Biliyorum ne olursa olsun babam,hakkım yok ona küsmeye belki o da kendince haklı. Kv yok benim,eşimin ailesinden kimse yok gurbetteyim. Doğum yapınca annemi bekar kız kardeşimi çağırdım yardıma ,yok damatla aynı evde olmaz dedi ok annemi gönder dedim.tek sen misin doğum yapan ,doğum yaptığın gün gelir dedi..baba normal doğum bu günü belli değil dedim.istemeye istemeye kabul etti..bunları unuttum..taki erkek kardeşim evlenene kadar..gelinine okadar yalakalık yapıyor ki.anneme kizkardeslerime layık görmediği arabayı geline layık gördü. Üstelik hepimizin maaşı var.kendimiz alıp süreriz dedik yok evlenince alın dedi ok dedik.şimdi gelinine araba aldı kizkardesimden borç alarak ve dedikı geline ozguvenli şekilde git annenin evine sen sür kocan da sürmesin. :) ah bu babam.) Hep izin aldım 2 yıl ücretsiz izinler ve 3 çocuk ardı ardına baktım 6 yıl çalışmadım kimseden yardım istemeden. .iznim bitti anne baba sadece bir seneligine gelin yardımcı kadında tutarım 2 yaşındaki çocuğumu 3 yaşına getirin dedim..ne dese beğenirsiniz gelinin yanında : )) ben gelinimle aynı memlekette yaşıyorsam onun çocuğuna bakarım. Gelin şok oldu dediki : baba benim annem babam bakacak bebeğime sen eflatun ablaminkine bakın o zor durumda kimsesi yok. .) Düşünün elin kızı beni düşünüyor babamın umrumda değilim. .bu seferde babam : yok olmaz senin annenin evi 10 dk uzaklıkta torunum zatürre olur yollarda bizim ev yakın bize bırakın dedi..hele bakicilara hic birakmam dedi..çok kırıldım çok. .ben çocuğuma bakici buldum baba tamam gelmeyin dedim mahsustan. Dediki babam ;bakıcı cocugunumu yiyecek bırak tabiki. Bana gelince bakici problem değil ama erkek kardeşimin çocuğuna gelince kiyamadi. .kreşe de verebilirim deyince ki kresler bana çok uzak ,ver dedi babam .benimkisi çocuk değil mi zatürre olmaz mı (
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Babama kırılmakta haksız mıyım ?
- Konu Sahibi Kitib
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.396
- 598
- 24 Şubat 2014
- 12.535
- 23.229
- 348
Klasik kız erkek evlat ayrımı yapan baba.... değişmez ki bu saatten sonra. Bir beklentin olmasın , sen üzülürsün. Küsüp konuşmayacak da değilsin.... geriye onu öyle kabullenmek kalıyor... yarın Allah göstermesin hastalık yaşlılıkta umarım bütün yatırımı yaptıkları oğulları ve pek sevgili gelinleri size muhtaç etmez...
- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
- 598
- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.128
- 208
Babanizin yaptigi ayrimcilik ama siz de ona güvenerek mi yaptiniz bir değil, iki değil uç çocuğu. Hem de alti yil icinde. Kahvaltiya cagirir gibi bir seneliğine cagirmissiniz bir de insanlar. Evlenen, çocuk yapan herkes bilsin ki o çocukları anamiza babamiza yapmiyoruz. Yapiyorsak tüm sorumluluğu bize. Kimseden şikayet etmeye hakkimiz yok.
Bu korginligimi bikacgun sonra babama söyledim. Dediki : erkek kardeşinle gelinin arası açık , ben gidersem bosanirlar diye korkuyorum, müdahalelerimle evlilikleri ayakta dedi. Oysa bunu bana daha önce soyleyebilirdin dediğimde ise o an dusunememisim deDi. Geline yalakalık yapıyorum anlasana terketmesin diye dedi..oysa gelinin olmadığı bir zamanda kızım biz bu sebeple gelemeyiz diyebilirdi önceden, gelinin yanında beni çok kırdı ya kız bile şaşırdı. .ben buna pek inanmadım babama ..çünkü babam gelinin olmadığı anlarda da torunum zaturre olur gelinin annesine biraktiramam diyordu
- 31 Mayıs 2015
- 1.511
- 1.555
- 133
Kiyaman yaa seninkide çocuk hem de mis gibi bir yavrucaktir eminim .Bak çok netik bu konuda babanı sil çünkü ben olsam oyle yapardim.Bu ne ayrim gelin altindanda ben taştan mı patlican mi diye avazim ciktigi kadar bagirirdim .....Ayh sinirlendim okurken....sen kimseye ihtiyacın olmadan bir sekilde buyutursun cocuklarinida bu olay icinden gitmez ...tas olur oturur yuregine .. inşâllah kolaylikla buyutursun ne vicdansiz baban varmiş canim kbakmada cok üzüldüm ...
