ayrılmak, yazarken bile içim acıyor...

o yüzden biras daha sabır ve anlayışlı olmaya calışın bir birinize mesela eşinle neden konuşmadın bu davranışların nedir ... ne amacla yapıyorsun ... bu kadar çekilmez bi hayatın içine neden sürüklüyorsun bizi diye.... bence bi anlatmayı konuşmayı dene boşanmak en son çareee....

eşin odunmuş ya resmen. marangoza verip biraz yonttursan. şaka bir yanada, bu değişim nezaamn başladı. bir olaydan sonra mı öyle oldu. önceden çok iyi davranıyordu diyorsun...
evliliğin ilk yıllarında çok iyiydi. üzüldüm mü yanıma gelir öper teselli eder ne bileyim sesini yükseltmezdi. sonra 3-4 ay da bir büyük kavgalar bağırmalar başladı. son iki yıl çok kötü geçti. ailesi için. arkadaşları için kaçkez kalbimi kırdı. ama son 6 ay dönüm noktası oldu. 3 gün iyi isek 4. gün kavga. ve kaba hareketler. kaba söylemler. birden odunlaşmıyorlar anlayacağın kedeme kademe dallar çıkıyor :)

ay kaç kez konuştuk. konuşmaktan yoruldum son aylarda boşverdim bende. inceldiği yerden kopsun dedim artık. anlamıyor neyi yanlış yaptığını anlatamıyorum.
örnek mi; arkadaşımın yanında neden kaba davrandın diyorum şakaydı diyor. akşamları neden evde benimle oturmak yerine arkadaşlarınla çıkıyorsun diyorum özel hayatım o benim diyor. neden annene karşı beni eziyorsun diyorum. o yaşlı sen küçüksün sabret diyor. neden bana evlilik yıldönümünde hediye almadın diyorum, e doğum gününde aldım ya diyor. beni sevdiğini neden hiç belli etmiyorsun, bir lafla öpücükle en azından diyorum. ben duygusal erkek değilim diyor. yani anlayacağın herşeye cevabı var.

peki hiç duyu sömürüsü yaptın mı ... mesela yırtına yırtına ağla beni deli ettin benim hayatımı mahvettin ben böle eğildim ne hale getirdin beni vs... vs...
ben bunu anneannemden öğrendim hiç unutmam :) bi gün yemek yiyoruz tabi ben küçüğüm o zaman dedem başladı kadıncagızla kavgaya ... artık canına tak demiş anlasılan anneannemde aldı sofrada duran bıçagı eline giydiği bluzunü baştan aşagı yırttı :) tabi biz korktuk al işte öldürüyümde kendimi kurtulsun dio bi taraftan ..... tabi dedem sustu korktu sanırım ... sonra anneannem dışarı çıktı yazık kadına cıktık dışarı yanına güya teselli etcez ya... ağlıyo zannediyoruz bi baktık kadın çatlayacak gülmekten ....ayy hala bugün gibi aklımda ... bizede demesinmi korktu dokunmayın ii oldu dieee....

benim topiğimi de görmüşsündür belki bende aynı senn durumundayım....üzgünüm...mutsuzum...huzursuzum...ve dünya tatlısı bir kız annesiyimmm..karma karışığımmm allah sanada banada bizim gibilerede sabır versin inşallah....

ay kız güldürdün beni sağol. çok akıllı kadınmış anneannen. çok ağladığım tepindiğim oldu. önceleri yanıma gelir teselli eder öper özür dilerdi. ama neredeee artık yok öyle birşey. ağlasam bu sefer niye ağlıyorsun. ağlayan kadınlardan nefret ederim diye başlıyo saymaya. bir dönem tepkisiz kaldım umursamaz davrandım. oh oda sökmedi. ne güzel hiç ilgilenmeyip rahat etti. şimdi alttan alıyorum buda olmuyor. bende fikirde bitti sabır da. bak akşam ne olacak. hiç birşey olmamış gibi gelecek. yemeğini yiyip oturacak köşesine. açacak bilgisayarı oyun oynayacak. sonra da yatacak . ben kendi kendimi bir köşede yiyip oturduğumla kalacam
şeytan diyorki. aç telefonu" gelme akşam eve bitti bu iş de"

peki benm en son denediğim bi yöntemi söyleyecegim tabi bunda eşinin dini inancıda çok önemlii....
netten ac dinen kocanın sorumluluklarını göster oku sen hangisini yapıyorsun de...... belki işe yarar bende bayagı işe yaramıştı....

Caldion78 valla beni de gülümsettin şöyle bi konuda bile Allah da seni güldürsün 3 vakte kadar.

