- 28 Mart 2013
- 12.825
- 17.328
- 498
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Aaa merhaba ceylin. Nasılsın canım?
Para konusunda söylenen yalana ayrı bir gıcık olurum, bizde de çok olur çünkü. Engellemek çok zor maalesef, en kesin çözüm kartını elinden almak oluyor.
İcralık davalık borçları e devletten öğrenebilirsiniz.
Şifresini öğrenebilirseniz oradan çıkar.
Kredi kart extrelerini ele geçirmeye çalışın.
Başka türlü zor öğrenmeniz.
Ben de iyiyim. :)Merhabalar :) tesekkur ederim sen nasılsın ?
Kartını asla vermez. Arada annem alıyor diye ek kart çıkartıp verdi bize. Almak istedik eminim kavga çıkarır
Babanız iddaa veya at yarışı gibi şans oyunları oynuyor olabilir mi?
Ben de iyiyim. :)
Maalesef sıfıra düşene kadar akıllanmıyorlar canım. O kart onun elinde olduğu sürece yemeye devam edecektir. Çünkü bu bir hastalık.
Ya Ceylin başka birine bir şeyler alıyor olmasın?İnan neye gittiği hakkında zerre fikrimiz yok. Hani annem marka takıntılı bi insan olsa pahalı çantalar pahalı kıyafetler alsa oraya da gidiyor deriz. Anneme diyorum ki sana bir şeyler alalım gerek yok benim 4 gömleğim var ya yeter diyor. Oyle bi kadın hani. Bizde öyle çok pahalı şeyler almayiz. Zaten kardeslerimin annemin özel ihtiyaçlarını kıyafet ayakkabı falan ben alıyorum kaç aydır. Kendi de öyle çok kıyafet falan almaz kendine de. Ama gidiyor işte.
Ya Ceylin başka birine bir şeyler alıyor olmasın?
Durum biraz tanidik geldide bizimki o raddede degil cok sukur ama bizimkide az degil aldigi maas nereye gidiyor bilmiyoruzHerkese merhabalar. Yıllardır süregelen bir sorundan bahsedeceğim size. Ailecek artık bıktığımız normalleştirme yoluna girdiğimiz bir sorun.
Şöyle ki babam 50 li yaşlarda ve hala uslanmamış uslanmayada zerre niyeti olmayan biri. Şöyle ki gerçekten çok yalancı biri. Her şey hakkında dakika düşünmeden yalan söyler. Bir yalanı obur yalanı tutmayinca da öfke patlaması yaşar sanki yalanı biz soylemisiz gibi kavga çıkarır üste çıkar. Hallederiz Kadir gibi bi adam hakikaten. Mesela bize bugüne kadar aldığı maaşı net söylememiştir. Geçen sene bize maaşim su kadar dedi bizde inandık. Oysa yeni öğreniyoruz ki aldığı maaşın nerdeyse yarısını söylemiş bize. Bize böyle demistin deyince yok ben öyle demedim siz yanlış anlamissiniz diye bizi suçlar sonra bide bize kuser. Asıl önemli meseleye geliyorum bunlar artık alıştığımız şeyler.
Babamın yıllardır devamlı borcu vardir. Sene sonuna yakın anlarız parası olmadığını noldu diyince ya ufak bi borç işi varda 2-3 bin gibi bisey hallederim sıkıntı yok der. Sonra o 2-3 bin olur 5-6 bin en sonunda asıl borcun 15-20 bin olduğunu anlarız. Neden yaptın bu borç neyin nesi deyince de ya söylemiştim ya size bi kefillik meselesi vardı ya işte ondan ( ne bi kefillik meselesi var ne de bize ondan bahsetti) nerde dedin biz hatirlamiyoruz deyince bağırıp çağırmaya başlar üste çıkar biz ustelersek dışarı çıkıp geç gelir eve. Yıllardır bu böyle ben kendimi bildim bileli devamlı böyle.
Bu kadar para nere gidiyor asla bilmiyoruz. Her sene minimum 10 bin (10 binse şanslıyız azmis deriz) gider. Evinizi sattik kirada oturuyoruz ama adam hala akillanmadi. Genç değil cahil değil ki akillanir diyesin 50 yaşına gelmissin nerde yapılır bu borç. Her sene, her sene istisnasız çıkar bu borç. Annem evlendigimizden beri boyle diyor. Artık aklım almıyor bu durumu. Eve gelen icra kağıtları olmasa biz asla anlamayacagiz. Şimdi yine çıkmış bi borcu. Sene sonunda vardı onu hallettim dedi şimdi yine çıkmış 10 kusur bin. Nereye gidiyor nerde yapılıyor zerre fikrimiz yok. Kumar mi oynuyor başka şey mi bilmiyoruz evden işe işten evedir son 5 yıldır. Ondan öncesi gece yarıları gelirdi o zamanlar mi yaptı bilmiyoruz.
