Azerinnn ve Kankalarının Şirin Sohbet Topiği

dugunde arac olarak ne kullanilirsa guzel olur

• Ankete Katılan
    69
aynen ya hidirellezi biri bana da aciklasin burda yok ta oyle bi sey

azi eski çok eski mesele... m.ö. iranda ateşe tapan mecusiler kavmi her yıl mayısın ilk haftası özellikle 6 sı gecesi 7. günü ilk krallarının doğum gününü kutlarlarmış. ateşe taptıkları için ateşe köle atıp kurban ederler kralın cesur savaşçılarıda yakılan büyük ateş üzerinden atlayarak geçip krala saygılarını gösterirlermiş daha sonra yüzlerce yıl geçince doğum günü kutlamaları sadece bi ritüele dönüşmüş. Hindistanda yaşayan ve bugün dünyada kürt olarak isim alan çingene kavmi göçleri ve uzun konaklamaları sırasında bu törenlere önce aşinalık sonrada sahiplenme göstermiş ve gittikleri heryere birlikte götürmüşler işte o göç ve iran ticaret yolu üzerinde mecusilerin bu törenlerinden etkilenenler yüzlerce yıl boyunca bu geleneği getirmişler işte çok uzun yıllar ve yollar geçen bu gelenek işin gerçek halini haberdar olanların mayısın ilk haftası olmasından dolayı baharın karşılanması anlamını vermeleri yüzünden bahar bayramı adını almıştır. dünyada yaşayan mecusiler hala aynı amaçla ticaret yolunda etkilenenler bahar bayramı adıyla bizim ülkemizde yaşayanlar ise bir kısmı 1 mayısla bağdaştırarak bir kısmı bahar bayramı diye bir kısmı aslında ne olduğunu bilmeden ama sırf islamiyette böyle bişey olmadığı için tepki olsun diye kutluyorlar

sonuç itibari ile ateşe tapan mecusiler ve atalarının devamlılığını sağlamaya çalışan bugünki mecusiler dışında kimse ne halt ettiğini bilmiyor

aydinlattigin icin tesekkuler canim

evet ya kira faturalar kredi kartı çocukda olursa zor ki ne zor

hemde nasıll çocuğun ilacı,doktoru,kıyafeti bir sürü masrafı var...

Afiyet olsun cicim Bende diyetteyimm ben genelde kilo aldirmak icin hazirlarim komplolara bayiliyorum

saol şekerim sen çok fenasın:)

bazen evet

bizde öyle avutuyoruz kendimizi 10 yıllık kredimizdi kaldı 9 yıl

sende çocuk var m canım 4 yıllık evlisin sanırım cetvelden yalnş okumadıysam hepsi cidden zor

bişey kalmamış canım

Bende henüz karar veremedim ama ablamla bir düşüncemiz var

koltuk takımı istiyordu annem ,eskidi borcum bitsin alayım diyordu

bizde ablamla koltuk takımı alalım,yerleride laminat yaptıralım ,süs eşyası alalım diyor ..

Abimde düğünüvar ne yapsak acaba çok zorlanır mıyız diye düşünüyoruz

hımmm...
bence abinin düğün öncesinde masraf olabilir.
evlilik yıldönümünde yada doğum gününe saklayın bunu

bence en iyisi dugun icin bi elbise alin annenize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…