- 22 Kasım 2011
- 4.967
- 159
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
- #1.181
kalkmisti ve hazirlanip disari cikmisti. komidinin üzerine mesaj birakmisti kadina. iste kadin o mesaji gördügünde soka girmisti.
patsy devam et
bir mesaj..sadece kısa bir mesaj " ben seni arayıncaya kadar sakın evden ayrılma" kadın kağıt parçasını eline aldı şaşkınlık içinde tekrar tekrar okudu.. yıllardır alışveriş listesine bile bişey yazmayan adam "mesaj" bırakmıştı üstelik ilk kez o uyandırmadan uyanmış çıkmıştı. olmazdı ya acaba bi sürpriz mi diye düşündü. doğum günü değil ne kendinin ne onun ne ailelerden herhangi birinin. sevgililer günü yıldönümü yok hiç hiç biri değildi ki bugün kabotaj bayramı bile değildi . yok bu başka bişeydi. başka ama ne. ne yapsaydı giyinip beklesin mi kahvaltı mı yapsın hemn mi arayacaktı yoksa...
prenses devam
en iyisi en güzel giysilerini giymekti. dolaptan en sIk elbisesini secti ve giydi sacini makyajini yapti. hala saskinliklar icerisindeydi kadin. ama cok kötü seyler hissediyordu...
düsünceleri karismisti ne düsünüceni bilmiyordu....
ve sonra ...
sonra
kapi caldi...
veee açtı kapıyı kocası ona büyük bir sürpriz yapmıştı çok uzakta olan ve uzun zamandır görmediği birazda kırgın olduğu annesi vardı yanında
hadi bakalım devam edin
en iyisi en güzel giysilerini giymekti. dolaptan en sIk elbisesini secti ve giydi sacini makyajini yapti. hala saskinliklar icerisindeydi kadin. ama cok kötü seyler hissediyordu...
düsünceleri karismisti ne düsünüceni bilmiyordu....
ve sonra ...
sonra
kapi caldi...
kadinin gözleri doldu... aglamaya basladi annesi sarildi hasret gideriyorlardi annesinle. bütün o yillarin özlemini gidermeye calisiyorlar di. adamda kendini tutamadi ve o da aglamaya basladi.
bu kocası olmalıydı arayacağını söylemişti ama belli ki planlarında değişiklik olmuş geri dönmüştü kapıyı açıp hemen bu garipliğin hesabını sorma düşüncesiyle kapıya doğru koştu hızla kapıyı açtı "sen ne yaptığını sanıyorsun" cümlesini bitirdiğinde elindeki kutuyu ona doğru uzatan kurye korkmuş bi şekilde " adreste burası yazıyor " efendim cevabını verdi... kadın paketi aldı, evirdi çevirdi hafif ağır değildi o halde içinde hafif bişey vardı. yok kesin bi yemek planlanmıştı ve kendisi için bir mücevher alınmıştı yıllardır yapılmayan sürprizde böyle yapılıyordu işte .kadın bu düşüncelerle alel acele kutuyu açtı bir kolye bir bileklik belki de bir takım evet evet bir takım olmalı diye düşünürken kutudan çıkanla sabahın ikinci şokunu geçirerek en sevdiği berjerin üzerine yıkıldı ve telefon çalmayaq başladı...
prenses devam
elleri titreyerek telefonu aldi ve esi ariyordu.. acti telefonu ama hic bir sey cikmadi agzindan kadin gecirdigi 2 soktan konusamaz hale gelmisti. dinledi esi konusurken kadin gülümsemeye basladi...
elindeki kutuyu aldi ve...
patsy devam et
onu ilk gördüğünde daha 13 yaşındaydı ben onuna evlenicem demişti kendi kendine. yıllar geçmişti ve bütün o yıllar boyunca onu her gördüğünde onunla evlenme fikri hiç değişmemişti. onunla evlendiğinde 23 yaşındaydı herkese mantık evliliği olarak gelmişti çünkü öyleydi. Ablasına gidip ben kardeşinle evlenmek istiyorum biz birbirine uygun ailerin çocuklarıyız bu yüzden en uygunu bu olur beni istemeye gelir misiniz demişti hiçte kendinden beklemediği bir cesaretle bu yüzden kocası dahil bu evliliğin aşk evliliği olduğunu hiç bilmemişlerdi ve bunun kocasına söyleme cesaretini hiç gösterememişti "aslında sen benim ilk ve son aşkımsın" demeyi hiç becerememişti. geçen yıllar içerisinde ona aşık kalmaya onu hergün biraz daha sevmeye devam etmişti ve kocasınında kendisine alıştığını zaman zaman da sevdiğini düşünüyordu. "Sevmek mi sevilmek mi sorusuna bencil olup sevilmeyi bekleme sev" cevabını bulmuş bunu hayat felsefesi edinmişti ama bu nankör hastalık yok mu artık hayatını zorlaştırıyordu takiii bu sabaha kadar... bildiğini sandığı bu adama bi kere daha aşık olmuştu. Ayağı kalktı ceketini giyindi küçük bir kız çocuğu gibi kutusunu sıkıca tutarak kocasının istediğini yapmak için dışarıya çıktı..
prenses devam et
bir taksiye bindi ve cok uzaklara gitti elindeki kutu ile.
gidecegi yer 2-3 saat uzaktaydi.
esini asik olup evlendigi ilk askini düsünüyordu. onu her gecen gün daha cok sevdigini ve her gecen gün ona daha cok baglandigini....
