- 14 Temmuz 2011
- 596
- 534
- 29
Ayni seyi bende dusunurum. Su yasimda bile hamilrlik falan gozumde buyurken...Hep merak etmişimdir neden bazı insanlar 20 ye varmadan kaçıp evlenmek ister?
O yaşlarda insanın aklına nasıl gelir ki bu?
Şartlar desen malum...
Yıllar sonra hüsranla biten hayatlar..
İnşallah Allah pişman etmez diyelim.
yazdıklarınız yanlış herkes erken evlensin ben evlendim iyi yaptım hiç zorluk çekmedim demiyorum zaten....benim tepkim insanların küçük yaşta yaptıkları hataları aptallık zeka ile orantılı tutmak....buna hakkınız yok... herkes ergenliğinde bilinçli düşünemeyebiliyor...bende onlardan biriydim evet hata yaptım ama yaptığım şeyin arkasında durdum...ailemi tekrar tekrar üzmedim mesela istedikleri gibi bir evlat olmak için elimden geleni yapıyorum...hayatta yarım bırakıp yapamadıklarımı tamamlıyorum....hedeflerim var hayallerim var ...Genclik bir kere oluyor sonra geciyor ve bir dahada eline gecmiyor.
Hayatin en güzel zamani genclik. Sagliklisin, verimlisin, derdin yok, tasan yok. Baba evinde güvendesin. Evlilik her zaman olacak sey.
En güzel gezmeler, tozmalar o dönemde oluyor, imkanlar kisitli bile olsa. Okumak, daha cok okumak, gelecegine yatirim yapmak, ayaklari üzerinde durmak, hayatla mücadele etmeyi ögrenmek bunlar hep genc yasta olur.
Koca nedirki Allah askina ? Ne kadar mutsuz olunmaliki, kücük yasta evlenince mutlulugu yakalayacagini zannedersin ? Bu insanin kendisini kandirmasi demek. Mutlulugu ancak kendi gücünle basarilarinla elde edersin.
Kendini tanimadan, hayatdan ne istedigini bilmeden, bir hedefi basarmadan hemen evlenmek cok büyük aptallik. Cünkü insanlar her sene daha cok olgunlasiyor, kendisini taniyor, ne istedigini biliyor ona göre hayatarkadasini secince bu saglikli bir karar oluyor.
Bizim zamanimizda kizlarin okumasi, hele hele uzaklara gidip okumasi imkansizdi. Ne savaslar verip yinede basardik. Aklimiz fikrimiz bir meslek sahibi olmakdi. Koca her zaman bulunur.
Hayatini sadece erkeklere endeksleyen kadinlar, aslinda icindeki o mutsuzlugu, güvensizligi, cesaretsizligi simgeledeginin farkinda degiller.
Hic bir evlilik kolay degil, ama bu yükü kücük yasta üstlenmek, hayatini basindan beri evlilikle gecirmek ne üzücü.
Tabiki herkes evlenmeli ve güzel bir aile kurmali ama ilk önce kendisi gencligi doyasiya yasamali.
Birisi demiski ben evlendim, sonrada okulumuda bitirdim, üniversitemide okuyorum ama herkese böyle imkanlar ne yazikki sunulmuyor Türkiye`de. Evlendigin zaman sadece esinle degil, onun annesiyle, babasiyla, kardesiyle, akrabasiylada uyum icinde olma zorunlulugun var. Bunu yapmadigin zaman, aile problemleri basliyor. Degermi ?
Bence degil ama olgun bir yasta evlendiginde herseyin üstesinden daha iyi geliyorsun.
Bir arkadasin dedigi gibi kücük yasta evlenip ona buna muhtac yasamak ne derece insani mutlu ederki ? Bazilarida evlenip asker yolu bekler...
Ben sahsen tasvip etmiyorum. Bu sadece insanlarin önünü görememesinden, cok romantik dizilerin etkisinde kalmakla, bir gün o Cinderella olacagim diye gelinlik giyenlerin hevesden baska bir sey olmadigini ancak yillar gectikten sonra anliyorlar. Hic özenmedigim bir hayat durusu...
Herkes zekasiyla orantili yasar ! Mutluluk, Bilgi, egitim ve calismakla önünü görmekle alakali. Bilincli insanlar, yaptigi bilincli kararlarla mutlu olurlar. Cahilce yapilan hersey yarim yamalak kalir.
benim üzerime alınmamın sebebi bir genelleme yapmanızdı....işte böyle aptallar olmasa yazmışsınız...Canim kimse sana birsey demediki, yani senin ismini yazip sana hitaben yazmadim yazdiklarimi. Sakin üzerine alinma. Sen en azindan tekrar cabalayip ki buda cok önemli bir nokta, okulunu bitirip üni `de okuyorsun, hemde iki cocugun var, ben bunu takdir ederim.
Ama ben erken evlendim, iyide yaptim gibisinden bir algilama olabilir genclerde, evet sen öyle demek istemedin belki ama bu öyle yansiyabilir. Eminimki, eger kiz cocuklarin var ise, sende o baba gibi kiz cocuklarinin ilk önce egitim alip, ayaklari üzerinde durduktan sonra evlenmelerini isteyeceksin. Senin gittigin yolun cok zor cok mesaketli oldugunu sende gördün.
Sakin alinma, senin sahsina degil bu yazdiklarim.
Ama herkes ergenliginde bilincli düsünemeyebiliyorda, zaten anne ve baba sana yön veriyor. Yani senin ergenlikte bilincli olman icin sadece büyüklerini dinlemen yeterli.
Kendinle gurur duyabilirsin en azindan pes etmeyip mücadelene devam etmissin ama sende benim gibi ayni düsündügünden adim gibi eminim. Her genc kizin evlilikten önce bir meslek aski olacak !
neden sesli harfleri kullanmıyorsunuzArkadaslr bn ortaokulu bitrdktn snra babam oktmadi bni lisede zornlu fln deildi.. Ck ugrastm ama okutmadi.. Okldn cktktn snra 15yasndykn esmle tansttm oda 18yasndaydi snra zmn gldi gcti esm askere gtti izine gelnce nisanlandk 1buck senede ole bkledk bn 19 oda 22yasndydi evlendgmzde suan 2seneyi gecti evleneli evlndm hmn hamile kaldm fakt kaybttm ck sukr suan yne hamileym ve dicm su ki evlndgme hc pismn olmadm sukrler olsn rabbime blmiorm blki dha ck yeni evlisn dicksnz ama yne olsa yne ayni yasta evlenrdm bebek szn neyinze diosnz ya bebekte evn nesesi gunesi ztn mtluydm suan dhada mtluyz elhamdulillah.. He okumk istrmydm tbiki isterdm hmde cok.. Ama nasp olmadi okusaydmda belki esmle tansmams olcktm
Bir laf vardir " herkes zekasiyla orantili yasar " diye.
Böyle aptallar olmazsa, zekiler nasil ilerleyecek hayatta ???
Eskiden cok üzülürdüm, simdi aptalliklarina doymasinlar diyorum.
Biz üniversiteye gidecegiz diye dayak yiyen nesilden, su koca merakina nasil gectik hic anlayamadim !!![/QU
'cagrı, öndin ailesinde karsılık buldu' bu ne lanşu olayı anlatırken sectikleri kelimeler de beni benden alıyo.. düz anlatsalar daha iyi olacak..
Aynen, ortadoğuda yaşayan sadece ikimiz varız bu topikte sanırım.Yorumlar öyle ki sanki Türk kızları 25'ten önce evlenmiyor. :)) çok olağan bir şeye herkes pek şaşırmış.