Baba'ma Mektup...

Spartal

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
3
0
16
Isparta
Merhaba Baba;
Ben S.. –Kızın S..- veya hiç kızın olmayı başaramayan S…
Gidiyorum işte baba farkında mısın hiçbir şey demiyorsun. İnsan kızını sorgusuz, sualsiz öylece gönderebilir mi? Neden diye sormadan gitmesine izin verir mi? Anlamıyorum baba…
Çok merak ediyorum biliyor musun: acaba beni bebekken kucagına alıp bir kez olsun sevdin mi? Bebekken diyorum çünkü ben kendimi bildim bileli beni bir kez kucaklamadın. Bayramlar da bile sadece elini öptürdün ve ben senin yüzünden bayramlardan nefret ettim.
Gerçekten merak ediyorum beni hiç görmedin mi? Yegenlerine sarılıp öperken benim içimin yandıgını hiç görmedin mi? Herkese samimi içten davranırken herkesin BABA ADAMI olurken benim neden BABAM olamadın? Beni birkez neden saramadın?
Başardın! Senin gibi bir kızın var artık. Herkesi sevebilecek kapasitesi olupta Babasından Nefret Eden Kız senin gibi Herkesi Severken Kızından Nefret Eden Baba istemesende ben sana benzedim baba!
Senden ilk ne zaman nefret ettim biliyormusun. Ah! Pardon nereden bileceksin ki;
Hatırlarsan yaz tatilinde K...’ye gelmiştik. Akşam sen kardeşlerinle bahçede otururken bizde yegenlerinle dışarıda oynuyorduk. E… bisikletle bana çarptı ve siz çıglıklarımıza çıkıp gelmiştiniz. Ben seni beklerken sen E…si kucagına alıp içeri girdin. Amcam acaba hastaneye mi götürsek çok aglıyorlar demişti. Sen “ Bu kadar üzerlerine düşmeyin çocuklar işte abartıyorlar” demiştin. Haklıydın baba abartarak agladım. Ama canımı acıtan dizimden çok senin hareketindi yoksa bir çikolatayla kandırılacak kadar çocuktum ve dizim onun gibi yaralarla doluydu. Bunu fark etmedin mi bilmiyorum ablam anlamış ve yanıma gelip boşver güzelim o adam için agladıgına bile degmez demişti de nasıl sinirlenmiştim ablama. Haklıymış agladıgıma degmezmişsin be baba.
Yine hatırlıyor musun 11 yasımda senden para almamaya yemin etmiştim. Şuan 19uma girmek üzereyim hiç merak etmedin mi bu kız parayı nereden buluyor diye. Belki sorarsın diye bekledim ama sen beni yine hayal kırıklıgına ugrattın. Canın saolsun.
Ah Baba Ah! İşten geldiginde kucagına atlamak için birazcık olsun bana zamanını ayırman için neler vermezdim. Benim çocuklugumu çaldın be baba.
Doktora gitmiştik seninle hastalıgıma teşhis kondugunda doktor: “ Bu yaşta neyin stresini yaptın bu kadar” demişti. Ben sana baktım doktor bile anlamıştıda sen anlayamamıştın.Sen benim sana olan özlemimi gidermeme hiç izin vermedin canım yanıpta yanına geldigimde sen hep daha fazla acıtan oldun…
Sen seviyorsun diye ney ögrendim üfledim. Eşref Paşalılar en sevdigin ama sen duymadın. Seviyorsun diye Hat örgendim ismini yazdım getirdim yüzüne bile bakmadın görmedin. Ben hep sana özendim ama sen beni hiç…
Suan Egirdirdeyim yani yeni evimde.
Yeşil ada mükemmel görünüyor. Çok soguk şimdi buralar göl adeta köpürüyor bugün ama üşütmüyor baba. Senin soguklugun kadar hiç bir şey sogutmuyor artık. Hiçbir şey titretmiyor beni…
Bakıyorum da tükenmişiz baba Yeşil adanın suları gibi sende benden akıp gitmişsin sana dair bende de hiçbir şey kalmamış…
Son olarak;
Sen baba olmayı bende senin kızın olmayı hiç beceremedik. Baba sadece senin ünvanın olarak kaldı. Şu saatten sonra bende hep isminle yani S.A. olarak kalacaksın...

Çok bunaldım. Babama mektubum evden kaçmıyorum ama gidiyorum artık babamla yüz yüze gelmeye tahammül bile edemiyorum abimlerle kalıyordum ama yengem hamile olunca artık orda kalamayacagımın farkındayım. Bu yüzden annannemin yanına gidiyorum. Şuan kafamı toplayıp sınava çalışmam lazımken ben burada bunu yazıyorum egitimim yarıda kaldı dershane netlerim akıl almaz derecede düştü paragraf sorularını anlayamıyorum. TM öğrenciyim istedigim bölüm YGS 4 ama benim yapabildigim sadece Fizik ve Matematik
Ve fizigin bana getirisi 10 soruda 1 net cografya tarih son sınavda hepsi düştü ve ben 15’inde Isparta ya yolcuyum kafayı yemek üzereyim. Sadece yazmak istedim.

