- 25 Aralık 2011
- 5.036
- 3.375
- 373
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eki Görüntüle 733807 Eki Görüntüle 733808
buda yaptigim pastam ve sut recelim.kizlar yuzunden gece yaptim.saat 2 de bitirdimen son bakude yemisdim.tarif icin sagol canikom
![]()
Bebişler içinde tarif eklemen ne güzel azimEllerine sağlık
Bu arada tatlıyı bekliyorum![]()
Pirojna (rus mutfagi)
![]()
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarim su bardagi un
Krema
2 yumurta sarisi
yarim su bardagi seker
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
1 paket vanilya
100 gr tereyagi
Hazirlanisi
Kremanin hazirlanmasi
sutu kaynamaya birakiyoruz
bu sirada ayri bir kapta yumurta sarilarini sekerle cirpiyoruz ardindan unu da ilave edip tekrar mikserel cirpiyoruz
sut kaynayinca altini kapatiyoruz ve karisimi sutun icine azar azar ilave ederek karistiriyoruz
en son sutun altini tekrar aciyoruz karistirarak sut katilasa kadar pisiriyoruz
pisince altini kapatip vanilyasini ve yagini ilave edip tekrar karistiriyoruz ve sogumaya birakiyoruz
Kekin hazirlanmasi
yumurtalarin sarisi beyazindan ayrilir
her ikisi yari yariya sekerle ayri-ayri cirpilir
yumurtabin sarisini sekerle cirptiktan sonra uzerine vanilya ve un,kabartma tozu ilave edilir
yumurtanin beyazi kar haline gelene kadar cirpilir ve plastik kasikla diger karisimi yumurta akina yedirilerek karistirilir
cok fazla karistirmak gerekmiyor
onceden isitilmis firinda 170 derecede 10-15 dakika pisirilir
pisen soguyan kek su bardagi bastirilarak yuvarlak yuvarlak kesilir
kekin kenarlari ovularak tabaga alinir
kesilen yuvarlak keklerin her iki tarafi kremlenerek kek kalintilarina bulanir
iste pofuduk pirojnalarimiz hazir![]()
bebek menusu ne zordur bilirim vuslatim insan habire ayni seyleri yedirmek istemiyor
dedim belki benim gibilere gerekli olur onu da araya skistirdim
yazdim canim tarifi![]()
Ellerine sağlık azim nefis görünüyorİlk fırsatta deneyeceğim
Süsleme için kullandığın kiraz mı canım, eğer öyleyse malzemeler tam olarak mevcut
Evet azim çok iyi düşünmüşsün:13:Ben de düşünüyorum bazen bu öğün ne yapsam diye
Hiç bir ayrıntıyı atlamıyorsun canım benim![]()
askitom bu neeeAzim nerdeisn kociş bugün sac ekmegi istedi memleketinde kaynanam sürekli yapar canımız çekti bugün yapıyım dedim tabiki biz imkanımız elvermediği için teflon tava da yapıyoruz
Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Kulak memesinden biraz daha cıvık bi hamur olcak
Yogurup mayalanmasını bekliyoruz daha sonra hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve tatlı tabagı büyüklüğünde normal incelikte açıyoruz (isteyen kalın açabilirim ama o şekil hamur gibi geliyo bana) ve kızgın teflon da ters düz ettip pişiriyoruz
Ben genelde çok yapıp dondurucuya atıyorum kahvaltılarda istediğim kadar çıkarıp tost makinesinde yada teflonda ısıtıp üzerine tereyeg gezdiyoruz nefis oluyo bide arasına tulum peyniri koydunmu enfess
Not : bu ölçüden 10 tane ekmek çıkıyo
Eki Görüntüle 737990
askitom bu neeeALLAHtan su anda yemek yiyorum
ellerine saglikbizim burda daha ince yapiyolar ama askitom yufkayi gibi yani
ama bunun adi ustunde ekmek yani accik kalin olmali
kokusu geldi resmen burnuma ya![]()
Kız inş hamiş değilsindr üzülürüm walla
Ewet azim biraz kalın olmalı ekmek kıvamında arasında tulum peyniri üstünde tereyağıyla süper gidiyo![]()
kiz deme oyle insallah hamisimdir de canim senin ekmekleri cekiyodur![]()
tesekkur ederim vusoevet kiraz
yspsrsan ekle lutfen canim
kendi tariflerini de ekle lutfen yalniz birakiyorsunuz beni
su pasta yarismasi bitse de senin pastani calsam
![]()
Azim nerdeisn kociş bugün sac ekmegi istedi memleketinde kaynanam sürekli yapar canımız çekti bugün yapıyım dedim tabiki biz imkanımız elvermediği için teflon tava da yapıyoruz
Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Kulak memesinden biraz daha cıvık bi hamur olcak
Yogurup mayalanmasını bekliyoruz daha sonra hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve tatlı tabagı büyüklüğünde normal incelikte açıyoruz (isteyen kalın açabilirim ama o şekil hamur gibi geliyo bana) ve kızgın teflon da ters düz ettip pişiriyoruz
Ben genelde çok yapıp dondurucuya atıyorum kahvaltılarda istediğim kadar çıkarıp tost makinesinde yada teflonda ısıtıp üzerine tereyeg gezdiyoruz nefis oluyo bide arasına tulum peyniri koydunmu enfess
Not : bu ölçüden 10 tane ekmek çıkıyo
Eki Görüntüle 737990
Gel vuslatım gel miss gibi çayla yeriz walla:)))Tamam tatlım eklerimCadıdan birşey yapamıyorum ki pastayı bile zar zor yaptım beni o kadar oyaldı ki akşam 7 de başladım gece 3 de bitirdim
O gün çok huysuzdu
Önce senin tarifi yapayım daSonra da aklımda var yapacaklarım onları da eklerim yapınca tatlım
Of off offfNe güzel yenir şimdi o ekmekler sıcak sıcak karnımda aç zaten
Ellerine sağlık askitom![]()