Baba, kızının hamile olduğunu öğrenince bakın ne yaptı!

Riding in cars with boys isimli bir film var. Bunu izlemesini tavsiye ediyorum herkesin. İlk olarak benim fikrim , genç olması kötü bir anne olacağı , kötü bir eş olacağı anlamına gelmeyebilir. Annelerimiz ninelerimiz çok mu geç yaşta anne oldular sanki ? Dünyaya geldikten sonra iyi kötü büyüyor herkes. Kız gebe kalmış çocuğu da istiyor , evli de kime ne ? Burada kalkıp da yok cahil , yok aptal yok çocuk yaşta bilmem ne demek ne denli yersiz. Gel gelelim zaten adı üstünde reşit bir birey. Devletin gözünde 18den sonra kendi sorumluluğunu taşıması gerekiyor herkesin. Anneler babalar yanında durmak isteyebilir amenna. Ama bu demek değildir ki evli kızını gidip evinden kaçırmak.. Bir yuvayı yıkmaya kalkıyor yahu nasıl bu kadar sığ görüşlü olabilirsiniz ? Hangimiz biliyoruz ne yaşadı o evde , ne yaşadı da kaçtı gitti bir yuva kurdu ? Burada gelip biri konu açsa ah canım vah cicim dersiniz. Sırf şimdi yaşları gördünüz diye kızı yerden yere vurmuşsunuz. Denesin kendisi görsün. Şu hayatta kendi kaderini yazarken kimsenin kalem oynatmasına müsade etmemeli insan. Yoksa vay onun haline. Bizim aklımıza gelmiyordu o yaşta diyenler olmuş . yahu sizin zamanınızdaki uyarıcılarla şimdiki uyarıcılar bir mi ? yada sizin cinsel dürtüleriniz azdı diye herkesin mi az olması lazım ? Neden herkesin sizle aynı görüşte olması gerektiğine inanıyorsunuz nereden geliyor bu özgüven ? hayret edilecek şey doğrusu.

Ayni seyi bende dusunurum. Su yasimda bile hamilrlik falan gozumde buyurken...

Yorumlara nutkum tutuldu..
14 yasinda kacan cocuk, siginma evinde birde..
14 la 14 lise bir

Hele höö fln oldugum yorum..
_AgLaTaN KaFe_ 17 yasinda kacarak evlenmissiniz..
Niye bilmiyorum ben sizi bekar saniyodum..
Ay bi afalladim yaa niye boyle oldum ben

Niye hemen cocuk yaparsinizki.bu kadar genc anne baba olmak iyi degil.evden kacmayida hic anlamiyorum.ya zaten yaşınız kücük ,ailen zorla biriyle evlendirmiyorsa zorunuz ne.birbirini seven çiftler bekler zaten.biraz buyuyunce evlenin.kimse kızının elin adamına kacmasini istemez.anne baba icin ne kadar zor bu durum.empati yapalim.bizim evladimiz olsa ne yapariz tabiki kacmasini istemeyiz.eh istemedigimiz seyleride bir baskasina yasatmamaliyiz.birde kucuk yasta evlenen herkes ev gecindiremiyor.sonra anaya babaya muhtac kaliyorlar.eliniz ekmek tutsun sonra evlenin.

Kızın babası kızının yuvasını bozmaya çalışmış bu nasıl birşeydir ? Evlenmiş, nikahlanmış, evini yuvasını tutmuş reşit kızının hayatına hiç mi saygısı yok ? Bir babaya düşen onaylamadığı bir evlilik de yapsa döneceği bir yuvasının olduğu mesajını vermektir, reşit çocuğunu alıp kaçırmak değildir eşkıyalık bu resmen Allahtan özgür bırakmış geri.

