- 14 Şubat 2015
- 3.534
- 2.738
- 40
-
- Konu Sahibi niles-selin27
Beni de habedar ederseniz sevinirim,cok zor biliyorum ama icini ferah tutmaya calis.ben test sonucu gelene kadar olu gibiydimEvet haftaya gidecegim perinatologa cok trsekkur ederim cvp verdiginiz icin..aynen sizin soylediginiz gibi yakinim doktor ve dedi ki tej yuzde olmaz down sendromu mutlaka kalbe dudaga. Yada baska organa yansir dedi hepsi normal yaziyo bana guvenin dedi allah buyuk sizin boyle soylemenizde rahatlatti beni...
Ederim tabiki canim aynen icimden atamiyorum endiseyi cok zormus allah kimseye vermesun...Beni de habedar ederseniz sevinirim,cok zor biliyorum ama icini ferah tutmaya calis.ben test sonucu gelene kadar olu gibiydim
Canim benim 12. Haftamda karnimdan igneyle girip plasentadan parca aldilar. Onunla yapildi. Sonra noonan sendromu bakildi ona da ayni numune ile bakildi. Array icinde ayni numuneden baktilar. Yani bi kez parca alindi hepsi onunla bakildi. Ben çapada yaptirdim. Ibrahim bey yapti cvs imi canimNurgül cnm cvs ni kim yaptı? Bende hamile kalırsam cvs Array yaptıracağım. Birde sana bir kaç kez test yapmışlar ya bir kez mi Parça alındı? Birkaç kez mi? Birde son soru canım:) cvs iki yöntemi varmış bi amniyosentez gibi birde alttan rahimden giriliyormuş senin hangisiydi?
Canim benim 12. Haftamda karnimdan igneyle girip plasentadan parca aldilar. Onunla yapildi. Sonra noonan sendromu bakildi ona da ayni numune ile bakildi. Array icinde ayni numuneden baktilar. Yani bi kez parca alindi hepsi onunla bakildi. Ben çapada yaptirdim. Ibrahim bey yapti cvs imi canim
Canim cok gecmis olsun, ama neden hemen amniyosentez yaptirmadinizda digerlerine basvurdunuz.. netice olarak amniyosentez'de de hemen ortaya cikardi, en azindan zaman kaybetmezdiniz bu kadar.Canim benimde cvs sonucum temiz cikmisti. Ense kalinligindan baska bi bulgu yoktu en son. Ve biz doktorlarinda tavsiyesiyle 20. Haftamda array yaptirdik ve bebegim langer giedion sendromu cikti. 23.haftadada sonlandirildi gebeligim. Size de array testini oneririm. Sonlandirmayi dusunmuyorsunuz ama en azindan sizi neyin bekledigini bilebilirsiniz. Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
Merhaba arkadaşlar.doğumundan beri ilk kez giriş yaptım.Rabbime bin şükür doğum yaptım hediyem 7 aylık oldu.çok zor bi hamilelikte psikolojim bozuldu ama sağlıklı bir yavrum oldu yani benim arrey testinde de 22. Kromozomda anomali çıktı di George sendromu olabilir dediler zeka geriliği Vs.ama bin şükür gelişimi normal gidiyor.doktorlar en kötüyü söylüyorlar ama Allahım çok büyük. Siz Ona inandınız Ona havale ettiniz yavrularımızın.sapasağlam olurlar inş.
Saol canım. Allah cümlemizin evlatlarını korusun.benim ikili test down sendromu açısından çok riskliydi.amnuyosentez oldum temizdi.ayrıntılı ultrason da ense kalınlığı düşmedi. Daha başka bi kromozom anomalisi olabilir dediler ve arrey yaptılar.Orda 22. Kromozomda artmış bir parça gördüler.22. Kromozomda anomali de George sendromu olabilir dediler. Ona benzettiler.bi dünya anomali olabilir dediler kalp,böbrek anomalisi,yarık damak dudak Vs.ama olmadı bin şükür. Senin ense kalınlığı yada başka bir sorun var mıydı?Canim benim bebegimin kalbinde sag aortik ark cikti. 29 haftalik hamileyim. Buna etki eden seyin digeorge sendromu olabilecegini soylediler ve amnuyosentez onerdiler. Ama ben yaptirmadim. Senin bebeginde digeorge dan suphelenecekleri birsey var miydi? Kalp anomalisi falan
Allah uzun omur versin yavruna, saglikli olmasina cok sevindim
Saol canım. Allah cümlemizin evlatlarını korusun.benim ikili test down sendromu açısından çok riskliydi.amnuyosentez oldum temizdi.ayrıntılı ultrason da ense kalınlığı düşmedi. Daha başka bi kromozom anomalisi olabilir dediler ve arrey yaptılar.Orda 22. Kromozomda artmış bir parça gördüler.22. Kromozomda anomali de George sendromu olabilir dediler. Ona benzettiler.bi dünya anomali olabilir dediler kalp,böbrek anomalisi,yarık damak dudak Vs.ama olmadı bin şükür. Senin ense kalınlığı yada başka bir sorun var mıydı?
canım bebeğinin sağlıklı olmasına sevindim Rabbim bize de sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Normal doğum istiyodun sen nasıl oldu doğumun bebeğin kaç kg doğdu özelden de yazabilirsin sevinirim.Merhaba arkadaşlar.doğumundan beri ilk kez giriş yaptım.Rabbime bin şükür doğum yaptım hediyem 7 aylık oldu.çok zor bi hamilelikte psikolojim bozuldu ama sağlıklı bir yavrum oldu yani benim arrey testinde de 22. Kromozomda anomali çıktı di George sendromu olabilir dediler zeka geriliği Vs.ama bin şükür gelişimi normal gidiyor.doktorlar en kötüyü söylüyorlar ama Allahım çok büyük. Siz Ona inandınız Ona havale ettiniz yavrularımızın.sapasağlam olurlar inş.
