• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mıyım? Sözlenip ayrıldığım yüzüme vuruldu sanki

Hayatsever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2019
36
4
38
33
Selam nasılsınız 😌 umarm iyisinizdir. Konuya gireyim. Benim 4 aya yaklaşan tanıma sürecinde oldugum ilişkim var. Aynı mesleğe sahibiz. Neyse önce her sey çok güzeldi şimdilerde sorunlar başladı.. Kafama soru işareti olan şeyler var 1- mesela ben başka ırktan olsaydım beni sevsede bu işin olmayacağını söylemişti neyse dedim devam ettik çok yoğun tartışmalar sonucu
2- kardeşim nişanlısı ve ben erkek arkadasım aynı ortamda bir kere buluştuk sadece iki çift söz etti hep telefon ile ilgilendi senin hatrına geldim dedi ki aralarında hiçbir sorun yok.. Neymiş nişanlısı bedelli yaptı bunu kafaya taktı sanırım. Bende dün sordum sen dedim ilerde beni kardeşime göndermeyevek misin oda dedi ki bana bunları konuşmak için erken
3- biz nişanı ocakta yaparız kendimi toparlarım dedi sonra bizim tartışmalar sonucu yaza yapalım borcun altına girdim ben dedi. Ev kuruyor da , Para yok dedi bende tamam dedim. Ayrıca dedim ki sen olmasaydın evlilik düşünmüyordum dedim oda dedi ki düşünmüyordun neden sözlendin önceden dedi Bu çok ZORUMA GİTTİ ağladım yüzüme vurulmuş hissettim
4- bana diyor ki pazarlık yapma evlenince ben nereye sen oraya aileni tabii göreceksin ben buna karşı mı çıkacağım dedi. ama ben ne kadar dersem o evden çıkıyorsun artık dedi.
Bunların hepsi kafamı karıştırdı çok yüzyğze gelicez iki gün sonra bir yandan iyi insan diyorum, bir yandan bunlar kafamı karışıyor siz olsaydınız ne yapardınız teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Derhal ayrıl. O kadar diyorum sana.

Izin almalar, efendime söyleyeyim çok iyi bir adamım ayağına yatmak için "aileni tabi göreceksin" lafları.

Bedelli yaptı diye saçma sapan tripler.

Konu sahibi sende de sorun var. Izin alma filan ne oluyor? Sen çocuk musun?

Az mağrur olun. Dik olun. Minnetsiz olun. Bu nedir ya?

Sevgili Hayatsever,

Bu cocuk olmaz da başkası olursa bu tarz problemleri yine yaşayacağını düşünüyorum.

Neden?

"Sen beni kardeşime göndermeyecek misin" diye bir soru ancak anne babaya sorulabilir. Bir sevgiliye, bir eşe ,bir arkadaşa sorulamaz. Siz kardeşinizle görüşmek için kimseden izin almayacaksınız.

"Sözlendiğim yüzüme vuruldu" Bir şeyin yüzünüze vurulması için "kötü" olması gerekir. Sözlenmek asla kötü bir şey değildir. Siz bunun kötü birşey olduğu fikrinden çıkmalısınız.

Muhafazakar veya dinsel kesimden mi bu arkadaşın aile yapısı? Uyum yok cocukta seni cok yıpratır ve lafları çok sinsi sözlülük konusundaki lafı. Emin ol artarak devam edecek bu saygısızlıkları değmez hayat kısa ben olsam bu kişi gbsi ile evlilik zindan olur der dönerim kendi yoluma yine de karar senin tabi.

Bariz sorunlu bunca laftan sonra uzaklaş,baksana ailenle kaynaşmıyor,
O zaman düşünüyormuşsun sözlenmişsin sonradan vazgeçebilirsin ,
Adam yaralayıcı konuşuyor

Dertleşmek, akıl almak için bana gelen arkadaşlarıma sadece şunu söylerim. "Aklında en ufak soru işareti, içinde en ufak şüphe varsa bu yıla çıkma." Çünkü evlilik bir kumar değildir. Ondan önceki hayatınız kimseyi ilgilendirmez. Siz o anları yaşarken varlığınızdan bile haberdar olmayan bir insanın sizin hayatınızı yargılamaya hakkı yok. İma karşısında güçsüz durmayın lütfen. Karşınızdaki insanı biz tanımıyoruz tabi ki buna karar verecek olan sizsiniz. Ama anladığım kadarıyla emin değilsiniz siz de. Son olarak ailenizi görme meselesi bir başkasının keyfine, vereceği hükme bağlı bir şey olmamalı. Daha doğrusu hiçbir şey olmamalı. İnsanlar birbirini tamamlayıp desteklemeli ilişkilerde. Birbiri üzerinde "hak" sahibi olmamalı. Hakkınızda hayırlısı olur umarım.

