Ayrıntılı ultrason haftasında bebeğin ense kalınlığı normalin üstünde.Sevinmek haram bana...

nicknick arkadasın dediği gibi, merak ettiğim bebegınde detaylı ultrasonda kemik yapısında, yuz yapısında vs. herhangi bir yerinde bir seyinde hic bir anormallik görülmedi mi? detaylı ultrasona da mı güvenemeyeceğiz yani? :110:
A
Canim anomalili bi bebegim oldugu icin ikinci gebelikte hic bir sorun olmasa bile array yaptiracagim ben o riski goze alamam bir daha :KK43: bebegimde ense kalinligindan baska bişey cikmamisti ayrintilida :KK43:
Eksi mesajlarinda omurda aciklik,mide genisligi yazmissin,onlar semptom olarak gorulmuyormu.esinin ve senin genetiginize bakilacak sanirim yaptirdiniz mi o testleri

Ben hemsire oldugum icin biraz daha bilincliydim yoksa doktorlar pek aciklama yapmiyo. Ben kendi aralarinda konusurken anlıyodum ne oldugunu ya da hep soruyodum. Hatta gittigim bazi doktorlara ben anlatiyodum bu sendromu. Hemsire olmama ragmen bilmedigim o kadar sey ogrendim ki... doktor icin aldir sonlandir demek cok kolay. Kendilerinin çare bulamadığı seyler icin öldürün demeleri onlarin acizligi.. rabbim insallah saglikli bebekler verir bizlerede
O karari vermek cok zor iste.cok dusundum bende cvs gelene kadar insan ne yapacagini bilemiyor.

nicknick arkadasın dediği gibi, merak ettiğim bebegınde detaylı ultrasonda kemik yapısında, yuz yapısında vs. herhangi bir yerinde bir seyinde hic bir anormallik görülmedi mi? detaylı ultrasona da mı güvenemeyeceğiz yani? :110:
Aynen canim detayli ultrasonada mi guvenemicez.Allahim sagligiyla versin bir tanede bi daha bebek falan yapmam,ne zor islermis bunlar

Nurgulun yazdiklarindan sonra canim sıkildi ister istemez ama dedigi bunlarda bilmemiz gereken olasiliklar.bende aliyorum ufak tefek biseyler tutamiyorum kendimi,gercekten cok zor bunlari hissedip kaybetmek.ozellikle de bir secim yapmak zorunda kalmak.dun doktorda beklerken birinin sonucu geldi anomali cikmis,cok uzuldum icim paramparca oldu Allah herkese sabir versin.
ben daha once 18 haftalikken erken dogum yasadigim icin ilk gunden beri perinatakog diye fuat akercana gidiyorum egede prof kendisi.acil bir durum olursa ege universitesine gitmek istedigim icin onu sectim.hasta bakmiyor egede.biraz pahali ama muayenhanesine gidiyorum,testleri gentan laboratuvarina gonderdi.2 sonuc varmis biri 3 gunde biri 2 haftada cikiyormus bende dun ogrendim ikisindede normal yaziyor ama bilmiyorum tabi...

ben de hamile olduğumu ogrendıgım ilk zamanlar bir kaç sey almıştım insan çok heves ediyor...Allah hepimizin bebeklerini kucaklarımıza almamızı nasip etsin inşallah. doktorunun adını not alıyorum canım bakarsın lazım olur bir de ondan fikir alırım.

Ben hemsire oldugum icin biraz daha bilincliydim yoksa doktorlar pek aciklama yapmiyo. Ben kendi aralarinda konusurken anlıyodum ne oldugunu ya da hep soruyodum. Hatta gittigim bazi doktorlara ben anlatiyodum bu sendromu. Hemsire olmama ragmen bilmedigim o kadar sey ogrendim ki... doktor icin aldir sonlandir demek cok kolay. Kendilerinin çare bulamadığı seyler icin öldürün demeleri onlarin acizligi.. rabbim insallah saglikli bebekler verir bizlerede

ne güzel bılgılı olman...ben ne ogrendıysem genelde internetten ve doktorlara sora sora ogrenmeye calıstım. evet herkese aldır demek çok kolay geliyor, bana bıle hastaysa aldırcan napcan kı başka dıyorlar bazen çevremdekiler...hamıle kalmadan once ben de aynı seyi düşünüyordum onlar gibi, insanlara kızamıyorum aslında insan başına gelmeden anlamıyor...ama hamile anne adayları ıcın cok zor bir karar...ki bizim bebeklerimiz şuan 17. haftalık kocaman oldular, kıymak düşüncesi insanın içini acıtıyor...Allah düşmanımı bile bu durumlara düşürmesin...sagolsun doktorum olumlu konuşarak bize yardımcı oluyor ona bu konuda minnettarız eşimle...

