• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

Birde ben 1 gunumden bahsedeyim
Evet sabah hergun 6.30 da iki kizimda kalkar ve ben her sabah uyaninca bugun cok sabirli olucam kizima guzel davrancam deli gibi davranmak bagirmak yok diye kendimi telkin eder oyle yataktan kalkarim Giderim kizimin odasina hadi bebegim hazirlanalim okula gidelim derim operim sarilirim ama o saolsun 15 dk icinde icimdeki canavari ortaya cikarir elini yuzunu yilarken bagrir beni tersler sacini yaparim boyle istemiyorum masa yap der okulda maşa olmaz deyince zaten hic bisey yapmiyosun biktim vs...beni tahrik edene kadar soylenir yani hemen sinirlenmek yok diye yine uyaririm kendimi..kizimida bak beni uzme sana kizmayim bak uzme beni hasta olucam lutfen diye..ama yooookk herseye mizik mizik sanki o benim annem bi ters ters konusma bi azarlama derken babasiyla cikiyo evden
Biz kucukle kaliyoruz onla cok iyiyiz opuyoruz bogusuyoruz gelip oyle saatlerce oksar beni onla ilgili en gerdigim an
Mutfaga girip ugrasip ona biseyler haziiyorum birlikte yiyelim diye ama ne versem saga sola tukurur kahvalti aliskanligi sevdigi hic bisey yok eline meyve veririm minik minik isirip evin heeerrrr yerine tukurur bi lokmasini yutmaz sonra ben yeterrrr diye bagririm ama anindada pisman olup ozur diler sarilirim kendime hakim olamiyorum ofke kontrolu yok
Mesela ben yatak ortuyorum o gardolaba girer oturur kapi surgulu..saniyeler icinde koyafetler yerde oyuncak dunya kadar..dokuyorum onune yok bitanesiyle oynamiyor en sevdigi sey duvarlari yazmak ve ortaligi dagitmak bi odayi toplayip kapiyi cekiyorum oglen cocuk okuldan gelir diye sevcegi seyler yapiyim diyorum ama yokki hic bisey sevmiyo ikiside .. herseyi yapiyorum her cesit yemek pasta borek kurabiye..yerine gore hersey pisiyo evde ama aglamalar ogurmeler ugrastigimla kaliyorum yaptigim yemek sadece esim tarafindan yeniyo onlar her aglayip yemeyisinde kendimi balkondan atsam ya sakat kalirsam vs... diye salakliklar dusunuyorum saclarimi yola yola aglamak istiyorum yaaa benim temel sorunum annelik...olmuyo yaa ben tukeniyorum ben nefes alamiyorum yatmak istiyorum surekli yatmak esimle basbasa flort etmek ozume donmek gezmek alisveris yapmak
Kendimi adamak heran onlari dusunmek beni geriyo ama gel gorki dusunmeden de olmuyo cocuklarimdan asla vazgecmem onlar hayatimda olmazsa olmaz ama onlarlada olmuyo yasamiyorum sanki...sanki bi robotum onlarla parka gitmek oyun oynamak odev yapmak hepsi geriyo beni belki diyorum ben olsem ben yok olsam onlar daha saglikli buyuyecek ama iste bakcak kimse yok ben olsem kim bilir kimler bakicak akraba yok es dost arkadas kimse yok sanki bi evrende tekiz gercekten oyle kv var ama uzak oturuyo arti faydasiz..hayata pozitif bakamiyorum evet ikinci cocuk benim hatam bana hersey mustehak ama bunun sonu yok emeklisi yok..omur boyu sirtimda kambur evet belki kizcaksiniz bence oyle ayagimin prangasi sirtimin kamburu...ben sadece kafama gore yasadigim sorumluluk olmadan canimin istedigini yaptigim hayatimi ozluyorum ve bi daha yuzumun gulcegine inanmiyorum karamsarim umutsuzum bu hayati hem kendime hem sevdiklerime zehir ediyorum evet mutlu anne mutlu cocuklar da yok yaa ben olamiyorum malesef olamiyorum inancliyim dua ediyorum sukrediyorum ama icimde bi kara bulut var surekli cikiyo ortaya

bence anneye yardımcı olan bızlerdık, sımdıkı cocuklar ne ustunden cıkardıgını ne yatagını toplamıyor, odevlerı kendıleı yapmak yerıne ebeveynlerıne yaptırıyor. bızım cagımıza gore daha akıllı ve bılgılıler ama sımarıklar.. bunun nedenı ıse aman evladım uzulmesın, aman bırseyı eksık kalmasın dıye dıye hayırı bılmemelerı ve herseylerını ebeveynlerı ustlendıgı ıcın sorumluluk alamamaları tabı dıs etkenlerde bır unsur cunku cagımızda kotu nıyetlı ınsanda cok var, cocuklar bızım kadar ozgur degıl, tek eglencelı pc yada tablet yada alısverıs cılgınlıgı...

