• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mıyım? Sözlenip ayrıldığım yüzüme vuruldu sanki

Yüzünüze mi vurmuş? Evet. Ama adam bi yerde haklı. Evlilik düşünmeyen insan sözlenmezdi de. Diğer konuşmalarınız zaten çocukça.

Gercekten şu aşamada evlilik düşüncem yoktu güvenim yoktu kötü ayrılmıstım çünkü.. Ki nasıl neden ayrıldığımu da biliyor teşekkür ediyorum yorumunuz için

Adam "benden önce evliliği dusunmuyordun da neden sozlendin?" demesinde abes birşey yok bence ...ama senin böyle bir cümle kurman gereksiz olmuş ..diğer yandan adam kendisini gizleyip olmadığı birisi gibi tanıtma derdinde değil bence ...evlilikte eşitliğe inanmadığını ,karar verme mekanizmasının kendisi olacağını açık açık soyluyorken daha hala bunları duymamış gibi yapıp adamı ikna edebileceğini saniyorsan hata edersin

Cidden burada narsisizm de var hükmetme de var faşizm de var korkunç bir cümle hele bu devirde!

Uzak durmanda fayda var yine de sen bilirsin. Haremlik selamlıklar senin ailenle uyumu ne durumda gelenek görgü vb? Kardeşinin ve nişanlısının yanında ezilmiş hissettim onu sebep? İşte tüm bunlar aile yapısından uyumlu birini bul bence bu kişi bi öyle bi böyle davranıp senin beynini yorar. Bi kere o cumle varya çok düşün o cumleyi ben ne dersem o evlilik sonrası o cumlede ben buradan irkildim ya

Ben nereye sen oraya o evden çıkıyorsun her zaman gidilmez dedi.. Haklısınız çevremde Arkadaslarım görev yaptıgun yerde Bir başına kalırsın o sana el ayak olur ayrılma düşün VS diyorlar o yüzden sizlerden alıyorum fikir

Adam "benden önce evliliği dusunmuyordun da neden sozlendin?" demesinde abes birşey yok bence ...ama senin böyle bir cümle kurman gereksiz olmuş ..diğer yandan adam kendisini gizleyip olmadığı birisi gibi tanıtma derdinde değil bence ...evlilikte eşitliğe inanmadığını ,karar verme mekanizmasının kendisi olacağını açık açık soyluyorken daha hala bunları duymamış gibi yapıp adamı ikna edebileceğini saniyorsan hata edersin

Gerçekten yoktu çünkü kötü ayrılmıstım güvenim yoktu 4 sene sonra ilkez birine güvendim oda olaylar bu boyutta

Canım bu insan ikili oynuyor bence evlenene kadar hehe der evlendikten sonra gerçek yüzü çıkar meydana bunlar senin yakaladığım küçük detaylar bir insanı tanımak için uc davranışlarına bakacaksın örneğin arkadaş ortamında nasıl konuşuyor trafikte nasıl araba kullanıyor sinirleniyor mu birde boyle arada cümle içinde yakalarsın ayrıl bence de

Ben nereye sen oraya o evden çıkıyorsun her zaman gidilmez dedi.. Haklısınız çevremde Arkadaslarım görev yaptıgun yerde Bir başına kalırsın o sana el ayak olur ayrılma düşün VS diyorlar o yüzden sizlerden alıyorum fikir
El ayak mı olur daha çok yük mü köstek mi onu iyice gözlemle hal hareket ve konuşmalarını tutarsızlık saygısızlık gördüğün an kes at ilişkiyi. Senin Allahın var arkadaşların hangi kafada yahu bir dost bir yoldaş muhakkak çıkarır karşına he düzeltirse hal tavırlarını ozmn devam et tabii ama bir daha saygısızlık baskı asosyal bir davranışını yakalarsan emin ol insan değişmez özü budur anlamış olursun. Kardeşine ve nişanlısının yanındaki saygısızlığı kabul edilir değil hem seni zor duruma düşürmüş hem de düşündürücü evlenince de böyle mi? Söyliyeyim daha beter olacak hatta sen ailenden kopacaksın cunku o bunu halledecek başaracak. Muhafazakar otoriter baba modern aile kızı annenin cocuguyum inan şu an annem kronik bağışıklık hastası annemi babamın ailesi ve kendi baskısı öfkesi şiddeti yedi kadını, beynini, ruhunu. Şimdi de melek sorsan! Değmez inan bana gözümün önünde yaşandı tecrübeyle sabit.