Aynen canim detayli ultrasonada mi guvenemicez.Allahim sagligiyla versin bir tanede bi daha bebek falan yapmam,ne zor islermis bunlar

aynen ben de aynı seylerı hıssedıyorum...cektıgım bulantılar falan benı mahvettı cok kotu aylar gecırdım bulantılardan, bır de bu sorunlar cıktı...1 tane sag salım kucağıma gelirse, 2. bebek ben de buyuk konuşmayayım ama düşünmüyorum...

ben de hamile olduğumu ogrendıgım ilk zamanlar bir kaç sey almıştım insan çok heves ediyor...Allah hepimizin bebeklerini kucaklarımıza almamızı nasip etsin inşallah. doktorunun adını not alıyorum canım bakarsın lazım olur bir de ondan fikir alırım

ne güzel bılgılı olman...ben ne ogrendıysem genelde internetten ve doktorlara sora sora ogrenmeye calıstım. evet herkese aldır demek çok kolay geliyor, bana bıle hastaysa aldırcan napcan kı başka dıyorlar bazen çevremdekiler...hamıle kalmadan once ben de aynı seyi düşünüyordum onlar gibi, insanlara kızamıyorum aslında insan başına gelmeden anlamıyor...ama hamile anne adayları ıcın cok zor bir karar...ki bizim bebeklerimiz şuan 17. haftalık kocaman oldular, kıymak düşüncesi insanın içini acıtıyor...Allah düşmanımı bile bu durumlara düşürmesin...sagolsun doktorum olumlu konuşarak bize yardımcı oluyor ona bu konuda minnettarız eşimle...

aynen ben de aynı seylerı hıssedıyorum...cektıgım bulantılar falan benı mahvettı cok kotu aylar gecırdım bulantılardan, bır de bu sorunlar cıktı...1 tane sag salım kucağıma gelirse, 2. bebek ben de buyuk konuşmayayım ama düşünmüyorum...

cogu hamile kontrole bebegimi gorucem heyecaniyla giderken biz acaba bisey cikacakmi derdindeyiz gercekten cok zor
Benimle ayni donemdesin 2015 aralik anneleri forumu var gormedim orda seni hic

A

Eksi mesajlarinda omurda aciklik,mide genisligi yazmissin,onlar semptom olarak gorulmuyormu.esinin ve senin genetiginize bakilacak sanirim yaptirdiniz mi o testleri
Canim onlari hep oyle dediler normal doktorlar ama ayrintilida hic bisey cikmadi recep has ve atıl yüksel yapti ayrintili mi.. onlar bisey yok dedi. Zaten yok cenesi geride yok kafasi küçük diyenler hep asistandi ve kendinden emin degillerdi. En son 21.haftamda yapilan ayrintilida hic bisey cikmadi sadece ense kalinligi ve bebegik 1 hafta geriden geliyodu o kadar.

Esim ve benim genetigime de bakildi sonuclar normal. Ama o da cvs gibi 20 bantta bakilmis. Birde 100 bantta bakilani varmis. Doktorum calisma olarak gosterip esimle banada array yapacak

Esim ve benim genetigime de bakildi sonuclar normal. Ama o da cvs gibi 20 bantta bakilmis. Birde 100 bantta bakilani varmis. Doktorum calisma olarak gosterip esimle banada array yapacak
gelmis gecmis olsun canim.insallah genetiklerinizdede bisey cikmaz,1 seferlige mahsus biseydir de saglikla alirsin yawrunu kucagina sende bu stresleri yasayan herkesde.

