Kız İsteme Babama söylediğimde ortalik karışacak :(

petted

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014
23
0
6
34
Eskişehir
Merhaba Arkadaslar
Sevgilimle 4 aydir tanisiyoruz ve 3aydir birlikteyiz. Ben atanmayi bekleyen bir ogretmenim sevgilimde ozel bir sirkette calisiyor. 24 yasindayiz
Babalarimiz cocukluk arkadasi ayni zamanda cokk uzaktan akrabayiz. Birlikte oldugumuzu onun ailesi, yakinlari biliyor ve onayliyorlar ama ben aileme soyleyemiyorum. Artik soylemem gerek biliyorum ama ailem boyle bisey olmasini kesinlikle istemiyor. İlk konusmaya basladigimizda agizlarini yoklamistim ama kesinlikle boyle bisey olamaz diyorlar.
Çünkü;
1. O gectigimiz birkac yil oncesine kadar biraz deli dolu yasamis ve benim ailem bunu biliyor
2. ona atilan bi iftira var. İftira olduguna eminim cunku bana yaptigi herseyi iyi ya da kotu herseyini anlatti. İftira atan insanida karsima cikartti herseyi anlattirdi. Ama tabi ailem isin gercek yuzunu bilmiyor dogal olarak kotu taniyorlar
3. Egitim farkimiz var o lise mezunu ben ise üniversite. Bu benim icin kesinlikle bir sorun teskil etmiyor ama malum aileler kizlari icin en iyisini istiyor. Buarada bu yil universite sinavina girmeye karar verdi aciktan bile olsa bitiricek. Benim icin bunada gerek yok ama o istiyor. Sonucta iyi bir isi var.
4. Babam biraz ters bi insandir herkeste kusur bulur bu nedenle babasiyla ilgili sıkıntisida var. Bu konuyu cok bilmiyorum ama ben.

Suan aklima gelenler bunlar soylemen gerekiyor artik ama ben aileme soyleyemiyorum. Bana fikir verirseniz cok sevinirimm. Söyledigimde ortalik karisacak aileler birbirine giricek diye cok korkuyorum. Buarada birbirimizi cok seviyoruz, mantıkende cok mutlu olacagimiza inaniyorum cunku her konuda fikirlerimiz isteklerimiz uyusuyor.ne yapmaliyim? Nasil soylemeliyim? Yuzuklerimizi takmak en kisa zamanda evlenmek istiyoruz :18:

Valla hiç korkmucaksın el ele tutacaksınız birbirinizin arkasında durucaksınız sende anneni mi alıyon karşıa babanı mı alıp knuşcaksn onuda getirip konuşturcaksın o iftira olayını anlatcak ailenin de güvenini kazanıcak sonrada diğer ön yargıları zamanla kaldırıcaksnz başka türlü hiçbirşey olmaz

Babamın onla konuşmayi kabul etmesi çok zor, onu bi kabul etse gerisi gelir zaten. Babam fazla sabit fikirlidir, düşüncelerini değistirmek çok zor imkansız gibi bişey teşekkür ederim buarada
Nasıl cesaetimi toplayacağım bilmiyorum

canım o lise sen üni mevzusu olursa onunn gibisini unide bile görmedim hem ben uni mezunuyum onun liseli halini bile beğendiysem siz düşünün artık vs vs hem hakınnda atlan iftiraları siz gördünüz mü bunun mevzusu açmak bile çok ayıp ama sen o gün yinede bir redbul börn filan iç cesaretin arttsın lafa şöyle biri var diye başa adını en son söyle hatta sormazsa söyle bile babana benim mutlu olduğumu görünce ççookk sevineceksin vs vs benim fikrim bu

İyi biyerden yakalamışsın üniversite konusunu ismi en son söylemek en mantıklısı ama biri var dediğimde direk ismini sorcaklar tatlım