Genclik bir kere oluyor sonra geciyor ve bir dahada eline gecmiyor.
Hayatin en güzel zamani genclik. Sagliklisin, verimlisin, derdin yok, tasan yok. Baba evinde güvendesin. Evlilik her zaman olacak sey.
En güzel gezmeler, tozmalar o dönemde oluyor, imkanlar kisitli bile olsa. Okumak, daha cok okumak, gelecegine yatirim yapmak, ayaklari üzerinde durmak, hayatla mücadele etmeyi ögrenmek bunlar hep genc yasta olur.
Koca nedirki Allah askina ? Ne kadar mutsuz olunmaliki, kücük yasta evlenince mutlulugu yakalayacagini zannedersin ? Bu insanin kendisini kandirmasi demek. Mutlulugu ancak kendi gücünle basarilarinla elde edersin.
Kendini tanimadan, hayatdan ne istedigini bilmeden, bir hedefi basarmadan hemen evlenmek cok büyük aptallik. Cünkü insanlar her sene daha cok olgunlasiyor, kendisini taniyor, ne istedigini biliyor ona göre hayatarkadasini secince bu saglikli bir karar oluyor.
Bizim zamanimizda kizlarin okumasi, hele hele uzaklara gidip okumasi imkansizdi. Ne savaslar verip yinede basardik. Aklimiz fikrimiz bir meslek sahibi olmakdi. Koca her zaman bulunur.
Hayatini sadece erkeklere endeksleyen kadinlar, aslinda icindeki o mutsuzlugu, güvensizligi, cesaretsizligi simgeledeginin farkinda degiller.
Hic bir evlilik kolay degil, ama bu yükü kücük yasta üstlenmek, hayatini basindan beri evlilikle gecirmek ne üzücü.
Tabiki herkes evlenmeli ve güzel bir aile kurmali ama ilk önce kendisi gencligi doyasiya yasamali.
Birisi demiski ben evlendim, sonrada okulumuda bitirdim, üniversitemide okuyorum ama herkese böyle imkanlar ne yazikki sunulmuyor Türkiye`de. Evlendigin zaman sadece esinle degil, onun annesiyle, babasiyla, kardesiyle, akrabasiylada uyum icinde olma zorunlulugun var. Bunu yapmadigin zaman, aile problemleri basliyor. Degermi ?
Bence degil ama olgun bir yasta evlendiginde herseyin üstesinden daha iyi geliyorsun.
Bir arkadasin dedigi gibi kücük yasta evlenip ona buna muhtac yasamak ne derece insani mutlu ederki ? Bazilarida evlenip asker yolu bekler...
Ben sahsen tasvip etmiyorum. Bu sadece insanlarin önünü görememesinden, cok romantik dizilerin etkisinde kalmakla, bir gün o Cinderella olacagim diye gelinlik giyenlerin hevesden baska bir sey olmadigini ancak yillar gectikten sonra anliyorlar. Hic özenmedigim bir hayat durusu...
Herkes zekasiyla orantili yasar ! Mutluluk, Bilgi, egitim ve calismakla önünü görmekle alakali. Bilincli insanlar, yaptigi bilincli kararlarla mutlu olurlar. Cahilce yapilan hersey yarim yamalak kalir.

yazdıklarınız yanlış herkes erken evlensin ben evlendim iyi yaptım hiç zorluk çekmedim demiyorum zaten....benim tepkim insanların küçük yaşta yaptıkları hataları aptallık zeka ile orantılı tutmak....buna hakkınız yok... herkes ergenliğinde bilinçli düşünemeyebiliyor...bende onlardan biriydim evet hata yaptım ama yaptığım şeyin arkasında durdum...ailemi tekrar tekrar üzmedim mesela istedikleri gibi bir evlat olmak için elimden geleni yapıyorum...hayatta yarım bırakıp yapamadıklarımı tamamlıyorum....hedeflerim var hayallerim var ...
çabalıyorum falan filan....

Canim kimse sana birsey demediki, yani senin ismini yazip sana hitaben yazmadim yazdiklarimi. Sakin üzerine alinma. Sen en azindan tekrar cabalayip ki buda cok önemli bir nokta, okulunu bitirip üni `de okuyorsun, hemde iki cocugun var, ben bunu takdir ederim.
Ama ben erken evlendim, iyide yaptim gibisinden bir algilama olabilir genclerde, evet sen öyle demek istemedin belki ama bu öyle yansiyabilir. Eminimki, eger kiz cocuklarin var ise, sende o baba gibi kiz cocuklarinin ilk önce egitim alip, ayaklari üzerinde durduktan sonra evlenmelerini isteyeceksin. Senin gittigin yolun cok zor cok mesaketli oldugunu sende gördün.
Sakin alinma, senin sahsina degil bu yazdiklarim.
Ama herkes ergenliginde bilincli düsünemeyebiliyorda, zaten anne ve baba sana yön veriyor. Yani senin ergenlikte bilincli olman icin sadece büyüklerini dinlemen yeterli.
Kendinle gurur duyabilirsin en azindan pes etmeyip mücadelene devam etmissin ama sende benim gibi ayni düsündügünden adim gibi eminim. Her genc kizin evlilikten önce bir meslek aski olacak !

