- 3 Kasım 2016
- 48
- 58
- 3
- 33
- Konu Sahibi niles-selin27
-
Merhaba.Ben de su an 23 haftalik gebeyim. 2 li ve 4 lu test sonuclarim normal gelmisti. Ayrintili ultrasona girdim ve nukal foldu perinatolog 8.6 mm olctu ayni zamanda tek arterli plesenta teshisi kondu. 12. Haftamda ense kalinligi 2 mm di. Neden boyle oldu anlamyorum. 22. Hafta detayli ultrasonda baska bir sorun gorunmedi.ayni gun baska bir doktora gittim nukal foldu 7mm olctu ust sinir 10 mm dir dedi. Nette ust sinirin 6 mm oldugu yaziyor.prena test yaptirdik sonuclari bekliyoruz. Bu durumda olan var mi?
Canm benmde ikili ve üçlü temz çıktı ense falan hep normaldi. Ama ayrıntılıda 4.6 çıktı dediğin gibi ğst sınır 6mm. Perinatologa yönlendirdi doktor. O bi sıkıntı görmedim dedi. Snra doktorumu değiştirdim oda sıkıntı görmedi canım. Sıkma canını belki boyun yapısındandır yani. Sonuçların ne zaman çıkıcak? Çıkınca bana yaz mutlaka lütfennMerhaba.Ben de su an 23 haftalik gebeyim. 2 li ve 4 lu test sonuclarim normal gelmisti. Ayrintili ultrasona girdim ve nukal foldu perinatolog 8.6 mm olctu ayni zamanda tek arterli plesenta teshisi kondu. 12. Haftamda ense kalinligi 2 mm di. Neden boyle oldu anlamyorum. 22. Hafta detayli ultrasonda baska bir sorun gorunmedi.ayni gun baska bir doktora gittim nukal foldu 7mm olctu ust sinir 10 mm dir dedi. Nette ust sinirin 6 mm oldugu yaziyor.prena test yaptirdik sonuclari bekliyoruz. Bu durumda olan var mi?
Canim benim bebegimin kalbinde sag aortik ark cikti. 29 haftalik hamileyim. Buna etki eden seyin digeorge sendromu olabilecegini soylediler ve amnuyosentez onerdiler. Ama ben yaptirmadim. Senin bebeginde digeorge dan suphelenecekleri birsey var miydi? Kalp anomalisi falan
Allah uzun omur versin yavruna, saglikli olmasina cok sevindim
Sonuclarin ciktimi cnmSonuclarim haftaya carsamba aksami cikarmis doktoru aradim.Muhakkak yazarim cok sag ol.
Merhaba ayni sorunlaroArkadaşlar 3 kasım 2016 da 12+3de kontrole girdim. Ense kalınlığı 9.6 mm çıktı. 1 cm diyebiliriz cvs yaptırmadık bebek için riskli diye 3 hafta sonra amniyosentez için randevu aldık. İki gün önce cvsden vazgeçtiğimizde Bursa Genetik Merkezinde sonuçları İsviçre'ye giden Trizomi 13 18 21 ve cinsiyet anomalilerini inceleyeb bir test (1800 tl) yaptırdık. 10 15 gün içinde sonuçlar gelecek. 4 doktora göründüm. Dördü de kötü sonuç bekliyor. Umut etmememi söylüyorlar. Gen bilimci bile biz genelde iyi haber veririz ama ultrason kötü görünüyor kötü sonuç gelebilir hazırlıklı olun dedi eğer genetik bir sorun yoksa kalp problemi olabilir dedi. Çok zor çok. Normalde o kadar neşeli bir insandım ki..
