• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrı uyuyan eş

-Heidiii

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2019
96
83
38
33
Merhaba herkese, ben 6yillik evli bir cocuk annesiyim. Esim uzun suredir( neredeyse dogum yaptigim donemden itibaren) ayri uyumayi tercih ediyor. Odanin havasiz oldugundan nefes alamadigindan sikayetci. Bazen uyumaya geldiginde oglumu (4yas)yanimda uyuyakalmis gorebiliyor yatagina goturdugu oluyor ama uyumaya niyeti yoksa bu durumu da bahane olarak kullanabiliyor ya da cocugu neden sen yatagina yatirmiyorsun diyebiliyor oglum cok zor uykuya daliyor bazen yanimda uyumak istiyor ama sıklıkla kendi yataginda uyur. Birliktelikte ciddi bir sikinti yok ama bazen birliktelikten sonra bile baska odada uyumayi tercih edebiliyor. Defalarca bu konuyu konustum. Tartıştım küstüm sakince anlattim öneri sundum ondan öneri istedim. Yatak odasini baska odaya tasiyalim dedi ama diger mobilya vb sığmaz onu kendi de biliyor her zaman da bahanesi hazir: nefes alamiyorum. Yani uyumadan once esimi hep takip etmekten sıkıldım gel yataginda uyu demek istemiyorum artik. Ben paylasimlarin sicakligin anlayisin birlikte uyumakla daha da artigini dusunuyor hissediyorum bana göre bu sekilde. Sizce ayri uyumak normal midir? Birlikte uyumak icin neler yapilabilir? Tamamen umursamaz mi davranmak daha iyi? Önerilere açığım teşekkür ederim.

Sen git onun yanında yat 🤗 yok eğer gene olmuyorsa bi süre kendi haline bırakın . Zamanla düzelir
Bazen o halde yaninda uyuyacagim diyorum sonra toparlanip yatagina geliyor. Ama belli bir süreden sonra hep ben cagirmak gitmek istemiyorum. Her gun yatagina gelmesini hatirlatmak da üzüyor

Ayni sorun bendede var. Son 6 aydir ayri uyuyoruz esimle. Bunda oglumun payi var ama. Benimkide 4 yasinda kendi odasinda uyumaya korkuyor yatagina biraksak bile gece gelip babasini yataktan kovup yanima yerlesiyor 😂 Onceleri bende dert ederdim ama artik takmiyorum oglumla beraber uyumak benimde hosuma gidiyor acikcasi. Gunduz yaptigi huysuzluklardan yaramazliklardan dolayi pek sevmeye firsatim olmadigi icin gece sakin bulmusken doya doya sarilip kokluyorum onu 🥰 Sizin durumunuz farkliymis ama esiniz odanin havasizligini bahane ediyor gibi. Yerinizde olsam umursamazdim fazla. Siz ustune dustukce daha cok geriye cekilecektir buyuk ihtimalle. Oglunuzla beraber uyumanin tadini cikarin ❤

Yatak odasını diğer odalardan birine taşıyın. Bir kez olsun böyle deneyin, bakın bahane mi üretiyor yoksa gerçekten nefes alamadığı için mi yanınızda uyumuyor. Deneyin bence 🤷
Yatak odasini tasima durumumuz aslinda pek yok sadece yatak gidebilir tamam yapalim diyor ama faaliyet yok aksam olunca ben gelip yatarim oluyor. Hayır adam naza cekiyor kendini gibi hissediyorum bogasim var🙄

Bazen o halde yaninda uyuyacagim diyorum sonra toparlanip yatagina geliyor. Ama belli bir süreden sonra hep ben cagirmak gitmek istemiyorum. Her gun yatagina gelmesini hatirlatmak da üzüyor
Belli bi dönem öyle oluyor galiba .geçen sene benim eşim de öyleydi. Bazen ben giderdim yanına bazen o gelirdi. Bazen de kendi kendime küserdim tek yatardım. Şimdi düzeldi

Ayni sorun bendede var. Son 6 aydir ayri uyuyoruz esimle. Bunda oglumun payi var ama. Benimkide 4 yasinda kendi odasinda uyumaya korkuyor yatagina biraksak bile gece gelip babasini yataktan kovup yanima yerlesiyor 😂 Onceleri bende dert ederdim ama artik takmiyorum oglumla beraber uyumak benimde hosuma gidiyor acikcasi. Gunduz yaptigi huysuzluklardan yaramazliklardan dolayi pek sevmeye firsatim olmadigi icin gece sakin bulmusken doya doya sarilip kokluyorum onu 🥰 Sizin durumunuz farkliymis ama esiniz odanin havasizligini bahane ediyor gibi. Yerinizde olsam umursamazdim fazla. Siz ustune dustukce daha cok geriye cekilecektir buyuk ihtimalle. Oglunuzla beraber uyumanin tadini cikarin ❤
Evet benimde hosuma gidiyor oglumla uyumak ama esimle uyumayi da seviyorum aradaki enerji etkilesim artiyor. Yataklar ayri olunca evli gibi hissetmiyorum ben🤷‍♀️

Belli bi dönem öyle oluyor galiba .geçen sene benim eşim de öyleydi. Bazen ben giderdim yanına bazen o gelirdi. Bazen de kendi kendime küserdim tek yatardım. Şimdi düzeldi
Nasil duzeldi?
Nasil düzeldi?