benim üzerime alınmamın sebebi bir genelleme yapmanızdı....işte böyle aptallar olmasa yazmışsınız...
kesinlikle ben çok iyi yaptım falan demiyorum...kesinlikle hataydı...benim bu kdar tepki vermemin sebebi de zaten evliliğimle ilgili en büyük pişmanlığım okulu bırakmam hemde başarılı bir öğrenciyken....dediğim gibi telafi ediyorum..eşimde bende okul konusunda çok pişmanız mesela....bir kızım var 4. sınıfa geçti ... kendi pişmanlıklarımızı onda gideriyoruz...ben küçük yaşından beri sürekli kitap okurum ona....en büyük hediyemiz kitaptır...bu zamana kadar hep dersleriyle ilgilendim bebeğim oldu ona rağmen hiç açık vermedik her sene sınıf birinciliğine oynuyor....babası her hafta sonu öğretmeni ile hafta değerlerndirmesi yapar....küçük bir ildeyiz kurs yok denecek kadar az sadece ingilizce var o da geçen sene açıldı ona gidiyor mesela....
eşimin kızımın öğretmenine kurduğu cümle aynen şöyle:
biz okumadık o okussun elimizden ne geliyorsa yapalım....
kendimi biraz olsun ifade edebildiysem ne mutlu....
kıssacası okuma konusunda hassasım...
ya da şöyle diyelim yaram vardı gocundum...

Haklisin genelleme yapilmamali, ama inan benimde hassas noktam gercekten bu, hayatta. Yani kizlarimizin okumasi ve ilerlemesi. Haklisin fevri davranmisim. Fakat herkesin özellikle burayi okuyan genc kizlari birazcik olsun düsünmeye, birazcik olsun sorgulamaya, birazcik olsun gayrete tesfik etmek isteyisimdir gayem aslinda.
Meslegim geregi belki 20 genc kizi meslek sahibi yaptim ve onlari hep mücadele etmelerini, kendilerine güvenmelerini, güzelligin degil, bilginin güzel oldugunu ögretmekle cok caba ( severek !!! ) gösterdim. Bir anneyi belki böyle dinlemezler ama bir is veren veya disaridan her hangi biri dediginde veya isverenden daha önemlisi bir ögretmen dediginde, bu onlari daha tesfik ediyordu ve ediyor.
Onlara hic örnek olmak istemedim, cünkü ayni kabiliyetin zaten onlardada oldugunu kesfetmelerini sagladim sadece.
Cok anne ve babalarin hayir duasini almisimdir. Almanlarin bir atasözü vardir " Wissen ist macht", yani " bilgi gücdür " !!!
Bilgili, egitimli bir insan illaki mantikli kararlarla hayatini kendisine güzellestirebilir ve bunu baska hic kimse basaramaz en asik oldugun Mecnun bile !!!
Konu kizlarimizin realist olmalari, hayal dünyasinda veya dizilerde degilde, gercek hayatin icinde kendi basrollerini oynamalari, kendi ayaklarinin üstünde durma kabiliyetini gelistirerek.

Arkadaslr bn ortaokulu bitrdktn snra babam oktmadi bni lisede zornlu fln deildi.. Ck ugrastm ama okutmadi.. Okldn cktktn snra 15yasndykn esmle tansttm oda 18yasndaydi snra zmn gldi gcti esm askere gtti izine gelnce nisanlandk 1buck senede ole bkledk bn 19 oda 22yasndydi evlendgmzde suan 2seneyi gecti evleneli evlndm hmn hamile kaldm fakt kaybttm ck sukr suan yne hamileym ve dicm su ki evlndgme hc pismn olmadm sukrler olsn rabbime blmiorm blki dha ck yeni evlisn dicksnz ama yne olsa yne ayni yasta evlenrdm bebek szn neyinze diosnz ya bebekte evn nesesi gunesi ztn mtluydm suan dhada mtluyz elhamdulillah.. He okumk istrmydm tbiki isterdm hmde cok.. Ama nasp olmadi okusaydmda belki esmle tansmams olcktm

'cagrı, öndin ailesinde karsılık buldu' bu ne lan şu olayı anlatırken sectikleri kelimeler de beni benden alıyo.. düz anlatsalar daha iyi olacak..

neden sesli harfleri kullanmıyorsunuz

Aynen helal olsn ...

'cagrı, öndin ailesinde karsılık buldu' bu ne lan şu olayı anlatırken sectikleri kelimeler de beni benden alıyo.. düz anlatsalar daha iyi olacak..

Ahahaaa hakikaten ya, üstelik bu bir haber midir? Ben de başlığı görünce şok olacam sandım acaba naaptı babası diye. Adam geri götürmüş olay bu, gerçi tam da okumadım şöyle bir göz gezdirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…