- 12 Ekim 2008
- 6.661
- 2
- 15.101
- 773
- Konu Sahibi melissaalice
-
Kesinlikle çok mantikli fakat ev alacak bütçemiz yok şuan maalesef en tırt evler 1bucuk milyondan basliyor
Benim piyasa ve kredi hakkında hiç bilgim yok o nedenle atıp tutmak istemem. Ama şehrin çok dışında evler oluyor, yeni projeler. Bu projeler çok makul fiyatlara olabiliyor. Tamamen şans, kısmet. Onu beğenmemezlik etmeyin, bir kısmet olursa mutlaka değerlendirin demek istedim. Zamanında insanların beğenmeyip almadıkları yerler şimdi kaç paralar oldular. Her yer değerleniyor. Düğünde takı olur, allah bir yerden kısmet eder ellerine para geçer, olmaz diye bir şey yok. Ev almak öncelik olmalı bence.Aile desteği olmadan bu maaşlara kredi çıkmaz aylık gelirin %40ını geçmemesi gerekiyor kredi ödemesinin
Aylık 50bındem daha asagıda para alıp sogan ekmek yemeyen ınsnalar var merak etmeyın. Cok kalıtelı yasanmasa da 50 bın maas suan cogu kişi için luks bır maas ve sogan ekmek yemiyorlar. Patronlar uyanık asgarı ucerttn fazla vermıyor. Ev sahıplerı uyanık asgarı ucretle nerdeyse aynı zammı yapıyor kıralar ucuk. Ama kucuk yerlerdeki kiralar bır ıstanbul degıl 25,30 bın degıl.Size ne? Konu hakkında fikir veriyorum,evlenen bir insanın zaruri ihtiyaçlarından bahsediyorum.
Ki ilk 4 yıl tek maaş geçindik.
Arada bir dışarda yemek yemek, çocukları oyun alanına götürmek,alışveriş yapmak ve saha bı sürü şey evliliğin içinde olan şey..
Ordan pay biçsin.
Ne diyim aylık 50 bine soğan ekmek yersiniz sevginiz daim olsun mu diyim.
Gerçekçi olmak gerekiyor.
Çok yönlü bakmak lazım
Sizde konu sahibine yardımcı olmak yerine polemik yaratmaya çalışıyorsunuz
En kotu evler bıle ücralarda 1 milyon. Bu maasla kıra oder gıbı ev sahıbı olunmaz. Evlenmedenen azından kıra vermeden suan temel esyaları almaya bakıcaklar.Benim piyasa ve kredi hakkında hiç bilgim yok o nedenle atıp tutmak istemem. Ama şehrin çok dışında evler oluyor, yeni projeler. Bu projeler çok makul fiyatlara olabiliyor. Tamamen şans, kısmet. Onu beğenmemezlik etmeyin, bir kısmet olursa mutlaka değerlendirin demek istedim. Zamanında insanların beğenmeyip almadıkları yerler şimdi kaç paralar oldular. Her yer değerleniyor. Düğünde takı olur, allah bir yerden kısmet eder ellerine para geçer, olmaz diye bir şey yok. Ev almak öncelik olmalı bence.
Halam derki kazandığın paraya gore ıhtıyacın da bıtmıyor. Az kazanırsın ıhtıyacın peynı olur dıyelım cok kazanırsın o zmn ıkı peynır olur gıbı parana gore hedefın oluyor. Ve hıcbır zmn yetmıyoray boş ver düşünmeden yaşa hayatını. daha fazla kazananlar da zor geçiniyor her şey nasip
Biz de şu an tek maaşız. Kira ödemiyoruz ama kredimiz var. Bebeğim de küçük. 30 bin gibi bir miktar şu an bize rahat yetiyor. Ama çocuklar büyüyünce masraflar da artacak.Sevgili hanımlar merhaba. Değerli fikrlerinize ihtiyacım var, uzatmadan konuya girmek istiyorum. Ben 29 erkek arkadaşım 31 yaşında. Ben asgari ücretli bir işte çalışıyorum kendi alanım ama maalesef asgari alıyorum. Ve bölümünün ataması da yok. Bulunduğumuz şehir küçük çok secenegim de yok bir baska yerde olsa benim alacağım maaş ya hep asgari olucak ya da hadi olsun birkaç bin üstü. Erkek arkadaşım ise 30bin lira maaş alıyor. Ben normalde maddiyati hiç dusunmeyen bir insandim ama işler ciddiye bindikce ulkede geçim sıkıntısı arttıkça korkmaya başladım. Evlenirsek evimiz de yok kira verecegiz. Küçük şehirde olmamıza rağmen kiralar çok uçuk burada. Şunu sormak istiyorum, tamam iki kisiyken hiç sorun yok ama ileride çocuk olursa eğer ben ya isten cikmam gerekicek ya da kreşe başka secenegimiz yok. Kresler cok uçuk ben bir süreligine çıksam o zamanda tüm giderleri düşünce elde bir şey kalmıyor, kalmamasini geçtim yetebilecek mi, gereksiz bir endişeye mi kapılıyorum yoksa bu düşüncenin beynimi kemirmesi normal mi bilmiyorum da. Sizce bahsettiğim bu şartlarda çocuk dünyaya getirmek akıl işi değil mi yoksa fazla mı abartiyotum. Teşekkür ederim şimdiden hanimlar
Siz giderlerden bahsetmişsiniz evet ama lüksünüzü anlatmaktan da geri kalmamışsınız. Senede bir kaç kez tatile gidiyorsunuz ya hani bu zaruri ihtiyaç değil.Size ne? Konu hakkında fikir veriyorum,evlenen bir insanın zaruri ihtiyaçlarından bahsediyorum.
Ki ilk 4 yıl tek maaş geçindik.
Arada bir dışarda yemek yemek, çocukları oyun alanına götürmek,alışveriş yapmak ve saha bı sürü şey evliliğin içinde olan şey..
Ordan pay biçsin.
Ne diyim aylık 50 bine soğan ekmek yersiniz sevginiz daim olsun mu diyim.
Gerçekçi olmak gerekiyor.
Çok yönlü bakmak lazım
Sizde konu sahibine yardımcı olmak yerine polemik yaratmaya çalışıyorsunuz
Anlatsın ne olacak ki.Siz giderlerden bahsetmişsiniz evet ama lüksünüzü anlatmaktan da geri kalmamışsınız. Senede bir kaç kez tatile gidiyorsunuz ya hani bu zaruri ihtiyaç değil.
İlk 3-4 yıl umurlarında değil ama sonra çocuklar da farkına varıyor.çocukların maddi şeyler umurlarında değil ki. onunla ilgilenen onu seven anne babası olsun yeter (tabi aç kalmaktan bahsetmiyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?