Sağolun . Sizin de basiniz sagolsun.Mekanı cennet olsun. Siz de üzülmemeye çalışın. Kötü niyetiniz yokmus. Ölümü beklemediginiz icin olmus. Insan sevdiklerine olumu konduramiyor .Başınız sagolsun. Allah sabır versin. Mekani cennet olsun inşallah. Ben babamı kaybettiğimde benzer duygular yaşadım. Bunlar galiba ölümle karşı karşıya kalınca normal duygular. Ben babamin son anlarında yanında olamadim. Hastaneye gitmemiştim bir kac gün çünkü işten yorgundum. Ve emindim yine eve geleceğinden. Alışmıştık hastaneye gidip dönmekten çünkü. Ve bir anda kaybettik. Kendimi uzun zaman bu yüzden affetmedim. Ölüm ihtimalini kabul etmediğim için son zamanlarimizi bilinçli bir şekilde yaşamadım. Ama işin gerçeği de: Cok korkuyordum onu kaybetmekten ve o zamanlar o aklımla elimden geldiği kadarını yaptım. Bugün ki aklım olsa yine cok farklı davranırdim. Duygu karmaşanizi maalesef cok jyi anlıyorum çünkü bende yaşadım.
Sağolun. Dua ediyorum edecegim de. Siz de duanizi eksik etmeyin lutfenAllah rahmet eylesin. Babannenize yapabileceğiniz en güzel hayır ruhuna bol bol dua göndermek olur. Ya da bir fakire sadaka verin.
Tabıkıde Allah tum olmuslerımızı kabır azabından uzak eylesın.Mezarları nurlarla dolsun. Ettıgımız her dua emın olun kı hıssedılıyor onlar tarafından.Ediyorum edecegim de ins. Siz de duanizi eksik etmeyin
Sagolun tesekkur ederim. Amin ins .Haklisiniz ins yetistirebilmek nasip olur evlatlarimizi. Bana da dua edin lutfen kendi psikolijimi biran evvel toparlayabileyim vicdan azabimi dindirebileyim.Tabıkıde Allah tum olmuslerımızı kabır azabından uzak eylesın.Mezarları nurlarla dolsun. Ettıgımız her dua emın olun kı hıssedılıyor onlar tarafından.
Oyle nesıller gelsın kı pesımızden dıllerınden dua eksık olmasın.
Kendınızı psıkolojık anlamda hırpalamayın gerıde kalan aıle uyelerınızle kalıtelı vakıt gecırın lütfen.
Guzel evlatlar yetıstırelım inşallah yaşlıların çoğu zaman cocuk gıbı ılgıye alakaya muhtac oldugunu kendılerıne anlatarak yetıstırelım.
bu kişi ben değilim bende şaşırdım konuyu görünce :)Bu kaçıncı babannemi kaybettim konusu yahu
Hep aynı kişi mi farklı konular açıyor yada babanneler bu dönem çok mu ölüyor
Neyse olan olmuş ölmüş ile olmuşa çare yoktur
Ders almalı hayata uygulanmalı
Sagolun tesekkur ederim. Amin ins .Haklisiniz ins yetistirebilmek nasip olur evlatlarimizi. Bana da dua edin lutfen kendi psikolijimi biran evvel toparlayabileyim vicdan azabimi dindirebileyim.
Inşallah edeceğiniz dualar ona bu dünyada yapacağınızdan daha çok hayır olarak gider. Bende edeceğim aklımda olsun.Ben de sizinkine benzer seyler yapmistim. O bana gene karsiliginda iyilik etmis en cok da bu utandiriyor beni
Canım çok yanlış düşünüyorsun.Gerçekten de.Kaliteli vakit geciremedim acaba kaliteli vakit gecirseydim yasanmislik daha fazla olsaydi alzehemir olmazdi brlki diye sucluyorum. Lise yillarindayken fevri cikislarim olmus ergenlikte. Babaannem yaslandikca cocuksulastigi icin bazi davranislarina sabredememis cikismisim. Ve bunlari ben hep unitmusym. Vefat haberini aldiktan sonra beynim kesit kesit hatirlamaya basladi. Keske daha once hatirlasam kendimi affettirmek icin ugrasirdim belki. Kafamin icindeki ses susmuyor konusuyor sucluyor beni surekli
Sagolun tesekkur ederim .soyledikleriniz bir nebze icimi rahatlatti. Ins affetmistir . Ben sadece kötü olaylara odaklanıyorum galiba. Alzehemir konusunda da tek sadece bnm yapabilecegim bir sey degildi yapabileceklerim vardi yapmadim. Hem dediginiz gibi nasip degilmis her sey kontrol altinda tutamiyoruz malesef . Sagolun ilgilenip derdimi paylastinizCanım çok yanlış düşünüyorsun.Gerçekten de.
Bir arkadaş da demiş.En kötü napmış olabilirsin, dövdün mü de bu üzüntü die ki haklı.
Sen sanıyor musun ki babaannen hiç ergen görmedi hayatında :)))) Babanı , diğer çocuklarını ve kuzenlerini gördü:)) Eminim ergenlik dönemini hiç ama hiiiiiiiç umursamamıştır.
