Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

bence bu gibi düşünenlerden dolayı dinime daha bir sarılıyorum neden mi çünkü onların yaşadıkları din peygamberimizin dini değil bambaşka bir şey.

dini yorum yasak uzatmayım...

neyse konu insanların özgür seçimi inşallah başka kimse alakasız ortalığı karıştıran bir yorum daha yapmaz şurdaki saygı ve karşılık kurulan diyaloglar bozulmaz...

Özgürüm ve bu benim özgür seçimim. Kimsenin kimseyi eleştirmeye ne hakkı var. Rabbim böyle insanlara fırsat vermesin!

bu konuda da gördük ki türbanlıların özgürlük anlayışı sadece kendi özgürlükleri yani başkalarına et lolilop vs. gibi saçma yakıştırmaları yapabilme hakkını kendilerinde görüyorlar sonra da ama bizi dışlıyorlar ühüü diye ağlarlar bu zihniyetle size müstehak, üniversitelere de bu zihniyet yüzünden alınmıyorlardı şimdi de girip kulaklıkla kopya çekiyorlar sınavlarda hak yemek bunlarda her türlü düzenbazlık bunlarda...

özgürlük deseniz bir türbanlı kadının başını açma özgürlüğü varmı ona bakarım?
eğer açarım diyorsa ne ala ama yok ailem çevrem vs. diyorsa orada özgürlükten bahsedilemez.

kapalıyım bana kimse bakmaz diyenler sanırım ülkede çarşaflı türbanlı kadınlara olan fetişten haberdar değiller ya da hiç dışarı çıkmıyorlar? kaç erkekten duydum türbanlı kadınlara karşı ne fanteziler kurduklarını?

işte bu konudaki zihniyet yüzünden hiç türbanlı arkadaşım yok çok da mutluyum bana et benzetmesi yapacak tiynette tiplerle zaman harcayamam gerçekten de. size de tavsiyem uzaklaştırın çevrenizden örtülü mörtülü varsa sizin de arkanızdan neler diyorlardır kim bilir?

ben özgür irademle kapandım.üstelik eşim karşı çıkarken,üstelik ailemde kapalı insan yokken.haa aile büyüklerim örtülüdür ama geleneksel bir örtüdür,kapalı değil.ilk kapandığımda istanbulda yaşıyordum ve ailem tarikatlara katıldım diye endişelendi.şu anda ailemde 3 kapalı oldu benimle birlikte ve şu anda başımı açsam eşim çok mutlu olur.

yalnız açık olsam şu ortamdaki başörtü olaylarına tepkiden belki de kapanmayabilirdim diye de düşünüyorum

Aslında farklı şeyler yazmıştım ama senin seviyene inmek istemediğim için düzeltme yapıyorum

Yazdigin farkli seylere yuzde yuz katiliyorum. Arkadas kendi carsafini basortusunu erkeklerden korunmak icin et parcasini saklamak icin kalkan olarak kullaniyorlarsa bilmelidir ki asil terbiye edilmesi gereken erkeklerin nefsleri beyinleridir. Basortusu sadece ve sadece inanctan dolayi kullanilmasi gereken bir parcadir.

AKP adi turlu turlu yolsuzluklara karismis bir parti, bu konudaki unu Turkiye sinirlarini bile asmis, dunya medyasina konu olmus bir parti. Eger okuduysaniz ben ve bir cok arkadas icraatlerini sayfalarca yazdik, doktuk, yeniden yazmayacagim, cok uzun.. Parti ileri gelenlerinin ve milletvekillerinin irtica kokan soylemlerini de sayfalarca paylastik. Simdi siz butun bunlarin karsisina CHPli oldugunu bile yeni ogrendigim siradan bir gazetecinin sozlerini getirip, basortusunun ozgurlukleri kisitladigi hakkindaki fikrini aciklamasinin bu partiye oy verilmemesi icin yeterli oldugunu mu soyluyorsunuz? Ben dusunce ozgurlugunun sadece iktidar tarafindan yasaklandigini dusunuyordum ama goruyorum ki yanilmisim..

Hanimefendi.. Bu ulkede bir secim olacak... Biri o basbakanlik koltuguna oturup bakanlarini atayacak. Bu ulkeye bu saatten sonra uzaydan ithal baska bir parti veya lider gelmeyecegine gore, ya mevcut partilerden birine oy vereceksiniz, ya da birileri sizin adiniza da o milletvekillerini ve basbakani o koltuklara oturtacak. Baska yol varsa soyleyin, biz de bilelim..

Unutmayın gün gelir devran döner. Şu 2 Hakim konusu açıldımı bilmiyorum ama o konuda çok yazmak isterdim.

Özgürlükten bahsediyoruz ama 2 tane hakim tahliye kararı verdi diye tutuklanıyorlar. Ola ki hakimler taraf ise (varsayım) bir üst mahkeme vardır orada davayı yeniden görürsün. Kimse neden bu hakimler içeri alındı diye sorgulamıyor.

Kararlarını özgürce(!) veremeyen hakimler varsa bu ülkede hukuk çökmüştür.

Parelelmiş arkadaş şu parelelde bir bitmedi gitti. Unutmayan parelel 2 çizgi kesişmez, lakin 2 sene önceye kadar kesişmişti.

Tabiki olmadi kimse yeni fikire acik degildir. Cok medeniymisLer gibi taklit yapiyorlar bir de... yorulmuyorlar mi merak ediyorum. Farkli Dusunceye saygi duyuyorum taklidinden...

değişmeyeceği gibi sahte özgürlük naralarını da yazdığınız gibi çok attık. Bu sebeple özgürce(!) yorumalrımızı yazarken azami dikkat. Lütfen herkesi de yanı kefeye koymayalım

üstelik bir hakimin eşi işinden atılmış.

O yorumda örtüsünü erkelerden korunmak için kalkan olarak kullanmamış queenEb.
Tam aksine tercih edileceklerini ifade etmiş.
Çarşaf giyen arkadaşımızın urduğu cümle (orjinalinden);
''siz bi kasaba gitseniz atyrum en öndeki gunse grmus eskimis etimi alirsiniz yksa arkaada gizli kalmiş kıpkirmizi parlayan etimi alrsiniz bi düsünuñ derim ben.''

Algılama hatası yapıyorsam lütfen uyarınız.

Zıt fikirlerden fikri değişen oldu mu ?
Sen de cok acelecisin.. oyle bir gunde olur mu? Daha bu konustuklarimiz yemek yaparken dusunecek, aksam esi eve geldiginde bahsedecek, haftya arkadaslari ile tartisacak, arada da buraya tekrar ugrayacak, zamanla olacak insallah..Biz burdayiz, bekleriz efem..

üstelik bir hakimin eşi işinden atılmış.

Bu konuya kimse değinemiyor işte. İktidardan bir açıklama yok ya da ben görmedim, muhalefet ise konunun üzerine gitmiyor.

Aklım almıyor inanın 2 hakim ne gerekçe ile içeri alındı aklım sırrım ermiyor. Demek ki benim de bilmediklerim varmış.

Gerekçe, seçim öncesi şovu olabilir mi?

Algı operasyonu yani :)))

Yok ben sevmiyorum bu konuları. Gerçekler beni daha çok mutlu ediyor. Din ve/veya farklı inançlar hatta inanmamışlıklar, dil din ırk benim hassas konularım, bu konularda tavizim yok. Tarafsam evet tarafım. Bu tür değerler üzerinden belaltı vuruldu mu dayanamıyorum.

Yaşayışlara bana ne demeyi öğrenemedik. Ülke de bu kadar önemli konu varken konu bu olmamalıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…