- 24 Eylül 2018
- 98.197
- 294.448
- 698
Herkese çok selam Bu kadar iddialı çorba arasında ,üstelik ilk defa katılıyorum,hatam olursa şimdiden affolaÇorbamızın adı Ayran Aşı çorbası. Sıcak ve soğuk yapılabiliyor,ben soğuğunu tercih ettim. Oldukça doyurucu ve pratik bir tarif .
AYRAN AŞI ÇORBASI
Malzemeler :
1 su bardağı buğday ,
1 su bardağı nohut ,.
250 gram süzme yoğurt
250 gram yoğurt
1 su bardağı su
1 kaşık tuz
süslemek için dereotu
Ayran Aşı Çorbası Yapılışı
Çorbamızı yapmadan bir gece önce buğday ve nohutumuzu suya koyuyoruz ki ertesi gün çorbamızı yaparken vakit kaybımız olmasın.
Öncelikle nohut ve buğdayımızı ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlıyoruz.Daha sonra büyük bir kasenin içerisinde yoğurdumuzu ve süzme yoğurdumuzu çırpıyoruz.
Daha sonra çırpılmış yoğurdumuza nohutumuzu ve buğdayımızı ekleyerek karıştırıyoruz. Tuzumuzu bu noktada ekleyebiliriz.
Üzerine 1 bardak soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Doğranmış dereotumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
Yapacak olanların ellerine sağlık
AYRAN AŞI ÇORBASI
Malzemeler :
1 su bardağı buğday ,
1 su bardağı nohut ,.
250 gram süzme yoğurt
250 gram yoğurt
1 su bardağı su
1 kaşık tuz
süslemek için dereotu
Ayran Aşı Çorbası Yapılışı
Çorbamızı yapmadan bir gece önce buğday ve nohutumuzu suya koyuyoruz ki ertesi gün çorbamızı yaparken vakit kaybımız olmasın.
Öncelikle nohut ve buğdayımızı ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlıyoruz.Daha sonra büyük bir kasenin içerisinde yoğurdumuzu ve süzme yoğurdumuzu çırpıyoruz.
Daha sonra çırpılmış yoğurdumuza nohutumuzu ve buğdayımızı ekleyerek karıştırıyoruz. Tuzumuzu bu noktada ekleyebiliriz.
Üzerine 1 bardak soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Doğranmış dereotumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
Yapacak olanların ellerine sağlık
Son düzenleyen: Moderatör: