Ayrıntılı ultrason haftasında bebeğin ense kalınlığı normalin üstünde.Sevinmek haram bana...

cvs yaptırdığım için 3lu ve 4lü testlere gerek kalmıyor zaten direkt Kromozomlarda bakılıyor sende amniyosentez yaptırmıştır başka bi test yaptırmaya gerek yok.bizim icin bundan sonra ultrason incelemeleri onemli.normal bi kadın doğum doktoru yerine perinatologa gitmemiz gerekiyor.benim doktorum perinatolog ultrason çok iyi tavsiye ederim.benim sonucum 3 günde çıktı ama 3 yıl gibiydi.bugün gittim kontrole bir sorun görmedi. 20.haftada fetal eko çekilecek inşallah ordada sorun çıkmaz.
Sende gönlünü ferah tut,iyi düşün iyi olsun,ben hep öyle yaptim

canım ense kalınlıgınız devam ediyo mu hala?

ben cvs yaptırdım temiz cıkmasına ragmen array testide yaptırdık ve langer giedion sendromu cıktı bebegim.. cvs ve amniosentezde bikaç kromozom bozukluguna bakılıyo.. eger maddi durumunuz varsa array yaptırın derim...

canım ense kalınlıgınız devam ediyo mu hala?
Ensesi4,4 tu 12.haftada dun bebegin buyumus olmasina ragmen 3,7 cikti.doktorumuz suan ki kalinlik 12.haftafa 2 cikmis bir bebeginki gibi dedi.bayagi inceledi gorebildigim kadar simdilik gayet iyi keyfinize bakin dedi.icimi rahat tutmak istiyorum. artik varsada yapacak bisey yok canim test yaptirmak istemiyorum artik.20.haftada dahada belli olur.sizin ne kadardi ense incelme olmusmuydu sonra ve kacinci haftada farkedildi anomali oldugu?

ben 11. haftada 2li test için randevu almaya gittiğimde doktor ultrasonda 5 mm ölçtü enseyi ve bizi direkt capaya cvs yaptırmaya gönderdi. 12.haftamda cvs yaptırdım memlekete geri döndüm. 14.haftamda eğitim arastırmaya gittim enseyi 3 mm ölçtü ama 14.haftadan sonra yapılan ense ölçümü önemli değildir dedi. doktorumu aradım "hocam 3 mm olmus ense" dedim. ve doktorum bana bebek büyüdükçe derisi gerginleştiği için küçük ölçülür zaten dedi. neyse o doktordan cıktım telefon geldi çapadan sonucunuz temiz cıktı. ama noonan sendromu olabilir dedi. cvs te alınan numuneden noonan sendromuna da bakıldı ve sonucumuz yine temiz cıktı.. sonra kalple alakalı olabilir dediler.. ayrıntılı ultrasonda kalbine bakıldı kalpte bi sorun yoktu.. tek sorunumuz ense kalınlıgıydı.. ben kurula girdim kurulda türkiyenin 1 numaralı perinatologları vardı(recep ve atıl hoca). onlar array testi yaptırın dediler.. 19.haftamda cvs te alınan numuneden array yapıldı ve 21. haftada telefon geldi ve o kötü sonuc bebeğimde 8.kromozomunda delesyon cıktı komsu genleride etkilemiş. ve buda langer giedion sendromu oluyomuş.. tekrar kurula girdim ve doktorlar sonlandırma önerdiler ve 23 haftalıkken sonlandırıldı gebeliğim ş,imdi tekrar hamile kalırsam cvs yada amnio önerecekler ama ben direkt array yaptıracağım

