ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

Bu arada hiç saçma değil, bence süper dadı fikri güzel.
Denemelisin, eve bir düzen gelir, tabi o düzeni devam ettirmek de bir marifet.
Ağlayıp sızlamakla, pes etmekle olmaz. Emek şart.

iyi de sen bunları hep söylüyorsun bacım bize ne senin hastalığından ona bakarsan ama sen kaç senedir aynı hikayeyi yazıyosun ,kafa mı buluyon bizle anlamadım ki ???
E hani onlar prangaydı ,kamburdu,zevk almıyordun hangi ara silkelenip evet lan doğru söylüyorlar ben anneyim demek aklına geldi :KK59:
Baksana canim sen defalarca yorum yapmissin cok derdimi dert etmissin neden bu kadar kendi sinirini bozuyosun geriliyosun ki .. yorum yapmak zorunda degilsin ki ben her zaman dogru olani yapmam gerekeni biliyorum ama uygulayamoyorum o gucu bulamiyorum olay bu..beyin tumorunu soyle sebebim sinir ilaclari tumoru olumsuz etkiliyo buyume yapabilirmis yinede aliyorum ki daha sakin daha sabirli oluyum cocuklarima diye..

Süper dadı fikri benim de içimden geçti, bence çok faydalı olur.
Çağırmam derseniz, videolarını izleyin, uygulamaya çalışın.

Bişeyler yapmak lazım, sızlanmakla düzelmicek sorunlarınız. Ölüm yok oluş olsaydı iyi çözümdü, ama değil biliyosunuz ki..

Arkadaslarrr niye cocuk yaptim cunku severek evlendim her kadin gibi anne olmak istedim niye yuk olarak goruyosun diyosunuz kizim 3 yasindayken siddetli bas agrilarindan kafayi yiyecektim ki beyin tumoruyle karsilastim sonra sevdigim adam ilgisiz sorumsuz bi adam oldu sonra maddi manevi hem isi hem evi hem cocugumu ustlendim birde surekli hastanede gecen gunler...e sonra bi cocuk bi tek benim mi babasi ha var ha yok keske yapmasaydim demeye basladim sonra psikolojik rahatsizliklar bas gosterdi ardida corap sokugu gibi geldi

Niye bosaniyim ki alla alla cocuklarimi babasi dahil bi yere verme derdinde olsam atardim kacardim ne munasebet onlarin bana ihtiyaci var ben sadece kendimde olup saglikli dusunemiyorum ama asla cocuklarimi birakmam bu sekilde farkindayim onlara faydam yok onun icin tedavi oluyorum sagligimdan olmayi goze olarak psikayatrise gidiyorum 2 ay yatili tedavide gordum goruyorumda..ben cozum ariyorum iyi olup baslarinda kalicam
Olumsuz hakaret satasma tarzi yorumlara cevap bile vermiyorum sinirlerim yeterince lacka gayet acik net tum gercek hislerimi yazdim her yoruma acigim kim ne derse desin cocuklarimi seviyorum iyi olup baslarinda saglikli bi anneleri olsun diye ugrasicam
yatarak da tedavi olduğunuza göre hastalığınızın bir adı vardır değil mi? teşhisiniz nedir?

Arkadaslarrr niye cocuk yaptim cunku severek evlendim her kadin gibi anne olmak istedim niye yuk olarak goruyosun diyosunuz kizim 3 yasindayken siddetli bas agrilarindan kafayi yiyecektim ki beyin tumoruyle karsilastim sonra sevdigim adam ilgisiz sorumsuz bi adam oldu sonra maddi manevi hem isi hem evi hem cocugumu ustlendim birde surekli hastanede gecen gunler...e sonra bi cocuk bi tek benim mi babasi ha var ha yok keske yapmasaydim demeye basladim sonra psikolojik rahatsizliklar bas gosterdi ardida corap sokugu gibi geldi
adamı sorumsuz yapan sğora gitmesi mi haytala ilgili umudu olması mı,enerjik canlı olması mı,yoksa istediğin hayatı onun yaşıyor olması mı?
akşam işten gelince 2 saat ilgileniyor oynuyor diyorsun,h.sonları büyük kızı alıp gezdiriyor bu adam.tatile gidiyorsunuz beraberce,pikniğe,parka gidiyorsunuz..adam mutlu diye mi ilgisiz sorumsuz oldu anlamadım ki...spor yapıyor olması demeyin düşüp bayılırım şimdi.
büyük kız 3 yaşında gelmeden çok mu iyiydi herşey bu arada?
nisan ayında yazmışsınız ayrıntısıyla yaşadıklarınızı,o zaman ne tümörden ne hastanelerden bahsetmemişsiniz.bir de umudunuz olsun ben bunları yaşadım ama sağlıklı mutluyum demişsiniz..ne zaman bu psikolojik hastalığa sahip oldunuz?