esi onu bir eve cagirmisti. bu ev sadece onlarin bildigi bir yerdeydi. kadin taksiden indi ve oldugu yerde kaldi. gözleri doldu.. ve sessizce "benim burda ne isim var" dedi
patsy cok güzel yaziyorsun devam et bakalim ne cikicak
burada ne şi vardı? kaç yıldır görmemişti burayı? enson evet evet en son liseyi bitirdiği yazın tatilinde gelmişlerdi buraya. o ailesi eşi ve ailesi o zamanlar sadece iki dost aileydiler ve kimsenin onun içindekilerden haberi yoktu. en azından şu ana kadar öyle sanıyordu. yavaş adımlarla eve doğru yürüdü yaz henüz tam gelmemişti baharın serin havası yüzüne yüzüne vuruyordu. içi ürperdi kutusuna sıkıca sarıldı. o tatilin son gününü geçirdiği sundurmaya geldi bir süre denizi seyretti gülümseyerek. acaba bütün gece uğraşıp eşinin adını kazıdığı direk hangisiydi hatırlamaya çalıştı tek tek baktı hepsine kimbilir belki de silinmiştir diye geçirdi içinden ama işte oradaydı. oradaydı ancak bi farkla eşinin ismi kazıdığı gibi duruyordu veeeeee buna inanamadı bu kendi ismiydi ayrıca en az kendi yazısı kadar eskimişti demek ki yeni yazılmamıştı. ama nasıl olur dedi kendi kendine...
prenses devam et
elleriyle isimlerine dokundu esininkine ve kendininkine.... dakikalar gecmisti aradan ve o hala isimlere bakiyordu.
sonra arkasini döndü eve dogru yürüdü ev cok eskimisti hala güzeldi ama eskisi gibi degildi.. kapi aralikti yavasca kapiyi acti ve usulca iceri girdi. perdeler kapaliydi icerisi cok aydinlik degildi ama mobilyalari dekoru ayirt edebiliyordu. perdeyi acti evin arkasina bakyiordu o yaz sallandigi salincak hala asiliydi ve rüzgardan sallaniyordu. gülümsedi tekrar o yaz gecirdikleri en güzel tatildi.
birden evin en arka odasinda bir IsIk acildi...
patsy devam
arka odanın perdeleri açılmıştı içeriye dolan ışık evin heryerini aydınlatıyordu. korkuyla karışık heyecanlanmıştı. kutusuna daha sıkıca sarılarak arka odaya doğru ilerledi. kapıda dikilip içeriye baktı. kocasını görmeyi bekliyordu. hayal kırıklığına uğramıştı. yatağın üzerindeki örtüyü düzelten kadın "hoşgeldiniz eşiniz geleceğinizi söylemişti. ben kahvaltınızı getireyim eşiniz kahvaltı yapmamış olacağınızı da söylemişti çünkü" kadın biraz kırgın bir sesle "kendisi nerede biliyor musunuz " diye sordu. temizliğine devam eden yaşlı kadın "evet" dedi size "size aşık olduğu yerdeymiş" ??????? "anlamadım" dedi kadın sesi boğuk boğuk çıkarken "nasıl bana aşık olduğu" yaşlı kadın pek ilgilenmez bir tavırla omzunu silkti ve "siz biliyormuşsunuz sorarsa o biliyor kendisi gelir" dedi. şaşkındı yorgundu ağrıları başlamıştı ama heyecanlanmıştı şaşkındı ve merak ediyordu böyle bir şey olabilir miydi? kendisini sır saklayan zannederken asıl sır saklayanın kocasının olması mümkün müydü? bir süre durdu sonra aniden elindeki kutuyu hatırladı. öyle ya doğru kutuyu tekrar açtı 13 yaşındayken tuttuğu ve 17 yaşında yazmayı bitirdiği ve kimsecikler görmesin diye sakladığı günlüğünü kutudan çıkardı eline aldı ve şimdi bişeyi farketti bu defter gömdüğü yerde nasıl olmuştu ad çürümemişti ayrıca hiç te tprak kokmuyordu. yaşlı kadın ne demişti kocası için "size aşık olduğu yerde" .........
prenses devam...
kosarak odadan cikti hatirlamisti günlügünü nereye gömdügünü.
kosuyordu evin yakininda bir dere vardi derenin orada da kücük bir kulübe.
günlügünü o kuöübenin yanina gömmüstü. evet simdi dereyi görüyordu ve kulübeyi.
kulübeye yaklastikca yavasliyordu adimlari.
nefes nefese kalmisti.
kulübenin etrafi yaz olmadigi halde ciceklerle süslüydü. nezaman kendini yalniz hissetse, sorunu olsa, kimseyle konusamasa gelip bu kulübeye saklanip günlügüne yaziyordu. tüm hislerini, duygularini, düsüncelerini.....
hayal gibiydi burasi.
günlügünü gömdügü yere gitti ve bakinirken birisi arkadan gelip gözlerini kapadi.
ilk defa bu sicakligi hissediyordu kendinde.....
patsy hadi kocum göreyim seni
kizlar benim mesai bitti ben cikiyorum yarin okulum var
PATSY SEN YAZMAYA DEVAM ET BEN AKSAMA BAKARIM NE YAZDIGINI
COK ROMANTIK BI HIKAYE OLDU BENCE
Bayanlaaaaaaaaaaaar :) nerdesinizz ?? :) Ben geldiiiiimm
ay sonundaa :) tamda çıkıyordum cevap vermeden çıkmayayım dedimm :)) hoşbuldukkhosgeldin simay
ay sonundaa :) tamda çıkıyordum cevap vermeden çıkmayayım dedimm :)) hoşbuldukk