Doğuma Hazırlık Azra ismi hakkında yardımcı olurmusunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Kızımın adını Azra koymayı düşünüyorum. Anlamı el değmemiş,bakire kız imiş. Acaba kaderide öyle olurda evde kalırsa diye korkuyorum. ne dersnz?

Bakış açın komik geldi kusuruma bakma.bence evde kalmasa da ismin anlamı çok saçma ben sevmiyorum bu ismi.ama herkes herşey hakkında aynı şeyi düşünmez tabi.sadece başlığı görünce yazmak istedim.daha anlamlı isimler bul.azranın bi anlamı da delinmemiş inci.ismin anlamı nerelere dikkat çekiyo bakar mısın.

Kızıma isim seçiyorsam tabikide her açıdan bakıcam. Her boyuttan değerlendirecem. Sonuçta insanın ismi fıtratını, kişiliğinide etkiler. Kaderinide etkiler mi diye düşünmemin neresi saçma?

Demek istediğini ben anlayabiliyorum çünkü etrafımda çok sevdiğim 3 arkadaşım 30 yaşlarına rağmen hala bekarlar,evlenmeyi istiyorlar ama bi şekilde olmuyor.İnsan zamanı geldiğinde çocuğunun mürüvetini görmek istiyor.İsmin anlamını evleninceye kadar taşımış olacak.Sözlükte delinmemiş inci yazması ismin çekiciliğini götürüyor malesef.Benim de kızım olacak,ben de isim zorluğu çekiyorum ve Azrayı anlamı yüzünden elemiştim.Sağ salim kavuşmanız dileğiyle...

4 yaşındaki kızımın adı AZRA ve çok memnunum onun adını gerçekten çok isteyerek ve severek koydum pişman değilim.... bu gibi şeyleri lütfen şimdiden takıp kafanızı bulandırmayın ve üstelik bu gibi hurafelere inanabilen bir insan değilim çok şükür..... Benim çevremde de ayşe,fatma,zeynep,hatice ve elif isminde bir kaç kişi var ve ne tesadüftür bilinmez kadınlar lütfen yanlış anlamayın 40 yaşına geçiyolar ve hala bekarlar hiç evlenmediler ama isimlerin manasına bakarsak AZRA gibi kız oğlan kız el değmemiş bakire anlamını taşımıyor bu işler kader kısmet işi, anlam mana işi değil mantıklı düşünün azcık........

Üstelik AZRA ismi sadece yukardaki anlamları taşımıyor anlamına bu kadar taktıysanız yazayım ; ayak basılmamış kumsal,delinmemiş bir inci, namuslu, kız oğlan kız, el değmemiş, bakire ve Hz.Meryeme verilen lakaptır.... Kur'an'da; Vakia Suresi / 36 ve Tahrim / 5 ayetlerinde geçmektedir!.....................

Kızıma isim seçiyorsam tabikide her açıdan bakıcam. Her boyuttan değerlendirecem. Sonuçta insanın ismi fıtratını, kişiliğinide etkiler. Kaderinide etkiler mi diye düşünmemin neresi saçma?

Tabiki düşünceksin arkadaşım düşünmen saçma değil hatta tebrik ediyorum seni çünkü son zmnlarda özellkle kız isimlerinde ne bulurlarsa koyuyolar çocuklarına.ben düşünmene saçma demedm ztn tabiki herşeyini düşünceksin çocuğunun bana ismin anlamı saçma geliyo ve bu anlamda olduğunu bile bile çocuğuna bu ismi vermek saçma geliyo.ya da ben dar bakıyorum bilmiyorum ama bi kız çocuğunu namuslu,arlı,hayırlı vs diye anlamlandır ama bakire diye anlamlandırma.bana bu tabir hoş gelmiyo.

Ayrıca Hz.Meryem e yakışmıştır onun durumunu anlatır bu isim doğrudur.ama azra Hz meryemde anlamlıdır bence.öyleyse azra koyacağıma meryem koyarım.bu bnm fikrim.Allah hayırlı uzun ömür versin evladına inşşş.ona yakışan en güzel ismi bulman dileğiyle...