adamı sorumsuz yapan sğora gitmesi mi haytala ilgili umudu olması mı,enerjik canlı olması mı,yoksa istediğin hayatı onun yaşıyor olması mı?
akşam işten gelince 2 saat ilgileniyor oynuyor diyorsun,h.sonları büyük kızı alıp gezdiriyor bu adam.tatile gidiyorsunuz beraberce,pikniğe,parka gidiyorsunuz..adam mutlu diye mi ilgisiz sorumsuz oldu anlamadım ki...spor yapıyor olması demeyin düşüp bayılırım şimdi.
nisan ayında yazmışsınız ayrıntısıyla yaşadıklarınızı,o zaman ne tümörden ne hastanelerden bahsetmemişsiniz.bir de umudunuz olsun ben bunları yaşadım ama sağlıklı mutluyum demişsiniz..ne zaman bu psikolojik hastalığa sahip oldunuz?

açık söyleyeyim, bu konuda haklı çıkmak için bir sürü şeyi "farklı" anlattığına inanıyorum.. bunun sebebi de git gide bozulan psikolojisi bence..

Tumor kizim 3 yasindayken ortaya cikti o zamana kadar iyiydi hersey sonra surekli hastanede kalmam hastalik sebebiyle kayinvaldemlerle oturmaya basladim sonra hersey kotuye gitti evimi tekrar kurdugumda hersey yolundaydi yani su donem evimdeyim esim kadrolu bi ose girdi hersey cok yolunda ama kafam yerinde degil gereksiz gerginlik gereksiz patlamalar yasiyorum kendimi cok yalniz hissediyorum yani tutarsiz oldugumu soyluyosaniz anlatim eksikligimden kaynaklaniyodur

Sayfaları okumadım,daha önce ki konularınıda bilmiyorum.Belki diğer arkadaşlar söylemişlerdir bilemiyorum ama çocuklarını çok şımartıyorsun gibi geldi bana.Küçük sürekli üzerime yapışıyor,büyük sürekli ağlayarak konuşuyor demişsin fakat buna izin veren sensin.Büyük çocuğun ağladığı sürece hiçbir dediğini yapma hatta ceza ver.Ağlayarak bir şeyler yaptırmaması gerektiğini öğrensin.Küçüğede aynı şekilde davran.Gerektiği kadar ilgilen fazlasını yapma.Sürekli paçalarına yapışmasına izin verme.Bırak ağlarsa ağlasın çocuk bu ağlar yani.Her ağladığında kucaklarsan zaten sen kucaklayana kadar hep ağlayacaktır.Bilemiyorum benim çocuğum yok belki bu yüzden daha katı düşünüyorum ama çocukların çok fazla şımartılmasına da karşıyım.Sürekli mızmızlanmayan çocuklarda var onlar çocuk değil mi? Demek ki gerekli eğitim verildiği sürece,hastalık gibi durumları saymazsak bir çocuk normal zamanda mızmızlanmadan da durabilir.Mesela evi dağıtıyorlar demişsin evin her odasını açma onlara.Nerede durmalarını istiyorsan oranın kapısını aç diğer yerleri kilitle.Böylelikle hem evin dağılmasını engellersin hem de sağı solu karıştırıp eşyaları bozmazlar.Evi temizleme konusuna gelirsek onda da kocana biraz sorumluluk ver.Yardımcı olmuyorsa sana bırak öylece kalsın ev hiç umursama.Kendi sağlığınız açısından gerekli temizliği yap geri kalanı kalsın boşver,dağınıklıktan ölmez kimse.Gerekirse bırak kocanın çamaşırlarını yıkama,ütüleme.Çocuklardan vakit bulamadım kusura bakma kendin yap de.Elbet aklı başına gelecektir.

