Baba dayağı

allahim ya ben 12 senedir zamansiz giden babama agliyorumcolugunun cocugunun kiymetini bilmeyen su adama bakin .Ne adaletsiz dünya bu yaaaaa

Babam halamı arayıp eğer hapse girersem ceza alıp da boşa girmem, keserim de girerim demiş. Çok korkuyorum ben...

:18:

hay allah ya ne desem bilemedim simdiallahim korusun seni

sanki baban buara sana takik gibi, bitek sanami siddet uyguluyo, annene filan nasil davraniyoki:44:

peki döverken sadece yumrukluyormu yoksa sen bunu sunu niye yaptin gibi bagiriyormu, gerci nedeni olmaz ama nicin dövüyorki

karakolda söyledinmi babanin hasta oldugunu

bide seni o hale getirene kadar kimse elinden alamadimiki

cok üzüldüm cok gecmis olsun

Babam halamı arayıp eğer hapse girersem ceza alıp da boşa girmem, keserim de girerim demiş. Çok korkuyorum ben...

konuyu görünce yazacaktim ama tepki almaktan korktum sirf bu yazdigin seyi düsündügümden dolayi
sikayetini al demek istedim..cünkü adalet sistemimiz belli kac kadin kocasi hakkinda koruma talep ettiyse Allah korusun sonu
aci sonla bitti..tabiki belkide dedigi seyi yapmayada bilir..ama ben dayaktan icerde cok kalacagini sanmiyorm cikinca basiniza bir is getirmesinden korkuyorum...
acaba bir yere siginsaniz baska bir il e gitseniz ne bileyim müracet etseniz babanizin yapacakalrindan yeni bir hayata baslasiniz
ne desem bilemiyorum sikayetini alma diyecem ama dayaktan dolayi ne kadar icerde kalacak ve orda neler düsünecek..
cidden timarhaneye kapatilsa olmaz mi ki hem tedavi olur belki..
bence siz arayabilecgini yerleri arayin koruma talep edin ve oldugnuz yerden gitmeye bakin tabiki devlet güvencesiyle yoksa tek basiniza kactini
gittiniz desek Allah korusun basiniza bir is gelebilir..konyada sanirim avukatalrin kurdugu bir hat var belki orayi arayip sizin oldugunuz yerde de var mi böyle b irsey bakabilirisniz cok üzüldüm yaa

yasadiklariniz ne zor...
cok uzuldum icim parcalandi...
sikayet etmekle cok iyi yapmissiniz, siz bir cansiniz nasil babaniz sizi bu hale sokabilir? boyle baba olmaz olsun...
bence devletten yardim alin...
ailenizden de bir sey beklemeyin, gozuldugu uzere aileniz konuyu kapatmaya calisiyor...
hos, konu kapansa bile babaniz ayni seyi yine yapacak size buyuk ihtimalle..size yapmasa kardesinize, annenize, dedenize ya da herhangi baska bir insana yapacak...
ya tedavi olsun ya da ceksin gitsin sizin hayatinizdan...o gitmiyorsa da siz gidin kendinize bir hayat kurun...eger kendinize guveniyorsaniz tabi...yalniz yasamak ve kendi kendine yetmek cok zor...

cnm benım yasadıklarına cok uzuldum .acaba baban alkol alıyormu sık sık .alkolun etkısıylemı uyguluyor sıddetı ? yanı sasırdım durup duruken bır adam kızını neden dover kı ? nasıl hastalıkmıs bu .asırı asabıyet hastası demıssın ama ,asabıyet ıcınde sınırlenmesı gerekıyor ,durup dururken neden sınırlenıp dover kı cok sasırdım .her neyse cnm cok gecmıs olsun Allah yardımcın olsun .verdıgın kararın arkasında dur sıkayetcı ol .senın baban baska turlu vıcdana gelmez ,bu sekıldede gelmez ama en azından kımsesız olmadıgını gorsun guclu bırey gıbı davranıp hakkkını ara.tabıkıde babanı sıkayet etmek senın ıcın acı olacak belkı ama emınım kı boylesı daha saglıklı .hem senın dedıgın gııbı zorunlu tedavı gorebılır.babanın tehdıtlerınıde kulak asma senı korkutmak ıcın tehdıt savuruyor saga sola .ıcerı kesmeden gırmem demıs yaa,bunu soyleyebılecek kapasıtedekı adam bugun kesmesse zaten yarın kesecekıtr .yanı senın babanın durumu gercekten vahım o yuzden önlem alınması gerekıyor ,sen kararından vazgecme.babanı aslında sıkayet etmıyorsan onada ıyılık yapmıs oluyorsun .artık bırılerının dur demesı gerekıyor tedavı gormesı gerekıyor .