Şimdiki çocuklar deyip geçmemek lazım. Çevremde o yaşta olan çocukların hepsinin de aklı başında. Tamam yaramaz olanlar da var da konu sahibinin kızı kadar abartmıyorlar en azından annelerine saygıları var. Arkadaşımın 6 yaşındaki kızı annesi iş yaparken kardeşine göz kulak oluyordu. Onunla oyunlar oynuyor, mesela ağlarsa, kusarsa gibi şeyler olunca koşa koşa annesine haber veriyordu.

Bazı kadınların yaptığı en büyük hata çocuklarını sanki hep çocuk kalacakmış gibi yetiştirmeleri, onların aslında küçük birer insan olduğunu unutmaları.

Buyuk kizinin odevini kendi yapmaya alismasi lazim birak kendi yapsin yapmazsada ogretmeniyle o muhattap olsun :KK51:
Kızlar bende 1. sınıf annesı olarak yazıyorum
cocukların odevlerı okulda yaptıklarının tekrarları oluyor
ıkı ıhtımal var
ya kadın acacak bı kıtap oradan cocuk bakarak yazacak ne yazdıgını bılmeden
ya da anne odaya yanı ben oyle yapıyorum yanına degıl ama aynı odada ıs yapmadan ben soyluyorum o yazıyor
yazamadıgı seyler oluyor yanı oyle tek basına odev yapabılecek gıbı degıller suanda