Konu sahibesi, sana gelirsek, o kadar benzer şeyler yaşanıyor ki birçok evlilikte, kendiminkinde onunkinde bununkinde ve seninkinde bir kez daha gördüm. Ben kendi evliliğimiz adına tespitler yaptığımda en önemli çatışma sebebinin yalnızlık olduğunu farkettim. Bilmiyorum sizde durum ne? Bir de bu açıdan bak olaya istersen. Biz aldığı eğitim, yaşam şekli ve olaylara bakışı açısından ailesinden, hatta sülalesinden farklı insanlarız. Eşimin ailesi faizli bankacılıktan kredi bile çekmezken ben faizli bankacıyım düşün Yani konuşacak paylaşacak o kadar az şeyimiz var ki. Yanlış anlaşılmasın, küçümse aşağılama değil bu, FARKLILIK. Bir kaç ortak arkadaşımızın dışında bizbizeyiz hep, yalnızız. Dikkatimizi dağıtacak, ya da içinde kendimizi rahat hissedip beraberlik duygusunu hissedebileceğimiz ortamlarımız yok.

Bir de birbinizi fiziksel olarak beğeniyor musunuz ? Emin ol o kadar önemli ki, ben çoğu zaman kafamda kurup kurup kocama dalmaya hazırlandığım bi konuyu, adam o an gözüme yakışıklı ve hoş göründüğü için gidip öperek vazgeçiyorum dalmaktan. Ama bazen de ortalıkta hiçbir şey yokken bi bakıyorum kafasında kepek, gözünde çapak, atleti çıkmış, pantolonu düşmüş, saldırıyorum. İstemsiz oluyor bu, napiyim Eşinde de sende de belki dış görünüşte revizyonlara gitmek işe yarar...

Üçüncü olarak da sürekli hareket halinde olun. Mümkünse evde durmayın, her akşam dışarı çıkmaya çalışın. Çıkın yürüyün, markete gidin, bi arkadaşınıza gidin ayrı ayrı da olsa vs.vs. Sabit hayat insana göre değil, insan eklemleri ve beyni hareket ve değişim için yaratılmış sanki. Hoş, ben bunca hareket sever insanken benim boğa burcu ekstra sabit koca bu yüzden de beni çıldırtmıyor değil

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Daha fazla mantıklı yorum yapabilmek isterdim ama kelin ilacı olsa misali Ben de bu konu vesilesiyle aklı başında ablalarımızın yorumlarını merakla bekliyorum

haaa... hayyyy ,anannede süpermiş ya :))))

okudum konunu. rabbim seninde yardımcın olsun...
hım. ne yazık ki eşim dindar değil. cumaya bile devamlı gitmez. ama kendi açımdan bir açıp okuyayım. benim sorumluluğum neymiş. neyi eksik yapıyorum :)
çok güzel tesbitler. evet bizde de yalnızlık sorunu var. ailesi dindar ataerkil herşeye karışmak isteyen insanlar. bende "ben özgür bir kadınım " cinsindenim uyuşamıyoruz tabii. eşim arada derede. genelde giyim şu bu karışma huyları yok. ama iş ailesine gelince. onlar büyük, bir ayakları çukurda, istedilleri olsun yapısında(ya güleceksiniz evlenirken altınlarımı kaynanam seçti. beraber gittik ama bilezikleri o beğendi o takacak ya bende ses çıkarmadım çok önemli gelmedi. sonra ben tabii o bilezikleri kuyumcuya verip değiştirdim. istediğim gibi birşey aldım. bizim kaynana biz evde yokken aç çantayı karıştır say altınları. eve geldik surat bir karış. başladı ağlamaya altınları sattınız mı. ben onları ne güçlükle almıştım diye. güler misin ağlar mısın )
eşimle çok ortak noktamız yok ne yazık ki. zevkler ayrı. ortak yaptığımız nerede ise hiçbirşey yok. düşündümde: sigara, hayvan sevgisi dışında birşey bulamadım. sigarayı devamlı zıkkımlanıyoz zaten. evde kedimiz var. bazen haftasonları hayvan barınağına gideriz kedilere süt falan götürürüz. bunlarda güzel anlarımız işte. böyle düşününce seviyorum eşşeği ama sonra bana bağırmaları kırıcı lafları aklıma geliyor. yine üzülüyorum...
evet daha deneyimli evlilerden yorum bekliyorum bende...

