Ayrıldım ama....Yorumlar mısınız??

P
Ben ilişkimde var olan onca sorundan bahsederken sizin bu noktaya değinmeniz takdir edilmeli bence :) Yine de tesekkurler yorumunuz için... :)

Benim de dikkatimi cekti bu. Onca sorun diyorsunuz ama bu da onlardan biri. Niye gidip annesine anlattiniz? Ayrilmaya karar vermissiniz, bitti demissiniz, size aileme söyleme benden duysunlar demis ama hemen gidip annesine anlatmissiniz. Ben de amacinizi merak ettim acikcasi.

Aynı evde yaşamak size ters geldiği için mi öyle yazdınız bilmiyorum ama aynı evde yaşamasaydım bu huyunu ve daha bir çok huyunu öğrenemeden evlenecektim ve öylece kalakalacaktım. Bence işte o zaman çala kaşık dalacaktım. Çünkü benim 2. evliliğim olacaktı ve kimse onun kusurlarına bakmayacaktı boşandığım takdirde ben kusurlu görünecektim. 2. kez boşandı diyeceklerdi. Ama şu an evlenmeden yol yakınken dönmüş oldum ve ayrıldım. İlk evliliğim de neden bitti biliyor musunuz? Eski eşimin iktidarsız olmasından dolayı.. Onunla aynı evde yaşayamadım çünkü bakireydim ama onunla aynı evde yaşasaydım onunda iktidarsız olduğunu anlayacak ve evlenmeyecektım mesela...

iyide herkes aynı evde yaşayım dur huyunu göreyim deyip evlenmiyorki.ayrıca nişanlılık dönemi denilen şeyde ileri gitmemek koşulu ile her şeyini öğrenebiliyorsunuz bence bahsettiğiniz hastalığıda öğrenebilirdiniz.benim fikrim bu biraz erişilmez olun totonuz yukarda olsun azıcık.

Benim de dikkatimi cekti bu. Onca sorun diyorsunuz ama bu da onlardan biri. Niye gidip annesine anlattiniz? Ayrilmaya karar vermissiniz, bitti demissiniz, size aileme söyleme benden duysunlar demis ama hemen gidip annesine anlatmissiniz. Ben de amacinizi merak ettim acikcasi.

Bununla ilgili cevap yazmissiniz yazdiktan sonra gördüm. Bu adamla asla barismayin. Annesi ve sevgilisi tarafindan yönetilen ve bundan memnun olan asalak gibi bir tip canlandi gözümde. Annesi her seferinde bizi baristirirdi yazmissiniz ya bunu da hic saglikli bulmadim.

Amacım şuydu; annesiyle çok samimiydim, dolayısıyla böyle bir olaydan sonra hem kendimi izah etmek hem de vedalaşmak istedim. Ve cumartesi günleri kahve gunumuzdu. Ayrıldıgım gun de cumartesıydı ve annesi beni bekliyordu. Direkt gitmemezlik yapsam kadına tepkiliymişim gibi olacaktı. Oysa kadının bir sucu yok, cok adil bir kadın. Ya hiç gitmicektim ya da gittiğimde anlatacaktım Ayrıca da şu ana kadar benım hoslanmadıgım, yapma dedıgım seyleri yaptığı için son kez ben de onun yapma dediği seyi yapmak istedim.

iyide herkes aynı evde yaşayım dur huyunu göreyim deyip evlenmiyorki.ayrıca nişanlılık dönemi denilen şeyde ileri gitmemek koşulu ile her şeyini öğrenebiliyorsunuz bence bahsettiğiniz hastalığıda öğrenebilirdiniz.benim fikrim bu biraz erişilmez olun totonuz yukarda olsun azıcık.
Valla bilmiyorum ilk evlilikten sonra cok dilim yandı. Ben aynı eve girmeden nişan değil söz bile bile yapmam. Herkesin yaşadıgı sey herkese farklı dersler veriyor tabi ben de bu konuda ısrarcıyım. Toto konusunda hak veriyorum size. Biraz kolay insanım. O da yalnızlıgımdan kaynaklanıyor. Ailem vs kimsem yok. Sadece o vardı hayatımda...

bunu sezdiyse yeter adama kimsesi yok bana muhtaç demiştir.
Sezmesine gerek yok a'dan z'ye biliyordu tüm hayatımı zaten. Sadece bu değil, hem yalnız olmam, hem onu cok sevmem, affedici olmam, sabirlı olmam vs bunları hep kullandı ve muhtac oldugumu dusundu. Allahtan maddi sıkıntım yok yoksa iyice tepeme cıkardı ya da ben bırakamazdım vs..

