ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

Sizin probleminiz kesinlikle uykusuzluk, yukarıda da yazdım neredeyse aynı yaşlarda iki kizim var, çocuktan çocuğa tabi değişir ama yine de yaş olarak çamurdan çıkmış diye tabir edilen zamandayiz, yanı daha kolay zamanları, büyük odev yaptıktan sonra biraz telv izlesin, sonra ikisini alıp evcilikoynayin ama en önemlisi uyku sorununu çözün, yanınıza alıp emzirin vs uykusuzluk insanın kimyasını bozuyor....
Ben evde olsam yanıma alır uyurdum, arada uyansa da emzirip tekrar uyumamızı sağlardım
Konu sahibi büyük sabahçı o okula giidnce ev topluyorum diyo
Mutsuzsan evin toplu olup olmaması çok ta mühim olmamalı, biz kendimize ediyoruz resmen başka birşey değil
Adam yardımcı alamayız para yok deyip tırıs tırıs gezinip aaa spora mı yazılsam demeyi biliyo mesela

Büyük kızı en azından kendi döktüğünü toplamaya alıştırsanız, olmaz mı?
Henüz çok mu küçük yoksa.

Siz etüde para yok yardimciya para yok diyorsunuz
eşiniz spor vs aktivite kovaliyor o nerden buluyor paraları
Diğer konuya da yazmıştım evde kaldığınız sürece psikolojiniz duzelmeyecek
Tek care büyük kıza etüt küçüğü kreş siz de iş hayatına donus
Birazcık evdekilerle özleyin birbirinizi

Canım ya ne kadar dolmussun. .benimde 2 yaşında kızım, 4 yaşında oğlum var..geçen seneyi hatırladım kızım ne bulsa ağzına atar, yururken sağa sola düşer bir yerini carpardı. .oğlum desen sürekli oyun isterdi..ev işi yemek hep beni beklerdi..gurbet elde bir başımayim. .Bu sene oglumu krese verdim..kızımda artık duruldu..akşam komşunun çocuklarını cagiriyorum enerjilerini atıyorlar. .oğlum kreşten öğlen geliyor. .kızımada sürekli uğraş buluyorum. .o sırada ev işi yemek falan yapıyorum. .o uyuyunca söyle güzel bir kahve yapıyorum nete takılıyorum. .inan bana ufaklik büyüsün bir kaç ay sonra rahat edeceksin. .bizim evde sürekli hir gür var..Çocuklar kavga ediyor. .çok küçükler benimkiler birde. ..beni düşün ben ne yapim ya

Senin yorulman sinirlenmen cok normal. Ilac kullanacagina o kocan yardim etsin. Kendini dinleteceksin bunun baska yolu yok. Seninki spora gidecek içecek balıga gidecek parayi nerden buldu etüde para yoksa.
Spora yazilma isi yatti simdilik gezmesi baliga gitmeside belesci..bildigin cebinde para olmasada geri kalmiyor nerde beles oraya yerles oyle bi tip iste gerci belki haklidir erkenden evlenip iki de cocuk yaptik simdi kaldoramiyoruz ben anneyim mecburum toplumun deger yargisi boyle degilmi anne ne icin var yaa bisey deyim mi gerisini sen dusun tuvalete gircem kizim tv unitesine tirmanip atliliyo raflara hatta peteklere tirmaniyo inan iki kere dusunuyorum cok sıkısmayinca wc ye bile gidemiyorum en son sabah 7 de yedigimle duruyorum hazirloyorum kuruyorum anne kiz yeriz iceriz oynariz birlikte isi gucu yanlarunda yaparim diye ama cocuklar saolsun aldigim nefes haram resmen oyle insanliktan ciktim ki her iki lafimdan biri anasiz kalin sizde rahatlayin bende diyorum artik o kadar cigrimdan ciktim

Sana her seferinde ufaklığın gece beslenmesini kesmeni tavsiye ediyorum. Biberon dahi verme tamamen kes. Bak Nasıl uyuyacak o Zaman. Evet zorlanacak, ağlayacak ama geçecek.

