anladım cnm mesela bebkken fln nasıldı yani hiç bu çocuk acaba hiperaktif olabilir mi diye düşündüren şeyler oldu mu mesela
ya da nasıl bi bebekti
benim kızım da şimdi 1,5 yaşında ve ben sanki onda potansiyel bi hiperaktiflik seziyorum
bunun erken belirtileri hakkında bir bilgin var mı
bi de bu ilacı ne kadar kullanacakmış bişey dediler mi
psikoloğa mı psikiyatriye mi gittin :26:
bu hipotroid çocuğuna gebelikten dolayı senden mi geçmiş :26:
ben de ne çok soru sordum
canım genelde okul çağındaki çocukklarda seziliyor sanırım...
bizim bebekliğimiz iyiydi şimdiki kada azgın değildi 4 yaşından sonra troidle başladı ilk prof. behiye alyanak vardı alt katımızda özel muayanesi vardı. ona gidip danışmıştım kadın çok şaşırmıştı normalde hipotroidlerde uyuşukluk yerinden kalkmama gözükürmüş kadın sizinki tam tersi bu nasıl olur falan oldu :))
sonra biraz konuşmada takılmalarımız vardı onun içinde özel bi merkeze gittik tedavimiz 5o gün sürücekken 5 aya çıktı ordakileri canından bezdirdi :)) kadın artık bırakın bizi lütfen demelere başladı :))) sonra orayı kestik
tam gün anaokuluna verin dediler onuda yaptık..ordaki hocası yaşıtlarından çok fazla üstün olduğunu ama yerinde duramadığını sürekli hareket halinde olduğunu söyledi çapada troid için takipteydi zaten
doktorumuza danıştım psikiyatri ve pedagog önerdi onada gittik yaşa küçük die ilaç vermediler okula başlamasına yakın vericez dediler terapiye falan soktular fayda etmedi :)
sonra 2. sene anaokulunda yine aynı sorunları yaşadık allah razı olsun hocamız çok üzerimizde durdu kendi çocuğu gibi ilgilendi ilk okul rehberine yönlendirdi..
bi kaç kez ben gittim çocğu kezde oğlumla özel görüşmeler yaptı..
ve okulda rehberlik aynı tanıyı yine koydu bana olumsuzlukları anlatmaya başladı..
zar zor eşimi ikna ettim hocamız bakırköy ruh ve sinirden randevu ayarladı..
oraya gidioruz 4-5 aydır ilk verdiği ilaç piyasaya yeni çıkan bi ilaçmış onu denedi her seferinde mg ını yükseltti oda fayda etmedi en sonunda kırmızı reçeteye geçti daha giitmedim ilaç bitinnce gidicem ama gözle görülür fark oldu
gittiğimde bununda mg yükselicek dahada fayda eder herhalde
ben rahat bi misafirlikte oturamıodum sürekli hareket halindeydi ama bu bayram bi ohhh dedim :)
inann yerinden kalkmadan oturdu. ve hiç bi uyuşukluğu falan olmadı hala enerjisi var ama bunu farklı yönlerde kullanmaya başladı :) dikkat eksikliğini evde pek anlaşılmazmış onu artık okulda anlıcaz ama ondada düzelmeler olduğunu hiissedioruz.
zaten şöyle birşey varmış insanlar sevdiği şeylerde dikkat eksikliği yaşamazmış bunlar bilgisayar,tv,diziler,oyuncaklar gibi şeyler
bakalımm 10 eylülde okulumuz başlıcak rehberlikle sene sonunda anlaşmıştık bu tip çocuklarda öğretmen çok öenmli imiş
bana yardımcı olucak iyi bi öğretmene vericez...daha doğrusu onu anlayabilicek biri olucak
çünkü bazı öğretmenler çocuk her ayağıya kalktığında derrss esnasında konuştuğunda azarlama bağırma yapıolarmış buda ters yönden etkiliomuş onları o nedenle çok korkuorum aslında
öyle bi öğretmen olmalıki dedi çocğu fark ettiğinde hadi oğlum sen bi elini yüzünü yıka gel demeli dedi sıkıldığını anlamalı dedi
bakalım hayırlısııı inşallahh düzelicek çok anormal bi çocuk aslında yaaaa çok seviorum onuuuuuuuuuuuuuuuuu
acaip derecede zekii ahh bide şu yaramazlıkları olmasa:))))