Ben ilk cvs yaptirdim. Cvs ve amniosentezde ayni seylere bakiyolar. Sadece 3-4 kromozom bozukluguna bakiliyo. Cvs 11.haftadan itibaren amniosentezde 15. Haftadan itibaren yapildigi icin biz cvs yaptirdik. Yani amniodada cikmazdi bu sendrom.Canim cok gecmis olsun, ama neden hemen amniyosentez yaptirmadinizda digerlerine basvurdunuz.. netice olarak amniyosentez'de de hemen ortaya cikardi, en azindan zaman kaybetmezdiniz bu kadar.
Tatlım ikinci hamileliğin hayırlı olsunBen ilk cvs yaptirdim. Cvs ve amniosentezde ayni seylere bakiyolar. Sadece 3-4 kromozom bozukluguna bakiliyo. Cvs 11.haftadan itibaren amniosentezde 15. Haftadan itibaren yapildigi icin biz cvs yaptirdik. Yani amniodada cikmazdi bu sendrom.
Amin canim hayirlisiyla insaAllahTatlım ikinci hamileliğin hayırlı olsunİnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın..
En garantisi cvs ve amnıyosentez. ama kistik hıgroma da kromozomsal bı hastalık değil mi? öyle olsa çıkmaz mıydı cvs de? Allah çok büyük inşallah sağlıklı olur bebeklerimiz.omurga açıklığı bu zamana kadar gözükürdü bence olsa.
Bu doktorlar zaten illa bişey arıcaklar bana da öyle yaptılar 1/50 down riskin var çoook büyük bi risk dediler aldırmayı düşünmediğimiz için amnıyo yapmadık basta sonra ben kafayı yıcek gıbı oldum neyle karsılascamı bılıyım dıye yaptırdık.down açısından temiz çıktı ayrıntılıda ense kalınlığı düşmesi gerekirken düşmedi benim.Araştırma hastanesinde arrey çalışalım dediler bu da yeni bi araştırma yöntemi heralde amnıyosentezden sonra yaygınlaştırmaya çalışıyolar.
yaptılar.
22. kromoozmda artış tespit ettiler eşimle benim kanımı aldılar aynı sorun bende de varmış yani benim de 22. kromozomum fazla parca barındrıyomus.Ben normalim şükür ama doktor 50 tane anomali olabılır bebekte diye saydı sonlandırmak istıyo musun dedi. 6 aylık olmuşum zaten düşünmüyodum da devam etme kararı aldık.Normal doktorumla takıplere devam ettık.Hamdolsun bı anomali gözükmedi şu ana kadar tek korkum ıste zeka ve gelişim geriliği o da dogduktan sonrabelli olcak. Allah bu canı verıosa vardır bır hayrı diye düşünmeye çalısıyorum mucize resmen yoktan var olan 9 ay sonunda tekmelerini hissettiğin bir can taşıyosun Allah istemesse zaten nasip etmez.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
En garantisi cvs ve amnıyosentez. ama kistik hıgroma da kromozomsal bı hastalık değil mi? öyle olsa çıkmaz mıydı cvs de? Allah çok büyük inşallah sağlıklı olur bebeklerimiz.omurga açıklığı bu zamana kadar gözükürdü bence olsa.
Bu doktorlar zaten illa bişey arıcaklar bana da öyle yaptılar 1/50 down riskin var çoook büyük bi risk dediler aldırmayı düşünmediğimiz için amnıyo yapmadık basta sonra ben kafayı yıcek gıbı oldum neyle karsılascamı bılıyım dıye yaptırdık.down açısından temiz çıktı ayrıntılıda ense kalınlığı düşmesi gerekirken düşmedi benim.Araştırma hastanesinde arrey çalışalım dediler bu da yeni bi araştırma yöntemi heralde amnıyosentezden sonra yaygınlaştırmaya çalışıyolar.
yaptılar.
22. kromoozmda artış tespit ettiler eşimle benim kanımı aldılar aynı sorun bende de varmış yani benim de 22. kromozomum fazla parca barındrıyomus.Ben normalim şükür ama doktor 50 tane anomali olabılır bebekte diye saydı sonlandırmak istıyo musun dedi. 6 aylık olmuşum zaten düşünmüyodum da devam etme kararı aldık.Normal doktorumla takıplere devam ettık.Hamdolsun bı anomali gözükmedi şu ana kadar tek korkum ıste zeka ve gelişim geriliği o da dogduktan sonrabelli olcak. Allah bu canı verıosa vardır bır hayrı diye düşünmeye çalısıyorum mucize resmen yoktan var olan 9 ay sonunda tekmelerini hissettiğin bir can taşıyosun Allah istemesse zaten nasip etmez.Allah hepimizin yardımcısı olsun.