Sözlendiğiniz yüzünüze vurulmamış, çok mantıklı bir soru sormuş. Moda diye sözlenmediniz sonuçta, evliliğe adım atma değil mi söz ve nişan?
"ben ne kadar dersem" kısmına takılmalısınız, önemli olan orası.

Evet onu dedi ben adil olur senin ailene benim aileme gitmek dedim o da dedi ki buna taktı pazarlık yapıyorsun o evden çıkıyorsun ben nereye sen oraya dedi.. Bakarız dedi

Muhafazakar veya dinsel kesimden mi bu arkadaşın aile yapısı? Uyum yok cocukta seni cok yıpratır ve lafları çok sinsi sözlülük konusundaki lafı. Emin ol artarak devam edecek bu saygısızlıkları değmez hayat kısa ben olsam bu kişi gbsi ile evlilik zindan olur der dönerim kendi yoluma yine de karar senin tabi.

Evet düğünleri mesela ayrı yapılır kadın erkek öğrendiğim kadarıyla.. Anneme ana der annem bu lafına damadım çok iyi diyor. Bazı hareketleri iyi bazen şu lafları bilmiyorum kafamı kurcalayan seyler var

3- biz nişanı ocakta yaparız kendimi toparlarım dedi sonra bizim tartışmalar sonucu yaza yapalım borcun altına girdim ben dedi. Ev kuruyor da , Para yok dedi bende tamam dedim. Ayrıca dedim ki sen olmasaydın evlilik düşünmüyordum dedim oda dedi ki düşünmüyordun neden sözlendin önceden dedi Bu çok ZORUMA GİTTİ ağladım yüzüme vurulmuş hissettim

Yüzünüze mi vurmuş? Evet. Ama adam bi yerde haklı. Evlilik düşünmeyen insan sözlenmezdi de. Diğer konuşmalarınız zaten çocukça.

Sevgili Hayatsever,

Bu cocuk olmaz da başkası olursa bu tarz problemleri yine yaşayacağını düşünüyorum.

Neden?

"Sen beni kardeşime göndermeyecek misin" diye bir soru ancak anne babaya sorulabilir. Bir sevgiliye, bir eşe ,bir arkadaşa sorulamaz. Siz kardeşinizle görüşmek için kimseden izin almayacaksınız.

"Sözlendiğim yüzüme vuruldu" Bir şeyin yüzünüze vurulması için "kötü" olması gerekir. Sözlenmek asla kötü bir şey değildir. Siz bunun kötü birşey olduğu fikrinden çıkmalısınız.

Şu yüzden takıldı da sordum buluştuk biraz konusyor hep telle ilgilendi kardeşimin bile dikkatini çekti bende yok sana öyle gelmiş dedim geçiştirdim, bne nereye sen oraya deyince sen kardeşimle buluşmamız da böyle yapmıştın sen gelmez isen beni de mi göndemreyeceksin dedim daha var bunları sonra konusırız dedi

“ Ama ben ne kadar dersem” mi 🙄🙄🙄

Bu lafı özellikle iyi düşünmeli..
Cidden burada narsisizm de var hükmetme de var faşizm de var korkunç bir cümle hele bu devirde!
Evet düğünleri mesela ayrı yapılır kadın erkek öğrendiğim kadarıyla.. Anneme ana der annem bu lafına damadım çok iyi diyor. Bazı hareketleri iyi bazen şu lafları bilmiyorum kafamı kurcalayan seyler var
Uzak durmanda fayda var yine de sen bilirsin. Haremlik selamlıklar senin ailenle uyumu ne durumda gelenek görgü vb? Kardeşinin ve nişanlısının yanında ezilmiş hissettim onu sebep? İşte tüm bunlar aile yapısından uyumlu birini bul bence bu kişi bi öyle bi böyle davranıp senin beynini yorar. Bi kere o cumle varya çok düşün o cumleyi ben ne dersem o evlilik sonrası o cumlede ben buradan irkildim ya

Back