Az kaldı ablamı döveceğim sabrım taşıyor… gögüslerine silikon yaptıracakmış hanfendi..

Aynen öyle munem her kelimene katılıyorum, bir kere yağmur yağmıştı bir tane tavuk gördüm yanına yaklaşacak oldum o da ne iki kanadı civcivlerle dolu , bana bir bağırışı bir yükselişi vardı ki asla unutamadım o sahneyi ( yavrularına zarar vereceğimi düşündü herhalde) o gün gözlerim doldu neden babam da bizi böyle koruyup kollamadı diye , velhasıl akılsız dediğimiz hayvanlar birçok insan kılıklıdan daha temiz ve insaflı...

İşte maalesef yine kadınların suçu bu, bazı kadınlar hemcinslerine böyle akıl veriyor, kadın erkeksiz olmaz, erkeksiz yaşayamaz, evlendin mi o zaman kocayı elde tutmak için çocuk yapacaksın, çocuk kız mı oldu o zaman erkek doğur, kocalar soyu yürüsün diye erkek evlat ister diyor, aynı kadınlar koca aldatınca suçu kadında buluyor, eksiğin vardır, evde eşofmanla geziyorsundur, giyin süslen, kokular sür kadın ol diyorlar, peki nedeeeennn?
Ben niye erkeği elde tutma yolları arıyorum, kocayı elde tutmak için çocuk doğuruyorum, kadınım diye eksik miyim?

Kadın kadına eksiksin mesajı verirse böyle olur, ablanız hayattan aldatılmışlığından intikam alıyor kendince, koskoca kadın onu kendi istemedikçe düzeltemezsiniz, çocukları olmasa mesajım da farklı olurdu mesela, sizi ilgilendirmez ablanızın hayatı isterse her yerine estetik yaptırır her gün biriyle görüşür o onun özeli derdim ama bencilce duygularla dünyaya getirdiği çocukları, artık kocayı elimde tutmama yardımları olmuyor diyerek kenara atamaz, atıyorsa o zaman bundan sonra anneyim deyip karşılarına çıkmasın.

Yorumları okudum, en mantıklı seçenek babasının alması velayeti ve nafaka vermek yerine çocuklara bakıcı tutması... Siz de hafta sonlari ve tatillerde görüşürsünüz.
Yani devlete bırakmak da son son çare olmalı. Ben rahat edemezdim bu seçeneği düşünemezdim ve dillendirmek istemezdim. Anne babası bu şekilde bu çocuklardan iyice uzaklaşırlar.

Evet görüyorum ama baska çözüm yolu gözükmüyor . Yurda verilse ev ortamından daha iyi olmayacak . Daha önce de yazdım annane babanne ve baba bir araya gelip konuşsun sonra okuduklarimda babanın yaklasmadigini gördüm istemiyor belli ki çocukları . Annaane ve babannne de vicdan varsa görev onlara düşüyor çünkü anne baba vicdansiz belli ki . Adam maddi anlamda yardım etsin ben olsam o evi kadından alırım çocuklar için yardımcı tutulur okul zamanı bir buyukte tatillerde diğer buyukte kalarak çözüm bulabilirler . Çalışan anne konusu değil bı bu çocukların ebeveynleri işe yaramaz ve vicdansız insanlar ne olacak sokağa mi atilacak bu çocuklar . Konu sahibinin kocası kaç gün daha idare eder çocukları . En uygun dedeler ve büyükanneler bu durumda

yani sosyal hizmetlerde filan çalışan biri varsa daha net yaza tabii ama

zaten benim bildiğim
anne ve çocuklar resmiyette aynı evde ikamet ediyor, değil mi?
okul yine oradaki okula gidiyorlardır.
okullarda başarısızlık diye bir şey zaten kalmadı günümüzde maşallah herkes takdir teşekkürlük.
kadının ahlak dışı bir durumu ya da madde kullanımı filan yok
kadın kafeye bara gidiyor diye çocukları devlet öyle alıyor mu ki?

ben sanmıyorum.
(tamam zaten devlet almaz anca biri gidip şikayet edecek de uzman gelecek de bakacak da ama benim bildiğim sosyal hizmet uzmanları da zaten anne-baba akıl hastası değilse, AMATEMlik değilse, fuhuş kaydı yoksa filan türkiyede kolay kolay almıyor zaten...anne-baba biz vermek istiyoruz demedikçe).
bu anne de vermez zaten verse elindeki kozu vermiş olur.