Merhaba ayni sorunlari ben yasiyorum 12 haftada ense kalinligi 7.40 cikti taramada 1cm cikti senin test sonuclarin ne cikti bir sonraki gebeliginde bi sorun yasadin miÖncelikle geçmiş olsun oran düşük olduğu için çok stres yapma.zaten 3 ün üzeri riskli diyorlar sen sınırdasın nerdeyse.( benim 9mm) kaçıncı haftandasın? doktorun yönlendirdiği gibi perinatoloğa gitmen gerekiyor. Normal kadın doğumcular hatalı ölçebiliyor..haftana göre senden ya cvs veya amniyosentez isteyecekler, uzman birine yaptır.istanbuldaysan Recep has-alkan yıldırım-Rıza madazlı önerebilirim. çok doktor gezdim tecrübeliyim. O testlerle kromozomlarda sorun var mı ona bakıyorlar. Onlar temiz çıkarsa başka testler yapıyorlar. Bütün testlerin temiz çıkarsa bebeğin bütün organlarının ultrasondan görünmesini beklememiz gerekiyor .Maddi manevi yıpratıcı ve stres dolu bi süreç. Ama başa gelen çekiliyor Allah kimseye çekemeyeceği dert vernesin.sağlıkla sende bebişini kucağına al inşallah
Merhabalar allah rizasi icin bana yasadiklarini anlatirmisin testlerin ne cikti sonraki gebeliginde tekrarladimi benimde 12 haftada 7.40 sonra 10mm cikti nts cvs yaptirdik turner cikti ama ultrasondaki anomalilerle bagdasmadigi icin array testi istediler sonuc bekliyoruzEnse kalınlığı malesef 13 haftalıklen 9mm çıktı.. Cvs yaptırdım ön sonuçlar temiz çıktı ama doktorlar rakamın çok yüksek olmasından dolayı mutlaka başka rahatsızlıkların ilerleyen aylarda çıkacağını söylüyorlarbu arada geç cevap verdim kusura bakma yeni üyeyim yeni gördüm mesajını. Allah herkesi bebeklerine sağlıkla kavuştursun Amin
Merhaba ayni sorunlari su an ben yasiyorum senin sonuclarin ne cikti bir sonraki gebeliiginde sorun yasadin lutfen yardimci olursaniz cok sevinirimArkadaşlar 3 kasım 2016 da 12+3de kontrole girdim. Ense kalınlığı 9.6 mm çıktı. 1 cm diyebiliriz cvs yaptırmadık bebek için riskli diye 3 hafta sonra amniyosentez için randevu aldık. İki gün önce cvsden vazgeçtiğimizde Bursa Genetik Merkezinde sonuçları İsviçre'ye giden Trizomi 13 18 21 ve cinsiyet anomalilerini inceleyeb bir test (1800 tl) yaptırdık. 10 15 gün içinde sonuçlar gelecek. 4 doktora göründüm. Dördü de kötü sonuç bekliyor. Umut etmememi söylüyorlar. Gen bilimci bile biz genelde iyi haber veririz ama ultrason kötü görünüyor kötü sonuç gelebilir hazırlıklı olun dedi eğer genetik bir sorun yoksa kalp problemi olabilir dedi. Çok zor çok. Normalde o kadar neşeli bir insandım ki..
Canim nenegin ne durumda turner sendrommuMerhabalar allah rizasi icin bana yasadiklarini anlatirmisin testlerin ne cikti sonraki gebeliginde tekrarladimi benimde 12 haftada 7.40 sonra 10mm cikti nts cvs yaptirdik turner cikti ama ultrasondaki anomalilerle bagdasmadigi icin array testi istediler sonuc bekliyoruz
Merhaba bebeginiz ne durumda hastaligi kesinlestimi. Ayni durumu bende yasadim bebegim turner sendromluydu.Merhabalar allah rizasi icin bana yasadiklarini anlatirmisin testlerin ne cikti sonraki gebeliginde tekrarladimi benimde 12 haftada 7.40 sonra 10mm cikti nts cvs yaptirdik turner cikti ama ultrasondaki anomalilerle bagdasmadigi icin array testi istediler sonuc bekliyoruz
Array testinde başka bi kromozom bozuklugu çıkmadı.tekrarlamaz dediler 5 ay sonra yeniden istiyoruz insallah sağlıklı bebeğimiz olur.Senin nasıl oldu erray istediler miMerhaba bebeginiz ne durumda hastaligi kesinlestimi. Ayni durumu bende yasadim bebegim turner sendromluydu.
Yok erray istemediler o ne ki? Ben sadece amniyosentez yaptirdim baska bisi yaptirmadim. Sizde sonlandirdiniz mi?Array testinde başka bi kromozom bozuklugu çıkmadı.tekrarlamaz dediler 5 ay sonra yeniden istiyoruz insallah sağlıklı bebeğimiz olur.Senin nasıl oldu erray istediler mi
Yok erray istemediler o ne ki? Ben sadece amniyosentez yaptirdim baska bisi yaptirmadim. Sizde sonlandirdiniz mi?Array testinde başka bi kromozom bozuklugu çıkmadı.tekrarlamaz dediler 5 ay sonra yeniden istiyoruz insallah sağlıklı bebeğimiz olur.Senin nasıl oldu erray istediler mi
Merhaba array yaptırdınız mıArray testinde başka bi kromozom bozuklugu çıkmadı.tekrarlamaz dediler 5 ay sonra yeniden istiyoruz insallah sağlıklı bebeğimiz olur.Senin nasıl oldu erray istediler mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?