Çocuklar sandığımızdan çok daha kolay alışıyor yeniliklere. Karnı tok mu,altı temiz mi,hasta da değilse bırak biraz ağlasın. Benim kızım da öyleydi hep bir mızır mızır. Öyle öyle alıştırdım. Şimdi arkadaşımla kahve içerken o da yanımda oturur etkinlik yapar,hamurla oynar.

Emin ol evin dört dörtlük olsaydı da sana madalya takmazlardı. O yüzden kendini parçalama.

Buyuk kizinin odevini kendi yapmaya alismasi lazim birak kendi yapsin yapmazsada ogretmeniyle o muhattap olsun :KK51:

Benim eltim gibi yapsana... iki çocuğu var evini belki iki yıldır temizlememis yerdeki parkenin bile kirden rengi değişmiş çocukların elbisesindeki kirden üzerindeki desen motif görünmüyor kadının saçını sıksan bi senelik yemeklik yağ çıkar yemek yapmaz hep hazır alırlar evsahibi mahkemeye vermiş evimi kirden batırdılar çıksınlar diye ama kadının umrumda değil sabah çocukları kreşe verip arkadaşlarıyla dışarda kahvaltıya gidiyor:KK53::KK53:
Az vurdumduymaz olmak lazım bu hayatta

biraz daha rahat olun nolur, sizin konularınızı okudukça ben çok mu gevşek bir insanım diye düşünüyorum, şu an salonun ortasında oyun hamurları, halıya düşmüş yapışmışlar, küçük odaya kedinin kumu dökülmüş, güya süpürdüm ama altta kalanlar uçuşup duruyor, her yerde beyaz beyaz noktalar, orta yerde bir bisiklet, koltukların üstü lego dolu, koridor halısına da suluboya suyu döküldü ve yarın görümcem gelecek şehir dışından, ben de kahvemi aldım az internette takılıp sonra yemek yapıcam. süpermen değiliz ki insanız, bırakın biraz ya...

Yabancı bir psikolojik danışman Turk kadınlarının obsesif olduğunu söylemişti.
Haklı kadın çoğumuz biraz kırığız, kendimden biliyorum.
Koyveremiyoruz kendimizi aman bırak candan öte değil ya diyemiyoruz.
Bunu başarabilsek zaten tüm sorunlar aşılacak.
Allah yardımcınız olsun.

Büyük kızı en azından kendi döktüğünü toplamaya alıştırsanız, olmaz mı?
Henüz çok mu küçük yoksa.
Buyuk kiz cenesiyle yiyo beni acayip eke laf yetistiremiyorum dagittigini topla deyince her iside ben yapiyom hani benim gorevim odev yapmakti diyo o zaman sende odevi yap diyo:) okul nasil gecti diyorum napcan ne sorup duruyosun diyo..keske kardesim simarsada odev yapamasak diyo o ayri bi dunya herseyi aglayarak konusmasida ayri delirme sebebi

Ev işine eşin de yardım etsin benim de kızım var bugün evi temizledim yoruldum eşim işten gelince diyecem çamaşırları da sen at makineye bugün çayı sen demle oda yapsın sonuçta evlilik fedakarlık ister çocuk bakmak çok zor hele bide yaramaz olunca sende kendini fazla germe çocuk elbet dağıtacak toplama gece onlar uyuyunca eşinle toplayın evi uyuyun

Sizi eleştirmek anneliginize laf söylemek için söylemiyorum sakin yanlış anlamayın ama bu ruh haliyle çok da sağlıklı vakit geciremezsiniz cocuklarinizla
Siz onlarla daha çok vakit geçirmek için evdesiniz ama bu durum o evdeki kimse için yararlı görünmüyor

Evde biraz otorite eksikligi var gibi geldi bana. Fazla mi yumusaksiniz ne...
Yok yaa oyle degil yuzgoz olduk oyle rahat oyle vurdumduymaz gamsizki aksam gelince alir eline telefonu dunya umrunda olmaz biraz bagrirsam iki ilgilenir uyutur sonra dunyayi kurtarmis gibi soyler durur

Yok yaa oyle degil yuzgoz olduk oyle rahat oyle vurdumduymaz gamsizki aksam gelince alir eline telefonu dunya umrunda olmaz biraz bagrirsam iki ilgilenir uyutur sonra dunyayi kurtarmis gibi soyler durur
o zaman en azindan uyutma isinin onun görevi olduğunu söyleyin ve kararli olun.
öyle pat diye uyumuyorlar zaten.
sizde o arada evi mi toplarsiniz kendinizlemi ilgilenirsiniz naparsaniz yapin.
bu küçük adimla baslayin bence kocanizi yontmaya..

