• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam evleniyor

Valla bu zamanda eşinin yasını tutan adam bulmak çok zor.... eşler daha yatağa düşmeden başlıyorlar aranmaya... evlat olarak annenizin yerine bu saatten sonra hiçkimseyi hiçbir şekilde tabiki koyamazsınız... bu evliliğede zaten hiçbir gözlede bakılamaz... sevgiymiş saygıymış eşi öldükten 5 ay sonra evlenen adamın zaten akıl sağlığı tartışılmaz... benim fikrim babanızın yanındaymış gibi görüneceksiniz... 45 yaşında hiç evlenmemiş bir kadın almış bu kadın bu adamı severek evlenmedi ya evde kaldı öyle evlendi... ama sizin bilmediğiniz birşeyler dönmüştür... mutlaka üstüne mal mülk almıştır... imam nikahı var resmi nikah yok demişsiniz bir mesajınızda yanlış anlamadıysam... merak etmeyin sizin ruhunuz duymaz 1 haftaya o kadın resmi nikahıda kıydırır... babanızın malından mülkünden faydalanmayacaksa bu yaştaki adama sevgi yok mal yok mülk yok aşk yok ne diye varsınki bir kadın.... kara kaşına gözüne varmadı ya... o yüzden meydanı boş bırakmayın ama hiçbir zamanda babanızla aranızı bozmayın da o kadına da bozdurmayın da... Annenizin yasına gelince onu zaten ömürboyu içinizde yaşayacaksınız.... babanızı her gördüğünüzde o kadının ne kadar rahat bir hayat sürdüğünü gördüğünüzde yeri geldiğinde babanızın önüne bir kap yemek koymadığında har vurup harman savurduğunda babanızla görüşmeseniz bile haberlerini aldığınızda zaten her daim her nefes aldığınızda annenizi düşünüp annenizin yasını kat ve kat yaşayacaksınız... Annenize Allahtan rahmet sizlerede sabırlar diliyorum....

Ah... Hiç sanmıyorum be kuzu.
O akıllanmayandan bir tane de bende olduğundan çok iyi anlıyorum seni. 14 yaşımdan beri babama annelik yapmaktan, doğruyu-yanlışı göstermekte yoruldum; o hata yapmaktan yorulmadı.

Ne yapalım, bizimkiler de böyle:KK54:

Canım öncelikle başın sağolsun acın çok yeni güzel anneciğinin mekanı cennet olsun inşallah. Gözlerim doldu yazını okurken çünkü ben annemi kaybedeli de dokuz ay oldu.

Baba yönünden şansın yokmuş be canım. Bizde çok zor günler geçirdik bir abim var ben okulumun son dönemine girmek üzereyim. Babam ben yokken her şeyi yapar çeker çevirir aynı annem gibi. hayattayken de yemektir temizliktir alışveriştir hep birlikte yaparlardı annemin bildiği her şeyi babam da bilir derim hep benim diyen kadına taş çıkartır. Biz abi kardeş bazen varız bazen yokuz abim çalışır ben derse giderim evdeyken beraber yaparız ben yokken bütün idare ondadır hiç kalmaz aklım evde. Bir günde dememiştir şunu bunu yap,yapmıyorsun diye.

Bizde aynı senin gibi gidiyoruz annemin kabrine. Her hafta. Her gün dilimizde her gün gözümüzde. Allah razı olsun dedim şu yazını okuyunca.

Yerden göğe haklısın hayat arkadaşı bu ya... Eşin canın çocuklarının annesi sevdiğin kadın...
Çok ani olmuş herşey çok çabuk, gözlerim doldu inan ki.
Sen evlisin sanırım sen kendi ailene sarıl allah güzelliklerle karşılaştırsın hep inşallah.

Hatimde indirseler
gitmezdim
ne cok şüpheliyimki bu is daha önceden varmış.
Gidemezdim ben

Canim acini en derinden hissettim.benim de annem vefat etti ve kiz kardeşim de ben de 3 senedir hala psikolojikman kendimize gelemedik. Maalesef tum sayfalari okumadim . Ama tahmin edebiliyorum. Lutfen babanin evlenmesine engel olma. Herhangi bir tepku gosterme hatta hep yaninda ol. Bak simdi senin bir ailen var kardesin de evlenir ama baban yalniz kalir. Ne kolay bunlari demek deme lutfen. Ben deliriyordum lafi bile gecince ama simdi ben evlenip baska bir sehre gittim keze kardeşim bambaska bir sehre gitti ve 3umuz apayri sehirlerdeyiz is guc firsat buldukca babamin yanina gidiyoruz ama yetmiyor tabi. Hep aklimiz orda keske brnim babam da bir hayat arkadasi bulsa. Yalniz kalmasa. Dedigim gibi aradakileri okumadim yanlısım varsa arkadaslar duzeltsin dugun falan olacakmis varsin olsun bunlari kadinlar ister bunu zaten baban istememistir. Sıkma canini hayat yoldasi bulmus

