•:*´¨`*:• azerinnn`in dünya mutfağı •:*´¨`*:•(azeri,turk,rus)

Simdiye kadar ekledigim tarifler arasinda en cok hangi mutfagi begendiniz?

• Ankete Katılan
    30
$SDC16721.webp$SDC16724.webp
buda yaptigim pastam ve sut recelim.kizlar yuzunden gece yaptim.saat 2 de bitirdim:27::27:en son bakude yemisdim.tarif icin sagol canikom:16::16::16::16::16::16::16:

Cevizli rulo pasta(rus tarifiyle)
p3zm2.jpg

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardagindan 1 parmak az seker
1 paket vanilya
yarim su bardagi un

arasi icin
blendirdan gecirilmis ceviz ya da findik ici
krema

Hazirlanisi
yumurtalarin sarisi beyazindan ayrilir
her ikisi yari yariya sekerle ayri-ayri cirpilir
yumurtabin sarisini sekerle cirptiktan sonra uzerine vanilya ve un ilave edilir
yumurtanin beyazi kar haline gelene kadar cirpilir ve plastik kasikla diger karisimi yumurta akina yedirilerek karistirilir
cok fazla karistirmak gerekmiyor
onceden isitilmis firinda 170 derecede 10-15 dakika pisirilir
soyuyunca arasina krem santi surulup ceviz ici serpilip rulo yapilir buzdolabinda yarim saat beklettikten sonra servise hazir:56::56::56:

Not.ben krem santi ile yapmadim sut receli ve tereyagindan krema yaptim:34:

Sebze puresi (cocuk menusu):emir_bebek:

p5twq.jpg

bu gecen yaptigim corbanin pure seklinde olani cok guzel oluyo tadi kizimdan arta kalanini ben yiyorum da:17::1:
Malzemeler

1 adet sogan
1 adet patates
1 adet havuc
2-3 corba kasigi haslanmis bezelye
zeytinyagi
tuz

Hazirlanisi
havuc patates sogan soyulur yikanir ve kup kup dogranir uzerni gececek kadar su eklenir
ardindan uzerine 1-2 yemek kasigi zeytinyagi ve tuz ilave edilip kisik ateste pisirilir
havuclar yumusayinca ve suyu azalinca ocaktan alinir
uzerine haslanmis bezelye dokulup pure eziciyle ezilir
miniklere afiyet olsun:56::56::56::56:

Son düzenleme:
Beyaz kiraz receli

p5twy.jpg

bu receli annemlerde yaptim yani tezgah senin degil alinti bu demeyin anamin tezgahi o:9::9::9:
hediye gelen kirazlari recel yaptim bizim burda baya sk yapilan ve keyifle tuketilen recellerden biridir beyaz kiraz receli

Malzemeler
1 kg beyaz kiraz
800 gr seker
yarim limon suyu

Hazirlanisi
Kirazları yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra çekirdeklerini çıkarırız. Çekirdeğini çıkardığımız her bir kirazı renkleri koyulaşmasın diye suyun içine atarız. Çekirdek çıkarma işlemi bitince kirazları büyük bir tencereye alıp üzerine toz şeker ekleriz ocağa alırız. Kısık ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırırız. Şeker eriyince harlı ateşe alıp kaynatırız. Kaynama başlayınca tekrar kısık ateşe alıp pişirmeye devam ediyoruz. Üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıp atıyoruz. Reçelin meyvesiz kısmından alıp damlattığımızda damla damla kalıyorsa reçelimiz pişmiş demektir. Reçelin piştiğini anladığımızda yarım limon suyu sıkıp reçele ekliyoruz. Ve bir taşım daha kaynatıp ateşten alıyoruz. Reçel ılınınca kavanozlara boşaltıyoruz.
Afiyet olsun…

Not,bizim burda kiraz receline ceviz ici de eklenir harika oluyor:56::56::56:

Sut recelinden pasta kremasi yapimi (rus mutfagi)

p5u5l.jpg
p5u5z.jpg

8 sayfada sut recelinin tarifini yazmistim size
simdi de sut recelinden pasta kremasi yapimini gostericem
bana gore krem santiden daha cok tat katiyo pastaya hele bi de 1 gun bekleyince pasta:56::56:
ama sunu da soyliyeyim baya kalorili bi sey :27:

Malzemeler
yarim su bardagindan 1 parmak fazla sut receli
100 gr tereyagi ya da margarin

Hazirlanisi
oda sicakliginda yumusamis tereyaginin uzerine sut recelini ekleyip 5 dakika mikserle cirpin ve krema hazir
bu krema krem santiden cok daha kati oldugu icin sekil vermek de daha kolay oluyo:34::34:

