• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam mezarıma bile gelmesin diyormuş

alyela

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2024
48
6
1
29
Hanımlar bu aralar daha çok kafamı karıştıran bir şey var, eşimle ailemin rızasını alarak evlendik fakat bu süreçte ailevi yönden de çatışmalarım oldu fakat düğün dernekli allı duvaklı çıktım baba evinden, dört ay sonra tartıştık boşanma davası açıldı fakat sonuçlanmadan henüz ilk celse bile görülmeden bu süreçte ailem yanımdaydı fakat asla bir araya gelmememiz için işe bile babam beni bırakıp alıyordu, ben de eşim de ayrılmayı aslında içimizde istemiyorduk bu süreçte bir araya gelip konuştuk babam ise bir daha benimle görüşmeyeceğini söyledi ve üç senedir de öyle, çok kırgınım ona fakat ne yapmam gerekir bilmiyorum mezarıma bile gelmesin diyormuş eften püften sebeplerle hiçbir dini ya da hukuki temeli yokken sorunlar çıkarıyordu, beni eşime yalancı bile çıkardı elini öperek yanından ayrılmamıza rağmen buna devam ediyor ne yapmam gerekiyor

Hanımlar bu aralar daha çok kafamı karıştıran bir şey var, eşimle ailemin rızasını alarak evlendik fakat bu süreçte ailevi yönden de çatışmalarım oldu fakat düğün dernekli allı duvaklı çıktım baba evinden, dört ay sonra tartıştık boşanma davası açıldı fakat sonuçlanmadan henüz ilk celse bile görülmeden bu süreçte ailem yanımdaydı fakat asla bir araya gelmememiz için işe bile babam beni bırakıp alıyordu, ben de eşim de ayrılmayı aslında içimizde istemiyorduk bu süreçte bir araya gelip konuştuk babam ise bir daha benimle görüşmeyeceğini söyledi ve üç senedir de öyle, çok kırgınım ona fakat ne yapmam gerekir bilmiyorum mezarıma bile gelmesin diyormuş eften püften sebeplerle hiçbir dini ya da hukuki temeli yokken sorunlar çıkarıyordu, beni eşime yalancı bile çıkardı elini öperek yanından ayrılmamıza rağmen buna devam ediyor ne yapmam gerekiyor
Eşimle beraberiz bir oğlum var

O sadece bir görüştükten sonra konuştu bir kez, fakat görüşmek istemediğini duyunca o da istemedi, biz ona ne yaptık rızasını alarak evlenmedik mi diyor benim görüşmeme bir şey demiyor fakat kendi istemiyor, ben istiyorum ama babam benimle de görüşmüyor

Daha 4 aylıkken boşanmaya karar vermişsiniz ailen arkanda durmuş. Evlilik sürecinde ailenle çatışmalarınız olmuş. Hep böyle eserekli gibi kararsız davranıyorsan bıkmış olabilirler. İçinde istemiyorsan niye boşanmaya kalkıyorsun böyle bit durumda ailelere en son kendinden emin olunca söylemek lazım çünkü senin duyguların hızla değişiyorken onlar bu hıza ayak uyduramayabilir.barılmak için sen çaba göstermelisin

O sadece bir görüştükten sonra konuştu bir kez, fakat görüşmek istemediğini duyunca o da istemedi, biz ona ne yaptık rızasını alarak evlenmedik mi diyor benim görüşmeme bir şey demiyor fakat kendi istemiyor, ben istiyorum ama babam benimle de görüşmüyor
O zaman boşanmak isteme sebebiniz neydi babanız kabullenemedi dönüşünüzü ?

Bazen aileleri anlamak zordur.
Ya hikayede anlatmadığınız bir nokta var, ya da bencil bir babanız var.
Dediğim dedik bir yapısı varsa babanızın, o yüzden size bu şekilde davranıyor olabilir.
Aile dengesi zor zanaat. biraz akışına bırakmayı deneyin, belki üzerinden zaman geçip konular duruldukça ilişkileriniz düzelir.

