• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık eşimin yengesinden ne yapacağım

ya içine atıp kendine dert edeceğine o da lömlöm konuştukça bozuver. bi anlamaz iki anlamaz sonunda insansa utanır. eşine de baştan söle artık tahammül edemiyorum zor tutuyorum kendimi içime atmıcam haberin olsun die.

Bir an için beni anlatıyorsun sandım...

Ben de eşimin yengesiyle aynı binada oturuyorum.

Biz de çok sorun yaşadık.Sanki annemmiş gibi biryere giderken gelirken hep kendisine haber vermemi isterdi,bir işi olduğu zaman sürekli beni çağırırdı ,gitmezsem sağda solda dedikodumu yapar demediğini bırakmazdı.Bir akşam onlarda ,diğer akşam bizde oturulsun isterdi.Utanmasa yemekleri de beraber yiyelim diyecekti.Eve misafir geldiği zaman saki eli ayağı tutmuyo gibi beni hizmete çağırırdı.Çok uyuyorum diye milletin içinde beni rezil ederdi.

Dediklerinin hiçbirini yapmazdım.Nitekim de kötü olan ben oldum .Bırakın olayım ,ondan uzak olayım da varsın arkamdan konuşsun dedikoducu yüzünü göstersin millete.Banane...

Allahtan eşim sürekli destekçimdi.En son bir olay patlak verdi tüm içimdekileri döktüm sen de insanlık yok demesiyle arama koyabildiğim kadar hatta mesafelerin en büyüğünü koydum şuan.

Çok ama çok ender görüşüyorum aynı binada olmamıza rağmen.

Ben onun ne gelini ne de kızıydım bunu anlamadı birtürlü .İş bu noktaya geldi dayandı.Şimdi anladı ama iş işten geçmiş oldu.

Konu sahibi arkadaşım seni en iyi anlayan benim emin ol.Eşin sana destek veriyorsa korkma sakın.Zaten korkacak birşeyin de yok o yengeden.

Ne derse desin yapma ,sen ondan sorumlu değilsin ki zaten.Eşinin yengesi olması seni her işine çağırması anlamına gelmiyor.Mesafe koy arana.

keşke tıp yeni bişeyler icaat etsede
Boş boğazların kelimelerini, kendi dağarcığımza göre şekillendirebilsek.
Ne kolay olurdu hayat :))
BEnimde eşimin teyzesi böyledir.O yüzden anne tarafından nefret ediyorum.Ben çareyi görüşmemekle buldum.
Ama evler yakınmış sizinde.Eşinizle karar verip aynı ortama girmeyin derim bende.

Ya seni mutsuz eden insanlarla niye görüşüyorsun anlamadım ki arkadaşım. Evlerine gitmezsin konuşmazsın muhattap olmazsın bayramdan bayrama görüşürsün olur biter. Bu kadar basit.Kayınvalidene şikayet etmeye falan da gerek yok çocuk gibi. Sen yetişkin değil misin görüşmezsin gidip gelmezsin bu kadar basit. Çok karmaşık bir sorun değil ki yani eşinin yengesi dış kapının mandalı.

Son düzenleme:
Karsindaki hangi dilden anliyorsa o dilden konusacaksin güzelim.

Güzellikten anlamayana cirkin olacaksin....Hanimliktan anlamayana Cirkef olacaksin....ne kendini yiyip bitiriyorsunki?

Ayrica kayinvalidenin sana hak vermesine destek cikmasinada hic kafani takma! Sen kendine yetersin arkadasim.

Gittigim yerleri sana söylemek zorunda degilim, nereye gittigimde seni ilgilendirmez, esim bildikten sonra hic bir allahin kulunu ilgilendirmez de koy tavrini....bu kadin seni resmen ezmeye elinde oynatmaya calisiyor. :umursamaz:
Yok isini gücünü birakcanda bebeginle sarma börek saracan ona??? Hadi ordan.....:kızgın:

Hele kocana söyledigi o laf yenilir yutulur gibi degil, sakaymis? Terbiyesiz:kızgın:

Evini teftismi ediyor sende aynisi ona yap.....Ahh yenge nedir bu evin hali her taraf les gibi, ne yapiyorsunuz bütün gün ana kiz, birde genc kiz var evde, cik cik cik....

Evden ciktigni gördügün zaman, yine nereye öyle, hic evde oturmayin ha....ama gezginciniz.....

