Baba dayağı

Geçmiş olsun arkadaşım.Davadan vazgeçme sonuna kadar haklısın.Dışarıdaki seslere kulağını tıka.Yetti artık toplumun 'genç kıza yakışır mı' diye başlayan cümleleri.Bizi çaresizliğe sürüklemekten başka hiçbirşeye yaramıyor çevremizdeki insanlar.Biz uzman yardımı almalısın bence.Psikolgla konuşmaya ihtiyacın var gibi görünüyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Davanı geri çekmemelisin, büyük ihtimalle ilk şikayetinse bu şayet 6 ay devlet koruması kararı çıkacaktır hakkında. fakat bir sonraki şikayetinde hapis cezası veyahut daha önce sabıkası yoksa para cezasına çevrilecektir. madem okumuşsun ozaman DGS sınavına girip Bilecik dışında bir üniversiteye geçiş yapabilirsin,bunun için ailenin izni gerekmez hukuki açıdan, duygusal olarak izni bilemem tabii.. Fakat unutma ilerde senin yanında ne annen ne baban olacaktır,sen tek basına hayata tutunmayı öğrenmen gerekir. Öncelikle mezun olduğuna göre evde oturmanın bir anlamı yok , işe girip kendini geliştirmen gerekir. ufku genişletmen ve kabuğundan sıyrılman lazım.

"Psikolog tedavisi görmem gerekir mi?" demişsin. Bence bir tıp doktorundan yada psikologtan yardım alman senin yararına olacaktır. Hayattan hiçbir zaman vazgeçme..Hayatın sana ihtiyacı var,kendini biraz önemsersen emin ol hayatın sana neler kazandırabileceğini görebilirsin. Gerekenleri yap,sıyrıl,bekle,gör ve hayatına kaldığın yerden tam sür'at emin adımlarla devam et.

Bu yıl için planlarımda kpss ve dgs var zaten. Onlar bu konuda ne derlerse desinler gideceğim. Ama bu dönemimi huzurlu geçirmek istiyorum. Korkuyorum. Ben yaşamak istiyorum, ideallerim, umutlarım var. Ruhum bile bedenime dar gelirken daha çok sıkışan bir yüreğim var... Her an korkuyorum acaba babam gelir mi zarar verir mi..

En çok da ailem, annem korkutuyor.. Annem bile arkamda durmazsa ... Eniştem kuzenimi bıçaklamış ... Bana senin baban bir şey yapmamış diyor... Ben nerede nasıl yaşamışım bunca zamandır.

cnm çok geçmiş olsun,ben aynı zamanda sosyal hizmet uzmanıyım,öncelikle bir tedaviye aiilen başlaman gerekiyor sana önerebileceğim bence sana en yakın aile danışma merkezine gitmen,her ilde illaki SHÇEK e bağlı olarak çalışan aile danışma merkezleri vardır ve burada çok yönlü destek alabilirsin,gerek sosyal hizmet uzmanları,gerek psikologlarla beraber,gecikme lütfen,kendini önemse,sen değerlisin ...

Nasılsın? Bir gelişme var mı? Senin için yapabileceğim bişey var mı?

baban olmasi sana bunca tranvayi yasatma hakkini vermez asla geri alma sikayetini eger geri alirsan bu eziyetlerde son bulmayacak insallah bir sekilde onu evden uzaklastirirlar yada tedaviye alirlar mahkeme karariyla sizde kurtulursunuz o aciyi ceken sensin deden ne demis hic umrunda olmasin sen daha gencecik bir kizsin ya hayatinda daha ne guzel gunler gecireceksin niye goz gore gore sakat olmayi bekleceksinki ne garanti veriyor deden sana sikayetci olma demekle millette donsun kendine baksin canim kesinlile kazanmaya calis ve uzaklas o beldeden kendine yeni bir sayfa ac allah yardimcin olsun guclu birisin belli bunca zaman dayanip evden kacmadigina gore akillisin inaniyorum basaricaksin ve istedigin yerede gelirsin insallah dualarim seninle

Nasılsın? Bir gelişme var mı? Senin için yapabileceğim bişey var mı?

