AZİMLİ 5 KİSİYLE RAMAZANA KADAR EN AZ 10 KİLO

Sabah
1 domates,4-5 s.zeytin
beyaz peynir, yumurta
yeşilçay, ç.ekmeği ''kızarmış''

Öğlen
tavuklu mantarlı salata (ama iğrençti ızgara değil bildiğin yağda kavurmuşlar ) midem bulandı

Akşam (17:00)
1 kase çorba

19:15
Spor ''Aerobik''

Spor Sonrası
1 kase Yoğurt

Toplam 1000kcal altındayım.

Aaaa tühh kötü olmus nazarada gelmis olabilirsin abla ohoo sen ne kilolar vermis insansin yine verirsin ama tabikio yasakli seylerden tekrar uzak durursan
Bu şeker orucu sana iyi gelcektir eminim

Aaaa tühh kötü olmus nazarada gelmis olabilirsin abla ohoo sen ne kilolar vermis insansin yine verirsin ama tabikio yasakli seylerden tekrar uzak durursan
Bu şeker orucu sana iyi gelcektir eminim
Gerçekten biraz da öyle oldu Cnm
Çevremde o kadar konuşulduki Hatta Bazıları yağ aldırdığımı zannetmiş
Bi süredir beni görmeyenler tanıyamadı bile

Neyse inşallah toparlıcam tekrar

Bende katılabir miyim

Tabi ki. Kendini tanitirmisin?

Hayırlı olsun kuzucum :-* bende geldim anca beraber

Selam canim elbette beraber.

Gaywttttt guzel canim masaallah.

Kızlar elma diyeti deneyen var mı aranızda ? Kilo vermem durdu şok diyet öneriliyor geçici olarak metobolizmayı hızlandırmak ve şaşırtmak için 2 haftada kişiye göre ortalama 8-10 kilo gidiyormuş ?? Uygulayan varsa bilgileri paylaşalım..

Squat'ı unutun, mekiği unutun. Gelmiş geçmiş en etkili hareketi tanıtacağım size bugün. Nasıl ki karın kası çalıştırmak isteyenler mekik yerine plank yapmanın daha verimli olduğunu biliyorsa, işin uzmanları yağ yakmak istediğinde koşmak ya da squat yerine burpee hareketini yapar.

Burpee nasıl yapılır?

Ayakta başlanılan burpee hızla yüz üstü kendini plank pozisyonuna getirmekle yapılır. Plank pozisyonunda dilerseniz şınav çekebilir ya da dizlerinizi karnınıza çekerek hareketi daha zor hale getirebilirsiniz. Ardından hızlıca dizlerinizi çekerek ayağa kalkıp zıplayın. Hareketi 2x10 olmak üzere 20 kez yapın.

Günde 10 tekrar ve 2 set yapılan burpee ile;

• Kısa zamanda çok hızlı kilo vermeye yardımcıdır;
  • Omuz, kol, göğüs, sırt, karın, bacak, kalça ve bacakları çalıştırır;
  • Neredeyse tüm vücudu çalıştırır;
  • Kalbinizi yağ yakma aralığındaki atış hızına kısa sürede çıkarır;
  • Diğer egzersizlere başlamadan önce ısınma egzersizi olarak vazgeçilmezdir;
  • Nefes alışverişini hızlandırır, hücrelere daha hızlı kan ve oksijen gitmesini sağlar;
  • Metabolizmayı coşturur;
  • Üstelik oldukça etkili bir kardiyo yapmış olursunuz.

1 squat = 0.0009 kalori yakarken
1 burpee = o.oo29 kalori yakar.

Bu yüzden tabata çalışmalarında Burpee mutlaka yer alır.

Sadece burpee yaparak aynı anda şınav,plank, squat, çapraz mekik, ip atlama vebenzeri pek çok hareketin sağlayacağı güzelliklere tek harekette ulaşmışoluyorsunuz. Bu yüzden burpee diğer hareketlere kıyasla toplamda çok daha fazlakalori yakmakla kalmıyor, yaptıktan sonraki dinlenme sürenizde dahi 24 saat boyunca vücudunuzun yağyakımına devam etmesinisağlıyor.

10 dakikada 100 kalori yakan burpee, hiçbirhareketin tek başına başaramadığı bir mucizeyaratıyor.