Sezmesine gerek yok a'dan z'ye biliyordu tüm hayatımı zaten. Sadece bu değil, hem yalnız olmam, hem onu cok sevmem, affedici olmam, sabirlı olmam vs bunları hep kullandı ve muhtac oldugumu dusundu. Allahtan maddi sıkıntım yok yoksa iyice tepeme cıkardı ya da ben bırakamazdım vs..
maddi sıkıntın olmamana sevindim.erkekler böle işte ne kadar vericiysen o kadar istiyorlar.sorun şuki kendin gibi birini bulman adı üstünde eş yani kendinin eşini bulacaksın sen olgun tecrübeli birisin karşındakide olgun tecrübeli olacak sen ona o sana bişiler katacak bu uyuz gibi olanı alıp götürmücek senden.bekleve kendine layık biriyle yola devam et.

maddi sıkıntın olmamana sevindim.erkekler böle işte ne kadar vericiysen o kadar istiyorlar.sorun şuki kendin gibi birini bulman adı üstünde eş yani kendinin eşini bulacaksın sen olgun tecrübeli birisin karşındakide olgun tecrübeli olacak sen ona o sana bişiler katacak bu uyuz gibi olanı alıp götürmücek senden.bekleve kendine layık biriyle yola devam et.
tesekkurler..

Merhabalar! Geçen cuma durumumu anlatmıştım. Aşağıda tekrar kopyaladım. Ayrıldım sevgilimden. Eşyalarını alıp götürdüm ve "Yürümüyor, benim sabrım tükendi, ben çocuk pışpışlayamam" dedim. O da "Gel otur bi" dedi, konuşmak istedi. Sonra ben "konuşmayla olmuyor, beni sevdiğine inanmıyorum vs " dedim. Hatalarını yüzüne vurdum sonra da gözyaşlarımı tutamadım. Beni ağlarken görünce de "Peki sen kafanda bitirmişsin" dedi. (Bunu yapmasının nedeni şimdiye kadar erkek arkadaşım hiç barışmak için adım atmaz, elini taşın altına koymaz. Şimdiye kadar ben ayrıldığım zamanlarda bile yine ayağına ben giderdim.Ağlarken görünce de ayrılıktan vazgecerım zannettı ve o rest cekmeye basladı) Ama şu an farklı birini gördü karşısında. Bu arada bana "aileme söyleme ben anlaşamadık ayrıldık derim" dedi. Öyle demesine rağmen dinlemeyip ben annesine gidip kendimi izah ettim. Üzüldüler vs. Sonra sevgilim bana msj attı. "Bana bu acıyı da yaşattın kalpsizsin, hemen siliyorsun. Asıl seni kimse çekmez" gibi suçlayıcı mesajlar. Ben bu mesajlara cevap yazmadım. Öğlen alışverişe gitmiştim. meğer eve gelmiş evde beni bulamamış yolda beklemiş. Yolda konuştuk. "Demek inanmıyorsun seni sevdiğime o da bana kalsın" dedi, ben yine hatalarını yüzüne vurdum "seven insan üzmez" diyip rest cekip eve gittim. Sonra yine mesajlar attı, ama bunlar yapıcı mesajlar değil yani "barışalım, seni seviyorum" gibi değil. Suçlayıcı....yine cvp yazmadım ve akşam geldi eve. ona hediye aldıgım saati getirmiş ben de onunkileri götürmüştüm. Getirmiş ama zannediyorum benden yine bir adım bekledi barışmak adına ama ayrılan benim zaten niye adım atayım o geçmişte oldu... neyse sonra yüz vermedim bu sefer sarıldı ağlamaklı oldu ve özür diledi. ben yine sarılmadım. "Sonra ayakkabılarını çıkarıp içeri girdi. "Hadi bir kahve yap bari korkma gidicem" dedi. Kahve yaptım, yaparken şakalaşmaya çalıştı "seni dövücem ben falan diyip yanaklarımı sıktı", oturduk "e anlat içindekileri" dedi ben yine anlattım "Seninle mutlu olamayacagıma inamıyorum, yapma dediğim seyi yapıyorsun" dedim. Dinledi ama hep sarılmak istedi ve sarıldı ben sarılmadım hiç. Sonra "ben gidiyorum" dedi. Ayakkabılarını giyip "Hadi görüşürüz" diyip gitti.

