<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="" data-quote="çamaşırsuyu" data-source="post: 3566213"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/goto/post?id=3566213"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-3566213">çamaşırsuyu .!.:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
bunun psikolojik anlamı da var elbet. eğer kişi hediyelerini geri istiyorsa, bu verdiği emekleri geri alma çabasıdır...sevgisine karşılık bulamamanın vermiş olduğu acıyla karşısındakini incitme çabasıdır.<br />
sevgiyle alınan ve alınırken güzel duygular hissedilen hediyeleri ona yar etmeme eğilimidir. daha türlü açıklamaları da var...maddi değeri çok yüksek olan şeyler için bu yorumları yapamam, ama manevi değeri olanlar için geçerli bir durum...yani sana kalmasın da denize bile atarım..hatta ihtiyacı olan birine veririm, hatta tanımadığım birine veririm. örneğin sevgilisine gül alan bir erkek, buluştuklarında sevgilisiyle kavga ederse gülünü alır gider ve onu tanımadığı yaşlı bir teyzeye verir. hatta daha da abartayım, şeker alınıp kız istemeye gidilir, kızı vermezler, hışımla alırsın şekeri ve dışarı çıktığında şekeri en yakın çöpe atarsın, sana yar olmasında çöpte kalsın hesabı...<br />
<br />
ama bu hislerle sevgilin senden istemiş hediyeleri diye düşünelim, sonra verince almam malmam deyip geri gelip alması.....sevgilin ya senin ilgini çekmek istiyor, ya bağın kopmaması için uğraşıyor ya da seni iyice incitmek istiyor ya da ayrılık acısı yüzünden ne yapacağını şaşırmış, hırslanıp hırslanıp senle uğraşıyor... ya da başka bir şey. onu en iyi sen tanırsın, özellikle de sana kitap almışsa ve bunu istediyse kitap sevginin bir sunuluş biçimidir. onu geri istemesi çok doğal. (hediyeler arasında kitap olmayabilir, örnek vermek istedim) örneğin dikkat et, birisine kitap ödünç vermek hep zor gelir insanlara
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
<b>yorumunuzu çok beğendim.. Gerçektende ben kitap veremiyorum hiç kimseye,,, Hele hele okuduğum kitapsa, vermek zorunda kalmışsam içim cız ediyor... Milyarlarımı alsınlar ama kitaplarımı asla .... Ne garip değil mi :uhm: </b></div>