Kurtarıcı telefonlar
Kadın danışma merkezleri ve sığınmaevleri telefonları:
İstanbul

Küçükçekmece Belediyesi Kadın Sığınmaevi (0212) 624 31 15

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı (0212) 292 52 31

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (0212) 522 36 97

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı (0212) 635 11 79

İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi (0212) 292 77 39

İstanbul Barosu Kadın Hakları Hukuki Danışmanlık (0216 414 68 53)

SHÇEK ALO ÇOCUK (Sokakta kalan ve gidecek yeri olmayan çocuklar için)
(0212) 534 86 72

Cinsel Suçlar Birimi (0212) 522 08 80
Ankara

Kadın Dayanışma Vakfı (0312) 435 00 70-430 40 05/06

Ankara Barosu Kadın Dayanışma Merkezi (0312) 311 51 15

Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0312) 418 66 62
İzmİr

Karşıyaka Kent Meclisi Kadın Dayanışma Merkezi (0232) 330 58 18

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi (0232) 463 27 88

İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (0232) 445 71 83
Dİyarbakır

KAMER (Kadın Danışma Merkezi) (0412) 224 23 19

SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi (0412) 224 77 28 224 68 99

Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (0412) 228 56 84
Antalya

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi (0242) 248 07 66

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (0242) 243 44 75
DİĞer İller

Mersin Bağımsız Kadın Derneği (0324) 336 50 92

Adana Kadın Sığınmaevi ve Koruma Derneği (322) 351 51 12

Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0222) 217 46 05-06

Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0224) 327 76 45

Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0362) 435 59 45
Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Sığınak) (0258) 262 27 17

Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği Kadın Danışma Merkezi (0286) 217 06 03

Paylaşımın çok güzel, hepimize çeşitli nedenlerden dolayı yardımı olabilir. Ama şöyle bir sorun var bu kardeşimizin yaşadığı yere en yakın olan yer bir saat mesafede. Kimse kusura bakmasın ama her gün tv de gazetelerde, net te aile içi şiddeti görüyoruz. Ve maalesef emniyet güçlerinin ne kadar pasif kaldığını da görüyoruz. Baba dahi olsa yaptığı eziyein karşılığını çekmeli diye düşünüyorum ama halasına söylediğ söz sadece korkutmak amaçlı bir tehdit değil de gerçekten yapacağı bir şeyse ne olur diye düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Canım eğer bilerek isteyerek tedavi olmaya yanaşmazsa hiçbir faydası olmaz . ilaç verir doktor ilaçları içmez . Boşa olur her şey .
Aynı evde yaşanyca durum farklı mı olur bilmiyorm ama darp raooru mahkeme için veriliyor . Mahkemelerin de en az 3 ay ileri tarihe gün attığını düşünürsek bu süreyi cezaevinde geçirmesi mesleği nedir blmiyorum ama memursa memuriyetni sonlandırır canım .
Allah yardımcn olsn . karşılarına alıp konuştu mu peki dedenler falan

Bence en doğru yolu izlemişsin, eğer şikayetini geri alırsan yine aynı şeyler tekrarlanacak. Ama ne yapıp edip mecburi tedavi aldırmanız lazım. Allah korusun böyle insanlardan, keşke bazı babalar böyle olmasa...

geçmiş olsun ve Allah yardımcın olsun

Ben şikayetini geri almandan yanayım Türkiyede adalet sistemi calışmadığı için ve arkadasların dediği gibi tedavi için gönüllü olmassa daha cok ters tepebilir.
Sen diğer aile bireyleriyle düzgünce konusrak sartlı olarak şikayetini geri cekebilirsin yani babana tedaviyi kabul ettirirlerse
Asabi insanlara sinirle yaklasmak sinirlerini körükleyebilir
peki seni olaydan sonra görmüştr pişmanlık duymadı mı

Ben onun hiç bir iyi niyetine inanmıyorum güvenmiyorum.

Daha önce bıçaklama vakası olduğundan cezası ertelenmişti. Şimdi benim durumumda aile içi şiddetten değil de kasten yaralamadan girdi. Dolayısı ile 5 yıl içinde tekrar suç işlediğinde önceki cezası da eklenerek hapse girecek. Bu yüzden herkes geri çek diyor. Ama ben rahatlarım gibi geliyor. Çeksin cezasını diyorum. Ama herkes şiddeti o kadar olağan karşılıyor ki...