Son düzenleme:
Zeytınyaglı bezelye

m1fx8.jpg

ZEYTINYAGLI BEZELYE
500 gr bezelye(ben konserve kullandim taze olursa cok daha iyi olur)
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 kaşık salça
1 çay bardağı zeytinyaği
su
tuz

Hazirlanisi
Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda biriki kez çevirin.
Ardından küp doğranmış havuçları ekleyin ve kavurun.
Üzerine patatesleri yemeklik doğrayıp ekleyin.kapagini kapatip 5 dakika pisirin
en üstede bezelyeleri ve salcayi ekleyin.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ,son olarak da tuzunu ve karabiberini ekleyin.kısık ateşte havuçlar ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun:56::56::56::56:
asama asama fotolar icin tiklayin:34:
http://www.kadinlarkulubu.com/zeyti...yagli-bezelyerus-salatasi-havuc-salatasi.html

Pirojna (rus mutfagi)

p8spn.jpg

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarim su bardagi un

Krema
2 yumurta sarisi
yarim su bardagi seker
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
1 paket vanilya
100 gr tereyagi

Hazirlanisi
Kremanin hazirlanmasi
sutu kaynamaya birakiyoruz
bu sirada ayri bir kapta yumurta sarilarini sekerle cirpiyoruz ardindan unu da ilave edip tekrar mikserel cirpiyoruz
sut kaynayinca altini kapatiyoruz ve karisimi sutun icine azar azar ilave ederek karistiriyoruz
en son sutun altini tekrar aciyoruz karistirarak sut katilasa kadar pisiriyoruz
pisince altini kapatip vanilyasini ve yagini ilave edip tekrar karistiriyoruz ve sogumaya birakiyoruz

Kekin hazirlanmasi

yumurtabin sarisini sekerle cirptiktan sonra uzerine vanilya ve un,kabartma tozu ilave edilir
yumurtanin beyazi kar haline gelene kadar cirpilir ve plastik kasikla diger karisimi yumurta akina yedirilerek karistirilir
pisen soguyan kek su bardagi bastirilarak yuvarlak yuvarlak kesilir
kekin kenarlari ovularak tabaga alinir
kesilen yuvarlak keklerin her iki tarafi kremlenerek kek kalintilarina bulanir
iste pofuduk pirojnalarimiz hazir:56::56:

Son düzenleme:
Pirojna (rus mutfagi)

p8spn.jpg

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarim su bardagi un

Krema
2 yumurta sarisi
yarim su bardagi seker
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
1 paket vanilya
100 gr tereyagi

Hazirlanisi
Kremanin hazirlanmasi
sutu kaynamaya birakiyoruz
bu sirada ayri bir kapta yumurta sarilarini sekerle cirpiyoruz ardindan unu da ilave edip tekrar mikserel cirpiyoruz
sut kaynayinca altini kapatiyoruz ve karisimi sutun icine azar azar ilave ederek karistiriyoruz
en son sutun altini tekrar aciyoruz karistirarak sut katilasa kadar pisiriyoruz
pisince altini kapatip vanilyasini ve yagini ilave edip tekrar karistiriyoruz ve sogumaya birakiyoruz

Kekin hazirlanmasi

yumurtabin sarisini sekerle cirptiktan sonra uzerine vanilya ve un,kabartma tozu ilave edilir
pisen soguyan kek su bardagi bastirilarak yuvarlak yuvarlak kesilir
kekin kenarlari ovularak tabaga alinir
kesilen yuvarlak keklerin her iki tarafi kremlenerek kek kalintilarina bulanir
iste pofuduk pirojnalarimiz hazir:56::56:

Ellerine sağlık azim nefis görünüyor:56::56:İlk fırsatta deneyeceğim :16:Süsleme için kullandığın kiraz mı canım, eğer öyleyse malzemeler tam olarak mevcut:56:

bebek menusu ne zordur bilirim vuslatim insan habire ayni seyleri yedirmek istemiyor:31:
dedim belki benim gibilere gerekli olur onu da araya skistirdim:1:
yazdim canim tarifi:34:

Evet azim çok iyi düşünmüşsün:13:Ben de düşünüyorum bazen bu öğün ne yapsam diye:31:
Hiç bir ayrıntıyı atlamıyorsun canım benim:nazar::16:

Ellerine sağlık azim nefis görünüyor:56::56:İlk fırsatta deneyeceğim :16:Süsleme için kullandığın kiraz mı canım, eğer öyleyse malzemeler tam olarak mevcut:56:

Evet azim çok iyi düşünmüşsün:13:Ben de düşünüyorum bazen bu öğün ne yapsam diye:31:
Hiç bir ayrıntıyı atlamıyorsun canım benim:nazar::16:

tesekkur ederim vuso:16::16::16:evet kiraz:39::1:yspsrsan ekle lutfen canim:16:kendi tariflerini de ekle lutfen yalniz birakiyorsunuz beni:19:su pasta yarismasi bitse de senin pastani calsam:27::9::9:

