• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme babam istemiyor

canik_80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
38
1
36
- Yurtdışı
kizlar benim suan buyuk bi sorunum var ve nasil cozecegimi bilmiorum.
1,5 senedir ciktigim erkek arkadasimla artik bir adim atmak istioruz ve ailelerimizin tanismasini istioruz, daha ailelerimiz tanismadi henuz ve babam onunla evlenmemi istemior. babami nasil ikna edecegiiim kim bana yardimci olabiliiir ???

:sinifsinif::sinifsinif:

Öncelikle baban neden istemiyor En önemlisi bu buyrunnnnnnnnn
Babaları ikna etmek öyle çok zor değildir çünkü babalar kızlarına kıyamıyor :asigim:

baban istemiyorsa mutlaka geçerli bi sebebi vardır.bende önce sebebini anlamaya çalış daha sonra ikna etme yoluna git.

sebebi su: ailelerimiz farkli mesela benim ailem dinine duskun, onun ailesi hic oyle degil. ben bunu gecerli sebep olarak gormuorm cunku ikimizde ayni fikirlere dusuncelere sahibiz hic bi konuda bu zamana kadar anlasmazligimiz olmadi ve cok iyi anlasioruz. babami nasil ikna edecegimi bilmiorum, diretmekten baska :(

Direnmek çözüm değil bunun sonunda babandan hatta en kötüsü ailenden olursun.
Bunu babana anlatman lazım hatta daha ileri git onları tanıştır yada aileden başkaları ile tanşşsınlar bi şekilde birileri babana erkek arkadaşını anlatsın eğer seni dinlemiyor ise

güzelim allah yardımcın olsun ama babalar büyükler ne diosa eninde sonunda haklı çıkıolar bunu da göz ardı etme.hayırlısı neyse o olsun...

babam sadece onun degil ailesininde onemli oldugu soyluyor, onlarin babamin haberi olmadan birgun bize gelmeleri cok mu ayip olur ? tanismak icin

baban haklı olarak sana kızar Çok üzgünüm çoook
bide ailelerde çok önemli sen sadece erkek arkadaşını görme.
ikisinin anlaşamaması yine size yansıyacak malesef bunun için
Babanın sözünü dinle yada düzgün ve saygılı bi biçimde erkek arkadaşını
babanın gözünde değiştir yerimseniben
Vezirde sen yaparsın Rezilde yerimsenibenyerimseniben

babam sadece onun degil ailesininde onemli oldugu soyluyor, onlarin babamin haberi olmadan birgun bize gelmeleri cok mu ayip olur ? tanismak icin

baban haklı:delphin:

sadece kocanla evli olmuyorsun diye hep söylerler. ailelesi çok önemli bir faktör:umursamaz:

babanın haberi olmadan size mi gelecekler... delikafaduldenkuzum yaşın kaç senin. baban o evin neyi oluyor -tatlicadiarzu-

canım bence de sakın emir vaki yapma. ters tepebilir. bir süre üstüne gitme bence.

emri vaki yapacak degilim, sevgilimi birakmak istemiorum ama aileminde gonlu rahat olsun istiyorum. babam zamanla anlayip yumusamasini beklicem ve arada sirada onunla konusmaya caliscam.
bu arada sevgilimlede tanistirabilirim diorsunuz yalniz babamin sevgilimle bi sorunu yok, sadece ailesi sorun.
birde ailesinin yakinlarimizla tanismasi ailemden once dogru olurmu bilmiyorum.

kafayi siyircam yaa.. babami taniyamiorum bu zamana kadar hayatima hic karismadi, bi insan bukadar bu konuya gelince birden bukadar mi degisir. :sinifsinif:

baban haklı:delphin:

sadece kocanla evli olmuyorsun diye hep söylerler. ailelesi çok önemli bir faktör:umursamaz:

babanın haberi olmadan size mi gelecekler... delikafaduldenkuzum yaşın kaç senin. baban o evin neyi oluyor -tatlicadiarzu-

yasim 22, o aklima gelmisti artik caresizlikten galiba. aksam yattimmi bazen uyuyamiyorum bunu dusunmekten, psikolojimi bile bozacak bu konu giderekten senağlama

baban zamanla ikna olur

onu hiçe sayacak şeyler yaparsan o zaman kalbini kırarsın ve hiç iyi olmaz

o oluru verene kadar sabredin. 1 yıl geç olsun ama rızası ile olsun.

bi baba olarak bu tepkiyi vermesi gayet doğal.senin iyiliğinden başka ne isteyebilir ki??? ayrıca daha önce karışmamış olması böyle önemli ve hayati bir karar alırken de karışmaz anlamına gelmez.bu zamanda müdahale etmezse emin ol ileride büyük sorunlar yaşarsın.şahsen ben en yakınlarımın yaşadıklarından biliyorum.ne zaman aileler özellikle babalar olmaz diyorsa mutlaka bi problem çıkıyor.daha çok gençsin önünde uzun yıllar var bu kadar acele etmemelisin diye düşünüyorum.evlilik öyle ha diyince alınacak bi karar değil.sen şimdi karar verirken çok düşündüm çok seviyorum onsuz olamıyorum diyeceksin ama inan ki oluyor.ailenin istediği onayladığı hatta sevdiği biriyle evlenmek varken böyle çabalaran gerek var mı???belkide bu senin ilk ve son şansın.çok iyi değerlendirmelisin.

ailemin istedigini yapip onu biraksam hep pisman olacagim ve ben pismanligi onlarin kararina uyarak yasamak istemiorum, eger pisman olacaksamda kendi kararimla olsun. daha 1,5 ay oldu babama soyleyeli, onun alismasinina ve zamanla yumusamasini beklicem.

kizlar benim suan buyuk bi sorunum var ve nasil cozecegimi bilmiorum.
1,5 senedir ciktigim erkek arkadasimla artik bir adim atmak istioruz ve ailelerimizin tanismasini istioruz, daha ailelerimiz tanismadi henuz ve babam onunla evlenmemi istemior. babami nasil ikna edecegiiim kim bana yardimci olabiliiir ???

:sinifsinif::sinifsinif:

benimde annem istemiyor. daha babama açmadı bile. çok zor bir durum anlayabiliyorum seni canım.

senin annen neden istemiyor matematikci. suan annemle bi sorunum yok, babamda zamanla yumusayacak gibi gozukuor, ilk bastaki tavrindaki sertlik gitti yumusuyor gibi.

çok zor bir durum gerçekten..benim de abim sorun çıkarıyor..
daha önce tanışmışlardı, sevmişti ne değişti anlayamıyorum. çok yıpratıcı bir süreç canım sakin kalmak önemli. İnsanların özellikle belli bir yaştan sonra ailelerine daha çok benzemeye başladığı da bir gerçek. Eğer baban kıyamadığından karşı çıkıyorsa, yumuşar zamanla. Ama gerçekten sana uygun olmadığına eminse bir kez daha düşünüp hareket et derim. Allah korusun başına bir olay geldiğinde "ben demiştim" sözünü duymak ya da bakışlardan hissetmek çok zor bir durum..

babalar zamanla yumuşamaz bişiye karsılarsa en bastan sonuna kadar oyle gider en azından benım babam oyle evlenmemı istemıyor ablamında abımınde kız kardesımınde evlenmesını ıstemıyor fıcılar alıp tursumuzu kurcakta kendısı ondan mafoldumben

kızlar korkuttunuz beni ya.. benim de annem istemiyor babama açılmaya korkuyorum olmaz derse ne yaparım die... canım umarım hepimizin sonu hayrolur.

Back