Azranın sadece o anlamı yok canım kızımında adı azra egerkı anlamlarına bakarak ıyıce ıncelenerek ısımler konulsaydı vay halımıze Azra dogru bakıre anlamında denızden cıkmsı yenı ıncı ayak basılmamıs kum meryem anamızın dıger adı mekke ve medıne arasında bıyer vardı tam hatırlamıorum oranın adı cok guzel bı ısım Kızımın adını koyduma hıc pısman olmadım

Son düzenleme:
Kızımın adını Azra koymayı düşünüyorum. Anlamı el değmemiş,bakire kız imiş. Acaba kaderide öyle olurda evde kalırsa diye korkuyorum. ne dersnz?

tatlım öyle düşünme bahtı güzel olsun insan adının anlamını taşır benim adım melike ama bir yerde bir ülkede hükümdAR Diilim dolaylı yolları düşün.. İsme gelince benim bir tek ablam var ve 7 aylık bal bi yeğenim var adı da azra bu ismi de ben düşünmüştüm ve bence gerçekten söylemide anlamıda çok hoş hiç kafana takma kötülükleri çok çok öptüm..

Ben Azra ismini beğeniyorum,bir kız çocuğuna verilebilecek güzel isimlerden birisi. Söylerken de kulağa hoş geliyor,içinize sindiyse neden olmasın. Haklısınız ad,kişiliği de etkiler derler. Ama yüzde yüz böyle olacak diye bir kaide yok. Eğer öyle olsaydı tüm Azra ismindeki insanlar bekâr olurlardı :)

benımde kızımın ismi Azra ben ve eşim severek koyduk bu ismi hiçte pişman olmadık anlamına bakarak anlamını beğenerek koyduk bu ismi kim ne derse desin gönlün sevmişse bu ismi hiç tereddüt etmeden koyherkesin kaderi Allah katında bellidir her Azra olan bekar olacak diyede bi kural yok AZRA ismi temiz bozulmamış anlamında bunu ahlak yönündende düşünebilirsin canım

Azra cennet kapılarından birinin ismidir........benim kızımın ismide azra ve şu an 9 yaşında evde kalırmı bilmem:))) daha önce azra adı ile ilgili böyle bir şey duymadım ancak tanıdığım bütün Azralar inanılmaz iyi kalpli ve saf duygulu oluyorlar

Masumiyeti,kirlenmemişliği,bozulmamışlığı,el değmemişliği,hep aynı,özünde kalmışlığı anımsattığı için bir kıza verilebilecek en güzel isimlerden birisidir Azra.

Saf temiz masum ahlaklı insaflı vicdanli her acıdan tertemiz her anlamda bozulmamış Hz Meryem'e verilmiş ad.bence cok kutsal bir isim.
Bir cocuğun anne ve babasından hesap soracağı tek şey ismidir.
Bu nedenle cocuklarımızın hakkını düşünerek guzel anlamlı isimleri dusunmeliyiz.
en azından nette dolaşan uyduruk olan isimlerden koymamalıyız.

Benim kuzenimin adıda Betül ve Betül de Azra ile aynı anlamı taşıyor bakire kız demek ancak kuzenim 20 yaşında evlendi iki çocuğu var çok mutlu.

Elif Olabilir. Ayrıca Esra ismi de Sare ismiyle aynı harflerden oluşuyor o da olabilir. Bir de benim kızımın adı da sare. Bir kızım daha olsaydı merve koyucaktım. Sare-Merve uyumunu seviyorum
Elif Olabilir. Ayrıca Esra ismi de Sare ismiyle aynı harflerden oluşuyor o da olabilir. Bir de benim kızımın adı da sare. Bir kızım daha olsaydı merve koyucaktım. Sare-Merve uyumunu seviyorum
Yorum icin tesekkurler..
Kuzenim hamileyken ona Sare ismini onermistim. Adi Esra kuzenimin :) Harffleriniz de ayni demistim..
Hic begenmemisti.. Iyiki begenmemis. Yillar sonra biz koyduk :)
Esim de Elif ismini asiri seviyor. O da kuzenimin kizinin ismi. Fakat onemsemiyorum artik.. Herkeste var zaten bir Elif..
Merve ismine gelincee..
Sanirim en isinamadigim kiz isimleri arasinda..
Belki cevremde asiri Merve olusundandir. Tel.rehberimde 5 tane Merve kayitli.. Sareyle uyumlu olusu guzel.. Defne de uyumlu.. O da diger kuzenimin ismi.. :)
Azra ismini cok kaba buluyorlar genelde. Ben de bu isme yeni isindim. Yoksa kararimiz belliydi onceden.
Elif Asya diye dusunmustuk.. Kararszlik zormus..
Ne kadar uzun yazmisim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…