Son düzenleme:
Gerçekten yoktu çünkü kötü ayrılmıstım güvenim yoktu 4 sene sonra ilkez birine güvendim oda olaylar bu boyutta
Ama cumlen son 4 yıldir evliliği düşünmüyordum seklinde değil ..genel bir cümle ..sonra bir insana güvenmek durup dururken olmamalı,birseyleri yaşamış guvenebileceginizi görmüş olmalısınız.Ama siz adama ne sorsanız ağzınıza kürekle vuruyor ..hiç kaybetme korkusu varmış,üstünüze titriyormus izlenimi edinmedim anlattiklarinizdan

Selam nasılsınız 😌 umarm iyisinizdir. Konuya gireyim. Benim 4 aya yaklaşan tanıma sürecinde oldugum ilişkim var. Aynı mesleğe sahibiz. Neyse önce her sey çok güzeldi şimdilerde sorunlar başladı.. Kafama soru işareti olan şeyler var 1- mesela ben başka ırktan olsaydım beni sevsede bu işin olmayacağını söylemişti neyse dedim devam ettik çok yoğun tartışmalar sonucu
2- kardeşim nişanlısı ve ben erkek arkadasım aynı ortamda bir kere buluştuk sadece iki çift söz etti hep telefon ile ilgilendi senin hatrına geldim dedi ki aralarında hiçbir sorun yok.. Neymiş nişanlısı bedelli yaptı bunu kafaya taktı sanırım. Bende dün sordum sen dedim ilerde beni kardeşime göndermeyevek misin oda dedi ki bana bunları konuşmak için erken
3- biz nişanı ocakta yaparız kendimi toparlarım dedi sonra bizim tartışmalar sonucu yaza yapalım borcun altına girdim ben dedi. Ev kuruyor da , Para yok dedi bende tamam dedim. Ayrıca dedim ki sen olmasaydın evlilik düşünmüyordum dedim oda dedi ki düşünmüyordun neden sözlendin önceden dedi Bu çok ZORUMA GİTTİ ağladım yüzüme vurulmuş hissettim
4- bana diyor ki pazarlık yapma evlenince ben nereye sen oraya aileni tabii göreceksin ben buna karşı mı çıkacağım dedi. ama ben ne kadar dersem o evden çıkıyorsun artık dedi.
Bunların hepsi kafamı karıştırdı çok yüzyğze gelicez iki gün sonra bir yandan iyi insan diyorum, bir yandan bunlar kafamı karışıyor siz olsaydınız ne yapardınız teşekkür ediyorum.
Merhaba size direk ayrılın diyemem belki ama ciddi gözden geçirmeniz gerekiyor.

1.Irkçı olması bakış açınızın farklı olduğunu gösterir.Ki bu hayatınızın her alanında karşınıza çıkar.
2.Sizi önemseyen insan değil telefonla ilgilenmek sohbet edip yakınlarınızı tanımaya çalışır.Ergen gibi davranmış.Ayrıca bedelli askerlik yaptığı için tepki göstermesi çok sığ bir düşünce yapısı olduğunu gösterir.Evet kendi uygun bulmayabilir ama saygı duymak zorunda.
3.Sözü yüzünüze vurması aklında hep yer ettiği hissini uyandırdı bende.En ufak anlaşmazlıkta önünüze çıkarabilir.
4.Ailenle tabiki görüşüceksin bu anlaşmayla konuşmayla sağlanacak ya da konuşmaya gerek bir konu değil ki.