Polis ben de kızımı dövüyorum ne var yani baba dediğin iyiliğine döver diyor...

Halamlar iyi ki bizi dövmüşler yoksa yuvamıza sahip çıkamazdık diyorlar...

Gerçek hayat bu kadar acımasız olmamalı diye düşünüyorum...

Kendinden güçsüze böyle davranmak insanlığa sığmaz...

Öncelikle çok geçmiş olsun ,çok zor bir durum Allah kımseye yaşatmasın böyle bir durumu .

Ruh halin nasıl ne durumdasın az çok buradakı herkes tahmın edebıliyordur kendine çok dikkat etmeli ve dik durmalısın .

Ben adliye personeliyim 5 yıl hükmün geri bırakılması uygulanmış dediğine göre babana ve bu 5 yıl içinde herhangi bir suç işlerse ıkısının bırlıkte ne kadarsa cezası , dediğin gibi hapse giricek baban.

Sana şikayetini geri al yada alma dıyemem cunku senın yaşadıklarını bıze anlatmıs olsan bile biz tam anlamıyla fikir yürütemeyız bu konuda..

Yalnızca sunu bilmeni istedim sen şikayetını gerı ceksende , dediğin gibi doktora gidip rapor almışsın senın vücudunda kalıcı hasar bırakıcak bir iz oluştuysa sen şikayetini geri çeksen bile baban ceza alıcaktır bilgin olsun ( tabi dava sürecine girdiyse yani dava açtıysan bu geçerli)

Son düzenleme:
sikayetini geri alsan da almasan da değişen hiç bir şey olmayacak
hatta sen mahkemede babama iftirada attım desen yinede mahkeme görülecek ve baban altsoya şiddet uygulamaktan bu arada raporun nedir bilmiyoorum ama btm ise 1 ila 2 yıl arası hapis cezası ile yargılanacak eğer ilk vukuuatı ise para cezasına çevrilecek 5000 tl civarında bunu geri alman şuan ki yasalarla mümkün değil aile içi şiddet takibi şikayete bağlı değildir dava senin değil kamunun davasıdır. geçmiş olsun

Az önce haberlerde somali'de 29 bin çocuğun açlıktan öldüğünü 2 milyon insanında ölmek üzere olduğunu söyledi RABBIM yardımcıları olsun kimileri iftarda sofraya gelen yemeği beğenmiyor sizin beğenmediğiniz o yemek onların hayali... LÜTFEN ! Dua Edelim LUTFEN Duyarli olalim LUTFEN Yardim edelimm

bu yaziyi yazarak topigi rahatsiz etmis olabilirim.. ama bu benim insanllik gorevim...

TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
“ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. ( kimseyokmu )

SMS yoluyla: Tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atarak 5 TL’lik bağış yapılabilir.( turk kizilay)

bu yazi ne kadar cok dagitirsaniz .katkimiz bi o kadarda cok olur.. INSALLAH ... tesekkurler

Haklısın, çekme şikayetini geri ama sığınabileceğin sağlam bir yer var mı? Çok küçük ve tutucu bir yerde yaşıyorsun. Polisin tavrına kendin şahit olmuşsun. Asla şikayetini çekmenden yana değilim, sadece senin güvenliğini düşünüyorum lütfen yanlış anlama beni.

Gidecek yerim yok ve aile içi şiddetten değil kasti yaralamadan alındı olay.

İnsan korkmuyor değil bu yaşadıklarınızı nasıl evladını yapabiliyor Bir Baba anlamış değilim allah yardımcınız olsun bence şehir dışında çalışmayı deneyin kimseyi dinlemeden..

yazdiklarini okudukca nasil sinirlendigimi, o polise de, babaya da , halaya da ... bu korkunc zihniyete de nasil lanet ettigimi ifade etmem mumkun degil.
Sevgili kardesim, oncelikle kutlarim seni boyle bir ortamda yine de karakola gidip sikayetci olma ve hakkini arama cesareti bulabildigin icin.
Tehditlere aldirma, sen sikayetini cek diye korkutmak icin senin kulagina sokuyorlar bu laflari. kaldi ki babandan korkman icin boyle bir tehdit savurmasina gerek yok, zaten o kapasitede bir adam.
Sakin sikayetini alma geri, onceki cezasiyla beraber ceksin cezasini. sen de bu surede kendi hayatini kur, bir ise gir, kendi ayaklarin uzerinde dur, izini de kaybettir cikinca bulamasin seni.
Sana guc, sabir ve sans dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…