Sanki beni anlatmissiniz..ustelik benim sadece bir kizim var..uykusuzluk,ev,yemek..hersey sizde isin icinden cikamadikca bunalima giriyor insan..benden sana tavsiye evi ve yemegi birak..ben 2 sene boyunca makarna ve hazir corba yaptim..kocam ister yesin ister yemesin..uykusuz oldugun zaman,kocan gelince gir iceri kapiyi kitle uyu..uyumasanda dinlen..ve en onemlisi cocugun gece beslenmesini kes mutlaka,bir iki gun aglar en fazla ,sonra alisir..

Zaten soylenenleri dikkate almak icin yaziyorum ilaclar cok yan etki yapiyor baska hastakiklarimida tetikliyor dozu ondan artirmiyolar kucuk kizimi gece kalkmamasi icin biberona alistiriyim dedim olmadi tutmuyor gece karnida tok yinede kucagima almadan susmuyor 4 kere uyaniyor buyuk te dikkat daginikligi var oturup yaninda durmazsam hersey yanlis oluyo 2 saatte iki satir zor yapiyo temizlikci tutcak para kalmiyor adam gunluk para birakiyor onla bile yartismaktan kendi derdimi ablatmaktan gina geldi kafa basmiyo tamam haklisin diyo ayni kafa devam..tinlamiyo aksam 1 saat bile kafasi kaldirmiyo zoraki ilgileniyo bunu hissedince ayri bi sibirleniyorum

tamam haklısın ama çözüm üretmeye çalışıyoruz

küçük ağlasın

iki gece ağlasın yani

böyle de ağlıyor zaten

karnı tok ise ilgiye alıştığı için ağlıyor ilgiyi bulmazsa ağlamaz

erken yatın bir diğer öneri

10 da yatakta ol

2 saatte bir kalksan da daha fazla uyumuş olursun belki

büyük kızdaki sorun tıbbi tedavi ile gideriliyor mu

hani senini başında oturman dikkat dağınıklığını çözmez ki

bence 2 saatte 2 satır olmasının sebebi dikkat dağınıklığından çok ilgi odağı olma isteği

küçük ilgi odağı iken ders yaptırınca anne onunla ilgileniyor o zaman ders yapılacak süre uzarsa annenin ilgisi de uzar düz mantığını kuruyor

maden temizlikçiye para yok

işleri asgariye indir

haftada sadece bir gün çamaşır yıkanacak

ütü yapılmayacak

bulaşık mecburen yıkanıyor, makinen varsa akıtmadan koy ön yıkama akıtsın

yemek pratik şeyler yap

ben 5 te eve geliyorum saat 6 da sofradan kalkıyoruz

bu sürede 2-3 çeşit yemek hazır

pratik yemek yap; zaman gitmesin

en önemlisi de amannn boş ver demeyi öğren

sen gerildikçe çocuklar da geriliyor

eşin de kendini dışarı atacak yer arıyor

ve akşam 30 dk da olsa ailecek oyun oynayın

sen anne olup iş yapma bu süreçte, meyve bile getirme

oturun oyun oynayın, kızlar daha huzurlu olun

Buyuk kiz cenesiyle yiyo beni acayip eke laf yetistiremiyorum dagittigini topla deyince her iside ben yapiyom hani benim gorevim odev yapmakti diyo o zaman sende odevi yap diyo:) okul nasil gecti diyorum napcan ne sorup duruyosun diyo..keske kardesim simarsada odev yapamasak diyo o ayri bi dunya herseyi aglayarak konusmasida ayri delirme sebebi

Hımmm ipleri eline vermişsiniz ancak yine de geç değil bence.
Büyük kendi işini krndi yapabilmrli artık.

Back
X