Az daha bebegimi belki öldürecektim. Hala ellerim titriyor:(

geçmiş olsun. bir şey olmaz inş. kendinizi suçlamayın bazı şeyler tecrübeyle öğreniliyor maalesef. burda hata doktorunuzda ve eczanede. ben oğlumu götürdüğüm de dr acilde bile olsa şu ilacı yazıyorum şu şekilde kullanın der. siz de genel olarak doktorunuza sorun bir daha.

Iyiki kusmus çok gecmis olsun.
Ama lutfen bu gibi durumlarda doktora pazartesi gidecegim filan demeyin hemen goturun.Midesi yikanmasi gerekebilir,ilactan zehirlenebilir.Hemen mudahale edilmesi gerekebilir

Birde karaciğer i etkiliyor ilaçlar, oğlum hastaydı yuksek ates, kulak iltihabı vardi antibiyotik ve arada ates dusurucu kullandik 39.5 olunca hatta iki ilacı dönüşümlü kullandigmizda oldu 1 hafta sonra kan testi yaptırdık genel kontrol icin karaciğer enzimleri yuksek cikti doktor ilaclardan dolayi dedi yani bence görünüş iyidir ama ic organları nasil o önemli

Hersey kimyasal demek degil. Dogada milyarlarca bitki var ve bunlarin sebepsiz yere oldugunu zannetmiyorum
Bazi antibiyotiklerin bitkilerden elde edildigini de belirteyim.
Kanser olana da kemoterapi vermeyelim. Her sey kimyasal demek degil.

İyi ki aklınıza gelmiş de okumuşsunuz bir şey olmaz kusturmuşsunuz zaten bu da bir tecrübe işte kendinizi suçlamayın.
Bir keresinde doktor bana bir ilaç vermiş o kadar da önemli bir hastalık değil halbuki normal bir şeydi içeriğini yan etkilerini bir okudum intihara sürükleyebilir aile gözetiminde kullanın falan diyordu ne alaka dedim okumak çok önemli ilaçları.
İnşallah bir şey yoktur gitmişsinizdir doktora galiba ne dedi ?

Bazi antibiyotiklerin bitkilerden elde edildigini de belirteyim.
Kanser olana da kemoterapi vermeyelim. Her sey kimyasal demek degil.

Mesele antibiyotik almak degil ki. Antibiyotigi yada diger ilaclari kullanmaya iten sebebin ne oldugunu bilmemek. Cocuk hastalaniyor, doktor e iste kulaginda iltihap al sana antibiyotik. Iyide arkadasim bu iltihap neden olmus, nerden gelmis, niye gelmis soran yok. Sözde antibiyotik iyilestirdi. Hayir efendim, antibiyotik sadece üstünü örttü

Kızlar yazamadım kac gundur. p.tesi kendi doktoruma götürcem demiştim götürdüm anlattım yanlış doz verdiğimi.. Yarısını bile içmiş olsa bişey olmaz dedi 25 ml kadar sıkıntı yaratmaz dedi içini rahat tut dedi. Zaten 37 ml hazırlamıssın %60 ı mı vermıssin cogunu doke saca içmiş 20 ml içmiştir en fazla anlatışına göre dedi. kusamasa bile bişey olmazdı dedi ve kusmuş hiç gerek yok tahlil yapmaya dedi... Güldü gecti ve gece aradığım nöbetci eczanenin dediği şeylerin aynısını söyledi... Antibiyotiği satın aldığım eczanede ki eczacıya kızdı o 37 ml kapla niye tarif etmiş sana o kap neyin nesi ne alakası var onunla dedi... Ve bebeğimin kulağına tekrar baktı ve gecmiş iltihabı dedi. Artık kullanmana gerek yok antibiyotıik dedi. Yanlış kullandığın için geldin iltihabın gectiğini öğrendik herseyde bi hayır vardır dedi boş yere antibiyotik kullanacaktı 2 hafta dedim.. muhtemelen viral bişeydi gecti gitti dedi. banyoda kulagına su kaçmasın diye dikkat et dedi..
yazan arkadaşlara cok tskr ederm o an içimi rahatlatan bilgi veren arkadaşlara özellikle.. Bana da iyi bi ders oldu artık eczacılara güvenmycem ve böyle bi enfeksiyon iltihap durumunda doktor 1 hafta, 2 hafta sonra gel o zamana kadar ilacı kullan dediği zamanlar 3-4 gun sonra aile hekimine götürüp kontrol ettircem sıkıntı belki cabuk gecti bilemiyoruz boş yere antibiyotık kullanıp durcak..
I ipek2890
Jessey
Smiile
derinxby
Meleknaz
@Boncuklugozlu
@Maleficenntt
G guilty35
reynax
pelin-
sevde_
Aysenaz93
Astoria
humanistmira
@sevicira
R ridak42
S Sinem989
AdAm_OLaCaK_KIZ
Z zencefilli limonata
TurkuaZveMoR
Esra
-Gulbeseker-