ayy doğru diyorsun cvs'den sonra diğerlerine gerek yok zaten oo ne güzel cabuk çıkmış cvs sonucun (bunu hangi doktora ya da hangi merkeze yaptırdın? bu kadar kısa zamanda sonuç alman çok güzel). benim verifi test sonucum gelsin bakalım ona göre bir yol izleyeceğiz...Ben perinatolog olarak Şifa Hast.'de Serkan Güçlü'ye gitmiştim, biraz soğuk ama net ve bilgili bir doktordu. yani ne varsa ne gerekiyorsa tek tek söyledi açıkladı biz memnun kalmıştık eşimle (ense kalınlığı ölçümü için gitmiştik Serkan Bey'e). şuan için kendi doktorumdan memnunum, en başından beri bizi iyi yönlendirdi, aynı zamanda pozitif, bu bize de iyi yansıyor bardağın dolu tarafına bakmamızı sağlıyor yoksa çok olumsuz konuşsa insan test sonuçları çıkana kadar çıldırır. ayrıntılı ultrason çok önemli inşallah iyi çıkar sonuçlarımız canım...inşallah bebişlerimizin tüm organları sağlıklı şekilde gelişmiştir bir sorun yoktur

inan tüm olumlu düşüncelerimin arasında senin yaşadıkların geliyor aklıma arkadaşım...acını gerçekten anlayabiliyorum, senin kadar anlamam imkansız tabii yine de...sonuçları beklemek çok zor...17. haftadayım 20. hafta detaylı ultrasonu bile beklemekte zorluk yaşıyorum şuan, insanın aklından çıkmıyor ki testler kontroller vs...Allah bu sıkıntıları yaşayan herkese güç ve sabır versin...

Canim maksadim sizi umutsuzluga suruklemek değil, bilgilendirmek... benim tum testlerim temiz ciktiginda o kadar umutluydum ki sevincliydim ki kizima esyalar almistim giysiler almistim ip almistik yelek oruyodum. Parali test oldugundan ilk basta onermiyolar arrayi. Doktora dedim hocam keske ilk array yaptirsaydik keske hic hissetmeden bebegimi daha kucucukken sonlandirilsaydi boyle cok zor dedim. Ve tekrar gebe kalirsam direkt array yaptiracagim ki diger teatlerle vakit kaybetmeyeyim

cok gecmis olsun canim,neler geliyor insanin basina,Allah beterinden korusun.icime kurt dusurdun valla,peki kemiklerde organlarda hicbir semptom gormedilermi ,kemik,yuz yapisi,organlarin birinde buyukluk kucukluk gibi.yoksa hicbirsey yokken mi yaptir dediler.
benim doktorumda izmirde en iyilerden universitede prof ve muayehanesine gidiyorum bayagi ilceliyor,gerekli olsa onuda isterdi diye
dusundum.
ilk olcum yapildiginda olasiliklari sordum.istatistikleri gosterdi bizim ense kalinliginda oran %70 saglikli dogum yaziyordu.o oranin icinde olacagimi dusunuyorum dua ediyorum baska yapcak bisey yok canim ama aradtiricam arrayi.
2 tane sonuc var benim elimde.biri 3 gunde cikti digeride 2 hafta sonra birinde 7 digerinde 20 metazfaz incelendi karyotipler normal yaziyor.seninde oylemiydi

estağfurullah canım tabii ki anlat, zaten anlatmanı ben istemiştim buraya yazıp:) demek istediğim aklıma hep sen geliyorsun ya bizim sonuç ta iyi çıkarsa ama yine de nurgulerdemle aynı sonuçları yaşayabiliriz diye...işin ilginç tarafı array testi hiç bir doktorumdan duymadım, cvs iyiyse hamileleri yollarına devam ettiriyorlar. internetten araştırdım sadece yabancı dilde kaynak bulabildim array ile ilgili, sanırım çok yaygın bir test değil ama senin doktorların da çok iyiymiş bir bildikleri vardır seni bu şekilde yönlendirdiklerine göre...bir daha ki kontrolümde doktoruma soracağım bu testi ben de...kan testi sonucum bir gelsin, bir temiz gelsin kızına hazırlık yapıp kaybetmen çok zor olmuş olmalı yaşamayan anlayamaz hislerini...eminim yeniden hamile kaldığında ve doğum yaptığında çok iyi bir anne olacaksın, bebeğin kıymetlin olacak ne güzel...belki de 2. gebeliğinde array teste hic gerek kalmayacak ense kalınlığı olmayacak belki, öyle seyler düşünme lütfen...

nicknick arkadasın dediği gibi, merak ettiğim bebegınde detaylı ultrasonda kemik yapısında, yuz yapısında vs. herhangi bir yerinde bir seyinde hic bir anormallik görülmedi mi? detaylı ultrasona da mı güvenemeyeceğiz yani?

