• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam evleniyor

Benim kızımın arkadaşının babasındada aynı durumlar oldu ,biz şok olduk , mahallede dedikodudan çalkalandı , bizim eski evsahibi bunları görüncü evi yeniledi eskiyle ne idare edeceğim dedi ,ölsem adamlar yeni hanım, alıyor dedi , ki bu adamdan hiç. Bunları ummazdık , adam yaşlı ama azgınmış oda kadın ölür ölmez evlendi akrabasıyla ki evdede bekar genç kız ol,asına rağmen , allah sabır versin size

bundan 5 ay önce annemi kaybettim.bekar bir kızkardeşim var.babamlaara yakınım.annem vefat ettikten sonra hergün babam ve kardeşimin yanında oldum evli olmama rağmen.zaman geldi babamlara gidip evlerinin işini yaptım kimi zaman orada pişirdim kimi zaman evime hatta hergün yemeğe çağırdım.babam 2 ay önce evlenme konusunu açtı erken dedim kötü oldum.ve birini bulduk kimmi annemin amcasının kızı.okadar şaşırdım ki.kurban bayramı arefesinde annemin mezarına gittim.orada ağlarken bir kadın ağlama özlem hasta olursun çocukların var kocan var dedi.sonra babam evlenme işi ciddiye binince kadının ismini söyledi.bu kadın bunu nasıl kabül edebildi anlamadım.babama evlilik konusunda karşı çıkınca babam neden arkamda durmuyorsunuz dedi.benim sizden başka kimsem yok dedi.ve tatlı yendi aldığı kadın bekar hiç evlenmemiş babam 52 kadın 45 falan.babam düğün eğlence hiç birşey istemiyoruz dedik kadın kabül etti.evinden kuran la çıkacaktı okadar.babay düğün salonu ortaya kattı.üstüne hem kına hem düğün ayrı ayrı 2 gece evet babam böyle istedi.bu akşam babamın kınası var.ve ben gitmedim eşim soğuk 2 çocukla rezil olursun dedi.babam bana bağırdı çağırdı ve gitti.dedimya babama annem vefat ettğinden buyana ben baktım ocaktan kaynar yemekleri önüne koydum. kız istemeye gittikleri gün ev sahibi nişanlısı yemek yapmış dediği cümle eşim öldü öleli boğazımdan sıcak yemek geçmedi.düğününe gitmezsem hgepimizi sileceğini söyledi.akıl verin ne olur çıkmazdayım.unutmadan annemin mezarının 2 ev ötesinden kadını gel,in çıkarıcaklar yarın ve yine annemin mezarının önünden (başka yol yok)kornaya basıp köyden merkeze gelecekler.lütfen
O düğüne gitme sakın, ayrıca başın sağolsun mekanı cennet olsun annenizin. İnsan yıllarca yol arkadaşı olmuş birinin yasını tutar ya bu kadar çabuk nasıl olur nasıl bulur birini hazırdamıydı o kadın...Babanızı kınıyorum ama kesnlikle o düğüne gitmeyin ...Polyanacılık yapıp babanızdır yalnızdır diyemeyceğim yani arada en azından 1 sene geçmiş olsa bi nebze derdim ama diyemiyorum..... Allah ıslah etsin kendisini, bu kadar çabuk evlilik hızlı bir boşanma getirmez umarım.

kızlar şoktayım babam evime geldi şimdi sobayı niye yakmadınız bize gelin dedi.köyden adam gelmiş buraya gelin dedi bana

kızlar şoktayım babam evime geldi şimdi sobayı niye yakmadınız bize gelin dedi.köyden adam gelmiş buraya gelin dedi bana
O ne demek yani, anlamadım. Bugün düğün yok muydu?

Ben olsam gidemezdim o düğüne..

Annemin acısı içimden çıkmamışken çalgılı çengili dügünde neyin nesiymiş,isterse evlatlıktan reddetsin.

Ben olsam gidemezdim o düğüne..

Annemin acısı içimden çıkmamışken çalgılı çengili dügünde neyin nesiymiş,isterse evlatlıktan reddetsin.
mevlit düğünüymüş bu canım..

valla çalgı malgı birşeyler okudum ben aralarda acaba yanlış mı algıladım..

