Babaannemi kaybettim aşırı vicdan azabı çekiyorum

cemre2570

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2019
53
12
32
Iyi aksamlar . 4 gun once babaannemi kaybettim. Il disinda yasadigim icin son aninda yaninda olamadim ve cenazesine katilamadim.Babaannem bizimle beraber yasiyordu.Cocuklugum ve gencligim beraber gecti. Babaannemi kaybettigim haberini aldigimdan beri. Surekli pismanluk yasiyorum gecmiste sunu yapabilirdim ama yapmadim diye. Gecmiste onu kirdigim zamanlar geliyor surekli aklima. Surekli uzulup vicdan azabi cekiyorum. Tovbe ediyorum. Ama icimde konusan sesi yaptigim kotulukleri susturamiyorum. Yaptıklarim icin cok pismanim. Keske yapmasaydim.Ama şimdiki olgunlugum o zaman yoktu.zamani geri getirebilseydim keske.İç sıkıntısı cekiyorum kalp atışlarım hızlanıyor. Nasıl kendimi affedebilirim? Bu sureci nasil atlatabilirim? Teşekkür ediyorum

Başınız sagolsun. Allah sabır versin. Mekani cennet olsun inşallah. Ben babamı kaybettiğimde benzer duygular yaşadım. Bunlar galiba ölümle karşı karşıya kalınca normal duygular. Ben babamin son anlarında yanında olamadim. Hastaneye gitmemiştim bir kac gün çünkü işten yorgundum. Ve emindim yine eve geleceğinden. Alışmıştık hastaneye gidip dönmekten çünkü. Ve bir anda kaybettik. Kendimi uzun zaman bu yüzden affetmedim. Ölüm ihtimalini kabul etmediğim için son zamanlarimizi bilinçli bir şekilde yaşamadım. Ama işin gerçeği de: Cok korkuyordum onu kaybetmekten ve o zamanlar o aklımla elimden geldiği kadarını yaptım. Bugün ki aklım olsa yine cok farklı davranırdim. Duygu karmaşanizi maalesef cok jyi anlıyorum çünkü bende yaşadım.

Zaman ayırmadığınız için mi pişmanlık duyuyorsunuz? Benim babaannem de 90 yaşında çok sık ziyaret edemiyorum içimde kaybetme korkusu var ben de pişmanlık yaşarım kesin hep erteliyorum az sıklıkla görüşüyoruz.

Başınız sağolsun
Bol bol dua edin kendisine belki ferahlatır bi nebze içinizi

Benim üniversite okuduğum yer termal suyu çok olan bir sehirdi. Dedemler hep gelmek istemislerdi ama öyle lafta. Üstüne düşmemiştik. Zaten ortanca çocuğun ortanca torunuyum. Ve ayrı şehirlerdeyiz. Yani öyle dede torun ilişkimiz yoktu.
Gecen yıllarda dedemi kaybettik ve ben onunla tatil yapmadığım icin gerçekten çok uzuldum . Aslında sınırları zorlasak yapabilirdik...
Bu yüzden yaşadığımdan ders aldım, gecen yıllarda ananemi Taitile çıkarttım. Arabam falan da yok. Öyle otobüsle götürdüm ayağı topal 80 yaşındaki kadını:)) hala profil resmi o geziden beraber çektiğimiz bir resim..
Sizin de babaanneniz vefat etmiş. Geçmiş olsun. Ama dedeniz, ananeniz falan varsa bari onlarda sonradan mutlu olacak şeyler yapın. Eminim daha mutlu olacaksınız

Kendısıne bol bol dua edin. Kendınızden cok babannenız ıcın bırsey yapmak ıstıyorsanız bu konuda sabah uyandıgınızda gece yatarken bıldıgınız duaları edın. Bır sure sonra ne kadar hafıfledıgınızı goreceksınız.