Evet sabah hergun 6.30 da iki kizimda kalkar ve ben her sabah uyaninca bugun cok sabirli olucam kizima guzel davrancam deli gibi davranmak bagirmak yok diye kendimi telkin eder oyle yataktan kalkarim Giderim kizimin odasina hadi bebegim hazirlanalim okula gidelim derim operim sarilirim ama o saolsun 15 dk icinde icimdeki canavari ortaya cikarir elini yuzunu yilarken bagrir beni tersler sacini yaparim boyle istemiyorum masa yap der okulda maşa olmaz deyince zaten hic bisey yapmiyosun biktim vs...beni tahrik edene kadar soylenir yani hemen sinirlenmek yok diye yine uyaririm kendimi..kizimida bak beni uzme sana kizmayim bak uzme beni hasta olucam lutfen diye..ama yooookk herseye mizik mizik sanki o benim annem bi ters ters konusma bi azarlama derken babasiyla cikiyo evden
Biz kucukle kaliyoruz onla cok iyiyiz opuyoruz bogusuyoruz gelip oyle saatlerce oksar beni onla ilgili en gerdigim an
Mutfaga girip ugrasip ona biseyler haziiyorum birlikte yiyelim diye ama ne versem saga sola tukurur kahvalti aliskanligi sevdigi hic bisey yok eline meyve veririm minik minik isirip evin heeerrrr yerine tukurur bi lokmasini yutmaz sonra ben yeterrrr diye bagririm ama anindada pisman olup ozur diler sarilirim kendime hakim olamiyorum ofke kontrolu yok
Mesela ben yatak ortuyorum o gardolaba girer oturur kapi surgulu..saniyeler icinde koyafetler yerde oyuncak dunya kadar..dokuyorum onune yok bitanesiyle oynamiyor en sevdigi sey duvarlari yazmak ve ortaligi dagitmak bi odayi toplayip kapiyi cekiyorum oglen cocuk okuldan gelir diye sevcegi seyler yapiyim diyorum ama yokki hic bisey sevmiyo ikiside .. herseyi yapiyorum her cesit yemek pasta borek kurabiye..yerine gore hersey pisiyo evde ama aglamalar ogurmeler ugrastigimla kaliyorum yaptigim yemek sadece esim tarafindan yeniyo onlar her aglayip yemeyisinde kendimi balkondan atsam ya sakat kalirsam vs... diye salakliklar dusunuyorum saclarimi yola yola aglamak istiyorum yaaa benim temel sorunum annelik...olmuyo yaa ben tukeniyorum ben nefes alamiyorum yatmak istiyorum surekli yatmak esimle basbasa flort etmek ozume donmek gezmek alisveris yapmak
Kendimi adamak heran onlari dusunmek beni geriyo ama gel gorki dusunmeden de olmuyo cocuklarimdan asla vazgecmem onlar hayatimda olmazsa olmaz ama onlarlada olmuyo yasamiyorum sanki...sanki bi robotum onlarla parka gitmek oyun oynamak odev yapmak hepsi geriyo beni belki diyorum ben olsem ben yok olsam onlar daha saglikli buyuyecek ama iste bakcak kimse yok ben olsem kim bilir kimler bakicak akraba yok es dost arkadas kimse yok sanki bi evrende tekiz gercekten oyle kv var ama uzak oturuyo arti faydasiz..hayata pozitif bakamiyorum evet ikinci cocuk benim hatam bana hersey mustehak ama bunun sonu yok emeklisi yok..omur boyu sirtimda kambur evet belki kizcaksiniz bence oyle ayagimin prangasi sirtimin kamburu...ben sadece kafama gore yasadigim sorumluluk olmadan canimin istedigini yaptigim hayatimi ozluyorum ve bi daha yuzumun gulcegine inanmiyorum karamsarim umutsuzum bu hayati hem kendime hem sevdiklerime zehir ediyorum evet mutlu anne mutlu cocuklar da yok yaa ben olamiyorum malesef olamiyorum inancliyim dua ediyorum sukrediyorum ama icimde bi kara bulut var surekli cikiyo ortaya
ya bence sen en temelınden degıstıreceksın herseyı gercekten ya
senle aynı sehırde olsak ınan gelıcem sana el atıcam
bı kere bence bak uyku sorununu coz
6.30da ufak olan kızın kalkmasın
1.5 yasında daha bacak kadar cocuk ayrıca ona bagırma ona yeter deme sen yeter dedıgını bılıyorsun ama o daha coook cook kucuk .
buyuk kızına okul kurallarınıs oyleyeceksın sacları ya orgu olacak ya at kuyrugu hafta sonu yaparım dıyeceksın ve hafta sonu yapacaksın.
senı nasıl tersler anlamadım benımde oglum 1. sınıfa gıdıyor aynı yastalar sanıyorum nasıl terlesın kı benı ? ve neden ?

buyuk kızın okula gıttıgınde uyanacaksın o sırada gunluk hafıf ıslerını yapacaksın
mesela onca sey yazdın yatak odasına gıdıyorum dedın bu sıralı degıldır herhalde zıra onca sey arasında yaptıgın tek sey ınan bana debelenmek

Evet sizin konular hep aynı ciddi anlamda bunalmışsınız inanın kimse dört dörtlük bir anne değil bende büyük oğlumla sorunlar yaşıyorum ara ara ama sizinki daha vahim büyük kızınız zor sanırım içinizden şu ölümle olan şeyleri bir atın eşinizle ciddi anlamda oturup bir konuşun sanırım o sizin durumunuzun ciddiyetinin pek farkında değil yoksa devamlı haklısın demek yerine çözüm bulmaya çalışır size yardımcı olacak olan yene eşiniz.

valla aynı durum bendede var ama ben bu kadar takmıyorum kafama ev dağınıkmı bırak dağınık kalsın onlar uyuyunca toplarsın yemek mi yok bırak olmasın makarna yeriz nolcak birazda sen kafanı açacaksın böyle...allah yardımcın olsun..

Tek ikinci çocuk mu bence senin gibisine ilk çocuk bile hata
Ayağımda pranga sırtımda kambur der mi insan çocuğuna
Sevmeyen bakamayacak olan yapmasın biblo değil onlar
Hayret bişey bende saf saf öneride bulunuyorum 2 gündür

Son düzenleme:
ve son yorum bende
ototerite sorunu oldugunu dusunuyorum
bak ben hep yazarım acayıp fedakarımdır yanı yemek yemedıgım gunler cok olur onunla ılgılenırken veya hastayken veya odevı varken dun mesela en son yedıgım oglen yemegıyle duruyorum bugun hala .
Neyse ama bana sıkar yanı cevap versın benı terslesın anlatabılıyormuyum hırpalanan bı cocukta degıl sız artık lackalasmıssınız.