Sorsak söylemiyor nerden ogrenecegimizi bilmiyoruz. Onunla aynı maaşı alanlar kaç katlı apartman dikti. Biz olan evide sattik. Gerçekten bir yere gitse de bilsek sorun yok. Düğün yapmış olsa ne bileyim evi yenilemiş olsa deriz ki buraya gitti. Yok. Annemin bileziklerine varana kadar bozdurdu. Çeyreği yok kadının şimdi.
Bizim buralarda çocuk doğunca bilezik künye falan takılır. Bize getirilen altınları ertesi hafta kimseye söylemeden gidip bozdururmus.
Biz bunu nasıl öğreniriz var mı bi fikriniz? Konuşmak asla ise yaramıyor. Var mı bi fikriniz?
Canım işkillendirmek istemem ama zaman yaratıyordur bir şekilde. Ya da gidip görmediği birilerine para aktarıyor olmasın?Aklımıza gelmiyor değil. Acaba birine ev mi tuttu diyoruz. Yoksa başka turlu nereye gidecek o kadar paralar. Rahat 4-5 ev parası uçtu gitti. Ama işten çıkınca hemen eve gelir. Oyle olsa oraya da gitmez mi?
Ne bileyim kumar oynasa diyoruz 6 da çıkar en geç 6 bucukta evde olur.
Durum biraz tanidik geldide bizimki o raddede degil cok sukur ama bizimkide az degil aldigi maas nereye gidiyor bilmiyoruz
Eve giren maasin uçte biri bile degil
Soyle bisey diyeyim babanizin onceden uzun sureli aldatma durumlari oldu mu hic yani evlilik disi nir cocugu varmidir diye soruyorum belki oraya yolluyordur
Mesela icra fwlmese bende gizliden gizliye kendine zula yapiyo diyicem ama sabah aksam evde olan biri kumarda oynamiyordur herhalde
Internette takiliyor mu belki internet uzerinden kumar oynuyordyr
Nedir bu dorumsuz babalardab cektigimiz nereye kadar cekecegiz
Aklımıza gelmiyor değil. Acaba birine ev mi tuttu diyoruz. Yoksa başka turlu nereye gidecek o kadar paralar. Rahat 4-5 ev parası uçtu gitti. Ama işten çıkınca hemen eve gelir. Oyle olsa oraya da gitmez mi?
Ne bileyim kumar oynasa diyoruz 6 da çıkar en geç 6 bucukta evde olur.
Canım işkillendirmek istemem ama zaman yaratıyordur bir şekilde. Ya da gidip görmediği birilerine para aktarıyor olmasın?
Ya da kumar falan?
Aldatma durumları olmuştu evet. Yıllardır olan bir durummuş ama kadını arayıp tehdit etmiştim bitti diye biliyorum.
Ki kadın başka şehirde zaten oraya gitmesi gelmesi derken en az 1 gün yok olması lazım ama hiç öyle gelmemezligi olmaz. Hafta sonları dahil en fazla 2-3 saat gider bir yerlere o kadar.
Bir de cimri bir insan değildir mesela olunca 2 bin liraya çanta alicam desem hemen verir ama biz uzun süredir para dahi istemiyoruz anlıyoruz durumları zorda kalmasın diye. Evin mutfak alışverişini annemin kardeslerimin ihtiyaçlarını karşılıyorum son 5 aydır ama yine çıkmış bir borç. Yani babamın verdigi bi faturalar birde kira. Ama yine 10 kusur bin borç çıktı. Nasıl yapabiliyor aklım almiyor.
Bizdede durum ayni onceden aldigi paranin haddi hesabi yoktu onunla ayni yerde calisanlar kat ustune kat koydular bizde sadece eski her tarafi dokulen bi ev var
Eskiden kari kiz ayagi olurdu parayi onlara yedirdigini bilirdil simdi kari kiz ayagida yok (yada biz oyle biliyoruz) ama paranin nereye gittigi belli degil
Bende ikinci bi ev olsa yada ikinci bi iliskisi olsa arada orayada ugrar degil mi
Allah yardimcimiz olsun
Valla bizim yarimiz kadar maas alamlar bizden kac kat rahat sekilde yasiyorlar
Biz fakirlik seviyesinin bi tık ustundeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?