Onlara kendi ilaclarindan ver güzelim...ve mümkün oldugu kadar mesafeli ol.....
Sana dis batiramicagini anladigi vakit, seninle ugrasmakatanda vazgececekolumunekankayizsmile

Benim eşime, bir akrabası --karına erkeklik yap senin bilmediğin yerlere gidiyor diyecek ben sessiz kalacağım. çıkarım o söyleyenin karşısına söyleyeceğimi söylerim bir daha da muhatap olmam. hatta ağzını burnunu bile dağıtırım da, elimemi yazık değil, bin ton ağırlığında dilim varken.

Bu şekilde konuşan insanlarla muhatap olunmaz, baksanıza söylediği lafa. --karşımda ki erkek yaptığım şaka nereye gider sonucu ne olur -- diye düşünmez mi bir insan?

ben de buraya takıldım yaa...
keşke bunun üzerine gitseydin, eşinle eltini yüzleştirseydin
neresiymiş eşimin bilmediği benim gittiği yerler söyle bakalım deseydin
bu kadar edepsizlik olur mu yaa akannehir

Neden kendini onlarla görüşmek zorunda hissediyorsun anlamıyorum...
En iyisi araya mesafe koymak, kimseye mecbur değilsin...

canım onlarla görüşmek zorunda değilsin.seni mutsuz edenlerle görüşme bence. o sana lafını söylüyosa sende saygı cercevesinde lafını söyle bence.sende laf sok.eskiden bende susardım eşimin ailesine karsı simdi konuşuyorum. en azından içimde kalmıyor

haklısın belki ama yanlış davranıyorsun,eşinin yengesi kimdir yaa,dış kapının mandalı :dilcikar:yerinde olsam onun söylediği herşeye güler geçerim baksana eşin cevabını vermiş ona ben onun gittiği her yeri biliyorum demiş,sen daha kalkıp o kadının lafını kaale alıyosun gül geç hiç sallama bile,kayınvalidene gelince belki kadının huyu öyledir her insan öyle hemen can ciğer kuzu sarması olamaz ki,sana saygı duysun,eşinle aranıza girmesin yeter sana bayılmasına gerek yok bence,yanlış davranıyosun derken bunu kasdettim annen beni sevmiyor diye eşini sıkarsan doğru olmaz,sen saygıda kusur etme zamanla seni kızı gibi sevecektir,yerinde olsam abartmam bu konuyu hele eşime asla taşımam huzurumu bozmam bu yüzden:1closedeyes:

ah şu aileye karışan huzurunu bozmaya çalışan insanları tımarhaneye kapatmalı.eşine dediği sözler hiçde hoş değşl karın sana söylemediği yerlere gidiyo ne demek ya.bence hemen evinizi değiştirin yoksa huzurunuz iyice kaçar.siz kendi kendinize sıkıntı yapar kendinizi yıpratırsınız yengenize bişey olmaz.

sıkılmadan okuyup yorumladığınız için hepinize teşekkür ederim..ben söyledikleirnizin hepsini yaptım ama artık bıktım herşeyi bıraktım artık...en güzeli herşeye sessiz kalmak umursayıp cevap bile vermemek..eşinin ailesinden kimseyide kendi ailenden birirymiş gibi görmemek..cumartesi günü yaşadığım olaydan sonra bu kararı aldım artık...

ilişkilerde mesafeyi korumak çok önemli siz yinede terbiyenizi bozmdan bu kişileri kaileye almayın derim ben umursamamazlık insanı en sinir eden şeydir bu insanlarada anladığım kladarıyla umursamaz olmak gerekiyor arkadaşım ayrıca eşin senden yana o kişileri dikkate almıyor bu senin için bir avantaj konuşmamak cevap vermemek bazen en güzelidir sakın onların söylediklerini önemsediğini belli etme bu onları sana karşı daha fazla konuşmaya seni sindirmeye iter dik dur kendine güven mesafeli ol böylece kurtulursun bu insanlardan inşallah

Evet, umursamamak cok onemlı fakat kımı ınsan ne kadar umursamagını dıle getırse de ıcten ıce kendını yer.

Eger bu umursamazlık olayını gercekten basarabılen bır kısı ısenız, ne ala derım.