Bugüne kadar her şey iyiydi. Sesini duymak bile katlanılmaz oluyormuş bunu anladım. Ders çalışıp, kitap okuyarak vakit geçiriyordum. Bugün telefon etti. Ben o olduğunu bilse idim açmazdım. Başka numaradan aradı...

Evde misin dedi evet dedim, ne yapıyorsun canın sıkılmıyor mu nasıl vakit geçiriyorsun dedi kitap okuyorum dedim...

Sonra hasta mısın sen hastaysan doktora götüreyim dedi ben bir şey anlamadım ne doktoru noluyor dedim.

hastaysan doktora gidelim gelince götüreyim seni dedi.

İyiyim ben dedim.

Eniştenle konuştum geç gitmişsin dedi (bu olay 1,5 yıl önce olmuş bir şey o günden beri halama gitmem, geç kalma sebebimi bile unuttum annem biliyor neden geç gittiğimi halam da biliyor.)

naptın o kadar saat dışarıda dedi ben dayanamayıp telefonu anneme doğru fırlattım annem alıp konuştu.

Ya gelirse diye korkuyorum. Öldürecekse öldürsün. Kurtulmak istiyorum... Yoruldum ben dayanamıyorum. Kaçıp gitmek istiyorum ama mantıklı düşünemiyorum bu nedenle doğru karar alana kadar beklemek istiyorum.

İnsanlar çok iki yüzlüler gerçekten bunu anladım.

Benim için yapabileceğiniz tek şey; ne yapabileceğimi söylemek.

Şikayetimi geri çekmeyeceğim. Bu şekilde şizofrence konuşan bir adamla baş edemem asla.
Annem bana baban senin açığını arıyor dedi. Ne kadar kırıldım anlatamam. Zaten annemin her yaptığımdan haberi vardır. Allah biliyor ya hiç hata da yapmadım.
Ama bunları anlamam gerçekten güç, yoruyor beni. Korku beynimi kemiriyor. Elimden bir şey gelmiyor.

İnanmıyorum ya. Baban zaten hasta olmasa böyle birşeyi yapmaz ondan eminim. Yada yapıyorsada insanlıktan nasibini almamış demektir. Ama ben annenin bu durumu örtbas etmeye çalışmasına inanamıyorum.Keşke bu konuda sana yardım edebilecek bilgiye ve deneyime sahip olabilseydim

canım geçmiş olsun şikayetini geri alma ne olursa olsun babandır değenleredekulağını tıka ozaman sende onun çocuğusun nasıl bir öfkedir ki hastanelik edene kadar vurabilir nasıl bir öfkedirki boğazını sıkabilir çalışma ya gücü varsa demekki hasta falan değil asabi insan işyerindede kandini gösterir saldırgan hareketlerini sergiler bence hasta ayağına yatıyor allah yardımcın olsun annenede diyecek söz bulamıyorum ya babana nasıl karşı durmuyor insan çocuğunu nasıl bukadar şiddete mağruz bırakır allah yardımcın olsun

Ne olursa olsun babandır diyorlar ya, öyle birşey yok! Bir baba evladının mutsuz olmasına dayanamaz ki kendi mutsuz etsin. Başkaları bir zarar vermesin diye üzerine titrer, gencecik kızını dövmez. Baba görmesek...

Kararından vazgeçme sakın, ideallerin var, hayallerin var. Onlar için kafanı yor bir tek.