Eklentiler

• Screenshots_2015-06-22-21-30-57.png
    728 KB · Görüntüleme: 1.232
  • received_480372632115403.jpeg
    57,8 KB · Görüntüleme: 1.316
  • received_480372625448737.jpeg
    77,7 KB · Görüntüleme: 990
Nurgulun yazdiklarindan sonra canim sıkildi ister istemez ama dedigi bunlarda bilmemiz gereken olasiliklar.bende aliyorum ufak tefek biseyler tutamiyorum kendimi,gercekten cok zor bunlari hissedip kaybetmek.ozellikle de bir secim yapmak zorunda kalmak.dun doktorda beklerken birinin sonucu geldi anomali cikmis,cok uzuldum icim paramparca oldu Allah herkese sabir versin.
ben daha once 18 haftalikken erken dogum yasadigim icin ilk gunden beri perinatakog diye fuat akercana gidiyorum egede prof kendisi.acil bir durum olursa ege universitesine gitmek istedigim icin onu sectim.hasta bakmiyor egede.biraz pahali ama muayenhanesine gidiyorum,testleri gentan laboratuvarina gonderdi.2 sonuc varmis biri 3 gunde biri 2 haftada cikiyormus bende dun ogrendim ikisindede normal yaziyor ama bilmiyorum tabi...

Canim sonuclarimi attim evet benim sonucumda oyleydi 20 bantta bakiliyo cvste ama arrayda 100 bantta bakiliyo.. esimle bana da bakildi sonuclar normal geldi ama 20 bantta bakildi. Icimde suphe var suan esim ve bende 100 bantta baktirmak istiyoruz kendi karyotiplerimize. Ve bebegimde ense kalinligindan baska hic bi bulgu yoktu

Eklentiler

• received_480372582115408.jpeg
    52,9 KB · Görüntüleme: 743
  • received_480372568782076.jpeg
    60,9 KB · Görüntüleme: 1.087
Canim anomalili bi bebegim oldugu icin ikinci gebelikte hic bir sorun olmasa bile array yaptiracagim ben o riski goze alamam bir daha bebegimde ense kalinligindan baska bişey cikmamisti ayrintilida

Maksadim icinize kurt düşürmek degil arkadaslar ama keske birileri bebegim daha 12 haftalikken bu arrayi yaptirmami isteseydide bebegim bu kadar buyumeden ne olacaksa olsaydi

canım cok anlayamıyorum ben raporları ama çok sağol bizi yönlendirdiğin için. bunlara bakıp kendını uzme daha fazla, ortadan kaldır raporları bence hic bır kotu anısı kalmasın

Bakin biri cvs sonucum normal cikti. Biride array sonucum langer giedion sendromu çıktı

Eklentiler

• received_480372658782067.jpeg
    81,7 KB · Görüntüleme: 746
  • received_480372625448737.jpeg
    77,7 KB · Görüntüleme: 889
Maksadim icinize kurt düşürmek degil arkadaslar ama keske birileri bebegim daha 12 haftalikken bu arrayi yaptirmami isteseydide bebegim bu kadar buyumeden ne olacaksa olsaydi

çok haklısın hayatım ne diyecegımı bilemiyorum...insan başına neler geleceğini bilemiyor iste o zamanlar doktorlar ne derse o sekılde yonlendırıyoruz kendımızı de...

çok haklısın hayatım ne diyecegımı bilemiyorum...insan başına neler geleceğini bilemiyor iste o zamanlar doktorlar ne derse o sekılde yonlendırıyoruz kendımızı de...
Ben hemsire oldugum icin biraz daha bilincliydim yoksa doktorlar pek aciklama yapmiyo. Ben kendi aralarinda konusurken anlıyodum ne oldugunu ya da hep soruyodum. Hatta gittigim bazi doktorlara ben anlatiyodum bu sendromu. Hemsire olmama ragmen bilmedigim o kadar sey ogrendim ki... doktor icin aldir sonlandir demek cok kolay. Kendilerinin çare bulamadığı seyler icin öldürün demeleri onlarin acizligi.. rabbim insallah saglikli bebekler verir bizlerede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…