Sizden isteğim bu yaptıklarını yorumlar mısınız? Ayrıldım ve hiç "seviyorum ayrılmayalım" demedi. Tek söylediği olumlu şey "Özür dilerim" oldu. Şimdiye kadar da demiyordu zaten.. Hep barışan ben oluyordum. Haklı olduğum zamanlarda bile özür diliyordum. Gururu çok ön planda. Zannediyorum özür dileyerek bana yem attı gerisini benden bekledi. Siz ne dersiniz.? Bunu sormamın nedeni de ayrılmış olsam bile benim için mücadele etmesini beklerdim. Ok geldi gitti mesaj attı ama dil dökmesini beklerdim, yapmadı. Ben bu kadar önemsiz miymişim?

Önceki paylaşımım

"Ben daha önce bir evlilik yaptım ve boşandım. Şimdi bir erkek arkadaşım var ve evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak önemli bir sorun var ki erkek arkadaşım en ufak şeye küsüyor, konuşmuyor. Bunun en önemli sebebi benim. Çünkü haklı da olsam hep ben peşinden gider, özür dilerdim. Şu anda pek yapmıyorum ama bir kere huy edindi. O küstüğü zaman kendimi çok kötü hissediyorum. Bir de şu anda benim evimde kalıyor. Yani birlikte yaşıyoruz. Siz bu duruma ne dersiniz bilmiyorum ama bence çok yararı oluyor. Evlenmeden önce her şeyini huyunu suyunu görmüş oluyorsunuz aynı evde yaşayarak. Yani ilk evlilikten sonra yoğurdu üfleyerek yiyorum mecburen. Neyse dolayısıyla aynı evde olduğumuz için küsmeleri beni mahvediyor, psikolojim bozuluyor ve "Hayır ben bununla kesinlikle evlenemem" diyorum. O nasıl dayanıyor küs kalmaya anlamıyorum. Bu konuyu kendisiyle çok konuştum, annesine de söyledim annesi de bana hak verdi oğluyla konuştu ama yine yapıyor. Bu çok ciddi sıkıntı yaratıyor. Düzeleceğini sanmıyorum. Çok kararsızım bu yüzden evlilik konusunda..Siz olsanız ne yapardınız?"

bir kadının sürekli peşinde koştugu bir erkekle ilişki yürümez. ilişki denilen şeyde her iki tarafında birbirini alttan almasını gerekir. bence erkek arkadaşın bencil biri o yüzden seni üzüyor. olaylara senin pencerenden bakamadıgı için bu durumdasnz belki bencil olmayı bıraksa düzelmicek bi durum yok. ama o kendini değiştirmediği sürece dişini sıkıp evlensende üzgünüm sonunda boşanırsın.

Bu adamla uğraşılmaz.Sana daha öncede söylemiştim çok kaprisli adamla olmaz diye. Tamam gururllu olmak güzeldir ben de gururlu insanları severim gurur bence herşey demektir.Amaaaa baştan sona yanlış davrandığı ortada, çok kırıcı olduğu herşeyi uzattığı ve bu yüzden ilişkiyi yıprattığıda ortada. Gurur bunun neresi için yapılıcak? Hatalı olan insanın gerekeni yapmaması gururlu olduğunu değil, işe yaramaz olduğunu gösterir.O yüzden bu adamla harcadığın vakitede yazıııık, evlenip boşanmıştın ikinci kez baştan sonra kumar olduğu belli olan bi ilişkiyle devam etmenede yazık. Gerçekten kendine yazık edersin.