Bir de giderken bunu babamın masasına koymak istiyorum. Arkadasım okudu çok agır kaçar dedi. Birde buraya yazmamı söyledi rahatlarsın dedi ama bilmiyorum sizce ne yapmalıyım?

ablacim insanın en savunmasız zamanı çocukluğu ve ihtiyarligidir...bu adam sana çocukken merhamet göstermemiş...bence masasinada hicbirsey koyma..anlamayacaktir ..
kendini derslerine ver...daha fazla yipranmamak için onceligini kendine ver..umarım istedigin bölümü kazanırsın ve ilerde iyi bir baba ve koca vasiflarina sahip biriyle hayatını birlestirirsin..

canım ben tam bir baba aşığı olarak okudum ve ağladım....verme babana bu mektubu oda çok üzülür,evet bazı anne babalar çocuklarına sevgilerini göstermezler nedendir bilinmez ama evlatlarından esirgerler içten severler....

Bence şu an için bekle. Üniversiteyi kazanıp öyle git. Ayrıca canım her aile çocuklarını sever sadece senin baban gibi bazı adamlar gösteremez..

Mektubun çok güzeli. Ben de okurken ağladım. Babanı alıp karşına bunu kendin okumalısın. Belki düzelir aranız?

Bu kadar ağır bir mektupla değil de, biraz daha yumuşatılmış sözcüklerle babanla konuşabilirsin

Duygularını anlayabiliyorum, ben babam tarafından sevilmeyi 33 yıl bekledim, öldüğü için beklemekten vazgeçtim.

Ama baban seni bırakıp gitmemiş, belki gösteremedi sevgisini, benim gibi terk edilmiş değilsin yani. Belki düzelebilecek bir şeyler vardır diyaloğunuzda, çabalamadan vazgeçme , konuşmayı dene , o sana sarılmadıysa sen ona sarıl. Mektubun gerçekten çok ağır, hiç diyalog kurmadan bunu babana verirsen yıkılmasına sebep olabilirsin, anlatmayı dene önce.

mektup falan hikaye..
içinde sevgi olmayan adama öğretemezsin..tepki alamayınca üzülürsün..
senin babanda böyleymiş kabul etmekten baska çaren yok..
kendi hayatını kur ayaklarının üstünde dur boşver olmayınca olmuyor

tayininiz çıktığı için mektup yazdınız sandım. bence vermeyin bu mektup babanızı üzmez, adam babalık ne bilmiyor ki

sevmesin çok mu şart yani? siz oturup ders çalışın o evden kurtulmanın tek yolu okumak çünkü...

Herkes vermeyin demiş ama bence verin.
İnsanı öyle rahatlatıyor ki ne düşündüğünü artık bilmesi..

Senelerce sabrettim senin gibi. 23 yaşımda haykırdım anneme senin babana söylemek istediklerini.
Yine anlamadı beni. Yine beni suçladı. Herkes çocuk haklı dinle biraz onu derken o bana nefretini kustu yine.
İçim soğudu o an resmen. Ne bileyim rahatladım.
Öyle bir koydu ki ona dediğim laflar. Öyle zoruna gitti ki elleri titredi konuşurken.
Ama kibrinden haklısın kızım özür dilerim diyemedi ya, o zaman bitti annem benim için.
Şuan içim buz gibi eskisi kadar düşünmüyorum üzülmüyorum onun için..
O kibri o kadar soğuttu ki kendinden.. Tek derdim uzaklaşmak yanından şimdi..

Derslerine çalış tek başına ayakta durmayı bilmen gerek senin.
Farzetki yok kimsen. Bunu düşünde çalış derslerine..

bence mektup çok güzel,inşallah etkisi de güzel olur tatlım

Yok ya kac kez denedim konusmayi beni gormuyor ki sanirsin ari vizildiyor. Gitmeyi bende istemiyorum ama daha fazla gercekten olmuyor battikca batiyorum. Gormezden gelmeyi yok saymayi istiyorum ama olmuyor mahallede ki insanlara benden daha vefali durumu olmayan ogrencilere burs baglanmasi icin bir suru gorusmeler yapti yani herkese babalik yapti bir bana yapamadi hatan kusurun olmustur diyebilirsiniz ama yemin ederim ben onu mutlu etmek icin elimden gelen herseyi yaptim ama herseyi... Anneme gelince vefat 2004 te vefat etti.

Koy masasına.Bilsin,öğrensin düşüncelerini.Kendini yiyip bitirmezsin belki.İçimi döktüm der devam edersin yoluna....
Allah rahmet eylesin annene...

Tutma daha fazla içinde...zamanla hiç taşıyamazsın.En azından için boşalır da hayallerine bakarsın sende...Çok zorbir durum...

Benimde babam biraz böyle aslında.Telefonda filan kısa konuşuruz.Kişilik meselesi ama herkese gelince var o sevgide size mi yok? Ki en çok size olması gerekir.Annende yok...

