Sizi ve yorumlarınızı her zaman sevmişimdir beni çok güzel anladınız teşekkür ederimÖzel gün dediğiniz bayram değil, seyran değil adamın kızının düğünü. 1 günlüğüne anlayış gösterip, bir kereliğine de kocişinizi kolunuza takıp nispete gitmezseniz kimse ölmez. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Siz geziceksiniz diye neden bir gelin kendi düğününde şekilsiz bir duruma düşsün? Olgunluktan hiç nasibinizi alamamışsınız.
Aynen öyle katılıyorum size . Annem bu durumu gayet olgunlukla karşılıyor . Babam bu derece saçmalamasa herşey gayet medeni ilerleyebilir aslında . En azından karşılaştıklarında bir merhabalarını esirgemeyebilirler birbirlerinden . Ama babamın eşi sağolsun bu bile mümkün değilBabanızın tavrını hiç doğru bulmadım k.bakmayın ama.İsteme sizin evde olmalı kesinlikle babanızın eşiyle gelmesi de doğru değil sonuçta şimdiki kadınla bir geçmişiniz yok.Babanızın hata yaptığı aşikar ama onlar boşansa bile çocuklarından boşanmadılar.Yüzünü görmek istemese de annenizi görmek zorunda.
Babanızın eşi dış kapının dış mandalı.Kadınlar bu konuda olgun olmalı.Bizim de düğünlerde yüzünü dahi görmek istemediğimiz davetliler oluyor ama düğün sahiplerinin hatrına gidiyoruz,onlar gelmesin demiyoruz.Bence aile olarak konuşmasalar bile davetlileri birlikte karşılamalılar.Çünkü onlar sizden boşanmadılar.Eşi de bunu olgunlukla karşılamalı.Aynen öyle katılıyorum size . Annem bu durumu gayet olgunlukla karşılıyor . Babam bu derece saçmalamasa herşey gayet medeni ilerleyebilir aslında . En azından karşılaştıklarında bir merhabalarını esirgemeyebilirler birbirlerinden . Ama babamın eşi sağolsun bu bile mümkün değil
Aslında evet durum gayet basit boşandılar bitti . Ama babamın eşi için 16 yıl önce boşanmaları hiçbirşey ifade etmiyor . Hastalıklı bir kıskançlığı var ve bu yüzden istemiyorum o gün orada bulunmasını . Önceki yorumlarda baya bahsettim kadının yapısından . Normal biri olsa sorun etmem kesinlikle ama düğünümde bulunursa eminimki beni bir şekilde gerecek annemiyse üzecek .İstemeye babani davet et gelirse gelir gelmezse kendi bilir. Bosanmislar bitmis neyin davasi ki bu? Haa dugun esiyle katilmak istemesi normal
Dunurler icin biraz garip olmus sanki. Ayrilmis ebeveynler ama evlatlari icin bile goruntude de olsa bir araya gelemiyorlar, izlenimi verir. Dunurlere bu durum yansitilmamali bence. Isteme toreninde ailenin evli mi bosanmis mi olmasi benim icin onemli degildir, cocuklarin bir birini sevmesi daha onemlidir. Buyukler orada genel gecer dilek ve temennilerde bulunup kizi isteyecekler,hepsi bu. Bunu yapamamak icin cocugunu kisinin kendi egosundan sonra dusunmesi gerek. Onemli olan cocuklarimizin huzuru ve mutlulugu.Tanıdığım anne baba ayrı arkadaşlarım biri anne tarafı biri baba tarafının evinde olmak üzere 2 ayrı isteme yapıyor genelde. Aynı gün içinde iki tarafa da gidiliyor. İçinizden geliyorsa öyle yapabilirsiniz belki.
Ben olsam kız isteme/sözün kendi yaşadığım evde yapılmasında ısrar eder düğünde babanın eşinin olması konusunda taviz verirdim.
Annen senın yanında olması gereken baban girmiş yıllar önce.Bu zamana kadar sana destek oldumu bılmıorum.Babanıza deyın el içine cıkıcam beni mahcup etme en guzel gunumu rezıl etme.Senden ilk kez bısey ıstıorum.Karını getırme .Annemlede muhattap olmak zorunda deılsın .Annem senı umursamıyor bıle.Eger kavga cıkarcaksanda hiç gelme.Ben kendım hallederım.Annemexe bu şekılde konusamazsın.O senın adını agzına bıle anmıyo de.Senden bir sey ıstedım bebı elin ıcınde rezıl rusvamı edıcen de.Burada yazdıklarım sadece minik bir kısmı . Ağzını açtığı zaman o kadar kırıyor döküyor ki insanı . Hiçbir çözümü yok durumlar karşısında . Hep bir sorunu var ama . Küçüklüğümden beri omzuma yüklediklerini taşıyamaz duruma geldim artık. O yüzden açtım bu konuyu çünkü patlamak üzereydim . Allah hepinizden razı olsun en azından şuan durumu nasıl çözeceğimi biliyorum sesli düşünmemi sağladı yorumlar
Aslında bu söyledikleriniz benim düşünce yapımla örtüşüyor . Ama sorun babamın eşinin karakterinde . Uzun uzun anlattım sayfalarca hepsini okuyamamış olmanız çok normal konu baya uzadı :) eşi aşırı kıskanç . Kendi düğünümde babamla dans etsem sorun eder mesela neden beni yalnız bıraktın neden eski eşin varken çıktın dans ettin diye . Ama kendisini annemin gözüne sokmak için yapmadığı kalmaz . Babamla sohbet ederken , neden uzun uzun konuşmuşuzda o arka planda kalmış diye tartışma çıkarmışlığı var ve daha pek çok olay yaşadık böyle .Siz annenizle yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla. İsteme yaşadığınız evde olmalı. Babanız tek gelmiyorsa o ve eşi beraber katılabilirler istemenize bence bunda bir problem yok, siz neden babanızın evine gideceksiniz ki? Burda anlayışlı olması gereken babanız.Birde anladığım kadarıyla siz babanızın eşinden rahatsızsınız ama bu tip durumlarda babanızın eşiyle hareket etmesi çok doğal bir şey, kaç yıllık evli insanları yok sayamazsınız. Babanızın eşi de bayılmaz gelmeye ama gelmezse daha çok tepki çeker hoş olmaz. Bu merasimler bir kere olup bitecek, sizin mutluluğunuzu düşünüp en doğrusu neyse onu yapmalılar. Aynı ortamda birkaç saat beraber olmaya dayanabilirler diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?