Evet benimde hosuma gidiyor oglumla uyumak ama esimle uyumayi da seviyorum aradaki enerji etkilesim artiyor. Yataklar ayri olunca evli gibi hissetmiyorum ben🤷‍♀️
Sizi cok iyi anliyorum cunku ayni duygulari bende hissediyordum once. Cok zoruma gidiyordu esimin kendi yataginda yatmasi icin bir caba gostermemesi deli ediyordu beni. Biz nasil evliyiz diye sorguluyordum habbire. Ama baktim olan bana oluyor adamin umrunda degil neden kendimi yipratayimki dedim. Buna uzelerek harcadigim enerjiyi daha keyifli seyler icin harcamayi tercih ederim 👍

Sizi cok iyi anliyorum cunku ayni duygulari bende hissediyordum once. Cok zoruma gidiyordu esimin kendi yataginda yatmasi icin bir caba gostermemesi deli ediyordu beni. Biz nasil evliyiz diye sorguluyordum habbire. Ama baktim olan bana oluyor adamin umrunda degil neden kendimi yipratayimki dedim. Buna uzelerek harcadigim enerjiyi daha keyifli seyler icin harcamayi tercih ederim 👍
Tam olarak böyle.. Hatta bana yakınlaşmasını da istemiyorum bazen nasilsa ya sabahi zor edecek ya da gidecek diyorum

Odayi tasiyin, bahane mi yoksa degilmi ortaya cikar
Ve ustune dusmeyin, birakin o cozmeye calissin gelmeyecek adam gelmez

Benimde nefes alma sorunum var.esimle uyurken zor nefes alıyorum,rahatsız oluyorum.esimde yataktan rahatsız bu yatakta uyuyamıyorum diyor.genelde o koltukta ben yatakta uyuyorum.yaklasik 2 senedir böyle.
Çözümü koltukta uyumakta bulduk.arada yine eşim koltukta yatıyor ben yatakta ama ayda 3yada 5 gün oluyor.nefes problemi varsa ben burnuma su çekiyorum her gece.ayrica odayı havalandiriyorum.nefes problemi gerçekten çok zormus.
Koltuğu açın her gece beraber uyuyun.yakinda ki bir odanın camını hafif açık birakabilirsiniz.
Ama bence bu durum geçici bizde öyle oldu sizde de olur umarım.Esinizin cok üstüne gitmeden bunları deneyin.

Esinizi çok iyi anlıyorum çünkü ben de yatakta biri varda uykuya dalamıyorum. O nedenle hep eşimden erken yatıyorum ki o gelmeden uykuya dalayım. Ya da çocuk bizim yataga yatmışsa gidip ben çocugun yatagına yatıyorum ki kendi çocugumla da uyuyamıyorum.

Merhaba herkese, ben 6yillik evli bir cocuk annesiyim. Esim uzun suredir( neredeyse dogum yaptigim donemden itibaren) ayri uyumayi tercih ediyor. Odanin havasiz oldugundan nefes alamadigindan sikayetci. Bazen uyumaya geldiginde oglumu (4yas)yanimda uyuyakalmis gorebiliyor yatagina goturdugu oluyor ama uyumaya niyeti yoksa bu durumu da bahane olarak kullanabiliyor ya da cocugu neden sen yatagina yatirmiyorsun diyebiliyor oglum cok zor uykuya daliyor bazen yanimda uyumak istiyor ama sıklıkla kendi yataginda uyur. Birliktelikte ciddi bir sikinti yok ama bazen birliktelikten sonra bile baska odada uyumayi tercih edebiliyor. Defalarca bu konuyu konustum. Tartıştım küstüm sakince anlattim öneri sundum ondan öneri istedim. Yatak odasini baska odaya tasiyalim dedi ama diger mobilya vb sığmaz onu kendi de biliyor her zaman da bahanesi hazir: nefes alamiyorum. Yani uyumadan once esimi hep takip etmekten sıkıldım gel yataginda uyu demek istemiyorum artik. Ben paylasimlarin sicakligin anlayisin birlikte uyumakla daha da artigini dusunuyor hissediyorum bana göre bu sekilde. Sizce ayri uyumak normal midir? Birlikte uyumak icin neler yapilabilir? Tamamen umursamaz mi davranmak daha iyi? Önerilere açığım teşekkür ederim.
Havayi temizleyen bi cihaz var ondan almayi onerin. Instgramda Muhedisinoglu sayfasinda gormustum daha derin uyuduklarini soyluyolardi. Butcenize uyarmi bilmem. Birde gittigi odaya sizse gidip yanina yatmayi denediniz mi ? Belki cidden nefes alamiyor o odada

Biriyle uyumak cok da konforlu degil ya.

Yasadigim travmalardan sonra yalnizken korkudan uykuya dalamiyordum gecen kış. Birine sarilmadan uyuyamiyordum. Neyse aştım o günleri. Simdi ben bile bazen gitse de yayila yayila uyusam diye bekliyorum 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Kesinlikle sevmekle veya sevmemekle alakali degil sırf konfor düskünlügü benimki. Siz temel sebebin ne olduguna odaklanin bence.

4 yaş çocuğu odasına ve yatağına alışmış olmalıydı. Belki de buna sinirleniyordur eşiniz. Oğlunuz uykuya dalana kadar onunla odasında yada yatağında yatıp, uyuduktan sonra eşinizle ilgilenebilirsiniz bence. Ayrı oda ve yatak kavramini benimsetirseniz siz de rahat edersiniz. Çocuğuyla uyumak herkese iyi gelir herkes sever tabi fakat annelik dışında önce kadinsiniz ve essiniz,anne olmak bunu değiştirmemeli. Hastalık,extra huysuz olduğu dönemleri tenzih ederek söylüyorum. Evli gibi hissetmemeniz çok normal şu durumda. Adam da belki sizin onunla ilgilenmeniz bekliyor yada sizinle ilgilenmek sarılıp uyumak istiyor ama yanınızda çocuk var🤷 o başka odaya gidince ve oğlunuz uyuduğu da odayı havalandırdim sana sarılarak uyumak istiyorum diyip cagirabilirsiniz

Back