Mevlütte olsa ne bileyim ben gidemezdim..
bende 6 ay olduğu içinn henüz gitmezdim canım..kız şaşın sanırım şu an..

Ya adam için hava hoş

Üstelik civarda başka kadın mı kalmamışta annesinin amcasının kızıyla evleniyor ?

Pes dogrusu..

Altın meselesi hele beni en çok geren durumlardan biri..Kadının dişinden tırnagından artırarak biriktirdigi altınları evlatlarına vermek yerine kadının kollarına dizmiş !

Ya adam için hava hoş

Üstelik civarda başka kadın mı kalmamışta annesinin amcasının kızıyla evleniyor ?

Pes dogrusu..

Altın meselesi hele beni en çok geren durumlardan biri..Kadının dişinden tırnagından artırarak biriktirdigi altınları evlatlarına vermek yerine kadının kollarına dizmiş !
rahmetli aneciğinin yatak odası taksitlernide bekar kızkardeş ödüyormuşki..kızların abalarna maddi bağımlılıkları ok artı kızlar destek olmuş şimdiye dek.

İnsanın , babasının kınasına gitmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
Aylarca "mucize" diye ağladım.
Bizi ancak mucize kurtarabilir diyordum.
Öyle de oldu, kınada bir mucize oldu ve düğüne bir gün kala her şey bitti. RABBİME binlerce şükür olsun.
Ben kınaya gittim ama neden mi ? Babamı sahipsiz bırakmadım .
Sahipsiz görünen herkesi ezmeye kalkışan bir toplum bu çünkü.
ALLAH korusun yarın bir gün evladım da istemediğim bir evlilik yapar ise onunda yine de arkasında dururum.
Bu bir savaşsa , savaş alanından çekilmeyin.Ben çekilmedim ve HODRİ MEYDAN dedim.
Kınada da kalkıp oynadım, herkes biliyordu o kadını istemediğimi, o gece onların zafer gecesiydi sözde, bir göbekler atıyorlardı ki "oh olsun" der gibi. Kalktım oynadım, eğer suratımı asıp otursaydım daha çok sevinirlerdi çünkü.
Ama sonunda ben kazandım.
Size kalkıp oynayın demiyorum , kınaya gitmeseniz de düğüne gidin.
Bir zaman sonra bu iş yokuşa sürüldüğünde, araları bozulduğunda babanızın hatırladığı sizin büyüklüğünüz olacak ve daha çok pişman olacak. Yani kazanan siz olacaksınız , büyüklüğünüz.
Düğüne gidin.

İnsanın , babasının kınasına gitmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
Aylarca "mucize" diye ağladım.
Bizi ancak mucize kurtarabilir diyordum.
Öyle de oldu, kınada bir mucize oldu ve düğüne bir gün kala her şey bitti. RABBİME binlerce şükür olsun.
Ben kınaya gittim ama neden mi ? Babamı sahipsiz bırakmadım .
Sahipsiz görünen herkesi ezmeye kalkışan bir toplum bu çünkü.
ALLAH korusun yarın bir gün evladım da istemediğim bir evlilik yapar ise onunda yine de arkasında dururum.
Bu bir savaşsa , savaş alanından çekilmeyin.Ben çekilmedim ve HODRİ MEYDAN dedim.
Kınada da kalkıp oynadım, herkes biliyordu o kadını istemediğimi, o gece onların zafer gecesiydi sözde, bir göbekler atıyorlardı ki "oh olsun" der gibi. Kalktım oynadım, eğer suratımı asıp otursaydım daha çok sevinirlerdi çünkü.
Ama sonunda ben kazandım.
Size kalkıp oynayın demiyorum , kınaya gitmeseniz de düğüne gidin.
Bir zaman sonra bu iş yokuşa sürüldüğünde, araları bozulduğunda babanızın hatırladığı sizin büyüklüğünüz olacak ve daha çok pişman olacak. Yani kazanan siz olacaksınız , büyüklüğünüz.
Düğüne gidin.
Ay Sorcha merak ettim; nasıl oldu da düğüne bir gün kala bitti her şey?:KK17:

Back