B12 eksikliği

Yazanhanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
286
177
Konuyu doğru yere mi açtım bilemedim ama sanırım en çok burada okunabilirdi.
Öncelikle merhaba. B12 eksikliğim sınır derecesinde ve bi çok yan etkilerini yaşamaya başlamıştım şuan bi süre toparladım çok şükür. İğneler kullandım yaklaşık 1 ay. Ama artık iğne kullanmak istemiyorum. Vitamin takviyesi olarak başka bi ürün kullanan oldu mu? Kullanıpta düzeldim diyebilecek biri?

b12 plus diye bir şey varmış eczanelerde satılan dil altı tableti şeklinde...bende bugün gidip soracağım ..kısa zamanda 1000 lerin üstüne çıkarıyormuş bende de kronik hemen düşer.

b12 plus diye bir şey varmış eczanelerde satılan dil altı tableti şeklinde...bende bugün gidip soracağım ..kısa zamanda 1000 lerin üstüne çıkarıyormuş bende de kronik hemen düşer.
Birde bebiş isteyince vitaminler tam olsun istiyorum :) bi sorun bana da söyleyin size zahmet

Benim de düşüktür. Simdi tablet kullanmaya basladim yeniden 1 haftadir. Iyi geldi aslinda..

Ben ayda bir dodex iğne yaptırıyorum.Depolarim dolsun diye çünkü önemli bir vitamin
Ayda bire geçtiniz demek. O iğneler kullanırken bebek düşünülmüyor maalesef. Ben birde bebek istediğim için iğne olmak istemistemiyorum

Hangisi mesela ?

Doktorunuza danışmanız daha doğru olur.
Kompleks yani bir kaç şeyi bir arada içeren vitaminleri doktora sormadan kullanmayın. Gebelik planlıyorsunuz, mesela a vitamini fazlası zararlıdır.
solgar b12 kullandım, dil altı formunda, tablet.
1 kutuda 100 tablet var. Yeterli olmuştu.

b12 vitamin eksikiliğe karşı kırmızı biber domates balık tavuk et.... :) igne kullanmadim hap da verdiler pek içmedim..

Ayda bire geçtiniz demek. O iğneler kullanırken bebek düşünülmüyor maalesef. Ben birde bebek istediğim için iğne olmak istemistemiyorum

Çok düzenli kullandığım söylenemez aklıma geldikçe iğne yaptırıyorum ama benim hiç bir zaman sınırda olmadı değerlerim sadece ilerisi için depo dolması açısından ha her iğne yaptirmadan önce kan tahliline bakıyoruz :) :) yüksekse yaptırıyorum.

sanırım dil altı metilkobalamin formunu kullanman lazım, okuduklarıma göre öyle biliyorum

Ahh ah bende cok cektim o iğnelerden
En son doktor B12 plus folic asit verdi dil altı hapı gibi bişey tatlı o iyi geldi

Ben metil kobalamin içerikli ürünler kullanıyorum, ayrıca b12 için uno premium çok tahıllı, arada süt, kahvaltılık gevrek, taze et, ciğer ( dondurucuda beklemeyecek ) tüketiyorum.
Birde beyaz ekmeği ve paketli gıdaları bıraktım. Önemli olan takviye almak değil, sağlam bağırsak florası ile sentezleyebilmek. Siyanokobalamin içeriği ztn daha farklı, ve bence insanı yoruyor. Ben hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Yaklaşık 20 günde yukarıda anlattığım şekilde 132 den 394 e çıkardım, devamında test yapmadım ama şikayetlerim bitti

Ayrıca iğneler ile ilgili çevremde çok olumsuz örnek yaşadım, ve b12 iğnelerinin deri altına değilde kasa yapılması gerektiğini ve uzman hemşire gerektiğini ögrendim.

Ayrıca iğneler ile ilgili çevremde çok olumsuz örnek yaşadım, ve b12 iğnelerinin deri altına değilde kasa yapılması gerektiğini ve uzman hemşire gerektiğini ögrendim.
Zaten kasa yapiliyor deri alti nerden cikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…