O çocuklaştıkça ben hırçınlaştım demişsin. Olabilir..Kimse bay-bayan mükemmel değil.Gün içinde neler olmuyor ki..İnsan evladına,ana babasına bile çıkışıo yeri gelince.İçin huzurlu değilse af dile,o seni şimdi de duyar ve her şekilde affeder. Kafanda büyütme ,güzel anılarınıza odaklan.Eminim o anılar onu daha da mutlu etmiştir. Şunu da söyleyim sen babaanneni bu kadar sevmemiş olsan şimdi oturup onu kırdım mı acaba die düşünmezdin.Eminim ki o da bu sevgini biliyordu.
Alzheimer konusuna gelirsek..Hiç ama hiç alakası yok...İstersen bir doktora bile danış ama senin müdahelenle çözülebilecek bi durum değildi. Ayrıca o senin babaannen, çocuğun değil. Kimse 7/24 birlikte olamaz.Olsan da faydası olmayabilirdi.Bazen bazı şeylerin olması gerekir ve olur ve bizim müdahalemiZ dışındadır.O kadar kontrolü elimizde tutamayız.
Sagolun cok tesekkur ederimInşallah edeceğiniz dualar ona bu dünyada yapacağınızdan daha çok hayır olarak gider. Bende edeceğim aklımda olsun.
Sagolun tesekkur ederim. Dua edecegim. Siz de duanizi eksik etmeyin lutfen.Allah rahmet eylesin ruhuna yasin okuyun en iyi iyilik o babannen için
Geçmişte insanız olabilir kötü davrandığımoz kırdığımız şeyler ama istelerek olmamış ki kendini üzme
Sağolun tesekkur ederim. Bugun vefat edeli 5.gun olacak. Ben de en kisa surede atlatirim ins .Tabıkıde ederım ama ne kadar oldu sizin bu kadar etkılenmenıze uzuldum.
Basiniz sagolsun Allah rahmet eylesin. Sagolun desteginiz icinBende babanemi kaybettim 10 mayısta ama şöyle düşünün sizin varliğınız bile ona mutluluk veriyordu. Eğerki varsa hatanız tövbe edip içinde bulunduğumuz kadir gecesi günlerinden duanız çokça kabul olur. bide vefat ederken yanında olamadık evdeydik ama duymadık kendinizi suçlamayın. Allah nasip etmedi yanında olmayı . özelden konuşmak isterseniz beklerim
Kaybedilen yakının ardından hissedilen ilk duygudur acı ve pişmanlık. Ben de buyukanneannemle beraber büyüdüm. 18 yaşındaydım onu kaybettigimizde. Boşanmış anne ve babanın cocuguydum. Buyukanneannem ve anneannemin yanına sığınmıştık. Buyukanneannem yaşlıydı o zaman, cahil bir kadındı. Güzel çocukluk anıları bırakmadı bende detay vermeyeceğim. Ben de özellikle ergenlik döneminde hem onunla hem anneannemle çok kavga ettim. Buyukanneannem vefat ettiğinde hep ettiğimiz kavgalar söylediğim kötü sözler aklıma geldi çok canım.yandi. sanki her şeyin sorumlusu benmisim, sanki hiç o beni üzmemiş gibi...anneannem hala hayatta. Onun kıymetini daha iyi anladım çok daha iyi bir ilişki gelistirdik onunla. Hayatta başka büyükleriniz varsa onlara sarılın. Iyi geliyor.
[/QUOTE
Basiniz sagolsun. Sizde uzulmemeye calisin. Zor bir cocukluk gecirmissiniz . Insan bazen yasadiklarinin etkisiylede yapabiliyor.Zamanla kendinizi nasil affedebildiniz? Lutfen hem bana hem de babaanem icin dua edin. Malesef tek aile buyugum babaannemdi . Anneannem dedelerim daha once vefat etmisti. Sagolun desteginiz icin.
Basiniz sagolsun. Sizde uzulmemeye calisin. Zor bir cocukluk gecirmissiniz . Insan bazen yasadiklarinin etkisiylede yapabiliyor.Zamanla kendinizi nasil affedebildiniz? Lutfen hem bana hem de babaanem icin dua edin. Malesef tek aile buyugum babaannemdi . Anneannem dedelerim daha once vefat etmisti. Sagolun desteginiz icin.Kaybedilen yakının ardından hissedilen ilk duygudur acı ve pişmanlık. Ben de buyukanneannemle beraber büyüdüm. 18 yaşındaydım onu kaybettigimizde. Boşanmış anne ve babanın cocuguydum. Buyukanneannem ve anneannemin yanına sığınmıştık. Buyukanneannem yaşlıydı o zaman, cahil bir kadındı. Güzel çocukluk anıları bırakmadı bende detay vermeyeceğim. Ben de özellikle ergenlik döneminde hem onunla hem anneannemle çok kavga ettim. Buyukanneannem vefat ettiğinde hep ettiğimiz kavgalar söylediğim kötü sözler aklıma geldi çok canım.yandi. sanki her şeyin sorumlusu benmisim, sanki hiç o beni üzmemiş gibi...anneannem hala hayatta. Onun kıymetini daha iyi anladım çok daha iyi bir ilişki gelistirdik onunla. Hayatta başka büyükleriniz varsa onlara sarılın. Iyi geliyor.
Sağolun tesekkur ederim. Bugun vefat edeli 5.gun olacak. Ben de en kisa surede atlatirim ins .