• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba ve bebek ilişkisi

flyylf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2021
111
54
48
29
Merhaba,
Eşimle birbirimizi severek evlendik, o 34 ben 26 yaşındaydık. Eşimin yakın arkadaşları çocuk sahibiydi, hep “ben 40 yaşında mı baba olacağım” şeklinde sitemlerde bulunurdu. Yakın arkadaşlarının çocuklarıyla nasıl oyunlar oynadığını onlara nasıl hediyeler aldığını gördükçe çok iyi bir baba olacağının hayallerini kurardım. Evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım ve çok şükür sağlıkla oğlumuzu kucağımıza aldık.
İlk 3 ay oğlum çok zor bir bebekti, bana aşırı düşkündü ve kesinlikle benden başkasını kabul etmiyordu. Özellikle babasını reddediyor, onun kucağına geçtiğinde deli gibi ağlıyordu. 3. Aydan sonra meme reddi başladı, daha hırçın ve daha zor bir döneme girdik, babasıyla iyice uzaklaştı. 6 aylık olana kadar benden başka kimsede durmuyor kimseyi kabul etmiyordu. Bu süreçte ben bitmiştim, tükenmiştim, ne kadar yıprandığımı siz anneler çok iyi anlarsınız.
Bu süre içindeki en büyük problemimiz eşimin hiçbir şekilde bebekli hayata dahil olamaması. Bebeğimizin de onu itmesi ile kendini hepten geriye attı. Bebeğin altını veya üstünü değiştirmiyor, onunla oynamıyor, ben söylersem rica minnet kucağına alıyor veya ilgileniyormuş gibi yapıyor, seviyor ama sevgisini fiziksel olarak dile getirmiyor. Bebeğim şu an 11 aylık, neredeyse yaşına girecek fakat bu durum halen değişmedi. İşten eve geliyor, eline telefonu alıyor, tv açıyor, bebekle yine ilgilenmiyor. Haftasonları benim tatilim gözüyle bakıyor, yine ilgilenmiyor. Ben söylersem öfleyerek pöfleyerek bir şeyler yapıyor ama ilgisiz olduğu o kadar belli ki çocuk da anlıyor, onunla oynamak istemiyor. Bu konudaki rahatsızlığımı dile getirince abarttığımı söylüyor, tartışıyoruz ve geriliyoruz. Bu süreçten nasıl çıkacağız, ne yapacağız hiç bilemiyorum.
Ben de çalışıyorum, kliniğim var ve tüm gün hastalarla uğraşıyorum, eve geldiğimde kolumu kaldırmayı bırakın konuşacak halim kalmıyor fakat ev işi, çocuk, bir sonraki günün klinik işleri yine bende. Ne eve ne bebeğe yardımcı oluyor, kırk yılda bir yaptığı bir şeyi öne sürüyor biraz yardımcı olsan dediğimde de. Hiç böyle biri değildi, nasıl böyle olduk ve nasıl yoluna sokacağız, yoluna sokabilecek miyiz hiç bilemiyorum.
Sizler bu süreçleri nasıl yönettiniz?

Merhaba,
Eşimle birbirimizi severek evlendik, o 34 ben 26 yaşındaydık. Eşimin yakın arkadaşları çocuk sahibiydi, hep “ben 40 yaşında mı baba olacağım” şeklinde sitemlerde bulunurdu. Yakın arkadaşlarının çocuklarıyla nasıl oyunlar oynadığını onlara nasıl hediyeler aldığını gördükçe çok iyi bir baba olacağının hayallerini kurardım. Evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım ve çok şükür sağlıkla oğlumuzu kucağımıza aldık.
İlk 3 ay oğlum çok zor bir bebekti, bana aşırı düşkündü ve kesinlikle benden başkasını kabul etmiyordu. Özellikle babasını reddediyor, onun kucağına geçtiğinde deli gibi ağlıyordu. 3. Aydan sonra meme reddi başladı, daha hırçın ve daha zor bir döneme girdik, babasıyla iyice uzaklaştı. 6 aylık olana kadar benden başka kimsede durmuyor kimseyi kabul etmiyordu. Bu süreçte ben bitmiştim, tükenmiştim, ne kadar yıprandığımı siz anneler çok iyi anlarsınız.
Bu süre içindeki en büyük problemimiz eşimin hiçbir şekilde bebekli hayata dahil olamaması. Bebeğimizin de onu itmesi ile kendini hepten geriye attı. Bebeğin altını veya üstünü değiştirmiyor, onunla oynamıyor, ben söylersem rica minnet kucağına alıyor veya ilgileniyormuş gibi yapıyor, seviyor ama sevgisini fiziksel olarak dile getirmiyor. Bebeğim şu an 11 aylık, neredeyse yaşına girecek fakat bu durum halen değişmedi. İşten eve geliyor, eline telefonu alıyor, tv açıyor, bebekle yine ilgilenmiyor. Haftasonları benim tatilim gözüyle bakıyor, yine ilgilenmiyor. Ben söylersem öfleyerek pöfleyerek bir şeyler yapıyor ama ilgisiz olduğu o kadar belli ki çocuk da anlıyor, onunla oynamak istemiyor. Bu konudaki rahatsızlığımı dile getirince abarttığımı söylüyor, tartışıyoruz ve geriliyoruz. Bu süreçten nasıl çıkacağız, ne yapacağız hiç bilemiyorum.
Ben de çalışıyorum, kliniğim var ve tüm gün hastalarla uğraşıyorum, eve geldiğimde kolumu kaldırmayı bırakın konuşacak halim kalmıyor fakat ev işi, çocuk, bir sonraki günün klinik işleri yine bende. Ne eve ne bebeğe yardımcı oluyor, kırk yılda bir yaptığı bir şeyi öne sürüyor biraz yardımcı olsan dediğimde de. Hiç böyle biri değildi, nasıl böyle olduk ve nasıl yoluna sokacağız, yoluna sokabilecek miyiz hiç bilemiyorum.
Sizler bu süreçleri nasıl yönettiniz?

