AZOSPERM-MİKROTESE-BULENT EROL-TUP BEBEK

DEIMLR

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2023
19
2
28
Kızlar selam 1 yıllık evliyim ancak eşimin azosperm oldugunu evlenmeden oncesınde bılıyorduk.
1 yıldır ilk önce Ertan cevizci ilaçları kullandık 3 ay cıkıs olmadı. Sonra abhçeci Bulent Erol hoca ile tedaviye başladık 6 ayda onda oldu ancak yıne cıkıs olmadı. Şuan spermler sb-sc aşamasında gözüküyor. Bülent hoca kararı bize bıraktı şuan ister mikrotese ister devam dedi ama açıkçası ilaçla çıkacagından pek umıtlı değil gibi. Benimde korkum mikrotese de bu aşamada sperm bulunur mu ? sonrasında hayal kırıklıgı yaşamaktan çok korkuyorum.. bu aşamadan geçenler bana yardımcı olablir mi?

Merhaba ben de aynı aşamadayım daha yeni öğrendim eşimin azospermi olduğunu ben de Bülent hocaya öneri üzerine gitmeyi düşünüyorum özelden iletişime geçebilir miyim?

Merhaba karar verdinizmi

merhaba
birkaç ay daha beklemek istedi eşim bende onun kararına saygı duymak ıstıyorum suan beklıyoruz

hormonda ve genetıkte hiçbir şey yok sebepsiz olarak geçiyor şuanda siz hangi doktordasınız

Merhaba ben de 1 senelik evliyim. Sizinle aynı durumdayım. Biz 3 aylık evliyken Bulent hocada ilaç tedavisine başladık 6 ay kullandık aynı sizin gibi sonrasında beklemek istemedik ameliyat oldu eşim ama maalesef bir sonuç alamadık. 6 ay bekleyin sonra bir görüşelim dedi hoca bize. Ama orada devam edip etmemekte kararsızız. Ben tam olarak anlayamıyorum evet çok isim yapmış merkezler dr lar. Ama bazı şeyler sanki para tuzağı gibi mesela kullandığınız vitaminleri bize de verdi evet aldık ama İstanbul disindayiz internet üzerinden alabildik ilaçları ve sadece bahçeci bu vitaminleri yazıyor. Sadece merkez yakınındaki eczanelerde var. Ve ilacı üreten firma sadece nutflex ve menupin üretiyor başka bir ilaç yok. Her neyse bunlar benim düşüncelerim bu kısmı geçelim. Biz ameliyat için gittiğimizde beni de hemen kadin doğuma yönlendirdiler eğer ameliyat sonrası eşimde sperm bulunursa beni de hemen yumurta toplama işlemine alacaklardı. O kısmı da bize bıraktılar ama geçende bir hastamız istemedi eşinde sperm bulundu zaten az olduğu için ihtimal düşük oluyor (çünkü yumurtaların olgunlaşması işin bir sürü iğne vuruluyorsunuz 1 hafta boyunca) tabi bu kadar bıçak sırtı bi durumda yok olmasın diyemiyorsunuz bu kadar her şeyi göze almışken. Tamam dedik hemen testler kontroller yapıldı ben de her şey normal yumurta rezervim çok yüksek değildi ama iyiydi. Ameliyattan önce ben o iğneleri vurulmaya başladım saati saatine hem maddi hem manevi olarak çok yıpratıcı bir süreçti bizim için. Eşim ameliyata girdi çıktığında sonuç olumlu olursa beni alacaklardı biz sabah 10 da oradaydık ama sira olduğu için eşimi saat 15.30 da aldılar. Eşim çıktı 1 saat kadar sonra dr geldi ve olumsuz olduğunu söyledi. Şuan yapılacak bir şey olmadığını. Biz yıkıldık tabiki alınan örneği laboratuvara gönderilmesinin iyi olacağını söyledi sonrası için ama tabiki kararı bize bıraktı:) biz olayın şoku içerisinde geceden beri ağzımıza lokma girmemiş başımıza durmadan bankodaki kız gelip laboratuvar kapanacak yaptıracak mısınız vs. Bunları duyduk. Sanki her şeyde duygularımız somurulerek ekstra para alınmaya çalışılıyordu. Allah var hasta bakıcımız ismini hatırlamıyorum ablanın çok iyiydi bize çok yardımcı oldu. Şimdi 3 4 aydır ara verdik. Eşimin abisi de aynı durumda sanırım onların doktoruna devam edeceğiz Amerikadan gelen bir ilaç varmış. Biz onu Bülent beye söylediğimizde tavsiye etmemişti. Umuyorum herkes başladığı tedaviden olumlu sonuç alır. Ben bunları merkezi ya da doktoru kötülemek için yazmadım. Belki bir çok insan memnun olumlu sonuç almıştır ki öyle yazılanlardan da okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…