Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

başortusu neden bu kadar sorun oluyo anlamıyorum sonucta baskasının taktıgı basotusunu benim veya bir baskasının özgürlğünü kısıtlamıyo bırakın herkes istediği gibi giyinsin buna kimsenin karısmaya hakkı yok zaten basortusunu allah için takıyoruz süs veya cazibe aracı olarak değil..!

ben bir agnostik olarak cevap vereyim,

kapanmak özgürlüğü kısıtlamaz ,bir erkek tarafından ya da bir yönetim tarafından zorla kapatılmak özgürlüğü kısıtlar.

mini etek giyinmek özgürlükse kara çarşaf giyinmek de özgürlüktür.bunu anlamak neden bu kadar zor ki..

bir agnostik ya da deist olmam akp ye oy vermeyeceğim anlamına gelmez.siyasi ideoiloji farklıdır dini görüş farklıdır.ülke menfaati düşünülmeli.

benim düşünceme yakın olsa da,,, muhalefet olmayı bile beceremeyen bir gurubun iktidar olmasını istemem.ülkem için endişelenirim.

ideolojime yakın bulsam da objektif bakarım.bakınca da şunu gördüm,hem en çok sen demokrasi diye bağır hem de başörtülüye okuma hakkı tanıma.yok böyle bir çelişki.

özgürlüklere karışmak ,ne demokrasinin özünde vardır ne sosyalizmin ne sol görüşün özünde ...olmamalı.olursa çelişir ve altı boş kalır.kendi tabanını ve seçmenini de kaybeder böyle.

''siz bi kasaba gitseniz atyrum en öndeki gunse grmus eskimis etimi alirsiniz yksa arkaada gizli kalmiş kıpkirmizi parlayan etimi alrsiniz bi düsünuñ derim ben.''

Bu nedir yahu? Özgürlüğe bakış açınız bu mu?

Ben gerçekten herkesin birbirine saygı duyduğuna burada yazılanlardan sonra inanamıyorum.Bence sadece saygı duyduğumuzu sanıyoruz. Çok ayrıntıya girmeden neden malum partiye yaptıklarından sonra oy verebiliyorsunuz diye soran ve bunu örnekle açıklayanlar olmuş. Bunun cevabı aslında hepimizin gözü önünde. Ben de burada ki yazılan düşüncelere göre hareket edersem şunu soramadan edemeyeceğim. Neden insanlar Ayşenur Aslan gibi zihniyeti kötü olan insanların bu parti de olduğununu bile bile hala oy verebiliyor ?

Ben bunu normalde sormam. Hatta kimseye sormaya hakkım yok. Nedeni ise insanların fikirlerine saygı duyan hiç kimse karşısındaki kişiye bunu soramaz. Çünkü herkesin değerleri,hassas noktaları ve inanç kavramları farklı. Misal, hırsızlık eminim ki herkesin kötü bildiği ve tasvip etmediği bir olay. Aynı zamanda aşağılanmak, saygı duyulmamak da eminim ki herkesin kötü bildiği ve tasvip etmediği bir olay. Kimi insanın hassas noktalarından biri hırsızlık ise kimi insanlarında hassas noktası aşağılanmak ve saygı görmemek. Mühim olan bunu bilip birbirimizi sorgulamamak ve yargılamamak. Kısaca saygı duymak benim düşüncelerimle budur.

Senin üslubun yanlış üslubun. Çürümüş et benzetmesi nedir allah aşkına? burda senin tartistigin bir çok arkadaş bu aciklamayi kinayanlar ayrıca.

Bir de cehennemden yanmaktan bahsetmissin ya. Ona da sadece rabbim karar verir bu konuda konuşup da günaha giriyorsun sen asıl.

Insanlara bu üslupla kinusursan senin yüzünden ateist olan çok olur söyleyeyim. Konuşurken kimin ummeti olduğunu unutma.

verdigim sdce bi örnekti kızlar sakin olun siz kapalilara onca laf sylerken iyi hoşda benim bi örnegimmi size cok geldi. tamam tamam et falan degilsiniz artk gevşeyin biraz

Hani sen carsaflisinya ben kaç kez duydum biliyormusun erkeklerin benim gibi açık kadınlarla ilgili çokta fantazilerinin olmadığını. Onlar daha çok sizin gibileri gördüklerinde daha dikkatli bakarak muhtemelen çarşafın altına sadece iç çamaşırı giyiyorsunuz diye hayal kurarlarmis. Taptaze kıpkırmızı et parçası arkadaş Allah seni ıslah etsin inşallah

Bana terbiyesiz dedikten sonra cvp yazmamaya karar vermistim ama sormadan edemeyecegim sen carsafli bayanlarla diger bayanlari karsilastirarak hatta en dogru kapanma şekli bizim seklimizdir diye biraz kibire kaçmış olmuyor musun

Bir tek arkadaş cennete gidecek biz de arkasindan el sallayacagiz. Tövbe tövbe

Bu ne demek ya?! Burası iyice cirkinlesmeye başladı ben çıkayım en iyisi.

