- 20 Şubat 2012
- 2.376
- 0
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
- #1.461
olsun senin olsun da borcun olosun kirada daha kötü ya
gunaydin ruzgos kizim senin su sofralara bayiliyorum
okadar buyuk ki foto da masada oturmus kadar oldum
Olsun 2 dilim tahilli ekmek ye bari hepsini yemesende olur :44:rejimdeyimrejimdeyim re-jim-de-yimmmmmmmmmmmm yaf rejiiiiiiiiimmmmmdeyiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
Afiyet olsun canimmoooo masallah cnm, ellerine saglikkcoook begendimmmmm
waowwwwwwwwww rüzgarcım enfes bir masa buama ama ekler pasta var orada ,görmemiş gibi yapayım malum diyetteyimm ellerine sağlıkk şekerim
aynen ya hidirellezi biri bana da aciklasin burda yok ta oyle bi sey
azi eski çok eski mesele... m.ö. iranda ateşe tapan mecusiler kavmi her yıl mayısın ilk haftası özellikle 6 sı gecesi 7. günü ilk krallarının doğum gününü kutlarlarmış. ateşe taptıkları için ateşe köle atıp kurban ederler kralın cesur savaşçılarıda yakılan büyük ateş üzerinden atlayarak geçip krala saygılarını gösterirlermiş daha sonra yüzlerce yıl geçince doğum günü kutlamaları sadece bi ritüele dönüşmüş. Hindistanda yaşayan ve bugün dünyada kürt olarak isim alan çingene kavmi göçleri ve uzun konaklamaları sırasında bu törenlere önce aşinalık sonrada sahiplenme göstermiş ve gittikleri heryere birlikte götürmüşler işte o göç ve iran ticaret yolu üzerinde mecusilerin bu törenlerinden etkilenenler yüzlerce yıl boyunca bu geleneği getirmişler işte çok uzun yıllar ve yollar geçen bu gelenek işin gerçek halini haberdar olanların mayısın ilk haftası olmasından dolayı baharın karşılanması anlamını vermeleri yüzünden bahar bayramı adını almıştır. dünyada yaşayan mecusiler hala aynı amaçla ticaret yolunda etkilenenler bahar bayramı adıyla bizim ülkemizde yaşayanlar ise bir kısmı 1 mayısla bağdaştırarak bir kısmı bahar bayramı diye bir kısmı aslında ne olduğunu bilmeden ama sırf islamiyette böyle bişey olmadığı için tepki olsun diye kutluyorlar
sonuç itibari ile ateşe tapan mecusiler ve atalarının devamlılığını sağlamaya çalışan bugünki mecusiler dışında kimse ne halt ettiğini bilmiyor
al gülüm ver gülüm hesabı
olsun senin olsun da borcun olosun kirada daha kötü ya
evet ya kira faturalar kredi kartı çocukda olursa zor ki ne zor
evet ya kira faturalar kredi kartı çocukda olursa zor ki ne zor
Afiyet olsun cicimBende diyetteyimm ben genelde kilo aldirmak icin hazirlarim komplolara bayiliyorum
bazen evet
bizde öyle avutuyoruz kendimizi 10 yıllık kredimizdi kaldı 9 yıl
sende çocuk var m canım 4 yıllık evlisin sanırım cetvelden yalnş okumadıysamhepsi cidden zor
bazen evet
bizde öyle avutuyoruz kendimizi 10 yıllık kredimizdi kaldı 9 yıl
sende çocuk var m canım 4 yıllık evlisin sanırım cetvelden yalnş okumadıysamhepsi cidden zor
3 yaşında oğlum var kirada oturuyorum
kızlar annenize ne hediye almayı düşünüyorsunuz?
oy maşallah canım benim Allah bağışlasın. olsun ileri de alırsınız inşallah kendi eviniz olur
hiç bilmiyorum
kızlar annenize ne hediye almayı düşünüyorsunuz?
bizim anneler gunumuzz 8 mart di canim canta aldim ben
Bende henüz karar veremedim ama ablamla bir düşüncemiz var
koltuk takımı istiyordu annem ,eskidi borcum bitsin alayım diyordu
bizde ablamla koltuk takımı alalım,yerleride laminat yaptıralım ,süs eşyası alalım diyor ..
Abimde düğünüvar ne yapsak acaba çok zorlanır mıyız diye düşünüyoruz
hımm bizde anneme 2 tane bluz almıştık dünya kadınlar günü hediyesi olarak:)güle güle taksn annen çantasnı
hımmm...
bence abinin düğün öncesinde masraf olabilir.
evlilik yıldönümünde yada doğum gününe saklayın bunu
Bende henüz karar veremedim ama ablamla bir düşüncemiz var
koltuk takımı istiyordu annem ,eskidi borcum bitsin alayım diyordu
bizde ablamla koltuk takımı alalım,yerleride laminat yaptıralım ,süs eşyası alalım diyor ..
Abimde düğünüvar ne yapsak acaba çok zorlanır mıyız diye düşünüyoruz