bızım evde askerı kurallar var yemegını yemedıyse bır sonrakı ogune kadar atıstırmalık yıyemez .
cıkolata zaten yıyemez , televızyon cok fazla ızleyemez ,bılgısayarda oyun ya da vıdeo ızleyemez,
bılgısayarda sadece meb onaylı bahsettıgım etut sıstemı ıcındekı egıtıcı oyunları oynayabılır , oyuncaklarını dagıtabılır oynayabılır masasını boyayabılır hatta bu ara kapılara bıle yazdı sorun degıl benım ıcın koltuklarada yazdı tukenmez kalem oldugunu anlamadan derı koltuga cıcek cızdı yenı henuz ama benım ıcın sorun degıl. bol bol sınemaya gıderız , tıyatroya gıderız oyun alanlarına gıderız alısverıse gıderız param varsa yanımda ıstedıgı herseyı alırım eger yoksa evden cıkmadan uyarırım gene bakar sonra alırız der.

bırseyler kırabılır yanlıslıkla olmustur, onun canından onemli değil ya.

her aksam odev harıcınde 30 saat veya 1 saat karıkoca oynuyoruz mac oynuyoruz saklanmac gıdıklamaca
ondan sonra hos vakıt kalmıyor ama cocugu bırak odada 2 saat bızı aramaz cunku cocuk doyurulmus bır cocuk artık.

Tek ikinci çocuk mu bence senin gibisine ilk çocuk bile hata
Ayağımda pranga sırtımda kambur der mi insan çocuğuna
Sevmeyen bakamayacak olan yapmasın biblo değil onlar
Hayret bişey bende saf saf öneri de bulunuyorum 2 gündür

Bir de kendini çocuklarıma adadim onlar için fedakarlık yaptım diye vicdan rahatlatiyordurlar bu tarz anneler
Aslında çocuklara daha büyük kötülük bu durum
Sürekli allah canımı alsın annesiz kalın diye söylenen bi anne çocuklara ne verebilir ki

Bir de kendini çocuklarıma adadim onlar için fedakarlık yaptım diye vicdan rahatlatiyordurlar bu tarz anneler
Aslında çocuklara daha büyük kötülük bu durum
Sürekli allah canımı alsın annesiz kalın diye söylenen bi anne çocuklara ne verebilir ki
Ben hadi ilaçtır bunalımdır deidm ama
Yok eşim haklı babalığı kaldıramıyor bende mecburum ama bunlar benim ayağımda pranga sırtımda kambur deyince geldiler bana bi
Saçmalık
Kedi köpekler bile daha iyi annelik yapıyor
Konu sahibinin derdi çocuklar olmasaydı da bence kocam gibi fink fink gezseydim demek ki
Ben saftrik saftrik bunalıma girmiş diye şöyle oyna böyle uyu iş diye didinme kocandan yardım iste diyorum
Yardıma ihtiyacı olan çocuklarmış meğer

Şimdiki çocuklar deyip geçmemek lazım. Çevremde o yaşta olan çocukların hepsinin de aklı başında. Tamam yaramaz olanlar da var da konu sahibinin kızı kadar abartmıyorlar en azından annelerine saygıları var. Arkadaşımın 6 yaşındaki kızı annesi iş yaparken kardeşine göz kulak oluyordu. Onunla oyunlar oynuyor, mesela ağlarsa, kusarsa gibi şeyler olunca koşa koşa annesine haber veriyordu.

Bazı kadınların yaptığı en büyük hata çocuklarını sanki hep çocuk kalacakmış gibi yetiştirmeleri, onların aslında küçük birer insan olduğunu unutmaları.
ıste bu yetıstırme ıle alakalı bır durum ama cocugun karakterı ve cınsıyetıde bır etken....

