın onunla görüşmeye?" gibi. babalar kızları hakkında hassaslar malum.. hemen "beni çiğnedin" moduna girebiliyorlar.. umarım böyle demez tabi.. ama olabilir..

İnsallah oyle olmaz canım söylediklerini göz önünde bulundurucam ama insallah senin gibi pat diye söylemem :D babalarımızın tepkisi cok farklı olabilir :D

canım baban ilk başta karşı çıkar sonra sen istiyorum dersen vermez mi bence verir ilk basta en güzeli bana al karsına otur ben istiyorum baba de bakalım ne diyecek canım benimde öyle bi derdim var bende inan korkuyorum ama babam ben istersem verir diye dusunuyorum tabi in:3::2:

Benim babam kolay kabullenebilecek biri değil inşallah ikimiz içinde hayırlisi olur canim :)

4ay surekli beraberdik ve butun cevresini onceden taniyordum yalnizca onu tanimiyodum.bu komik duyguyu insallah sende yasarsin ve beni anlarsin ;) gerci bir ismi 4ayda ezberleyebiliyorsan senin işin zor ;)
4 ay değil 4-5 yıl sonra neler düşüneceğini merak ediyorum ;)

4 ay değil 4-5 yıl sonra neler düşüneceğini merak ediyorum ;)

İllaki 4,5 yılda insanların düşüncesi değişir, bir insanla birlikte olsanda olmasanda. Bir insanı yillarca taniyip sonunda evlendiginde mutlu olma garantisi varmi? Hayir yok.. Ayrica önemli olan nekadar zaman geçirdigin değil bu süreçte nekadar yol kattetiğindir ;)

İllaki 4,5 yılda insanların düşüncesi değişir, bir insanla birlikte olsanda olmasanda. Bir insanı yillarca taniyip sonunda evlendiginde mutlu olma garantisi varmi? Hayir yok.. Ayrica önemli olan nekadar zaman geçirdigin değil bu süreçte nekadar yol kattetiğindir ;)
Ben dört ayda bırak evlilik yolunda ilerlemek için bAbaya açılmayı dört ayda dost bile olmam.
Tezcanlılığın bana ilk sevgilinmiş ve gözünü aşk bürümüş gibi bir izlenim veriyor. Tabii ki bi insanı bir ömür boyunca da 4 4lük tanıyamazsın ama sana 10 yıl bekle demiyorum. 4 ay da çok çok erken. Sen kendine niye bu kadar çok güveniyorsun anlamadım. Seninki cicim ayları heyecanı. Bırak ilişkiniz olgunlaşsın. Babana açılman için erken diyorum. Sana bir eleştiri getiriyorum. Her şeyi en iyi ben bilirim diye düşünme. Mutluluklar.

Son düzenleme:
Ben dört ayda bırak evlilik yolunda ilerlemek için bAbaya açılmayı dört ayda dost bile olmam.
Tezcanlılığın bana ilk sevgilinmiş ve gözünü aşk bürümüş gibi bir izlenim veriyor. Tabii ki bi insanı bir ömür boyunca da 4 4lük tanıyamazsın ama sana 10 yıl bekle demiyorum. 4 ay da çok çok erken. Sen kendine niye bu kadar çok güveniyorsun anlamadım. Seninki cicim ayları heyecanı. Bırak ilişkiniz olgunlaşsın. Babana açılman için erken diyorum. Sana bir eleştiri getiriyorum. Her şeyi en iyi ben bilirim diye düşünme. Mutluluklar.

Hayır canım ilk değil 4 yıllık bir iliskim oldu daha önce. O heyecanı falan bilirim ama bizimki öyle birşey değil, bunu anlayabilecek kadar tecrübem var. O 4 yıllik iliskimden daha olgun duruma geldi iliskimiz. Ayrica babama nekadar geç söylersem okadar kötü olcak. Artik başkasından duyacak diye korkuyorum bütün çevremiz ortak. Benden ve en kısa zamanda duyması iyi olacak. Benim sıkıntım zaten zamanla ilgili değil. Babamın tepkileri ;)