Evet babam erkek evladını daha çok önemser. .ama işin ilginç tarafı ne biliyor musunuz erkek kardeşimle de anlaşamaz. Ama tek gelinini önemser annem ve biz hayretler ederiz..babam kadın ruhundan anlar miydi diye :) hatta babam , birara itiraf etti dediki : size yapmadığım iyiliği gelinime yaptım umarım kıymetimi bilir dedi :) erkek kardeşimi de gelinin yanında çok ezer..hep ezdi zaten bekarken de ..bu çocukları hiç kimseye güvenmeden kimseden yardım almadan yaptım. .3.ÇÜ çocuğumu kreşe veririm diye düşündüm yaparken ama baktım ki 2 yaş çok küçük kiyamadim. O an öyle dedim aileme ama zorlamadım hatta dedim ki mecbur değilsiniz bakmaya size uygunsa gelin memnun olurum yoksa kreşe verecegim dedim , babam ok demişti ama bir ay sonra böyle davrandı beni hayal kırıklığına uğrattı.Babanız erkek evlat takıntılı da siz de onlara güvenip yapmadınız dimi üç çocuğu ardarda?
Derdiniz haksızlık anlıyorum ama erkek kardeşinize bu kadar düşkün olmasalardı da siz bunları talep edecek muhtemelen red cevabı alacak ve yine kızacaktınız.
- 5 Ekim 2011
- 5.035
- 4.403
- 248
2 kızı 1 oğlu var sanırım..
Gelini değil oğlunu kayiriyor gibi geldi..
Sıkça rastlanan kötü bir durum..
Ya da o yurtdisinda ondan Hayır yok bişey olsa gelinim oğlum bakar bana mı diyor..
Çocuk ayrimini torun ayrimini aklım almıyor.. siz üzülmeyin.. canı sağolsun diyip geçin.. kimseye ihtiyacı olmayan güçlü birisiniz bence.. agriniza gidiyor haklısınız ama.. ne denir ki.. ayrım varsa.. Allah affetsin..
Ya da o yurtdisinda ondan Hayır yok bişey olsa gelinim oğlum bakar bana mı diyor..
Çocuk ayrimini torun ayrimini aklım almıyor.. siz üzülmeyin.. canı sağolsun diyip geçin.. kimseye ihtiyacı olmayan güçlü birisiniz bence.. agriniza gidiyor haklısınız ama.. ne denir ki.. ayrım varsa.. Allah affetsin..
Evet babam erkek evladını daha çok önemser. .ama işin ilginç tarafı ne biliyor musunuz erkek kardeşimle de anlaşamaz. Ama tek gelinini önemser annem ve biz hayretler ederiz..babam kadın ruhundan anlar miydi diye :) hatta babam , birara itiraf etti dediki : size yapmadığım iyiliği gelinime yaptım umarım kıymetimi bilir dedi :) erkek kardeşimi de gelinin yanında çok ezer..hep ezdi zaten bekarken de ..bu çocukları hiç kimseye güvenmeden kimseden yardım almadan yaptım. .3.ÇÜ çocuğumu kreşe veririm diye düşündüm yaparken ama baktım ki 2 yaş çok küçük kiyamadim. O an öyle dedim aileme ama zorlamadım hatta dedim ki mecbur değilsiniz bakmaya size uygunsa gelin memnun olurum yoksa kreşe verecegim dedim , babam ok demişti ama bir ay sonra böyle davrandı beni hayal kırıklığına uğrattı.
anneniz tavrini koysun sonucta bakacak olan anneniz degil miydi?
Bazıları ailene güvendin de mi yaptın demiş : ))) farkındaysanız kimseden yardım istemeden büyüttüm dedim iyi okursanız sevinirim. .3.yu yaparken de aileme güvenerek değil , kreşe veririm diye düşündüm ..ama sonra kıyamadım ve zorlamadim ki ailemi ..aslında kreşe de gidebilir .meselem bu değil mesele babamın yaptığı ayrımcılık. ..tek bu konu değil bir çok konuda yıllarca bizi belkide farkına varmayarak kırıyor aşağılıyor annemi de erkek kardeşimi de : ((ben bekarken ablam bebeğini bizim evde düşürdü ilk bebeği idi ağladı ağladı ...babam beni çağırdı şöyle ablana evine gitsin burda kalmasın , oysa ablamın da kimsesi yok kv desi eziyor onu ..bunun gibi sürekli dislamalari babamın anlatsam bitmez
Silince de olmuyor ki neticede babam hakkı var beni büyüten okutan..galiba babamı öyle kabul edip fazla muhatap olmamak , olan hep anneme oluyor zavallı kadın yaKiyaman yaa seninkide çocuk hem de mis gibi bir yavrucaktir eminim .Bak çok netik bu konuda babanı sil çünkü ben olsam oyle yapardim.Bu ne ayrim gelin altindanda ben taştan mı patlican mi diye avazim ciktigi kadar bagirirdim .....Ayh sinirlendim okurken....sen kimseye ihtiyacın olmadan bir sekilde buyutursun cocuklarinida bu olay icinden gitmez ...tas olur oturur yuregine .. inşâllah kolaylikla buyutursun ne vicdansiz baban varmiş canim kbakmada cok üzüldüm ...