İyi biyerden yakalamışsın üniversite konusunu ismi en son söylemek en mantıklısı ama biri var dediğimde direk ismini sorcaklar tatlım

bak canım o zaman deki biri var şu yaşatra şu işle uğraşıyor ................................................... sorabileceği soruları sırala hatta yeni konu aça babanızın sevgilinizle ilgi sordukları diye garantilemiş ol daha sonra bir zamanki deli doluluğunu ama şimdi nasıl durulduğunu hatta lafı süsleyip bne onun duruluğunun üzerindeki deli doluluğu seviyorum biliyorum ben sevdim sizde seveceksiz ama çevreden şöyle şöyle duya bilirsiniz ben duydum bana gerekçelerrini makul sesini bile yükseltmeden homurdan madan anlattı ben makul buldum sizde bulursunuz ben onunla mutlu olucam biliyorum neden diye sormayın çünkü sebelerini yazsam roman olur ama onunla konuştukça sizde anlıcaksınız de ve bitir ama önce evdekilerden sözübü kesmemesini iste evdekilerin mutlu olduğu günde mesela maçı kazandığınız atandığın zamn

Bence daha söylemek için erken. 4 ayda kimi tanıyabilirsin ki önce tart iyice. Bak bakalım aileni karşına almaya değecek biri mi. Eğitim durumunu karşındaki de sen de sorun yapmıyorsanız büyük sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak onun tekrar üniversite sınavına girmek istemesi kendi içinde sorun olarak gördüğünün bir belirtisi olabilir. Bunu bir araştırmalısın. Önce karşındakini tanırsan sonra babana da onu anlatabilirsin. Şimdi baban 4 ay olduğu için senin sözüne pek itimat etmeyebilir. İlk yanlışıni gordüğünde bak ben sana demiştim demesin.

Böyle dusunmekte haklisin, önceden bana sorsan bende boyle soylerdim. Daha once 3 yillik bi iliskim olmustu evlilik konusuna gelince hep şüpheyle yaklasmisimdir. Buzamana kadar insanlarin nasil boyle adimlar attiklarini hic anlamamistim. Dogru insan nasil olurdu? Nasil anlayabilirdin? Nasil emin olup guvenip adim atilabilirdim? Bunlarin hicbirine anlam verememistim taa ki Onu taniyana kadar ilk andan beribiliyorum inaniyorum dogru insan dedikleri kisi benim icin o. 4ay kisa bir sure ama oyle seyler yasadik oyle seyler atlattik ki ben o bizdeki bağa inaniyorum. Çok güçlendirdi yasadiklarimiz.başimi oyle guvenle yasliyorumki ona, öyle bir huzur hissediyorum ki sonsuza kadar yanimda olsun istiyorum.

Ayrica üniversite konusunj istemesinin tek sebebi ben degilim işiyle ilgili durumlar

3-4 ay bunlar için komik derecede erken. o kadar sürede anca adını soyadını ezberler insan

3-4 ay bunlar için komik derecede erken. o kadar sürede anca adını soyadını ezberler insan

4ay surekli beraberdik ve butun cevresini onceden taniyordum yalnizca onu tanimiyodum.bu komik duyguyu insallah sende yasarsin ve beni anlarsin gerci bir ismi 4ayda ezberleyebiliyorsan senin işin zor

Allah mesut bahtiyar eylesin. Öncelikli olarak eğitim farkına şöyle deginmek ıstıyorum. 4ayda kimse kimsenin ıcındekını cozemez bir ilişkinin oturması en az 1yıldır diyor uzmanlarımız. Eğitime gelince ileride bunu sorun yapacakmı canım? Suan senın ortamın ve onun ortamı bir ama atanınca Senınkı degısecek. Tasıyavılecekmı? En önemlisi sen arkadas ortamına eşini lise mezunu yada açıktan okuyor dıyebılecekmısın? Yanlış anlama nolur hayat cok acımasız insanlar cok alaycı.ve senın maaşın onunkinden fazla olursa bunu kaldırabılecekmı ? Bunları sevdıgınle konuşup babanın karşısına çık canım. İyice düşün. Suan aklında pembe balonlar pamuk şekerler dolaşıyor. Şahsen benım öyleydi. 3. Yılımıza gırdık ancak ayaklarım yere değmeye basladı ve nısanlıyız. Ama o zaman dahi bırlıkte oturup herşeyi durüst şekilde konuştuk geri dönüşü olmayan yola girmelimıyız dıye konuştuk. Babanın karşısına çıkıp Bıkac zaman sonra tanıyamanısım olmadı demek seni cok üzer babanı daha cok üzer canım. Herşeyi en baştan konusunnn derim. Sonra kararınız evetse bu yoldan donmeyeceksenız once sen babana anlat. Sonra babanın saydığı aile buyugunuzu araya sok. O konuşsun babanla :)