Son düzenleme:

Bence bidaha cocuk doktoru kulak iltihabı derse kbb ye götür , cocuk doktorları hep kizarikligi iltihap olarak değerlendiriyor...
Malesef hafta sonu hastalandi iki sefer oğlum ateşlendi baya doktor kulaktan diye antibiyotik verdi, o an mecbur kullandım ama hafta basi kbb ye goturdum birşey yok dedi antibiyotik 5 ya da 7 gunde kesiliyor 5 günde kestik ama iki defa bu şekilde almış oldu.

doğru söyluyorsun bundan sonra öyle yaparım. ben kulak iltihabı oldugunu bilmiyordum geceleri aglayarak uyanıyor diye gitmiştim kulagında iltihap var dedi...

Geçmiş olsun. Çok sevindim birşey olmadığına. Allah biliyor ya hep aklımdaydınız. Yaşadığınız olay bana bile ders oldu. İlaç verirken dikkat etmek konusunda. Allah'a emanet tüm yavrularımız

Maşallah kuzuna
Çok sevindim :)
Korkmuştum baya bebek olunca birde insanın aklına neler geliyor
Sağlıkla büyüsün inşallah

Uff cok gecmis olsun. Ben bile fazla antibiyotik ictim mi kusasim geliyo,1000mg augmentin icip.kusmuslugum da vardir hemen sonrasinda.. bebek de kusardi bence,iciniz rahat olsun...ki zaten doktora danismissiniz.
Bebeginiz biraz buyusun bitki caylari icirin,siz de icin sutten alsin alcagini. Mesela zencefil limon dogal antibiyotik gibi bisey,cok zorda kalmadikca ilac kullanmamali en iyisi.. ama cocuk aglayip kotulesince insan ne yapacagini bilemiyor

Bilmediğimden soruyourm.

5. günde değilde 3. 4. günde kessek antibiyotiği nolur?

Bilmediğimden soruyourm.

5. günde değilde 3. 4. günde kessek antibiyotiği nolur?

En erken 5. Günde kesilmesi gerekliymis, hani genelde soyleniyor ya yanlis antibiyotik kullanımı vs .
Vücuttaki hastalik yapan virüsler erken bırakmada antibiyotige bagisiklik kazaniyor... en az 5 gun alınmali demisti kbb doktoru baslamissniz 5 gun icsin dedi doktorda 7 gun demişti zaten 5.gün kestik kulak temiz.olunca

Benim bebegime yanlis verince ertesi gun sabah vermedim aksam verdim sonra biraktim bisey olur mu

Artik ilac vermeden bile sogudum diyebilirim bitkisel seyler mi yapsam diyorum. Sutten agzim yandi artik yogurdu birak üflemeyi buz tutturup yicem o derce oldum
Benim oğlum 3 yaşına girecek birak antibiyotigi calpol bile 5 parmagimi geçmedi. Verilen hiç bir antibiyotigi açmadım bile onun yerine zencefil ve adacayi verdim grip enfeksiyonlarinda ama sizinkisi mecbur kalmış sonuçta kulak bu hafife alınmaz. Artık antibiyotik devri kapandı hemen yazmıyor doktorlarda zaten. Çok geçmiş olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…