Abla tamam anladık sorunların var da bi evli bi çocuk annesi sen değilsin ki bence sen kendine bile isteye sıkıntı yaratıyosun.. hiç pozitif düşünmüyosun

açık söyleyeyim, bu konuda haklı çıkmak için bir sürü şeyi "farklı" anlattığına inanıyorum.. bunun sebebi de git gide bozulan psikolojisi bence..
Hakli cikmam mumkun degil ki ben zaten yaptigim hic birseyi savunmuyorum bunlar benim durumuma bahane degil biliyorum hakli cikmak istesem herseyi bu kadar net acik yazarmiyim bu kadar elestiriyi goze alirmiyim sence

PAK(pasif agrasif kisilik bozuklugu) ve bibolar bozukluk ikisi farkli ilkinden 2 ay yatarak tedavi gordum
pak hastalığını araştırdıktan sonra tüm öneri ve yazılanların boş olduğuna emin oldum..sizin sorununuz burda yazılanlarla asla çözülemez. ciddi bir rahatsızlığınız var.ve özellikle psikoterapi ile tedavi olmanız şart.
hele kii ikisi bir arada varsa,çok ciddi bir durumdasınız..
bence yatarak tedavinize devam etmelisiniz..

o zaman sana tavsiyelerimi sıralayayım.

1- Küçük kızını memeden kesmeye çalış.
gece uyanmalarını düzeltmede faydası olur.
2-Yine küçük kızın yada büyük kızın yemiyorsa üsteleme, al tepsiyi götür.
(ben öyle yapıyorum, bir süre sonra tekrar deniyorum yine yemezse dayıyorum sütü)
3-ikisiyle de karsında kocaman kadınlar varmış gibi konuş, anlamazlar deme senden benden akıllılar.
Ağlıyor mu, bırak ağlasın ilgilenme. bir süre sonra susacak.
4-etraf dagıldı mı, heryer heryerde mi bırak kalsın, ben oyuncakların üstünden atlaya atlaya dolaşıyorum evin içinde.
uyuduktan sonra oyuncak sepetine tıkıştırırsın.
5-Ödevler için 1 saat zaman ayır, sen göster gerisini ona bırak, yapmıyorsa ertesi gün okulda kendisi ögretmeniyle baş başa kalınca görür gününü :)
bir süre sonra yapması gerektiğini idrak eder.
hiç biri olmazsa tembel öğrenci olsun. ucunda ölüm yok.

6- ev temizlicem diye canını cıkarma, üstten süpürge aç, bir toz al bitti, akşam için bir çorba yanına makarna çok bile.
7- bir örtü ser yere, ver eline sulu boya pastel boya gibi ilgisini çekebilecek bişeyler oyalansın dursun.
benim kinin önüne makarna, kesme şeker döktügüm çok günler oldu hala oluyor.
tencere tahta kaşıkta baya iş görüyor.

başka aklıma gelen bişey olursa yazarım.

PAK vakasının en belirgin belirtisi, kişi istenen bir şey karşısında aşırı tepki ve engellemelerde bulunur. Sürekli negatif şeyler düşünür ve kendisine değer verilmediğini, sürekli arkasında işler karıştırıldığını düşünmesi ve yorgun, bitkin olması belli bir mevkice gelen insanları kıskanması imrenmesi hastalığın reaksiyonları arasında yer almaktadır. Sosyal, iş ya da özel hayatında hep haksızlığa uğradığını düşünür, hakkettiği değeri görmediğinden şikâyet eder ve yaşadığı ilişki, olayların sonucunda hayal kırıklığına uğrayacağını ya da kötü bir şeyler olacağına inanır. Bu duygulara sahip olduğu için dış dünyaya karşı negatiftir, soğuktur ve insanlardan kendini soyutlamaktadır. Arzu ettikleri şeyler gerçekleşmediği anda aniden sinirlenebilir, gücenebilir ve somurtkan tavırlar sergileyebilmektedir. Ve her lafa muhalefet olmak takındıkları davranışlar arasında yer almaktadır.

Tumor kizim 3 yasindayken ortaya cikti o zamana kadar iyiydi hersey sonra surekli hastanede kalmam hastalik sebebiyle kayinvaldemlerle oturmaya basladim sonra hersey kotuye gitti evimi tekrar kurdugumda hersey yolundaydi yani su donem evimdeyim esim kadrolu bi ose girdi hersey cok yolunda ama kafam yerinde degil gereksiz gerginlik gereksiz patlamalar yasiyorum kendimi cok yalniz hissediyorum yani tutarsiz oldugumu soyluyosaniz anlatim eksikligimden kaynaklaniyodur
Yargilamak bana düşmezde gerçekten bu kadar şeyin arasina 2.çocuğu nasil sıkıştırdın? Hayatin hiç güllük gülistanlik olmamiş ki. Bazi insanlarda deli cesareti var gerçekten. Süper dadi işini bi düşün bence.

Back
X