Yok dılınız boyle derken, beynınız ugulduyorsa baska bır eve gecmenızde fayda var, olabıldıgınce o kısılerden uzak kalın derım.

ben yanlış konuma yazmışım aslında buraya yazacaktım akılmı kaldı...ruh sağlığımı kaybettim aklımdanda şüphe ediyorum artık...çok çaresizim ya...

Yengeniz sizi kontrolü altına almaya çalışıyor gibi geldi bana . Söylediği her söze , cewap wermeyin . Susmak , bazen en güzel cewaptır . Gerek gördüğünüzde cewabını elbette werin , bundan da eşinizi haberdar edin ki , söylediklerinizi değiştirerek size karşı kullanmalarını engelleyin . ( Biraz entrikacı bir bayan gibi geldi bana bu yenge , tedbirli olmakta fayda war bilmiyorumkismile) Kayınvalidenize , yengenizi şikayet etmeyi bırakın , nasılsa cewap wermiyormuş . Boşuna kendinizi üzmezsiniz böylece .

Eşinize de dewamlı bu durumdan bahsederek huzurunuzu bozmayın . Sanrım istediği huzurunuzu bozmak , sizde böyle dawranarak , onların istediğini elde etmelerine izin wermeyin :olmaz:

sıkılmadan okuyup yorumladığınız için hepinize teşekkür ederim..ben söyledikleirnizin hepsini yaptım ama artık bıktım herşeyi bıraktım artık...en güzeli herşeye sessiz kalmak umursayıp cevap bile vermemek..eşinin ailesinden kimseyide kendi ailenden birirymiş gibi görmemek..cumartesi günü yaşadığım olaydan sonra bu kararı aldım artık...

aynen canım, ben de yoksaymanı önerecektim... söylediklerini duyma.. umursamadığını anlayınca susacaktır umarım...

buraya konu açtığımdan bu yana yengesigille görüşmedim taki bugüne kadar..bugün beni çağırmışlar eşimle haber göndermişler bende gittim salaklığımdan..söylemiştimya hep benim görüştüğüm kişilere laf atar kötüler diye neyse konuşurken senin arkadaşın fatmada kocasını aldatıyormuş dedi..halbuki arkadaşın dediği eşimin akrabalarında ve bayramda seyranda görüşüyoruz merhabalaşıyoruz..yani öyle çok samimi olduğum bir insan değil..ayrıca şunuda belirteyim eşini çok seven bir kişi aldattığınıda düşünmüyorum..seninde şansınamı yoksa öyle insanlara karşı çekiminmi var nedir hep öyle kişileri buluyorsun dedi şimdiye kadar arkadaşlık ettiğim başka kim öyleyse artık..sonrada demsinnlermi senide evin aşağı tarafındaki orman yolunda görmüşler diye...ne yaparken görmüşler dedim..yürürken görmüşler dedi...kim görmüş söylesenize dedim başladım ağzıma geleni söylemeye...kızının sevgilisi görmüş inanmamış lafta küçük hanım..sevgiliside istersen ara sor demiş...arasaydınız ya içinizde şüphe kalmazdı dedim..bana ne ima ettiklerine bakarmısınız ya lanet olasıcaların...eve geldim delirdim zaten eşime ya bu evi satarsın ya da boşanırız bittim artık dedim...çok çaresizim ya artık delireceğim

ramazanda annemlere yemeğe gittik beni kuzenim almaya geldi oğlumuda eşime bıraktım onlar sonra geldi..görümcegilde bu yengesigile yemeğe geliyolarmış yoldaar abayla karşlaşmışlar...sonra eşimi aradılar biz burdayız uğrayın diye eşimde tamam dedi..yengesigile geldik eniştengil derindeniz yanlarında yoktu çocukla ikisi geçti deyince bunlar kavga ettide acaba eşin almayamı gidiyor sandık dedi...bakarmısınız ortada hiçbrşye yokken kendi kafasından ürettiğine..be kadın aklına başka birşey geti neden hep kötü birşey getiiryorsun

çok çaresizim ya...ne kadar yok saymaya çalışsamda bunlar benim hayatımda ve hepte hayatımda olmaya devam edecekler..ama benim artık sabrım kalmadı...kim durduk yere böyle birşey ima edebilriki ne hakla...artık namusuma kadar dil uzattılar ya yakında iftirada atarlar bana..ben ne yapmalıyım hala sakinleşemiyorum

Back