Artik birsey diyemiyorum. Yemin ederim yutkundum okurken. Birde utanmadan hem kina hem dugun yapiyorlar. Insan utanir ya. Dah 5 ay olmus. Cok haklisiniz ben olsam bende gitmezdim!

bundan 5 ay önce annemi kaybettim.bekar bir kızkardeşim var.babamlaara yakınım.annem vefat ettikten sonra hergün babam ve kardeşimin yanında oldum evli olmama rağmen.zaman geldi babamlara gidip evlerinin işini yaptım kimi zaman orada pişirdim kimi zaman evime hatta hergün yemeğe çağırdım.babam 2 ay önce evlenme konusunu açtı erken dedim kötü oldum.ve birini bulduk kimmi annemin amcasının kızı.okadar şaşırdım ki.kurban bayramı arefesinde annemin mezarına gittim.orada ağlarken bir kadın ağlama özlem hasta olursun çocukların var kocan var dedi.sonra babam evlenme işi ciddiye binince kadının ismini söyledi.bu kadın bunu nasıl kabül edebildi anlamadım.babama evlilik konusunda karşı çıkınca babam neden arkamda durmuyorsunuz dedi.benim sizden başka kimsem yok dedi.ve tatlı yendi aldığı kadın bekar hiç evlenmemiş babam 52 kadın 45 falan.babam düğün eğlence hiç birşey istemiyoruz dedik kadın kabül etti.evinden kuran la çıkacaktı okadar.babay düğün salonu ortaya kattı.üstüne hem kına hem düğün ayrı ayrı 2 gece evet babam böyle istedi.bu akşam babamın kınası var.ve ben gitmedim eşim soğuk 2 çocukla rezil olursun dedi.babam bana bağırdı çağırdı ve gitti.dedimya babama annem vefat ettğinden buyana ben baktım ocaktan kaynar yemekleri önüne koydum. kız istemeye gittikleri gün ev sahibi nişanlısı yemek yapmış dediği cümle eşim öldü öleli boğazımdan sıcak yemek geçmedi.düğününe gitmezsem hgepimizi sileceğini söyledi.akıl verin ne olur çıkmazdayım.unutmadan annemin mezarının 2 ev ötesinden kadını gel,in çıkarıcaklar yarın ve yine annemin mezarının önünden (başka yol yok)kornaya basıp köyden merkeze gelecekler.lütfen
Gözyaslari icinde okudum
gecmisim canlandi

İçim sizladi okudukça. ..canım allah sabir versin...3ay once 42 yasinda komsum vefat etti. esi gecen hafta evlendi.o kadar mutlu bir çiftlerdi gören imrenirdi.adam adam degil.gencecik esini 2 ayda unuttu cocukler sokta bizde oyleyz.erkek candan sevmezmis hemen unuturmus.sacini süpürge etmeye degmexmis.bunu ogrendik bütün mahalle...:(

of çoğu erkek böle malesef ama bazıları da yıllar geçse de evlenimio eşleri vefat edince onların hakkını da yiyemeyiz çok üzüldüm durumunuza düğüne gitmek zorunda değilsin baban minnet duymuyosa kendi ayıbı bide başkasının yanında ileri geri konuşmuş nankörlük yapmış ne yapacaksın işte.

Bildiğini yapsın, zaman yanlış, kişi yanlış, düğün yanlış, sana davranışı yanlış, yerinde olsam gitmem reddetsin böyle babayı ölmüş sayarım ben

off ben çok kızdım konu sahibesine keşke gitmeseymişsiniz.o_O neyse olan olmuş. bilezik ve yatak odası takımı meselesi ayrıca kadının enişte dediği babanızla evlenmesi çok çok sinirlerimi bozdu.:KK20::KK20: madem düğüne gittiniz bir şekilde babanızı yalnı bırakmak istemediniz bari bundan sonra tepkinizi koyun. anneciğim toprak altındayken... ayy ne bileyim ha mevlüt ha göbek atmalı bence farketmez silerdim babamı net!