K KIR PAPATYASII katılıyorum. Anne bile çocuklarına sahip çıkmazken üvey anne mecbur değil 2 çocuğa bakmaya. Baba da kendine bir hayat kurmak isteyebilir. Ben boşanıp geride kalan çocuğuna sahip çıkan bir baba modeli görmedim. Bana en mantıklı anane geliyor.

Evliyken bana oramı buramı yaptırcam dediğinde tabi yaptır abla nasıl mutlu olcaksan öyle yap göğüsse seni mutlu eden göğüs yaptır vajinaysa vajine. Kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yaşa bak eşin de karışmıyor dediğim günler de oldu. Niye yaptırmadı o zamanlar. Şimdi mi aklıma geldi estetikleri sıra sıra yaptırmak. O ameliyat olurken babam annem de 4 tane çocukla çırpınsın.
Abim annemlerle altlı üstlü oturuyor aynı yaşıt iki çocuk daha var. Ablamın çocukları oraya gidince sevinçle buluşuyorlar aşağıda durmuyor diğer çocuklar annemlerde ama iki saat sonra ev savaş alanı oluyor annemin bünyesi kaldırmıyor artık dadı gibi bi ona koşuyorum bi buna diye ağlıyor. Bel fıtığı çıktı oturunca kalkamıyor daha.
Siz olsanız nasıl bi konuşma yaparsınız böyle bi ablayla? Ben artık katlanamıyorum. Anneme babama bir şey olacak.

Maalesef biz anne ve babanın ne kadar ortak sorumluluğu var desekte benim işe yaramaz dayım çocugunu en son kim bilir kaç yıl önce görmüştür yolda görse tanir mi acaba ? Böyle çevremde üç beş örnek var. Mesela biri yeniden evlendi çocuk küçük babasının yanına gidiyor bir iki gün sonra annesini arıyor adamın yeni eşi çocuğa kiziyormus surayi dağıtma bunu yapma diye . Gerçek bu bosandiktan sonra babalık sadece parayla yapılıyor . Babaya verilen velayetlerde de genellikle babanneler bakıyor çocuğa

Elin geçen özgürlükle ne yapacağını şaşırmış belliki sadece çocuklara günah siz nereye kadar bakarsınız bilmem ben alırdım elinden bir dönemdir inşallah ve düzelir zamanla diye umut ediyorum

Durumun tüm ayrıntıları bilemiyorum ama abla boşanırken üstüne daire mi verilmiş? Yani bana da mantıklı gelmiyor anne babanın evi var işi var ama biz istemiyoruz devlet baksın denebiliyor mu?

Babası çocukların velayetini almak istemiyor mu?

Durumun tüm ayrıntıları bilemiyorum ama abla boşanırken üstüne daire mi verilmiş? Yani bana da mantıklı gelmiyor anne babanın evi var işi var ama biz istemiyoruz devlet baksın denebiliyor mu?
evet kocası üstüne daire vermiş.
zaten daha boşanmış değiller, çekişmeliymiş.
daha boşanacaklar. sanırım şu anda velayet annede.

işte ben de tam olarak devlete verme durumunu bilmiyorum da dediğim gibi bildiğim kadarıyla zaten öyle bir dünya yok Türkiye şartlarında. (çoook büyük olay olması lazım dayak mayak o da raporlu vs. benim bildiğim anne fuhuş bile yapıyor olsa, baba ben OK'im dedikten sonra devlet almıyor çocukları. anca baba ben velayeti istiyorum derse babaya veriyorlar, öyle biliyorum). ki bizim devlet öyle hollanda gibi hemen gelen alan bir devlet bile olsa bu abla uyanık vermez kolay kolay.