Pekmezli,cevizli krep (cocuk menusu:emir_bebek:)

p9b4r.jpg

Malzemeler

1 yumurta
yarim cay bardagi sut
2-3 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi pekmez
2 yemek kasigi ugutulmus ceviz ya da findik ici
un

Hazirlanisi
tum malzemelerimizi guzelce karistirip onceden hafif yagladigimiz tavamizda onlu arkali pisiriyoruz
iste enerji deposu kreplerimiz hazir:16:
bunu pekmez sevmeyen cocuklara afiyetle yedire bilirsiniz:56::56:

Azim nerdeisn kociş bugün sac ekmegi istedi memleketinde kaynanam sürekli yapar canımız çekti bugün yapıyım dedim tabiki biz imkanımız elvermediği için teflon tava da yapıyoruz:52:
Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Kulak memesinden biraz daha cıvık bi hamur olcak
Yogurup mayalanmasını bekliyoruz daha sonra hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve tatlı tabagı büyüklüğünde normal incelikte açıyoruz (isteyen kalın açabilirim ama o şekil hamur gibi geliyo bana) ve kızgın teflon da ters düz ettip pişiriyoruz
Ben genelde çok yapıp dondurucuya atıyorum kahvaltılarda istediğim kadar çıkarıp tost makinesinde yada teflonda ısıtıp üzerine tereyeg gezdiyoruz nefis oluyo bide arasına tulum peyniri koydunmu enfess:56:
Not : bu ölçüden 10 tane ekmek çıkıyo
$image.webp

Azim nerdeisn kociş bugün sac ekmegi istedi memleketinde kaynanam sürekli yapar canımız çekti bugün yapıyım dedim tabiki biz imkanımız elvermediği için teflon tava da yapıyoruz:52:
Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Yogurup mayalanmasını bekliyoruz daha sonra hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve tatlı tabagı büyüklüğünde normal incelikte açıyoruz (isteyen kalın açabilirim ama o şekil hamur gibi geliyo bana) ve kızgın teflon da ters düz ettip pişiriyoruz
Ben genelde çok yapıp dondurucuya atıyorum kahvaltılarda istediğim kadar çıkarıp tost makinesinde yada teflonda ısıtıp üzerine tereyeg gezdiyoruz nefis oluyo bide arasına tulum peyniri koydunmu enfess:56:
Eki Görüntüle 737990
askitom bu neee:52::52::52::52::52::52:ALLAHtan su anda yemek yiyorum:9::9:
ellerine saglik:16::16::16:bizim burda daha ince yapiyolar ama askitom yufkayi gibi yani
ama bunun adi ustunde ekmek yani accik kalin olmali:1:
kokusu geldi resmen burnuma ya:52::52:

askitom bu neee:52::52::52::52::52::52:ALLAHtan su anda yemek yiyorum:9::9:
ellerine saglik:16::16::16:bizim burda daha ince yapiyolar ama askitom yufkayi gibi yani
ama bunun adi ustunde ekmek yani accik kalin olmali:1:
kokusu geldi resmen burnuma ya:52::52:

Kız inş hamiş değilsindr üzülürüm walla:37::9:
Ewet azim biraz kalın olmalı ekmek kıvamında arasında tulum peyniri üstünde tereyağıyla süper gidiyo:27:

tesekkur ederim vuso:16::16::16:evet kiraz:39::1:yspsrsan ekle lutfen canim:16:kendi tariflerini de ekle lutfen yalniz birakiyorsunuz beni:19:su pasta yarismasi bitse de senin pastani calsam:27::9::9:

Tamam tatlım eklerim:16:Cadıdan birşey yapamıyorum ki pastayı bile zar zor yaptım beni o kadar oyaldı ki akşam 7 de başladım gece 3 de bitirdim:30:O gün çok huysuzdu
Önce senin tarifi yapayım da:56:Sonra da aklımda var yapacaklarım onları da eklerim yapınca tatlım:38:

Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Eki Görüntüle 737990

Of off offf:52::52:Ne güzel yenir şimdi o ekmekler sıcak sıcak karnımda aç zaten:56::56:
Ellerine sağlık askitom :16::16:

Tamam tatlım eklerim:16:Cadıdan birşey yapamıyorum ki pastayı bile zar zor yaptım beni o kadar oyaldı ki akşam 7 de başladım gece 3 de bitirdim:30:O gün çok huysuzdu
Önce senin tarifi yapayım da:56:Sonra da aklımda var yapacaklarım onları da eklerim yapınca tatlım:38:

Of off offf:52::52:Ne güzel yenir şimdi o ekmekler sıcak sıcak karnımda aç zaten:56::56:
Ellerine sağlık askitom :16::16:
Gel vuslatım gel miss gibi çayla yeriz walla:)))

Back
X