Bunu izletin belki şok etkisi yapar ve ona çocugun onu sevdigini ona ihtiyacı oldugunu anlatın ufak ufak aradaki bagı güçlendirmeye çalışın eşiniz tek başına beceremiyorsa oturup beraber çocukla oynayın zamanla yalnız kalmaya da alışırlar bide gergin bir şekilde degil sakince anlatın sakin konuşun

Bunu izletin belki şok etkisi yapar ve ona çocugun onu sevdigini ona ihtiyacı oldugunu anlatın ufak ufak aradaki bagı güçlendirmeye çalışın eşiniz tek başına beceremiyorsa oturup beraber çocukla oynayın zamanla yalnız kalmaya da alışırlar bide gergin bir şekilde degil sakince anlatın sakin konuşun

11 aydır denemediğim yöntem kalmadı, kesinlikle 1 gün iyiyse ertesi gün eskiye dönüyor. İçinden gelmiyormuş öyle söylüyor. Biraz büyüdüğünde daha faklı vakit geçirecekler eminim ama şu süreçte beni çok yalnız bırakıyor.

Söyleyince yapıyorsa birşeyleri çekinmeyin söyleyin. O çalışıyorsa sizde çalışıyorsunuz. Bebeğin yemeğini o yedirsin mesela
Yapamam deyip çekiliyor kenara. İlaçlarını verir misin diyorum veremem ben dökerim diyor. Kesinlikle dökme saçma işlerine de burun kıvıran biri değilimdir kirlensin önemli değil derim bebeğim kendi yer içer düşünün mutfağın halini. Her bir şey söylediğimde artık çekinir oldum çünkü öf öf demesinden bıktım

Yapamam deyip çekiliyor kenara. İlaçlarını verir misin diyorum veremem ben dökerim diyor. Kesinlikle dökme saçma işlerine de burun kıvıran biri değilimdir kirlensin önemli değil derim bebeğim kendi yer içer düşünün mutfağın halini. Her bir şey söylediğimde artık çekinir oldum çünkü öf öf demesinden bıktım
Böyle adama başka çocuk yapmayın. Yardım edecek insan şimdi de eder oynar çocukla ileride de çok farklı olmaz.

yani bu durumda daha da ne denenir bilemedim.
sitem eden çocuk isteyen kendisi, şu an yaptığı çok büyük bir bencillik
çünkü siz de çalışıyorsunuz, bir de eve gelip yardım görmüyorsunuz
çocuk büyük bir sorumluluk ve eşiniz bu sorumluluğu hep sizin üstünüze yıkıyor
sanki sadece evliliğin rutini budur diye çocuk istemiş gibi..

Eşiniz sadece konuşuyormuş sanırım icraatte sıfırmış.
Baştan da belliymiş baya manipüle etmiş sizi aslında ordan anlamalıymışsınız.
Yap deyince yapıyorsa yorgunum veya işim var diyerek bebeğinizi kucağına verip ayrılın ortamdan.
Öyle öyle alışırlar.

11 aydır denemediğim yöntem kalmadı, kesinlikle 1 gün iyiyse ertesi gün eskiye dönüyor. İçinden gelmiyormuş öyle söylüyor. Biraz büyüdüğünde daha faklı vakit geçirecekler eminim ama şu süreçte beni çok yalnız bırakıyor.
Ay nasıl içinden gelmiyormuş,o nasıl laf öyle ya :(
Madem ilgilenmeyeceksin ne diye çocuk çocuk diye tutturursun. İnşallah bu durum çocuk büyüyünce de devam etmez.

