valla bilmiyorum demek ki ben farklı bir ortamda büyümüşüm. 17 yaşında tek başıma gezmeye giderdim dilini bilmediğim ülkelere, arkadaşlar edinir, konserlere gider, gezer tozardım. Ailemin de çok hosuna giderdi ne güzel kendi hayatını idame ettirebiliyor derlerdi. Devir farklı artık demek ki...
Devir değil aileler farklı . Sen bugün genç olsan ailen yine aynı imkanlari sağlamak için seferber olaack, konu sahibi seninle aynı zamanda da doğsa babası 'ne gerek var' diyecek.
Buyuyunce gidersin lafına da sinir oluyorum , hangimizin o çağlardaki yaşam hevesi var ki? Bir süre sonra artık o şey o tadı vermiyor.
Mesela ben lisede, üniversitede bayilirdim lunaparklara. Bahar şenliğine gelirdi kamikazeye binerdim, sevgilimle gondollada binerdim, kız arkadaşlarımla balerine binerdim. Hepsi zihnimde harika neşeli anılar olarak benle kaldı. Ama son 8-9 yıldır binsem de zevk alamiyorum , saçma bir şey gibi geliyor. Hayatta da gondola mondola binmem,midem bulanir.
Her şey çağında güzeldi
Eskiden konserlerde nasıl hevesle ziplardim, minik minik ilerleye ilerleye ön sıraya gecerdim . Oysa artık açık havada olan konserleri tercih ediyorum, cimenlikte örtü,sandalye, içki. Oh mis gibi takılıyorum. Ne ziplayacagim:)
Neden en eğlenme çağında eglenemesin ki?
Neden ailesinin aklı kalmasın diye gençliği boş boş geçsin,neden bir festivale katilmasin, bir kamp yapmasin, bir gece arkadaşlarıyla içip s*çmasin
Çok üzülüyorum geleneksel olduğunu iddia edip tek geleneksellikleri hiç bir şey yapmamak olan ailelerin isyan edecek gücü kendinde bulamayan kizlarina.
Sen kıza bir konseri bile çok görürsen, bir tatili bile kısıtlar , eve geliş saatine kısıtlamalar koyarsan o da gider karşısına çıkan ilk embesille 'ozgur bir hayat' için evlenir , sonra aileler birken iki olur, ebesinin örekesini görür.
Geride yasanmamis, keyifsiz bir hayat kalir