Az daha bebegimi belki öldürecektim. Hala ellerim titriyor:(

Cok gecmis olsun.Bence doktor su olcude verin dese bile ilacin prospektusunu okumadan vermemek lazım..

Benim de iki yasinda oglum var. Kucukken hastalanmisti 6 aylik falandi galiba...Doktorlarin bize yazdığı ilacın kullanma kilavuzunu okuyunca altı aydan kucuk cocuklarda kullanılamaz diyor ve ben o ilacı vermemistim eşim de bana kızmisti doktordan iyi mi bileceksin diye...

Aklınızda olsun kim ne anlatırsa anlatsın eve gelince prospektüsü okur anlar öyle veririm bir keresinde bana öyle yanlış ilaç vermiş eczacı bı ne alaka ya bunu niye versin doktor dedim aradım eczaneyi hemen geri getirin dedi ya bilmeden verseydim ben allahim ya , o antibiyotikler çok hassas ayarlanıyor bebek için grami önemli esasen ben yerinde olsam bir dakka beklemeden gitmiştim acile

Bilinçsiz durumu yine bilinçsiz bir şekilde döndürmeye çalışmışsınız. Ya soluk borusuna kaçsaydı ya aortu yırtılsaydı kusturmaya çalışırken. Biraz daha dikkatli olun. Gerektiği şekilde gerektiği ölçüde antibiyotik kimseye zarar vermez. Akılcı ilaç kullanımı bu yüzden var.

Bebege antibiyotik vermek ne derece saglikli bilemedim ki yetiskinlerde bile onun vücuttan atilmasi en az 6 hafta sürüyor

kötü anne degilsin. biraz daha dikkatli olmak gerektigini tecrube etmişsin. gecmiş oılsun.

X
Korkmayin eğer bi değişiklik yoksa beninde kızım hastaydi 12 aylik bu hafta antibiyotik verd dr kullanmaya başladık çocuk da kırmızı döküntüle basladj çok ateşten olduğun düşündüm dün çocuğun bütün vucudu kipkirmizu olmustu hemen dr gittik aradik bnde çok korkmustüm meğer ağır gelmiş verdiği antibiyotik vucudum tepki vermiş alerji olmus tekrar ilaç verdi çok sukur geciyor

Konu hakkında yazılabilecekler yazılmış.

Ben hastaneye uzak olmanıza takıldım. Ulaşım sorun oluyorsa yakına taşınmanın bir yolunu bulun. Çocuk bu, büyüyene kadar neler olur. Allah korusun tabii ama en azından düşer kalkar veya herhangi bir kuşkunuz olur, doktor her zaman lazım.

Yani kusura bakma da evli değilim çocuğum da dolayisiyla yok ama o kadar küçük çocuğa antibiyotiğin bi kere de verilmemesi gerektiğini ben bile biliyorken siz nasil bunu atladiniz anlamadim.
Geçmiş olsun lütfen bi daha ayni hataya dusmeyin.Dikkatli olun hem kendiniz hem bebeginiz için..

bu yaptığınız akıl alır gibi değil vallahi neyseki kusturmuşsunuz
sanırım hiç ilaç kullanmamış birisiniz yoksa bilirdiniz

Prospektuste yazsa da kullanilabiliyor.
Ne olur ne olmaz diye mi yaziyorlar prospektusleri bilmiyorum ama.
Muhtemelen doktor polemik olmasin diye oyle demistir.

Canım benim ..
eczacının hatası olmuş bence dozu size söylemeliydi .
Kendinizi suçlamayın . Çocuğunuza da birşey olmaz inşallah siz kusturmasanız kendisi kusardı zaten . O yaşlarda vücutlarına giren fazla yada yabancı maddeleri atıyorlar direk, Rabbimin hikmeti

Çocuklarımızı koruyalm derken elimiz ayagımız birbirine giriyor. Sizde hastalıgına odaklanıp antıbıyotıgı araştırmadan dalgınlıkla kasık kasık vermıssınız . birsey olacagını sanmıyorum ama daha dıkkatlı olalım onlar bızım can tanemiz :)

Kiyamam sana. Uzulme bisey olmaz bebekler bilmeden neler iciyor. Bol bol emzir. Zaten kusturmussun hic bisey olmaz ilaclar 6 saate kadar etkisini gosteriyor diye biliyoeum. Olsaydi simdiye kadar coktan olurdu. Cok gecmis olsun.

Asla prospektüs okumadan vermeyin ilaçları. Yan etkilerine bile bakarım,aksilik durumunda bilebilmek için.
Hatta doktor reçeteye yazmış oluyor ne kadar verileceğini,eczacıda görüp yazmalı kutunun üzerine. Lafla söylemesi doğru değil,size günde kaç kez,kaç ml vereceğinizi. Yinede emin olamazsanız prospektüste yazar hangi yaş grubuna ne kadar verilebileceği,ordan bakar verirsiniz.
Bebeğiniz kac aylık bilmiyorum ama 5ml bile fazla. Kızım 4.5 yaşında 1 senedir 5ml'lık tam ölçek kullanıyoruz,geçen hafta hastalandı,1 ölçekten bir tık az ver dedi doktor,4de3ünü ver tam olmasın dedi.
Doktorunuza sorun tabiki ve lütfen emin olun,öyle verin şuruplarını.

ben çocuğuma gece öksürük surubbu dıye gargara içirmişim Bide kör olasıca kesmedi demiştim

çok çok geçmişler olsun
şükür ki bişey olmamış

bende 11 yaşında kızıma alerji şurubunu gece yatmadan kaç akşam farklı içirtmişim ölçeğini yanlış anlayıp
çocuk uykudan gözlerini açamadı kaç gün şükür ki bişey olmadı

anlıyorum sizi insan bebek de çocuk da olsa kahroluyor
Rabbim yavrularımızı korusun

Kiyamam . Tecrube sahibi olmussun . Hem son dk dusunmussun . Ne olursa olsun ilac kullanildigi zaman recetesini okumalisin . Buda ders oldu diye dusun . Kendini strese koyma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…