Bence asil ozaman özgürlügüne kavusuyor. (Kapali degilim)
Amerikada bir amerikan kadin sirf kendisine kadin olarak degil de insan olarak bakilmasi icin kapanmis. Müslüman olmamis ama.
Söylediklerini dinleyince hak verdim. Ben konusurken ne gögüslerime ne vucuduma bakan olmuyor artik dedi.
Sadece yüzüme gözüme bakiyorlar dedi. Ve daha cok ic dünyama yöneldim dedi.
Ayrica kadinlara asiladiklari öyle güzel olunur öyle stilin olur konulari kapaninca olmuyor. (Gerce artik kapalilarda asilaniyor). Dergilerde ince kadinlari gören kizlar zayifliyacagim diye kendini ac birakiyor. Güzellesmek adina tonlarca estetik, makyaj vs yapiliyor. Zamanimizin cogunu güzellesmek icin harciyoruz gercekten. Halbuki zaten güzeliz ama sosyal medya öyle demiyor. Ben bile makyajsiz disari cikmayi cekinir oldum. Korkarim biz böyle özgür felan degiliz. Özgürlügümüzü coktan elimizden aldilar da ruhumuz duymamis.

Konu disi oldu biraz ama aklima gelmisken fikrimi yazayim dedim. Siyasete kafa yoracak degilim. Sinirlerimi bozuyor zaten.

Siz sorduktan sonra merak edip bir bakayim, Aysenur Aslan hangi partidenmis dedim. Kendisinin hangi parti taraftari oldugunu 5 dakikada anlayamadim tabii, ama 5 dakikada onun Turkiyedeki AKP karsiti milyonlarca insandan biri oldugunu anladim. Simdi... AKPye oy atmayacak milyonlar, Aslan hanimin hangi partiden olduguna gore mi oy kullanacak? Biraz fazla ucuk olmadi mi simdi bu sorunuz?Yoksa bir partinin genel baskani veya sozcusu de ben mi kaciriyorum?

Başlığın konusu Başörtüsünün özgürlüğü kısıtlaması olunca herkes Başörtüsünü Özgür irademle taktım bu bir özgürlüktür diyor. En çok merak ettiğim bu kişilerin başını açabilir olup olmaması. Büyük bir kesimin başını açmasına ailesi veya eşi müsaade etmeyecektir. gelip ama ben başımı istediğim gibi açar kaparım diyenler olacaktır, lütfen şahsınıza değil genele yapılmış bir yorum olduğunun farkına vararak objektif yorumlayınız.
istediğin gibi kapamış olduğun başını istediğin gibi açamıyorsan bu senin Özgürlüğün değildir.
bunu saldırı olarak algılayıp başörtümüze laf etmeyin laflarının bu konuyla uzaktan yakından alakası olduğunu da düşünmüyorum. daha küçük yaşta Özgür iradenin hiç söz konusu olmadığı yaş ve konumlarda kapanan, eşi veya aile yapısı buna zorladığı İçin kapanan(bu durumda kendi de istemiş olsa bir şey değişmez.) kişiler şimdi gelip Özgür iredemizle kapanıyoruz diyorlar. bu koşullarda kapanıp da biz Özgür irademizle kapanıyoruz diyenler kendini kandırmasın.
Bu bir başörtüsü takma Eleştirisi değil. Başörtüsünü kınama da değil. Sadece kendinizi kandırmayın eleştirisi...
Özgürlük sadece baş kapama iradesinde mi sorun, hayır aynı şey başı açıklarda da olabilir.
Mesela ben şimdi kapanmak istesem ailem de eşim de sıcak bakmaz. Ama gerçekten kapanmak istesem onları dinler miyim? Dinlemem. Ama başı kapalı birinin ailesinin ve eşinin açılmasını istememesine rağmen açılması çok çok çok zordur.
Evet konuyu buraya bağladım. herkesin özgürlüğünü kısıtlayan bir şeyler var. Ama bazı durumlarda vardığım üzere daha fazla...

Yok be canım böyle densizler yüzünden kimse dini inancını kaybetmez.

Merhaba, ben yukarıda bunu açıkladığımı sanıyorum. Bende bu görüşe katılmadığımı belirtmek için yazdım. Bizler partilere bazı insanlar gibi bu şu kötülüğü yapıyor oy vermeyelim diyorsa bunu her parti için yapmalı ki ortada oy verecek parti kalmaz. Demek istediğim insanlar kendilerine en kötü gelen olaylara karşı diğer partilere oy veriyorlar. Ben Akp yi savunmak için demedim. Akp yolsuzluk yapıyor nasıl oy veriyorsunuz diyebilen biri Chp de bu şekilde düşünen insanların olduğunu bilip bunu sorgulaması gerekmez mi diyorum ? Bu bayanın zihniyetine sahip partinin içerisinde insanlarda var. Bu gerek haberlerde gerekse söylemlerinden anlayabiliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…