Canım şikayetini sakın geri çekme. Babadır yapar gibi şeyler zırvalayanlara da kulak asma hatta sana baskı yaparlarda zorla şikayetini geri aldırmaya çalışırlarsa bunu yapan insanları da şikayet et. Bu arada kasten adam yaralama değil, cinayete teşebbüs var, böyle baba mı olur senden değerli mi, annene de söyleyecek laf bulamıyorum. Şikayetini geri al diyen aile büyüklerine sizin de kemikleriniz kırılsın benim gibi, yine böyle konuşur muydunuz benim hayatıma kasıt var de. Baban hapse girmeli canım gerçek bu, cezasını çekmeli. Kaç yerin kırılmış, kalça kemiğin çatlamış acaba sen eskisi gibi yürüyebilecek misin? Ya sakat kalırsan allah korusun, annen ve halaların düşünüyor mu hiç bunları? Aynen bunları söyle akrabalarına, sana sahip çıkan yok sen kendine sahip çık bundan sonra aslan kesil hakkını ara !

Babasından yıllarca şiddet görüp 15 yaşında evi terk eden biri olarak konuşuyorum, ben senin yerinde olsam, şikayetimi asla geri çekmezdim, en kısa sürede iş bulup, büyükşehirde yaşayan emin bir akrabam varsa onun yanında kalırdım ya da maaşım iyiyse ayrı eve çıkardım. Ben İstanbulda oturuyorum artık garson-tezgahtar vs. gibi işçi çalıştıran yerler çalışanlarına kalacak yerde temin ediyor yakın zamanda geçici iş arıyordum oradan biliyorum. Bir süre para biriktirene kadar o tarz yerlerde çalışabilirsin mesela. Çalışırken bir yandan kpss ye veya dgs ye hazırlanırsın.

Babanın telefonda halana söylediği boşuna girmem keserde girerim lafını da savcıya ilet, babadır yapar diyen o polis memuru bir daha öyle şeyler zırvalarsa beyefendi benim hayatıma kasıt var siz ne diyorsunuz, siz üstünüze düşeni yapmakla yükümlüsünüz de, gerekirse daha üst mercilere bildir durumu. Çaresiz kalmış zavallı bir genç kız gibi değil, kendine güvenen, hakkını arayan, kendisine yapılanları yapanların yanına kar bırakmayacak bir kadın gibi konuş onlarla.

Tüm bu saydıklarımı yapabilirsin tatlım yalnızca biraz cesaret sen 21 yaşındasın bunların hepsini başarabilecek yaştasın, bir şekilde kurtul oradan seni hak etmeyen bir ailenin içinde daha fazla kalma. Babanla da hiçbir iletişime girme bu saatten sonra telefonlarına da çıkma, baba-kız olarak birbirinize vereceğiniz bir şey yok artık, anlattıklarına göre gözlemlediğim bu.

Çok sinirlendim ya..
:84:

Son düzenleme:
babanız ya ciddi bir ruh hastalığına sahip(paranoid şizofren yada bipolar olabilir) ,ya antisosyal kişilik bozukluğu,yada madde kullanıyor babanızın iyiliği için şikayetinizi geri almayınki savcılık zoru ile tedaviye götürülsün hala dışarda olmasıda çok saçma biran önce şok tedavisi almalı diye düşünüyorum çünkü homocid(adam öldürme ) riski var . lütfen hayati önlemlerinizi alın karşınızdaki sağlıklı bir birey değil herşey yapabilir . birde babanızla ilgili durum tam olarak nedir ne amaçla dayak atıyor şüpheci davranışları ,tuhaf anlamsız hareketleri, kendi kendine konuşmaları yada bildiğiniz alkol veya esrar kullanımı varmı? çok geçmiş olsun .

Alkol aldığını biliyorum ama esrar kullandığından emin değilim, kullanmıyor da diyemem. Konuşurken hiç bir şeyi ciddiye almıyor, alay edercesine konuşuyor. Terbiyesiz ve ahlaksız sözlerle annemi de incitiyor. Bütün davranışlarının tuhaf olduğunu söyleyebilirim. Çünkü normal bir davranış denecek gibi davranmıyor. Şikayetimi geri çekmeyeceğim.

Seninle görüşmek istiyorum. Nerdesin şu an?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…