4ay surekli beraberdik ve butun cevresini onceden taniyordum yalnizca onu tanimiyodum.bu komik duyguyu insallah sende yasarsin ve beni anlarsin gerci bir ismi 4ayda ezberleyebiliyorsan senin işin zor

canım ben 2 ay içinde tanıştım ve nişanlandım. Kısmetse 2,5 ay sonra da düğünümüz var.
Eğitim farkı bizde de var. hatta bizde daha çok var.
31 yaşındayım.
bir nişanlılık geçti başımdan. onun maddi durumu iyiydi ve eğitimliydi. fakat hepsi geçiciymiş.
neden dersen?
Bir anda işler terse döndü. ve borçlandı.
Yani belli olmuyor bu işler.
önemli olan;
İyi niyetli olsun, dürüst olsun, çalışkan olsun, seni sevsin ve sana değer versin...

senin hissettiğin güven duygusu cok önemli bişey bir ilişkide o olmazsa olmuyor maalesef bence 4 ay uzun bir süre.sonucta evlenmeden yüzde yuz tanıyamıcaksın gercı evlendikten sonra bile değişebiliyorlar tanıyamıyorsun bazen.şuda varki aileler bazen isstemediğinde keşke ailemi dinleseydimde diyebiliyoruz.bence su bir hafta sadece bu konuyu düşün evlenirsem mutlu olurmuyum.o doğru insanmı yoksa ben aşık olduğum içinmi doğru görüyorum onu diye iyice değerlendir kafanda ve sonra hala evlenmek istiyorsan ailene acık acık söyle seviyorum onla mutlu olabilcegimi biliyorum sevmediğim biriyle şartları iyi diye evlenip ayrılabilirimde hiçbişeyin garantisi yok önemli olan olduğu gibi kabullenip anlaşmak bence de.ailen iyice itiraz edersede ailene onun hep güzel yönlerini sana değer veren tavırlarını anlat.

canım kendimi babanın yerine koydum düşündüm,,, sanırım en az kafana takman gereken kısım eğitim farkı gibi geldi.. anlattığın gibi durumlar varken üniversite mezunu da olsa pek durumu değiştirmez gibi..

her kız babasına evlenmeyi düşündüğü kişiden bahsedeceği zaman çekinebilir.. zor bir konuşma sonuçta..
ben hiçbir pürüz olmamasına rağmen günlerce konuşma hazırlamıştım:) sonra heyecandan söyleyeceklerimi unutup direkt şak diye söyliyivermiştim:)

gerçekten inandığın bir yolsa eminsen babanla uzun bir konuşma yapacaksın gibi.. herşeyi anlat.. o söylemeden bazı şeyleri sen söyle.. onu fazla övme.. babanı kendi aileni öv.. ondan bahset sadece..
bazı zor sorulara önceden cevap hazırlasan iyi olur.. mesela "benim istemeyeceğimi bile bile nasıl başladın onunla görüşmeye?" gibi. babalar kızları hakkında hassaslar malum.. hemen "beni çiğnedin" moduna girebiliyorlar.. umarım böyle demez tabi.. ama olabilir..

Canım önemli olarak nitelendirdiğin herşey mevcut :)

Evet ona aşığım ama cicim aylarıda değil tozpembe olarak gormedik hiç. İlk andan itibaren herşey direk yerine oturdu. Haklısın güven dedigin gibi cok önemli bunu hissetmekte cok guzel :) birde öyle bişey ki onun kadar anlayisli bir insan tanimadim hayatimda, iki deli dolu aşık oluyoruz sonra bir bakıyorum bu zamana kadar en yakin arkadaslarimla paylasmadigim syleri paylasiyoruz, yeri geliyo çocugum gibi ilgileniuorum onunla. Biz birlikte hersey olabiliyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…