Tek yaşıyorken bir süre babannem yanıma gelmişti, bulunduğum yer zorlu şartları olan bir yer. O yaşta kadin geldi yanıma bilmediği, dilini dahi anlamadığı insanların yaşadığı yere. Benimle 40 gün kadar kaldı. Bazen ona o kadar ters davrandım ki, çıkarıp gezdiremedim. Zaten akşamdan akşama eve geliyordum. Kadin akşama kadar tek evden çıkamıyor hava 45 derece klima bile yok. Şuan aklıma gelince içim öyle acıyor ki. Çok şükür hala hayatta ama telafi edemiyorum sonuçta. Bebegim olacak diye yine bana hırka yelek patik örüyor. Yaşlılar bazen çocuk gibi olup sabır zorluyor gibimize geliyor. Ama Allah kaybetmeden değerlerini anlamayı nasip etsin. Allah rahmet eylesin, bol bol dua edin.

Bu kaçıncı babannemi kaybettim konusu yahu
Hep aynı kişi mi farklı konular açıyor yada babanneler bu dönem çok mu ölüyor
Neyse olan olmuş ölmüş ile olmuşa çare yoktur
Ders almalı hayata uygulanmalı

basiniz sagolsun.

kadini dovdunuz falan mi yani bir torun babaanneye en kotu ne yapmis olabilir ki? en fazla biraz ters konusmussunuzdur.
Sağolun. Hayır kesinlikle dövmedim. İşin garibi şu ki şu sıralar hatırladıklarımi normalde hatirlamiyordum beynim silmisti. Yoksa telafi etmek icin ugrasirdim diye dusunuyorum.lise yıllarında ergenlerin fevri çıkısmaları asi davranislarını yapmışım. Çocukken hırcinlasmisim. Kuşak farkı oldugu icin aramizda ben ergenken babaannem de yasliliktan dolayi cocuksulastigi dönemde benim genc olarak yapmak istediklerim ona tuhaf geliyordu yapma diye mudahale ediyordu herhalde onun yasliligindan dolayi yaptigi cocuksu hallerine ben sabredemiyordum galiba.Tam hatirlayamiyorum. Vefatina kadar bunlari silmis beynim. Hatirlasam belki telafi etmeye calisirdim. Su an hatirladiklarim kesit kesit. Kafamdaki o ses surekli konusuyor. O kadar yıl beraber vakit gecirdik ama kaliteli vakit geciremedim zamani iyi degerlendiremedim gibi geliyor. Babaannem son birkac yildir alzehemir hastasiydi. Sanki zamaninda vakit gecirseydim kaliteli alzehemir olmayacakmis gibi geliyor bana. Surekli suclama hissi geliyor kendimi.

Ilk defa açıyorum babaannemle ilgili konuyu.Icimdeki sesi susturamiyorum vicdanim sızliyor surekli

Allah razi olsun sagolun. Yasiyorken yanina gidemiyorsaniz bile telefonla arayin gönlunu almaya calisin vakit varken bence.

Ediyorum edecegim de ins. Siz de duanizi eksik etmeyin

Sagolun. Sizin de basiniz sagolsun. Babannemden baska aile buyugum yasamiyordu. Dedem anneannem yoktu. Duanizi eksik etmeyin

Bes yil gecti ben kaybedeli ayni soyledigin seyleri hala yasiyorum..Insan gecmise donse akli basinda olsa yapar mi iste hic ? Birini kaybetmenin en kotu yani o gittikten sonra zamaninda kiymetini bilmedigin herseyini ozlemek.Uzulme ama belki senin icine yara olan seyler onu uzmemistir.Basin saolsun mekani cennet olsun insallah.

Kaliteli vakit geciremedim acaba kaliteli vakit gecirseydim yasanmislik daha fazla olsaydi alzehemir olmazdi brlki diye sucluyorum. Lise yillarindayken fevri cikislarim olmus ergenlikte. Babaannem yaslandikca cocuksulastigi icin bazi davranislarina sabredememis cikismisim. Ve bunlari ben hep unitmusym. Vefat haberini aldiktan sonra beynim kesit kesit hatirlamaya basladi. Keske daha once hatirlasam kendimi affettirmek icin ugrasirdim belki. Kafamin icindeki ses susmuyor konusuyor sucluyor beni surekli

Sagolunm sizin de basiniz sagolsun. Yapmazdim. Vefat haberini alasiya kadar yaptiklarimi hatirlamiyordum bile. Belki telafi edebilirdim hatirlasam. Ins uzmemistir onu. Vicdan azabi ile yasamak zormus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…