Evet ona aşığım ama cicim aylarıda değil tozpembe olarak gormedik hiç. İlk andan itibaren herşey direk yerine oturdu. Haklısın güven dedigin gibi cok önemli bunu hissetmekte cok guzel :) birde öyle bişey ki onun kadar anlayisli bir insan tanimadim hayatimda, iki deli dolu aşık oluyoruz sonra bir bakıyorum bu zamana kadar en yakin arkadaslarimla paylasmadigim syleri paylasiyoruz, yeri geliyo çocugum gibi ilgileniuorum onunla. Biz birlikte hersey olabiliyoruz :)

maşallah diyeyim inşallah hep böyle devam edersiniz bu cümleleri söylediğine göre mutlusun mutluysanda ne yap et evlen onunla böylesine mutluluğu insan bulamayabilir belkide insanın karsısına bir kere çıkar hayatta benımde böyle bir ilişkim vardı aynı hissettiklerini bende onunla hissediyordum ama suan ayrıyız.ayrılınca cok üzülüyor insan sen bence kaçırma bu cocugu :)

maşallah diyeyim inşallah hep böyle devam edersiniz bu cümleleri söylediğine göre mutlusun mutluysanda ne yap et evlen onunla böylesine mutluluğu insan bulamayabilir belkide insanın karsısına bir kere çıkar hayatta benımde böyle bir ilişkim vardı aynı hissettiklerini bende onunla hissediyordum ama suan ayrıyız.ayrılınca cok üzülüyor insan sen bence kaçırma bu cocugu :)

Çok üzüldüm neden ayrıldınız :((

Canım ben de herkes 4 ayın kısa bir süre olduğunu düşünüyorum ama yaşayan hisseden sensin inşallah doğru düşünüyorsundur.
Ben babama seneye söylicem yani herhangi bir problem olmamasına rağmen inan şimdiden stres yapıyorum :)
Hakkımızda hayırlısı olur inşallah

İnsallah oyle olmaz canım söylediklerini göz önünde bulundurucam ama insallah senin gibi pat diye söylemem :D babalarımızın tepkisi cok farklı olabilir :D

benim babam da dünya katısı bir insandır.. arkadaşlarım annem ablam korkudan yemek yiyememişlerdi o gün:) ama hiç beklediğim gibi olmadı.. dondu kaldı.. duygulandı.. sonra 500 civarı soru sordu.. sonra o konuşma hiç yaşanmamış gibi davrandı.. bikaç gün sonra istemeye ne zaman gelecekler demeye başladı:) inşallah senin için de sandığın kadar zor olmaz.. aman babanı kıracak bir laf kaçırma ağzından.. dürüst ve içten ol.. babalar kızlarına kıyamaz..

benim babam da dünya katısı bir insandır.. arkadaşlarım annem ablam korkudan yemek yiyememişlerdi o gün:) ama hiç beklediğim gibi olmadı.. dondu kaldı.. duygulandı.. sonra 500 civarı soru sordu.. sonra o konuşma hiç yaşanmamış gibi davrandı.. bikaç gün sonra istemeye ne zaman gelecekler demeye başladı:) inşallah senin için de sandığın kadar zor olmaz.. aman babanı kıracak bir laf kaçırma ağzından.. dürüst ve içten ol.. babalar kızlarına kıyamaz..

babamın onu önceden biliyor olması sıkıntılı ama inşallah dedigin gibi olur canim bir iki hafta içinde söylicem artık

babamın onu önceden biliyor olması sıkıntılı ama inşallah dedigin gibi olur canim bir iki hafta içinde söylicem artık

önceden biliyor olmasının avantajlarını kullan.. muhakkak iyi birşeyler vardır babanın beğeneceği.. onların üzerinden git..

ama herşeyden önce EMİN ol.. böyle konular baba ile bir kez konuşulur.. yarın öbürgün o olmadı şimdi böyle biri var demek çok zor olur bazı babalara..

Canım ben de herkes 4 ayın kısa bir süre olduğunu düşünüyorum ama yaşayan hisseden sensin inşallah doğru düşünüyorsundur.
Ben babama seneye söylicem yani herhangi bir problem olmamasına rağmen inan şimdiden stres yapıyorum :)
Hakkımızda hayırlısı olur inşallah

Teşekküt ederim canim inşallah, normalde bende söyleyemezdim ama busefer farkli, hissediyorum bunu

önceden biliyor olmasının avantajlarını kullan.. muhakkak iyi birşeyler vardır babanın beğeneceği.. onların üzerinden git..

ama herşeyden önce EMİN ol.. böyle konular baba ile bir kez konuşulur.. yarın öbürgün o olmadı şimdi böyle biri var demek çok zor olur bazı babalara..

Düşünmekten deliricem artık, hiç huzrlu değilim :( öyle yada böyle söylemeliyim :( öylediklerinizi gözönünde bulunduracağim :)

Back