- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.888
-
- Konu Sahibi matmazeldepresif
Senin üslubun yanlış üslubun. Çürümüş et benzetmesi nedir allah aşkına? burda senin tartistigin bir çok arkadaş bu aciklamayi kinayanlar ayrıca.
Bir de cehennemden yanmaktan bahsetmissin ya. Ona da sadece rabbim karar verir bu konuda konuşup da günaha giriyorsun sen asıl.
Insanlara bu üslupla kinusursan senin yüzünden ateist olan çok olur söyleyeyim. Konuşurken kimin ummeti olduğunu unutma.
ben özgür irademle kapandım.üstelik eşim karşı çıkarken,üstelik ailemde kapalı insan yokken.haa aile büyüklerim örtülüdür ama geleneksel bir örtüdür,kapalı değil.ilk kapandığımda istanbulda yaşıyordum ve ailem tarikatlara katıldım diye endişelendi.şu anda ailemde 3 kapalı oldu benimle birlikte ve şu anda başımı açsam eşim çok mutlu olur.Başlığın konusu Başörtüsünün özgürlüğü kısıtlaması olunca herkes Başörtüsünü Özgür irademle taktım bu bir özgürlüktür diyor. En çok merak ettiğim bu kişilerin başını açabilir olup olmaması. Büyük bir kesimin başını açmasına ailesi veya eşi müsaade etmeyecektir. gelip ama ben başımı istediğim gibi açar kaparım diyenler olacaktır, lütfen şahsınıza değil genele yapılmış bir yorum olduğunun farkına vararak objektif yorumlayınız.
istediğin gibi kapamış olduğun başını istediğin gibi açamıyorsan bu senin Özgürlüğün değildir.
bunu saldırı olarak algılayıp başörtümüze laf etmeyin laflarının bu konuyla uzaktan yakından alakası olduğunu da düşünmüyorum. daha küçük yaşta Özgür iradenin hiç söz konusu olmadığı yaş ve konumlarda kapanan, eşi veya aile yapısı buna zorladığı İçin kapanan(bu durumda kendi de istemiş olsa bir şey değişmez.) kişiler şimdi gelip Özgür iredemizle kapanıyoruz diyorlar. bu koşullarda kapanıp da biz Özgür irademizle kapanıyoruz diyenler kendini kandırmasın.
Bu bir başörtüsü takma Eleştirisi değil. Başörtüsünü kınama da değil. Sadece kendinizi kandırmayın eleştirisi...
Özgürlük sadece baş kapama iradesinde mi sorun, hayır aynı şey başı açıklarda da olabilir.
Mesela ben şimdi kapanmak istesem ailem de eşim de sıcak bakmaz. Ama gerçekten kapanmak istesem onları dinler miyim? Dinlemem. Ama başı kapalı birinin ailesinin ve eşinin açılmasını istememesine rağmen açılması çok çok çok zordur.
Evet konuyu buraya bağladım.herkesin özgürlüğünü kısıtlayan bir şeyler var. Ama bazı durumlarda vardığım üzere daha fazla...
Aslında farklı şeyler yazmıştım ama senin seviyene inmek istemediğim için düzeltme yapıyorum
AKP adi turlu turlu yolsuzluklara karismis bir parti, bu konudaki unu Turkiye sinirlarini bile asmis, dunya medyasina konu olmus bir parti. Eger okuduysaniz ben ve bir cok arkadas icraatlerini sayfalarca yazdik, doktuk, yeniden yazmayacagim, cok uzun.. Parti ileri gelenlerinin ve milletvekillerinin irtica kokan soylemlerini de sayfalarca paylastik. Simdi siz butun bunlarin karsisina CHPli oldugunu bile yeni ogrendigim siradan bir gazetecinin sozlerini getirip, basortusunun ozgurlukleri kisitladigi hakkindaki fikrini aciklamasinin bu partiye oy verilmemesi icin yeterli oldugunu mu soyluyorsunuz?Merhaba, ben yukarıda bunu açıkladığımı sanıyorum. Bende bu görüşe katılmadığımı belirtmek için yazdım. Bizler partilere bazı insanlar gibi bu şu kötülüğü yapıyor oy vermeyelim diyorsa bunu her parti için yapmalı ki ortada oy verecek parti kalmaz. Demek istediğim insanlar kendilerine en kötü gelen olaylara karşı diğer partilere oy veriyorlar. Ben Akp yi savunmak için demedim. Akp yolsuzluk yapıyor nasıl oy veriyorsunuz diyebilen biri Chp de bu şekilde düşünen insanların olduğunu bilip bunu sorgulaması gerekmez mi diyorum ? Bu bayanın zihniyetine sahip partinin içerisinde insanlarda var. Bu gerek haberlerde gerekse söylemlerinden anlayabiliyoruz.
