• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Ayran Aşı Çorbası (İç Anadolu Bölgesi)Sütaş Yoğurt Sponsorluğunda

Herkese çok selam Hoppa Bu kadar iddialı çorba arasında ,üstelik ilk defa katılıyorum,hatam olursa şimdiden affola:oops:Çorbamızın adı Ayran Aşı çorbası. Sıcak ve soğuk yapılabiliyor,ben soğuğunu tercih ettim. Oldukça doyurucu ve pratik bir tarif .

AYRAN AŞI ÇORBASI
Eki Görüntüle 2237893
Malzemeler :
1 su bardağı buğday ,
1 su bardağı nohut ,.
250 gram süzme yoğurt
250 gram yoğurt
1 su bardağı su
1 kaşık tuz
süslemek için dereotu

Ayran Aşı Çorbası Yapılışı
Çorbamızı:KK19::KK19: yapmadan bir gece önce buğday ve nohutumuzu suya koyuyoruz ki ertesi gün çorbamızı yaparken vakit kaybımız olmasın.

Öncelikle nohut ve buğdayımızı ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlıyoruz.Daha sonra büyük bir kasenin içerisinde yoğurdumuzu ve süzme yoğurdumuzu çırpıyoruz.

Eki Görüntüle 2237894
Daha sonra çırpılmış yoğurdumuza nohutumuzu ve buğdayımızı ekleyerek karıştırıyoruz. Tuzumuzu bu noktada ekleyebiliriz.
Eki Görüntüle 2237895 Eki Görüntüle 2237896 Eki Görüntüle 2237897 Eki Görüntüle 2237898 Eki Görüntüle 2237899

Üzerine 1 bardak soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Doğranmış dereotumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.

Eki Görüntüle 2237900 Eki Görüntüle 2237901 Eki Görüntüle 2237902 Eki Görüntüle 2237903

Eki Görüntüle 2237902
Eki Görüntüle 2237912 Eki Görüntüle 2237913
Yapacak olanların ellerine sağlık :KK19:
Ellerine sağlık canım, özellikle soğuk olarak yaz mevsiminde çok yaparım bu çorbayı, başarılar dilerim. :KK200:

Ellerine sağlık mis gibi bir çorbadır,hele yazın soğuk olarak içilince tadından yenmez..
K.validem yapar bunu,ilk defa onlarda görüp içmiştim,sonra bende yapmaya başladım.
Şimdide tarifini istiyorlar benden,usta oldum ya vermem diyorum :olamaz:.
İçine dereotu koymuşsun biz nane katıyoruz,kıvam olarakta biraz daha sulu oluyor.
Başarılar dilerim yarışmada,bir tabak isterim:kk77:

Ellerine sağlık mis gibi bir çorbadır,hele yazın soğuk olarak içilince tadından yenmez..
K.validem yapar bunu,ilk defa onlarda görüp içmiştim,sonra bende yapmaya başladım.
Şimdide tarifini istiyorlar benden,usta oldum ya vermem diyorum :olamaz:.
İçine dereotu koymuşsun biz nane katıyoruz,kıvam olarakta biraz daha sulu oluyor.
Başarılar dilerim yarışmada,bir tabak isterim:kk77:
Gizli tarif bence de verme :sus: Genelde ben de üzerine tereyağında nane kavurup koyuyorum,hatta sıcak olana da aynı şekilde yapıyorum. Bu sefer tarife uyayım diye dereotu koydum,çok teşekkür ederim beğendiğin için :KK60:

Back