Bu adamla uğraşılmaz.Sana daha öncede söylemiştim çok kaprisli adamla olmaz diye. Tamam gururllu olmak güzeldir ben de gururlu insanları severim gurur bence herşey demektir.Amaaaa baştan sona yanlış davrandığı ortada, çok kırıcı olduğu herşeyi uzattığı ve bu yüzden ilişkiyi yıprattığıda ortada. Gurur bunun neresi için yapılıcak? Hatalı olan insanın gerekeni yapmaması gururlu olduğunu değil, işe yaramaz olduğunu gösterir.O yüzden bu adamla harcadığın vakitede yazıııık, evlenip boşanmıştın ikinci kez baştan sonra kumar olduğu belli olan bi ilişkiyle devam etmenede yazık. Gerçekten kendine yazık edersin.
Evet hepsinin farkındayım bütün olumsuzlukların... Ama yine de hiç mi beni ikna etmeye değer görmedi diye düşünüyorum. Ayrılım diye hiç mücadele etmiyor. O zaman hiç sevmemiş diye düşünüyorum

Peki siz sadece evi mi paylaştınız yoksa karı koca ilişkisi içinde de bulundunuz mu? Çünkü bu kadar burnunun havada olması ne bilim her seferinde sizi ayağına kadar getirecek olması bir garip. Demekki ciddi evlenseniz ben böyleyim deyip hep senden beklicek

Peki siz sadece evi mi paylaştınız yoksa karı koca ilişkisi içinde de bulundunuz mu? Çünkü bu kadar burnunun havada olması ne bilim her seferinde sizi ayağına kadar getirecek olması bir garip. Demekki ciddi evlenseniz ben böyleyim deyip hep senden beklicek
Evet, karı-koca gibiydik.. Bence burnunun havada olması benim yüzümden cok deger verdım ve cok bellı ettim.

Yorumların hepsini okumadım ama bence sen kafanda bu ilişkiyi bitirmemişsin. Çünkü gerçekten duygularından emin olan ve bitirmek isteyen annesini arama gereği duymazdı. Annesini arayarak açıklama yapmak sanki annesinden aranızı yapmak için aracı olmasını ister gibi olmuş. Annesine ne dediğin önemli değil, görünüş bunu gösteriyor. Çünkü bitiren insan hiç kimseye bir şey söyleme gereği duymadan net bitirirdi. İkincisi istediğiniz kadar adama bitirdim deyin kahve içmek için bile olsa evinize gelmesine izin vermiş olmanız adama yeşil ışık yaktığınızı gösterir. Bunun anlamı şu: "ben nazlanıyorum, senden azıcık umut görsem yeniden bir araya gelebiliriz". Erkekler bu şekilde anlar. O yüzden de seni hep cepte görüyor. Ona karşı zayıf olduğunu biliyor. Oysa gerçekten kafasında bitiren birisine karşısındaki ne diller dökerse döksün dinlemek bile istemezdi, bitirirdi bırak evine almayı. Adam sen istediğin kadar bitti de, sen de (hareketlerinde ve tavırlarında) onu göremediği için rahat. Yani adama kafanda bittiğinin mesajını veremiyorsun. Çünkü aslına bakarsan sen de bitirmek istemiyorsun. Önce ne istediğini bir düşün bence. Bu adamla devam etmek istiyorsan da bu adam değişmeyecektir, onu baştan söyleyim. Ya bu şekilde ergen bir adamla böyle çalkantılı bir ilişkiye devam edecesin ve yıllarını boş yere harcayacaksın ya da ben artık doğru düzgün, benim kıymetimi bilen biriyle hayatıma devam etmek istiyorum deyip bunu bitireceksin. Önce ne istediğine bir karar ver.

Evet hepsinin farkındayım bütün olumsuzlukların... Ama yine de hiç mi beni ikna etmeye değer görmedi diye düşünüyorum. Ayrılım diye hiç mücadele etmiyor. O zaman hiç sevmemiş diye düşünüyorum
Mücadele etmiyor çünkü mücadele edecek kadar değer vermiyor, yani zaten seni cebinde görüyor. Sen ona istediği her şeyi vermişsin zaten, senin için hiç uğraşmamış ki. Bundan sonra da istediğin kadar zor kadını oyna, uğraşmayacaktır. Çünkü sen kendi değerini ona öyle göstermişsin. Bundan sonrası bir şeyi değiştirmez. Adam adam olsa kıymet bilir, bunlara gerek kalmazdı. Ama adam adam değil. Sen bitirdim deyince seni kaybetme korkusu sarardı, konuşalım düzeltmek için çaba harcayalım derdi. Oysa hala sorunları çözmek yerine kendindeki kabahatleri görmeyip karşısındakini suçlama derdinde. Bununla bir arpa boyu yol kat edemezsin. Böyle biriyle de ciddi bir ilişki de yaşanmaz. En başta sorumluluk alacak biri değil. Bitirirsen kazanan taraf sen olursun. Çünkü bu adam seni yorar. Yıllarına yazık.