Alıntı

Plank, yüzüstü pozisyondayken dirsekler üzerinde doğrulmak ve ayak uçlarına dek dümdüz bir hat oluşturmakla yapılan bir hareket. Ve tek yapmanız gereken bu pozisyonda durabildiğiniz kadar uzun durabilmek. Kolay görünüyor ancak hiç de göründüğü kadar kolay değil. Kulak, omuz, kalça, diz ve ayak bilekleri düz bir hat oluşturmalı.

Baştan ayağa tam olarak dümdüz bir çizgi oluşturduğunuz, şu duruşa plank deniyor:

Farklı plank pozisyonları var. Dirsek üzerinde, el üzerinde, yan şekilde, dizler üzerinde ya da bacaklar kaldırılarak yapılan plank duruşları mevcut:

Plank pozisyonundayken aşağıda kızıl renktegösterilen kas grupları çalışıyor ve karın kaslarınız sizi o pozisyonda tutabilmek için fazladan güç harcıyorlar. Üstelik omuz, kalça ve sırt kasları da aktif oluyor.

Squat hareketi gibi aylık plank programları var. Bir örneğini vereyim hemen:

Gördüğünüz üzere sadece süreyi her gün biraz daha arttırıyorsunuz. İlk günler 20 saniye zor dururken, 30. gün 300 saniye yani 5 dakika plank pozisyonunda durabilecek güce ulaşıyorsunuz.

Plank pozisyonunda dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var:
1- Dizler, bacaklar dümdüz olmalı. Bükülü olmamalı.
2- Kalça çıkık olmamalı. Hareket etkili olmaz, üstelik sırt ve bel ağrılarına sebep olur.
3- Bel aşağıya çökük, karın sarkık olmamalı. Sırta aşırı yük bindirir.
4- Plank yaparken sırtınız ağrıyorsa, doğru şekilde durmuyorsunuz demektir. Gücü karnınızdan, core denen merkezden almalısınız.

İlk günlerde dizler yerde iken plank pozisyonunu korumaya çalışın. Güçlendikçe standart plank, hatta bir bacağı kaldırarak plank yapabilirsiniz.

Üstelik nette "before after plank" şeklinde arattığınızda onlarca başarılı sonuç görüyorsunuz. Etkili.

Evet bende suan kılo vermek ıcın degılde sıkılasmak ıcın ugrasıyorum bacaklarım sıkılassa zaten bır beden daha duserım ustum m beden rahat gobegım var mekık cekıyorım az az yurumekte zamanla guzel sonuclar verıcek ınanıyorum

Gerçekten biraz da öyle oldu Cnm
Çevremde o kadar konuşulduki Hatta Bazıları yağ aldırdığımı zannetmiş
Bi süredir beni görmeyenler tanıyamadı bile

Neyse inşallah toparlıcam tekrar
Kesin nazardir abla eminim ki hizli bir sekilde verirsin o aldiklarini

Kizlar bugünkü menüm sabah 1 yumurtadan menemen salatalık 1 kk peynir 2 dilim t.buğday ekmek
Ara 3 hurma 8 findik
Öglen 4 kasik kabak yemeği 1 kase yoğurt 1 dilim t.buğday ekmek 1 soda
Ara 1 torku miniki (1 porsiyon meyve yerine gececek hafiflikteymis)
Aksam 4 kasik tavuk sote 1 kase yoğurt 1 lokma ekmek
Ara 1 armut
Su 2 litre spor da brazdan yürüyüşe cikicam bi 10 km yürürüm heralde

Bende bugün 45 dk interval
1 saat plates yaptım (yapmaya çalıştım )

Benim icin kotu bi gundu maalesef menum berbat. Su 1.5 lt spor yok

Tartininda ya pili bitti yada ben hapi yuttum.bu kadar + cikamazzz

Tabi ki. Kendini tanitirmisin?

Selam canim elbette beraber.

Gaywttttt guzel canim masaallah.

30 yasindayim...1 kizim,1 oglum var...
siskoyum...mutsuzum...
Caba sarf ederek arada bi 10 kilo verdigim oldu...yine caba sarf ederek aldim kilolarimi geri...
69 filan olmustum 1 sene önce tekrar aldim..ama zorladim resmen almak icin..ye ye nereye kadar...artik alarm veriyorum
saglikli günlere geri donmek gerek
yine vericem ins
muhtemelen 79 kiloyum yarin tartilip yazrim tekrar

Son düzenleyen: Moderatör:
Elma diyetini yapmadim ama yapanlari biliyorum...oldugu gibi fazlasiyla geri aldilar...
Protein gunu yapabilirsin cok guzel gidiyor...1,2 gun cokta sagliksiz olmaz hem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…