Zıt fikirlerden fikri değişen oldu mu ?
AKP adi turlu turlu yolsuzluklara karismis bir parti, bu konudaki unu Turkiye sinirlarini bile asmis, dunya medyasina konu olmus bir parti. Eger okuduysaniz ben ve bir cok arkadas icraatlerini sayfalarca yazdik, doktuk, yeniden yazmayacagim, cok uzun.. Parti ileri gelenlerinin ve milletvekillerinin irtica kokan soylemlerini de sayfalarca paylastik. Simdi siz butun bunlarin karsisina CHPli oldugunu bile yeni ogrendigim siradan bir gazetecinin sozlerini getirip, basortusunun ozgurlukleri kisitladigi hakkindaki fikrini aciklamasinin bu partiye oy verilmemesi icin yeterli oldugunu mu soyluyorsunuz?Ben dusunce ozgurlugunun sadece iktidar tarafindan yasaklandigini dusunuyordum ama goruyorum ki yanilmisim..
Hanimefendi.. Bu ulkede bir secim olacak... Biri o basbakanlik koltuguna oturup bakanlarini atayacak. Bu ulkeye bu saatten sonra uzaydan ithal baska bir parti veya lider gelmeyecegine gore, ya mevcut partilerden birine oy vereceksiniz, ya da birileri sizin adiniza da o milletvekillerini ve basbakani o koltuklara oturtacak. Baska yol varsa soyleyin, biz de bilelim..
Tabiki olmadi kimse yeni fikire acik degildir. Cok medeniymisLer gibi taklit yapiyorlar bir de... yorulmuyorlar mi merak ediyorum. Farkli Dusunceye saygi duyuyorum taklidinden...
üstelik bir hakimin eşi işinden atılmış.Unutmayın gün gelir devran döner. Şu 2 Hakim konusu açıldımı bilmiyorum ama o konuda çok yazmak isterdim.
Özgürlükten bahsediyoruz ama 2 tane hakim tahliye kararı verdi diye tutuklanıyorlar. Ola ki hakimler taraf ise (varsayım) bir üst mahkeme vardır orada davayı yeniden görürsün. Kimse neden bu hakimler içeri alındı diye sorgulamıyor.
Kararlarını özgürce(!) veremeyen hakimler varsa bu ülkede hukuk çökmüştür.
Parelelmiş arkadaş şu parelelde bir bitmedi gitti. Unutmayan parelel 2 çizgi kesişmez, lakin 2 sene önceye kadar kesişmişti.
O yorumda örtüsünü erkelerden korunmak için kalkan olarak kullanmamış queenEb.Yazdigin farkli seylere yuzde yuz katiliyorum. Arkadas kendi carsafini basortusunu erkeklerden korunmak icin et parcasini saklamak icin kalkan olarak kullaniyorlarsa bilmelidir ki asil terbiye edilmesi gereken erkeklerin nefsleri beyinleridir. Basortusu sadece ve sadece inanctan dolayi kullanilmasi gereken bir parcadir.
Sen de cok acelecisin..Zıt fikirlerden fikri değişen oldu mu ?
üstelik bir hakimin eşi işinden atılmış.
Gerekçe, seçim öncesi şovu olabilir mi?Bu konuya kimse değinemiyor işte. İktidardan bir açıklama yok ya da ben görmedim, muhalefet ise konunun üzerine gitmiyor.
Aklım almıyor inanın 2 hakim ne gerekçe ile içeri alındı aklım sırrım ermiyor. Demek ki benim de bilmediklerim varmış.
Sen de cok acelecisin..oyle bir gunde olur mu? Daha bu konustuklarimiz yemek yaparken dusunecek, aksam esi eve geldiginde bahsedecek, haftya arkadaslari ile tartisacak, arada da buraya tekrar ugrayacak, zamanla olacak insallah..Biz burdayiz, bekleriz efem..
Gerekçe, seçim öncesi şovu olabilir mi?