Genel bakınca sizi pek önemsemediği kasına vardım.Hakkınızda hayırlı ne ise o olur umarım.

Fragmanı izlemişsin. Filmin devamı belli sen de farkındasın ama izleyip devamını göreceğim diyorsan; vaktine, emeğine, parana yazık olur.

Sözlendiğiniz yüzünüze vurulmamış, çok mantıklı bir soru sormuş. Moda diye sözlenmediniz sonuçta, evliliğe adım atma değil mi söz ve nişan?
"ben ne kadar dersem" kısmına takılmalısınız, önemli olan orası.
Bence takınılacak son şey “evlenmeyeceksen neden sözlendin?”sorusu. Hatta konuşmaların içinde en mantıklısı o geldi.

Bir de yukarıda başka bir üye çok güzel ifade etmiş. Konu sahibi sizin kafa yapınızı değiştirmeniz gerek. Aile ile görüşmek için izin alma durumunu düşünmeniz bile saçma. Önce bir kendinize güvenin, kendinize ve ailenize değer verin, sonra evlilik için yola çıkın. Yoksa evlilik cehennem olur.

Allah aşkına sana gittiğin yerde el ayak nefes olur kafasındaki arkadaşlarını çok aradın mı arkadaşım. Sen eve evcil hayvan almıyorsun koca alıyorsun koca. Sırf bu kafa ile evlenilir mi. Hayatının sonuna kadar orada mı yaşayacaksın. Ailenin yanına taşınmak isteyeceksin ilerde belki imkanların değişecek, sence bu adam buna nasıl bakar. Sen ailenin evinden çıktın zihniyeti nedir Allah aşkına, sizin aklınız fikriniz yok mu kimle ne kadar görüşeceğinize karar veremiyormusunuz. Siz bence olayı yanlış okumuşsunuz. Adamın evliği düşünmüyorsun neden sözlendin lafı yüze vurmak değildir hatta yaptıkları içinde en mantıklı sorduğu bu soru olmuş bence. Sen ona takılacağına ilk defa görüştüğü ilerde aile olacağı insanlara yaptığı saygısızlığa takıl ya da seni bir malmış gibi gören zihniyetine takıl. Hayat senin karar senin ama bu iş devam ederse buraya çok konu açacak bir hayatın olacağını görmek içinde müneccim olmaya gerek yok.

Bende dün sordum sen dedim ilerde beni kardeşime göndermeyevek misin
Kendinize hiç mi saygınız yok ki; böyle bir soru soruyorsunuz?? Birey değil de; yönetilmesi gereken bir meta gibi. Göndermek ne demek ???sanırım hayatımın hiçbir bölümünde anlayamayacağım bir konu olacak, bu ve benzeri durumlar. Bunu karşı taraf anlamış ona göre davranıyor, onun yaptıkları, söyledikleri normal oluyor bu durumda. "Ben nereye, sen oraya, ne dersem o " diye düşünmesi de normalleşiyor doğal olarak. Siz kendinize bu şekilde davranmasına tepki vermeyip, yolu da açtığınız için, kendini yöneten beyin olarak düşünüyor beyefendi. Bu durum evlenirseniz, hayat boyu devam eder. Değişime önce kendinizden başlayın. Sonrası gelir zaten.

Hic elektrik alamadim cocuktan)))
Kusura bakmayin ama bu erkekle evlenirseniz cok pisman olursunuz. Burada konularinizi cok okuruz. Her sey zaten nişanlandiktan hemen sonra başlayacak.
Zaten zamaninda sozlendim olmadi, simdi de nişani bozamam der, uzule uzule evlenirsiniz.
Dugunden sonrayi anlatmak bile istemiyorum.

Back