mrb arkadaslar,, 6aydir evliyim onun disinda 6senedirde beraberligimiz oldu evlenene kdr hersey cok guzel di benim icin herseyi yapardi gozunu kirpmadan nisanlandigimda bile ayrildim annesi yuzunden ondan sonra birakmadi geri birlestim ve evlendim annesi yuzunden herzmn problemlerim oldu beni cok uzdu nefret etmeye basladim annesinden kocami tanidigim ilk gunden itibaren annesinide taniyorum sanki bi 3lu gibiydik herseye merakli herzmn arkamizda gibi herseyden haberdar herseyi haberleme yalani herseyi var cok olaylar yasadim hepsini anlatmak isterdim zaman yetmez son zamanlardada kocami benden uzaklastirmaya calisti beni kotulemeye yine yalanlarla konustu hep rol oynuyo hic bi sekilde artik tahammulum kalmadi ona karsi eskiden kocam anliyodu ama son zamanlarda oyle bi kendine cektiki kocam beni bile tanimaz oldu ne var ne yoksa onlar ve bu hafta sonundan itibaren onlarla yasamak zorundayim ev alana kadar nasil yapicam nasil kocama karsi guleryuzlu olup kendime bagliyicam tekrar bilmiyorum ben oyle sahtelik yapamiyorum ve oyuzdende kaybediyorum ve hemen yuzum asiliyo ayrilma noktasina kdr gelmistik onun yuzunden beni resmen kiskaniyo gibi benimle yarisiyo gibi benim en guzel gunlerimi o kadin bana zehir etti ne yapmam gerekiyo kocami nasil kendime baglayip nasil gercegi ona gosterebilirim ?? bana yardim edin .. o kadin gibi yapamiyorum ben yardiminiza ihtiyacim var kimselerle konusamiyorum anlatamiyorum simdiden tesekkurler
bu sitede yeniyim ve nasil yeni konu baslaticagimi bilmiyorum bilen varsa ..??
tskler

mrb arkadaslar,, 6aydir evliyim onun disinda 6senedirde beraberligimiz oldu evlenene kdr hersey cok guzel di benim icin herseyi yapardi gozunu kirpmadan nisanlandigimda bi ayrildim annesi yuzunden ondan sonra birakmadi geri birlestim ve evlendim annesi yuzunden herzmn problemlerim oldu beni cok uzdu nefret etmeye basladim annesinden kocami tanidigim ilk gunden itibaren annesinide taniyorum sanki bi 3lu gibiydik herseye merakli herzmn arkamizda gibi herseyden haberdar herseyi haberleme yalani herseyi var cok olaylar yasadim hepsini anlatmak isterdim zaman yetmez son zamanlardada kocami benden uzaklastirmaya calisti beni kotulemeye yine yalanlarla konustu hep rol oynuyo hic bi sekilde artik tahammulum kalmadi ona karsi eskiden kocam anliyodu ama son zamanlarda oyle bi kendine cektiki kocam beni bile tanimaz oldu ne var ne yoksa onlar ve bu hafta sonundan itibaren onlarla yasamak zorundayim ev alana kadar nasil yapicam nasil kocamaya karsi guleryuzlu olup kendime bagliyicam tekrar bilmiyorum ben oyle sahtelik yapamiyorum ve oyuzdende kaybediyorum ve hemen yuzum asiliyo ayrilma noktasina kdr gelmistik onun yuzunden beni resmen kiskaniyo gibi benimle yarisiyo gibi benim en guzel gunlerimi o kadin bana zehir etti ne yapmam gerekiyo kocami nasil kendime baglayip nasil gercegi ona gosterebilirim ?? bana yardim edin .. o kadin gibi yapamiyorum ben yardiminiza ihtiyacim var kimselerle konusamiyorum anlatamiyorum simdiden tesekkurler
ve bu sitede yeniyim yeni konu nasil baslatabilirim bilmiyorum eger yardimci olursaniz kusura bakma sizin yerinize yazdim
tskler

ahhh bu kayinvalideler ah bu annelerin erkek cocuklarina duskunluklerii.. gelinlerle yarismalariii gelinlerini kiskanmalarii ellerinden gelse ortanizda yaticaklr...ALLAH Yardimcin olsunn.. nasil esini baglarsin bilmiyorum ama eger esinle acik acik konusmadiysan konusmayi dene. gercekleri gormuyosa gostermeeye calis...

neden beraber oturucaksiniz ??

kendine yeni konu aç arkadaşım..burası başka arkadaşın konusu?

Hemen bir aile psikoloğuna git önce kendin sonra eşin madem çok büyük olaylar yok küçüklerin üstesinden yardımla gelebilirsiniz evliliğinizi bitirmeyin bu kimseye mutluluk getirmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…