Çorbalar Ayran Aşı Çorbası (İç Anadolu Bölgesi)Sütaş Yoğurt Sponsorluğunda

24 Eylül 2018
98.203
294.461
698
Herkese çok selam Bu kadar iddialı çorba arasında ,üstelik ilk defa katılıyorum,hatam olursa şimdiden affolaÇorbamızın adı Ayran Aşı çorbası. Sıcak ve soğuk yapılabiliyor,ben soğuğunu tercih ettim. Oldukça doyurucu ve pratik bir tarif .

AYRAN AŞI ÇORBASI

Malzemeler :
1 su bardağı buğday ,
1 su bardağı nohut ,.
250 gram süzme yoğurt
250 gram yoğurt
1 su bardağı su
1 kaşık tuz
süslemek için dereotu

Ayran Aşı Çorbası Yapılışı
Çorbamızı yapmadan bir gece önce buğday ve nohutumuzu suya koyuyoruz ki ertesi gün çorbamızı yaparken vakit kaybımız olmasın.

Öncelikle nohut ve buğdayımızı ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlıyoruz.Daha sonra büyük bir kasenin içerisinde yoğurdumuzu ve süzme yoğurdumuzu çırpıyoruz.

Daha sonra çırpılmış yoğurdumuza nohutumuzu ve buğdayımızı ekleyerek karıştırıyoruz. Tuzumuzu bu noktada ekleyebiliriz.

Üzerine 1 bardak soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Doğranmış dereotumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.

Yapacak olanların ellerine sağlık

Son düzenleyen: Moderatör:
Oowwww ne güzel çorba ya sevmeyen yoktur. Nevros kız hamsi kuşu misali bu çorba tüm oyları toplayıp gitmesin

Yarışmada başarılar dilerim canım
Hemşehrim,ağzın bal yesin Hayatta imkansız diye bir şey varsa o da benim birinci olmamdır ama neyse Sağol canım

Bana gizliden tembel mi dedin yoksa Sağol miniğim benim ya,başlangıç olsun diye yaptım işte
Yok estağfurullah pismediginden kendim için dedim aklımda olsun aslında diyette öğün olarak yenir sanki :))

Sunum çok güzel bakırlar falan fena

Oowwww ne güzel çorba ya sevmeyen yoktur. Nevros kız hamsi kuşu misali bu çorba tüm oyları toplayıp gitmesin

Yarışmada başarılar dilerim canım
Olur vallahi neden olmasın seveni çoktur:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…