Yok eşim haklı babalığı kaldıramıyor bende mecburum ama bunlar benim ayağımda pranga sırtımda kambur deyince geldiler bana bi
Saçmalık
Konu sahibinin derdi çocuklar olmasaydı da bence kocam gibi fink fink gezseydim demek ki
Ben saftrik saftrik bunalıma girmiş diye şöyle oyna böyle uyu iş diye didinme kocandan yardım iste diyorum

Bence büyük kız çocuğunun da Pedagog agitmesi gerekli düzenli olarak
Sürekli hep aynı konu
buradaki kadınlar öneri veriyor sayfalarca hepsine bir bahane var Bur kere de bahaneler kenara bırakıp uygulamayı denese konu sahibi belki düzelecek

ben ne yapayım peki sen bunları dersen,Bend 2,5 yaşında ikiz ,sabahın köründe işe git akşam gel çocukları yedir içir wc ye yetiştir,kaka yapsınlar yıka pakla,evi temizle,adamı bazen es geç,kendin aç aç tek öğünle yat uyu eee yine de şükür yavru onlar daha tabiki ilgi isteyecekler,ilgisiz bir çiçek dahi büyümezken tabiki ilgi bekleyecekler.bn işten geldiğimde bazen üstümü bile çıkarmadan onlarla oynuyorum ,onları güldüüyorum çok da eğlenceli oluyor sen de onlarla güzel vakit geçirebilirsin.1,5 yaşındaki kızına aktarma yaptırabilirsin ne biliyim interneti kullanıyorsan çocuğumla evde neler yapabilirim yazdığında bir sürü faaliyet bulursun bunlara şimdiden alıştırırsan zamanla daha rahat edersin.Kızına dersini bitirdikten sonra birlikte kontrol edeceğini söyle ,bu onun sorumluluğu ,öğretmeni ile konuşmalısın .Herşeye ragmen zor evlat sahibi olmuş biri olarak evlatlarımın değerini çok daha iyi biliyorum,Lütfen onlar için pozitif anne ol

Saçmalık

Evdeki herkes aslında kendi başka hayatlarını yaşamak istiyorlar da zorla bir araya getirilip bu eve tikistirilmislar gibi
Çocuklarda istenmediklerinin farkında o yüzden bu huysuzluklar bence

Birde ben de büyük kızınızın size olan tutumuna takıldım hani kız çocukları daha uysal değilmidir anneyle daha iyi vakit geçirirler diye tahmin ediyorum sizin evde kural hiç yok anladığım kadarı ile benim oğlum 9 yaşında bana treslenmeyi bırakın cvp bile vermez veremez okuldan gelir ödevleri yapılır yapamadıkları akşam babayla yapılır hafta içi bilgisayar tablet yok yani kurallar belli akşam en geç 9.30 da yatılır bu kurallar daha küçüklüğünden beri uygulanır yani birde böyle deneyin her istediğini yapmayın bakalım nasıl tepki vericek

İlk yazdıklarınızı okuduğumda ilk bebeğine hamile birisi olarak korkmuş ve üzülmüştüm. Ancak son yazdığınızı gördüğümde sorunun tamamen sizden kaynaklandığını farkettim. Çocuklarınızın sorunlu olmasının tek bir sebebi var; sizin sorunlu olmanız. Sizi terslemesi, aslında olmayacağını bile bile birşey istemesi, yemek yememeleri, hiç birşeyi sevmiyor olmaları gibi sorunların başı sizin ruh sağlığınıZın bozuk olması. Bir anne sabah daha yataktan çıkmadan bu gün kızıma iyi davranacağım diye çıkmamalı. Kendinizi çıldırmaya endekslemişsiniz. Benim annem 3 çocuk annesiydi. Hiç bir zaman çıldırdığını görmedim. Şimdi 51 yaşında 3 çocuk 1 torun sahibi ve bir de hamile kızı var ve hala çıldırmadı. İlaçlarla tedavi yetmez. Ruhunuzu temizlemelisiniz. Umarım bu durumdan en az çocuklarınız zarar görür.

Birde ben de büyük kızınızın size olan tutumuna takıldım hani kız çocukları daha uysal değilmidir anneyle daha iyi vakit geçirirler diye tahmin ediyorum sizin evde kural hiç yok anladığım kadarı ile benim oğlum 9 yaşında bana treslenmeyi bırakın cvp bile vermez veremez okuldan gelir ödevleri yapılır yapamadıkları akşam babayla yapılır hafta içi bilgisayar tablet yok yani kurallar belli akşam en geç 9.30 da yatılır bu kurallar daha küçüklüğünden beri uygulanır yani birde böyle deneyin her istediğini yapmayın bakalım nasıl tepki vericek

Çünkü annenin depresyonu çocuga da geçer,
bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir durum.
Mutlu Anne = mutlu çocuk öylesine söylenmiş bir söz degil.

Back
X