gittim kızlar herşeye rağmen kardeşim eşim ve ben gittik.telefon susmadı halam yengem babanızın arkasında olun dedi. gittik.köye gittiğimde önce annemin mezarına gittim.sanki karşımdaymış gibi ağlayarak konuştum.anne sen öldün babamda öldü kimsem kalmadı dedim eşim kardeşim kolumda düğün evine uğramadan dayımlara girdik.annemin öz kardeşi bize babamın nikah şekerini gösterdi.gelin arabası süslenmiş kameralar hazır...benim teyzem ölsaydi benim annem çocukları görmesin diye nikah şekerini saklar yakardı.dün söylediğim gibi korna ile gelin arabası annemin mezarının önünden geçti kardeşim fenalaştı.teyzem bize düğün salonuna gidin dedi gittim ayaz soğukla 2 çocukla dışarıda babamı seyrettim.gülüyordu tebrik alıyordu.oraya kadar gittin içeri girmezsen olmaz dediler salona geçip çıkmam bir oldu utandım yerin dibine girdim.dışarı çıkıp babamı seyrettim ve kimseye gidiyoruz demeden çektim geldim evime.
Mecbur bırakıldığınız bu durum çok acı gerçekten.
Baban aklını şuurunu yitirmiş.
Evlatları olarak sizlere böyle bir acı travma yaşatmaya hiç hakkı yoktu bana kalırsa.
Allah ıslah etsin ne diyeyim.
Çok abartı kutlamalara kalkışmışlar.
Herşeyin bir yakışanı vardır.
Evlenmek hakkı olsa da evlatlarını rencide ederek, darmaduman ederek,yüreklerini birkez daha yakarak değil.
Canım Allah sana ve kardeşine sabırlar versin,bundan sonrasında kardeşinle birbirinize destek olun,evlatları olarak ta annenize ziyaretlerini idualarınızı eksik etmeyerek te vazifenizi yapacaksınız ona karşı zaten.
Babanızı da hatalarıyla birlikte Allah havale edin.
Yaptıklarından utanacağı günler de gelecektir.

Bir erkek eşi vefat ettikten sonra evlenmeli diye düşünüyorum. Çünkü erkekler kadınlar kadar güçlü değiller.
5 ay evet kısa bir süre. Demek ki yalnız kalmak istemiyor.
Ama şuna çok şaşırdım ve üzüldüm. Kına ve düğün yapmak ne demek? Hele ki acınız bu kadar tazeyken.. Annenizin amca kızı üstelik.. Ölüye de saygı kalmamış..
Ne diyeceğimi bilemedim. Allah sabır versin.

şimdi ne yapıcam akıl verin ne olur.sağ 1 sokakda babamlar sol bir sokak teyzemler kime nasıl davranıcam artık eşimle konuşamıyorum beni böyle zavallı görsün istemiyorum ama ne yapıcam bilmiyorum artık eşim akraba değil kimseye eyvallahı yok köyde teyzeme bile çıkıştı sen kızlara destek olmak yerine gaz veriyorsun kışkırtıyorsun bile dedi.babmın evlenmesi bunlara falan bana laf düşmez dedi.ama özlem kötü olursa hasta olursa kimseyi tanımam teyzemin kocası bile teyzeme kızdı kızları rahat bırak başka işinmi yok dedi.

Anneciğinize Allahtan rahmet diliyorum. Sizede bol bol sabırlar. Annesi olmayanın babası olmazmış derler, ne yazık ki babanız çok aceleci davranmış. Vay gidene... Teyzenizde nasıl babanızı tutmuş anlamadım ve kusura bakmayında nikah şekerlerini göstermek falan tam bir dengesizlik.. Daha 6 ay bile olmamış, davul zurna, konvoy.... Tamam evlenebilir ama biraz sizlerin acısına saygısı olması lazım. Ben olsam benim canımı yakan kimseye iyi davranmazdım... İsterlerse alt komşu olsunlar isterlerse üst komşu olsunlar. Kimsenin sizin ciğerinizi yakmaya hakkı yok. Sizinde kimseye eyvallahınız olmasın. Demekki daha acı bir gününüz olsa insanlar sizin yanınızda olacakları yere eğlenceye düğüne bakacaklar.

Bu sülaledeki herkes mi garip yoksa aralarında bilinmeyen bir ilişki mi var?
5 ay olmuş hadi baba istedi de o kuzen ve ailesi nasıl kabul etti?
Sırf keyiflerinden yalnızlık zor geliyor acındırması da ne kadar itici. Yatakta bir kadın olsun, evin işleri yapılsın tek dertleri bu...
Ben olsam babama çok büyük öfke duyar ve gitmezdim. Kendisi yaşamıyorsa bile çocuklarının yaslarını tutmalarına izin vermeliydi. Kadın kaçmıyor 5-6 ay daha bekleyebilir daha usulünce hareket edebilirdi.
yahu zaten evde kalmış .
Bir de hazır eve altınlara konacak .
Bu devir onur şeref devri değil para devri.
Para her türlü namussuzluğu hırsızlığı edepsizliği örtüyor .
Bakınız siyasi gündem .

Back