Bence pişman olmuş. Zaten çook büyük bir mesele de yok ortada. Sürekli küsmesine falan takılmışsınız. Kararlılığınızı göstermek adına gurur yapıp ayrılmışsınız. Anlamış ciddiyeti şimdi dolanıp durur peşinizde. Siz de uzatmayın barışın bence. Ama bir süre böyle onu silidiniz sansın. Siz de tadını çıkarın bu dönemin. :KK39:

Ben mi yanlış gördüm manzarayı acaba? Tüm yorumalrı da okumadım. ama adam mesajlar atmış eve gitmiş gelmiş. Gurur yapıyor. reste rest çekersem geri adım atar benden vazgeçemez diye düşünüyormuşşşkii siz ters köşe etmişsiniz. Ben evlilik noktasına kadar gelmiş ciddi bir ilişkinin böyle bitmesini istemedim açıkcası. ORtada çok büyük bir kavga gürültü saygısızlık aile problemi kültür farkı vs vs göremedim. Birşeyler mi kaçırdım acaba o_O

Yorumların hepsini okumadım ama bence sen kafanda bu ilişkiyi bitirmemişsin. Çünkü gerçekten duygularından emin olan ve bitirmek isteyen annesini arama gereği duymazdı. Annesini arayarak açıklama yapmak sanki annesinden aranızı yapmak için aracı olmasını ister gibi olmuş. Annesine ne dediğin önemli değil, görünüş bunu gösteriyor. Çünkü bitiren insan hiç kimseye bir şey söyleme gereği duymadan net bitirirdi. İkincisi istediğiniz kadar adama bitirdim deyin kahve içmek için bile olsa evinize gelmesine izin vermiş olmanız adama yeşil ışık yaktığınızı gösterir. Bunun anlamı şu: "ben nazlanıyorum, senden azıcık umut görsem yeniden bir araya gelebiliriz". Erkekler bu şekilde anlar. O yüzden de seni hep cepte görüyor. Ona karşı zayıf olduğunu biliyor. Oysa gerçekten kafasında bitiren birisine karşısındaki ne diller dökerse döksün dinlemek bile istemezdi, bitirirdi bırak evine almayı. Adam sen istediğin kadar bitti de, sen de (hareketlerinde ve tavırlarında) onu göremediği için rahat. Yani adama kafanda bittiğinin mesajını veremiyorsun. Çünkü aslına bakarsan sen de bitirmek istemiyorsun. Önce ne istediğini bir düşün bence. Bu adamla devam etmek istiyorsan da bu adam değişmeyecektir, onu baştan söyleyim. Ya bu şekilde ergen bir adamla böyle çalkantılı bir ilişkiye devam edecesin ve yıllarını boş yere harcayacaksın ya da ben artık doğru düzgün, benim kıymetimi bilen biriyle hayatıma devam etmek istiyorum deyip bunu bitireceksin. Önce ne istediğine bir karar ver.
Annesine barışmak için gitmedim, bir anlamda inadına gittim. Ayrıca ailesine o benim ayrıldıgımı soylemıcektı "ben bıraktım" dicekti bunu hissettıgım ıcın gıttım. Yoksa annesi zaten barıştırmak istedi aracayacaktı oglunu ama ben "hayır" dedim. Ayrılmak istemeye gelince tabi ki ayrılmak istemedim hala da istemiyorum sadece mecburiyetten ayrılıyorum cunku dedıınız gibi düzelmeyeceını bılıyorum ve hep üzülücem bunu da biliyorum. Yoksa hala kalbim ve aklım onda :KK43:

X