İnanın hiçbir hukuki sebebi yok fakat cahillik işte benim de hatalarım oldu ama babam da beni hep arada bıraktırdı eşim de çok sabretti istedi

Daha sonra bir araya geldik konuştuk elini öperek ayrıldık ama babam bir daha asla dönmeyeceksin diye hep önümü kesti evliliğe ikna edene kadar bile canımız çıktı, hiçbir mezhep farklılığı meslek ne bileyim sebep yokken, bunlar yıpratmıştı

Biz yeniden barışınca görüşmek istemedi, barışmamız için de hiçbir adım atmamıştı, eşimin aile tarafını hep sebepsiz engellemiş bana sormuşlardı ne oldu diye

Daha 4 aylıkken boşanmaya karar vermişsiniz ailen arkanda durmuş. Evlilik sürecinde ailenle çatışmalarınız olmuş. Hep böyle eserekli gibi kararsız davranıyorsan bıkmış olabilirler. İçinde istemiyorsan niye boşanmaya kalkıyorsun böyle bit durumda ailelere en son kendinden emin olunca söylemek lazım çünkü senin duyguların hızla değişiyorken onlar bu hıza ayak uyduramayabilir.barılmak için sen çaba göstermelisin
Kararsızlık değil ama aileme yansıtmam konusunda haklısınız bir yol gösterenim gerçekten yoktu, benim aklıma takılan hala devam etmesi büyük bir durum olmadiği halde

baban senin evliliğinde rızası var diye tavır alamaz mı ki bence baban haklı anlattıkların dışında farklı bir şey yaşanmadıysa. empati yapsana babanın yerine koy kendini. evladını evlendiriyorsun rızanla fakat 4 ay sonra sebep bile yokken ayrılma kararı alıyor. ailen yanında duruyor çünkü sana güveniyor ve senin mutsuz olduğunu düşünüyor. bu boşanma sürecini ailene nasıl yansıttığında çok önemli. sonra bir anda ben boşanmaktan vazgeçtim diyorsun ister istemez ailenin gözünde değerin düşüyor ki sen yine evlatsın. eşin içinde aynı şey geçerli al eşini git babanın kapısına çocukluk ettim de özür dile aradaki kırgınlık geçsin de iş işten geçince ah edersin vah edersinde geri getiremezsin... hayat kısa içinde ukte kalır

Zaten evliliğe çok zor ikna ettiğiniz babanızın karşısına 4 ay sonra boşanacağım diye gelip, 2 ay sonra vazgeçtim geri gidiyorum demişsiniz. Adam da muhtemelen can hıraş istediği adama 4 ay sonra boşanma davası açan kızının evliliği beceremeyip üzüleceğini düşünmüştür haliyle. Mezarıma bile gelmesin falan çok uç bir nokta ben de üzülürdüm açıkçası yerinizde olsam ama, babanızda tamamen haksız değil kabul edip gönlünü almak için çabalayın, eşiniz görüşmezse görüşmesin siz elinizden geleni yapın.

Kavga ederken bağırıyor die gidiyorsunuz boşanma davası açıyorsunuz
Babanızın keskin kurallarını biliyorsunuzdur illa ki . 3 sene gecmıs mezarıma gelmesin diyecek kadar kindar hâlen zamana bırakılacak durumda kalmamış çocuğunuz olmuş onda bile dede olarak yumuşamamış. Yuvanıza sahip çıkmaya bakın size açılan kapıyı siz gönülsüz kapatmışsınız . El öptük falan diyorsunuz ama gidicem diyene adam napsın bağlayacak değil ya

Eş ailesini engelleyecek kadar büyük bişey olmalı . Yoksa oğulları halt yedi die karşı tarafın suçu ne . Muhtelemelen boşanma suresınde oğullarını desteklediler adamda bilendi .

Babam dışında herkes yeniden barışmamız için çabaladı bu süreçte adım da atıldı ben de zaten hatalarımı kabul ettim mesele devam ediyor olması zaten

Boşanma isteme nedeniniz neydi? Eşinizle babanız arasında sıkıntı mı var?
Siz kalkıp neden gitmiyorsunuz ki, uzaktan uzaktan konuşmak herkese kolay gelir. Gittiğinizde hala aynı şeyleri söyleyebilecek mi önemli olan o.

Back
X