cogu hamile kontrole bebegimi gorucem heyecaniyla giderken biz acaba bisey cikacakmi derdindeyiz gercekten cok zor
Benimle ayni donemdesin 2015 aralik anneleri forumu var gormedim orda seni hic

evet doktor ne diyecek diye ağzının içine bakıyoruz biz korkuyla...ne nasipse onu yaşayacağız yine de...bebeklerimizin belki hastalıkları var ama küçük ve çözülebilecek rahatsızlıklar...doktorum bu ihtimali de söylüyor, bazı hastalıklar doğumdan sonra operasyonla giderilebiliyor diyor iyi düşünelim canım...belki de sapasağlamlar sadece bu stresleri yaşayacağız ve sonunda güzel şeyler olacak...

canım ben de o forumdayım takılıyorum ara sıra:21:

Ta
evet doktor ne diyecek diye ağzının içine bakıyoruz biz korkuyla...ne nasipse onu yaşayacağız yine de...bebeklerimizin belki hastalıkları var ama küçük ve çözülebilecek rahatsızlıklar...doktorum bu ihtimali de söylüyor, bazı hastalıklar doğumdan sonra operasyonla giderilebiliyor diyor iyi düşünelim canım...belki de sapasağlamlar sadece bu stresleri yaşayacağız ve sonunda güzel şeyler olacak...

canım ben de o forumdayım takılıyorum ara sıra:21:
Takil takil iyi oluyor kafan dagilir.ne zamsn cikacak test sonucun

Arkadaslar mrb ben iki gun once 22 haftalikken ayrintili taramada bebegin ense kalinligi 10mm cikti .doktorum hemen amniyosentez dedi sonuca gore sonladiririx dedi ama ben buna razi olamadim bide doktor tanidiklarim keainlile bisey yaptirma dediler yuzde 4 yada 5risk var ama sonuc kotu olsa da ben kiyamam canima var mi benim gibi olan arkadaslar normal cikan herseyi bana yardim edin...

Bizim 12.haftada kalinlik cikmisti.cvs yaptirdim bir sorun cikmadi ama doktorum hep detayli ultrasonlarla takip etti.simdiye kadar da hicbir anomali gorulmedi.senin 12.haftada kalinlik kac cikmisti ve bu olcumu soyleyen doktorun peritatolog mu

Bizim 12.haftada kalinlik cikmisti.cvs yaptirdim bir sorun cikmadi ama doktorum hep detayli ultrasonlarla takip etti.simdiye kadar da hicbir anomali gorulmedi.senin 12.haftada kalinlik kac cikmisti ve bu olcumu soyleyen doktorun peritatolog mu
Canin o zaman cok normaldi 2.7 cikmisti ikili testim riski cok cok dusuktu hic bi sorun yoktu bu zaman kadar perinatolog degil ama doc doktorum ozel muayene hanesi var orada yazmiyor perinatolog diye..yani bi anda hersey normalken 22.haftada 10mm cikmasi cok sasirtti.ve ben binonceki gebeligimde eahim agziyetmezliginden cok saglikli ikizlerimi kaybettim,o sebeple bibdahabbi kayip goze alamadim..

Canin o zaman cok normaldi 2.7 cikmisti ikili testim riski cok cok dusuktu hic bi sorun yoktu bu zaman kadar perinatolog degil ama doc doktorum ozel muayene hanesi var orada yazmiyor perinatolog diye..yani bi anda hersey normalken 22.haftada 10mm cikmasi cok sasirtti.ve ben binonceki gebeligimde eahim agziyetmezliginden cok saglikli ikizlerimi kaybettim,o sebeple bibdahabbi kayip goze alamadim..
Bence bir perinataloga git birde o olcsun,belki yanlis olculmustur.herseyde bir risk var sonucta uzman bir hekim alirsa siviyi bir sorun olacagini sanmiyorum.sonucta herseyde bir risk var ama sonuc hicbirseyi degistirmeyecekse senin icin sonlandirmayacaksan testide yaptirma bosuna.

Bence bir perinataloga git birde o olcsun,belki yanlis olculmustur.herseyde bir risk var sonucta uzman bir hekim alirsa siviyi r sorun olacagini sanmiyorum.sonucta herseyde bir risk var ama sonuc hicbirseyi degistirmeyecekse senin icin sonlandirmayacaksan testide yaptirma bosuna.
Evet canin su saatten sonra ona kiyamam bu kadar hissetmisken onu ki ilk bebekleirmide boyle 24.haftada kaybetmistim evet risk sadece ama allah ne verdiyse kabulum sadece acaba benim gibi bi durum yasayan var mi duydunuz mu saglikli bebegi olan..

X