İçimden gelmiyor demesi çok kırıcı değil mi 😐
Oğlunuz adına çok üzüldüm. Size yardımcı olmasını geçtim ,bebegin babasına, onun ilgisine sevgisine ihtiyacı var. Benim küçük oğlum sekiz aylık, babası akşam işten gelsin neler yapıyor neler . Ne nazlar niyazlar ve sizin oğlunuz 11 aylık çok daha fazla hisseder .
Ama içimden gelmiyor demesi çok kötü yanı ne denir bilemiyorum.

yani bu durumda daha da ne denenir bilemedim.
sitem eden çocuk isteyen kendisi, şu an yaptığı çok büyük bir bencillik
çünkü siz de çalışıyorsunuz, bir de eve gelip yardım görmüyorsunuz
çocuk büyük bir sorumluluk ve eşiniz bu sorumluluğu hep sizin üstünüze yıkıyor
sanki sadece evliliğin rutini budur diye çocuk istemiş gibi..
Evet arkadaşlarının çocuklarını çok severdi ben onları gördükçe kendi çocuğumuza neler yapar dedim ama çok büyük hayal kırıklığı…

Bebeğimiz ilk doğduğunda uykusuz kaldığım için eşime işten geldiğinde veya haftasonu al biraz da sen bak demek yerine, ben yatak odasını toparlayıp geliyorum der sonra bir miktar uyurdum 😂 öyle böyle sürekli bir bahane ile yada direk eline tutuşturdum. İtiraz etse tek başıma yapmadım sende babasının ilgileneceksin diye direttim. Sonuç oğlum bir buçuk yaşında kapı çaldığında babası geldi diye benden önce koşuyor.

Kısacası aslında bütün babalar aynı bence onlar sorumluluk almıyor siz vereceksiniz.

Bir de eşinize bebekle oynayabileceği oyunlar söyleyin onları oynasın. Bebekten oyuna karşılık gelince belki bir bağ kurulur.

.

Eşiniz sadece konuşuyormuş sanırım icraatte sıfırmış.
Baştan da belliymiş baya manipüle etmiş sizi aslında ordan anlamalıymışsınız.
Yap deyince yapıyorsa yorgunum veya işim var diyerek bebeğinizi kucağına verip ayrılın ortamdan.
Öyle öyle alışırlar.
Arkadaşlarının çocuklarıyla olan oyunları ilgisi beni yanılttı, tavırları böyle kalsaydı 10 tane de çocuk yapardım kendi çocuğuna aynı ilgiyi kesinlikle vermiyor.
Genelde biraz işim var sen oyalar mısın deyip biraz çekilmeye çalışıyorum ama bebeği oyalamayı beceremiyor, mecbur yine iş bana kalıyor.

Evet arkadaşlarının çocuklarını çok severdi ben onları gördükçe kendi çocuğumuza neler yapar dedim ama çok büyük hayal kırıklığı…
en başta bebeğin sürekli ağlaması ve eşinizin kucağında hiç durmuyor olması onda da şok etkisi yaratmış olabilir
bebek 2-3 aylık olsa anlayış da gösterilir fakat neredeyse 1 yaşına gelmiş. ve şu an tam da vakit geçirebileceği zamanı
bence hatta sadece ev içinde değil, eşinize bırakıp arkadaşlarınızla dışarı çıkın
siz evin içindeyken ne de olsa 5 dakikaya dayanamaz, gelir alır diye düşünüp ilgilenmiyor da olabilir

Sizide bahanelerine inandırmış, 3 ay 6 ay atak dönemleri sadece anneyi istiyor falan diye. Çocuğun babası anne kadar ilgili ve muhattap olsa babayıda ister bebek bu, ikinci cocugu yapmayın tek tavsiyem bu degişmez bence 🤷‍♀️

Ay nasıl içinden gelmiyormuş,o nasıl laf öyle ya :KK43:
Madem ilgilenmeyeceksin ne diye çocuk çocuk diye tutturursun. İnşallah bu durum çocuk büyüyünce de devam etmez.
Evet, benden anne olmamı bekliyorsun ben senin gibi olamam diyor. Olay bu değil ki tabi ki anne olamaz ama baba figürü de olmadan büyür mü çocuk?
Büyüdükçe paylaşımları artar diye umuyorum, şu an küçük olduğu için de vakit geçirmeyi beceremiyor gibi

İçimden gelmiyor demesi çok kırıcı değil mi 😐
Oğlunuz adına çok üzüldüm. Size yardımcı olmasını geçtim ,bebegin babasına, onun ilgisine sevgisine ihtiyacı var. Benim küçük oğlum sekiz aylık, babası akşam işten gelsin neler yapıyor neler . Ne nazlar niyazlar ve sizin oğlunuz 11 aylık çok daha fazla hisseder .
Ama içimden gelmiyor demesi çok kötü yanı ne denir bilemiyorum.
Hem de nasıl 😔 Çok üzülüyorum, oğlum babasını çok seviyor gözleri parlıyor onu görünce evet kucağına alıyor biraz seviyor ama maksimum 5-10 dakika sonrası yok

bu konuyu ciddi bir şekilde konuştunuz mu?

Acaba o da evliliğiniz çocuktan sonra değiştiğini düşünüyor ve bu sebeple çocuğunuza karşı uzak kalıyor olabilir mi?

Back