Boşanma daha olamadı, ablam madem bu çocukları bana yükledin ev vereceksin nafaka vereceksin dedi.
Velayet diye düzeltin isterseniz
Benimde sinirim bozuldu

Biz birkaç sene önce yuvadan düşen bir serçe yavrusuyla alakalı bir olay yaşadık, yuvadan düşmüş ama hangi yuvadan düşmüş bilmiyoruz çünkü komşular sağ olsun pek hayvansever olduğundan, bahçesinde gören sahip çıkıp yuvasını aramak yerine diğer bahçeye atmış, yavru serçe atıla atıla bizim bahçeye kadar gelmiş, tesadüfen eşim bulmuş, nereden düştü diye bakınırken yan komşuyu görüyor soruyor, ben sizin bahçeye attım attım ne bileyim nereden düştü diyor, eşim eve bir geldi elinde yavru serçe sokakta bulduğumuz yaralı kuşları koyduğumuz bir kafesimiz var ona koyduk garibi, su verdik biraz da kuş yemi ama kuzucuk sessizliğe büründü, kafeste tek yaptığı deli gibi çırpınıp dışarı çıkmaya çalışmak.
Daha önce başımıza geldi o yüzden biliyoruz bu kadar çırpınma kanatlarını zedeliyor hiç uçamaz hale geliyorlar, salsak tam uçamıyor kediler kapar, yuvası deseniz nerede olduğunu bilmiyoruz bulmak da pek mümkün değil kafeste kalsa korkudan çırpınırken ölecek, çaresizlik ne fena bir şey

Akşam üzeri eşim kalk gidiyoruz dedi kafesi de al bu yavruya yuva bulacağız, evin birkaç km ilerisinde insanlardan uzak, bolca serçenin olduğu bir alan var oraya gittik, serçeyi kafesten çıkarıp bir dala koydu eşim ve hemen saklandık neler olacak diye, yavru serçe ötmeye başladı birkaç dakika sonra yanına 2 erişkin serçe geldi, serçeler bir yavrunun olduğu dala konuyor bir yakın başka bir dala, yavru serçeye ne yapacağını daldan dala nasıl konacağını öğretiyorlarmış meğer, biz serçeyi kendi yuvalarına uçurduklarında anladık ne yapmaya çalıştıklarını, o yavru o gün yuva buldu, diğer serçeler arasında ötmeye başladı, yemin ediyorum anlatırken bile aynı o gün gibi ağlıyorum, o serçeler yavrunun ailesi miydi yoksa serçelerin dünyasında yuvasız bir yavruya bakmak diye bir şey mi var bilmiyorum ama ben insanlığı da anneliği de hayvanlardan öğrenmeyi tercih ediyorum.

Ablan depresyonda belli ki kolay süreclerden gecmiyor.Bir konuda hakli babalari gününü gün ederken anne cocuklarla uğrasıyorsa baba gorevini de kendisi üstlendiyse iki rolü birden gögüsleyemeyip yorulmus olabilir hele ki kücüklerse..Babaları maddi manevi cocuklarına sahip cıkıyor mu ? Ablanı bir uzman destegi almasi için ikna etseniz cok iyi olur.O cocukların anne sevgisine ihtiyacı var ablan toparlanmali bir an önce

Boşanma daha olamadı, ablam madem bu çocukları bana yükledin ev vereceksin nafaka vereceksin dedi.

Benimde sinirim bozuldu
Yani adamla konusun daire nafaka vermek yerine çocuklari alıp bakıcı tutsun. Çünkü ablanız sanırım çalışmıyor ve bakıcı tutacak gibi de değil, size yüklenecek yine sorumluluk.
Ex enişteniz ev vermemek için razı olur gibi geliyor. Zaten çocuklar da küçük değil ki yani yarım günlük birini bulsa yeter.

Bir kaç sene önce uzmana gitti babamla, doktor ablama demiş ki sen hasta değilsin… sen şımarıksın demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…