Üüzldüm ya sen hayatına yön ver.yine kendine kalacaksın eninde sonunda.İnşallah mutlu olursun......

Bİr anda tavrını değiştirip bambaşka bir adam olmasını sağlayacağını düşünmüyorum ama bence ver mektubunu, ne hissettiğini bilsin, senin de içinde kalmamış olsun.

Bir de bilmiyorum, aynı evde kalmak istemediğine göre paylaşmadığın daha büyük sorunların vardır belki ama mektubunda anlattığın olaylardan çıkardığım baba profili o kadar da korkunç değil, geçici bir duygusallıkla onu olduğundan daha sevgisiz görüyor olabilir misin?

cok travmatik gelmedi bana yaşananlar...bir yerlerde senin yaşadığın hayata bile hasret baba sevgisi görmemeyi bırak, babasından gördüğü şiddetin, suistimalin belki tacizlerin haddi hesabı olmayan bir sürü kız çocuğu var. otur evinde be kızım. büyümeyi bekle. anladık baban sevgi konusunda sıkıntılı ama bu senin evini terkedip başkalarına sığınmanı gerektirmez.acını küçümsemiyorum sadece evi terketmeye değcek bir şey yok gibi geldi bana.

Mektubu babana bırak gitsin. Ne kaybedeceksin ki?

Bence de bırak mektubu. Ama emin ol etki etse bile çok uzun süreli olmuyor.
Benim de baba ile diyaloğum kendime saygımdan ibaret. Hiçbir zaman ilgisini
çekmek, sevgisini görmek gibi bir uğraşa girmedim. Ama ortanca kardeşim de
senin gibiydi. Hatta o da senin yaşlarında, tıpkı senin gibi bir mektup yazmıştı.
Ben vermesini ama beklentilerini yüksek tutmamasını önermiştim ona. Verdi ama
beklentisini yüksek tuttu, hatta karşılığını da aldı bir süre. Gayet iyi bir baba-kız
ilişkisi yaşadılar ama sonra herşey eski haline döndü... Şimdi kardeşim onunla
sadece bayramlarda konuşuyor. Evi bile terketti.

Biliyorum insan hep sevilmek ister. Hele de anne babası tarafından. Bazı insanlar
daha duygusal oluyorlar, tıpkı sen ve kardeşim gibi. Daha fazla beklenti içinde
oluyorlar, yaşadıkları eksikliği hayatının merkezine koyup bütün hayatlarını
olumsuza çeviriyorlar. Oysa gerçekçi olmakta fayda var. Nasıl ki hayatta her
bireyle anlaşmak mümkün değilse baba ile anlaşmak da mümkün olmayabilir.
Aynı genleri taşımak aynı duygu ve düşünceleri paylaşmak olmuyor ne yazık ki...
Buraya odaklanıp geleceğimizi karartmanın alemi yok. Sonuçta bir gün içinde
bile hayatlar çok farklı yönlere dönebiliyor.

Umarım babanla aranız hayal ettiğin gibi olur ve hep de öyle kalır.

Canım babamı 2006 da kaybettim :( ve resmen ağlattın beni mektubunla babamla okadar güzel bir diyoloğumuz vardı ki anlatsam bile inanmassın :43: ama Allah'ım onu benden çok çabuk aldı en azından baban yanında bir söz vardır 'baba çınar ağacı gibidir meyve vermese bile gölgesi yeter' diye,bence kesinlikle mektubu vermelisin hiç kimse bu mektup karşısında duyarsız kalamaz bişeyler geç olmadan aranızdaki buzları eritin bence...Allah yardımcın olsun canım...

cok travmatik gelmedi bana yaşananlar...bir yerlerde senin yaşadığın hayata bile hasret baba sevgisi görmemeyi bırak, babasından gördüğü şiddetin, suistimalin belki tacizlerin haddi hesabı olmayan bir sürü kız çocuğu var. otur evinde be kızım. büyümeyi bekle. anladık baban sevgi konusunda sıkıntılı ama bu senin evini terkedip başkalarına sığınmanı gerektirmez.acını küçümsemiyorum sadece evi terketmeye değcek bir şey yok gibi geldi bana.
Bazı şeyler şiddetten daha çok can yakar..
11 yaşından beri babasından para almayan bi kız çocuğuna nasıl olur da hangi baba sormaz nerden buluyosun parayı diye.
En kötü adam bile hiç olmazsa nerden çaldın bu parayı diye sorar ya. Bu baba onu bile yapmamış..
Koskoca bir hayat bi sayfayla özetlenmez.
Bu mektubu yazdıracak bişeyler olmuş illaki..
Kimi insan ufak bi darbede yıkılır, kimi her zorlukta dik durmasını bilir.
Allah herkesin dağına göre kar verir derler.
Onun dağıda bu kadarını kaldırıyo demekki..

satırları okurken agladım tutamadım kendimi..çocuklugum fragman oldu yazdıklarına sanki ben anlatmışım gibi..hanı hep derlerya baba ile kızın arasında bagdan bahsedelerden hiç bi zaman anlam veremedim o kelimeye..

Back
X