- 30 Ocak 2013
- 29.330
- 43.872
- 798
kusura bkma ama olmaz olsun böyle babaBiliyorum ne olursa olsun babam,hakkım yok ona küsmeye belki o da kendince haklı. Kv yok benim,eşimin ailesinden kimse yok gurbetteyim. Doğum yapınca annemi bekar kız kardeşimi çağırdım yardıma ,yok damatla aynı evde olmaz dedi ok annemi gönder dedim.tek sen misin doğum yapan ,doğum yaptığın gün gelir dedi..baba normal doğum bu günü belli değil dedim.istemeye istemeye kabul etti..bunları unuttum..taki erkek kardeşim evlenene kadar..gelinine okadar yalakalık yapıyor ki.anneme kizkardeslerime layık görmediği arabayı geline layık gördü. Üstelik hepimizin maaşı var.kendimiz alıp süreriz dedik yok evlenince alın dedi ok dedik.şimdi gelinine araba aldı kizkardesimden borç alarak ve dedikı geline ozguvenli şekilde git annenin evine sen sür kocan da sürmesin. :) ah bu babam.) Hep izin aldım 2 yıl ücretsiz izinler ve 3 çocuk ardı ardına baktım 6 yıl çalışmadım kimseden yardım istemeden. .iznim bitti anne baba sadece bir seneligine gelin yardımcı kadında tutarım 2 yaşındaki çocuğumu 3 yaşına getirin dedim..ne dese beğenirsiniz gelinin yanında : )) ben gelinimle aynı memlekette yaşıyorsam onun çocuğuna bakarım. Gelin şok oldu dediki : baba benim annem babam bakacak bebeğime sen eflatun ablaminkine bakın o zor durumda kimsesi yok. .) Düşünün elin kızı beni düşünüyor babamın umrumda değilim. .bu seferde babam : yok olmaz senin annenin evi 10 dk uzaklıkta torunum zatürre olur yollarda bizim ev yakın bize bırakın dedi..hele bakicilara hic birakmam dedi..çok kırıldım çok. .ben çocuğuma bakici buldum baba tamam gelmeyin dedim mahsustan. Dediki babam ;bakıcı cocugunumu yiyecek bırak tabiki. Bana gelince bakici problem değil ama erkek kardeşimin çocuğuna gelince kiyamadi. .kreşe de verebilirim deyince ki kresler bana çok uzak ,ver dedi babam .benimkisi çocuk değil mi zatürre olmaz mı (
Maalesef yıl 2017 ama erkek evlada yatırım var..çünkü erkek evlat bakar mantığı var ..oysa benim eşimle iyi anlaşıyorlar eşim uysal çok da rahat ederler yanımda. .benim ve bekar kizkardesimin maddi anlamda eve katkısı oldu .erkek kardeşimin maddi olarak yardımı olmadığı gibi para istiyor babamdan. .ama ev araba ona alındı .sesimizi cikarmiyoruz. Erkek ev gecindirecek diyoruz..babam çok mudaheleci ya erkek kardeşimle bile anlaşamıyor varsa yoksa gelini gelini...ha burarada gelinle sorunum olmadı sever beni ben de onu..ben babama kırgınımÇoğu ailenin yaptığı gibi niyeyse maddi manevi her yatırım erkek çocuğuna geline yapılıyor sanki evlat=erkek olan
Ahh ç.k hep önceliklisin:)
Biliyor musun içimden gitmiyor bu kezBu konu daha önce de açılmamışmıy dı ?
Konu sahibi az beklenti çok mutluluk
Gelin çok düşkün değil ki aileme..babam hatta bu gelin bana bakmaz diyor..galiba yalakalık ederek isindirmaya çalışıyor kendineKlasik kız erkek evlat ayrımı yapan baba.... değişmez ki bu saatten sonra. Bir beklentin olmasın , sen üzülürsün. Küsüp konuşmayacak da değilsin.... geriye onu öyle kabullenmek kalıyor... yarın Allah göstermesin hastalık yaşlılıkta umarım bütün yatırımı yaptıkları oğulları ve pek sevgili gelinleri size muhtaç etmez...
- 11 Mart 2016
- 11.340
- 49.002
- 598
Babanız aslında en büyük kötülüğü erkek kardeşinize yapıyor farkında değil.Biliyor musun içimden gitmiyor bu kez
Ne demek gelin gitmesin diye araba almalar yağlama yıkamalar.
Ana baba olarak durması gerektiği yeri bilecekler.
Sorunları varsa kendileri hallederler zaten.
Hoş belki bu da sizin gönlünüzü almak için senaryoda olabilir tabi.
3 çocuğunuz varmış.Büyüyolar mı büyüyolar o yüzden çok da dert etmeyin.
Son düzenleme:
Teşekkürler yorumunuz için. .ben de öyle diyorum canı sağolsun inş hep huzurlu olur babam ..ben bir şekilde hallederim ya..belki de deşarj olmak için yazdim2 kızı 1 oğlu var sanırım..