• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev istiyorum:(

4aylık evliyim kızlar.başta yaptığım cahillikle eşimin ailesiyle yaşamayı kabul ettim..düğün sabahı dank etti kafama be nasıl bu hataya düştüm diye..ama geri dönüşü yok olan oldu b,iliyorum..4 ay içinde bayağa şeyler yaşadım..sinir krizleri falan...ama yinede halime acıyıpta tamam ayıralım sizi diyen olmadı..eşim burda para biriktirip ev alıp çıkmak derdinde..baze yollar sunuyorum kabul etmiyor..asla kiraya çıkmam diyor kaç kere kavga ettik...baştan konuştuk bunları diyor..ama benim hayatım bitimş durumda .özel hayat yok,banyo ,uyku,gezme herşey sorun..hizmetçilik sadece bu evlilik..okadar çok pişmanım ki ..bu ev bana batıyor artık bende onlara batıyorum biliyorum ama sabret diyor eşim daha şimdidien sabrım bitti..kayınpederden çeiniyorm kaynanayla anlaşamıyorm görümce evleneli 1hafta oldu o da kocasıyla herakşam burda. gece wc ye giderken üstümü giyiniorum sora uykum kaçıyor ,acıkıyorum istediğim gibi dolabı açıp yiyemiyorum baba evimdeki gibi gezmeye gitsem acaba şu ne der bu neder allahım yardım et daha neler neler...ben yeni gelinim güya hizmetçilikten başka bi işe yaramıyorum...biara eşimi ikna ettim yaza kredi çekip ev alcaktık kirada 1sene falan durcaktı biz geçecektik ..şimdi ondan da caydı...neymiş biriktirecekmiş..ama hani parayla .maaşı allah izin verirse ocakta 1100 olcak..malesef beni çalıştırtmıyor..zarzor ikna ettim oyalıyor güvenli yer olacak falan filan diyor..ben çalışsam hem evden uzalaşcam hem daha hızlı biriktircem ama öyle bi iş arıyoki asla bulunmayacak..saçmalıyor işte..napcamı şaştım kızlar nolusunuz bana yol gösterin ..eve hiç ısnamıyorm .kaynanamın eşyalarına geldim asla yeni bişey almadılar bana...gelde ısın eve.bana ait hiçbişe yok bu evde..ben çok çıkmaza girdim eşim beni anlamıyor artık yapayalnız kaldım.ailemde sabret diyor anca..ama sabredemiyorum.başta bi hataydı ama nersesinden dönersem kardır sinir hastasıs oldum 4 ayda ilaçsız duramıyorum...bana bi akıl verin..herkez bana acıyor sanki hor gören bile oldu beraber oturuyorum diye..artık kimseyle görüşmeme kararı aldım oyzüen..yeni gelin evi görsem içim yanıyor...eve kapattım kendimi ..hapisteyim resmen ve gün sayıyorum çıkmak için:(

Kendim yazmısim gbi hissettim.bende kaynanamla
oturuyordum o eve adım attım ben ne yaptım
dedim.3 ay oturdum agladim hep.gece vc gdrken
gyinir cıkardım.karnım acıkırdi gece
yiyemezdim.Dısarı cıksk laf olurdu.ozenirdim herkese.her gece aglıyodum.ama ikna ettim zar zor.agladım zırladım.olmuyo dedim.bende bide
gorumce vardı.ne yap et cık.hep diyolar olmaz.
simdi kendi evimin kralicesym.benimde
gozum karaydı ama yaptm.konuyu gorunce
dayanamadım telden yazdım.neyap et
çık hayatnı zehr etme arkadasım!

aldatma yok şiddet yok neden ahh vahh çok zor tüh tüh çok üzüldüm diyoruz anlamıyorum
aynı eve gelin gitmeyi kabul edip üstüne de peki kocacım çalışmam etmem diyorsunuz

sonra da öldüm bittim çok kötüyüm
eşinizin yerinde olsam bende çıkmam ayrı eve

1100 maaş ile nasıl geçineceksiniz ki
bulunduğunuz yerdeki kiraları bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde kira ve faturalara bile yetmiyor bu para

eşinizin çalışmanıza nasıl tepki vereceğini az çok biliyor olmanız gerekiyordu
neden evlilik öncesi konuşmadınız bunları

zaten 1 sene gibi kısa bi zamanda o maaşla nasıl ev satın almayı düşünüyordunuz ki
ayrı ev istiyorsanız sizin de çalışmanız şart öbür türlü geçinemezsiniz

tekrardan kv evine dönmek daha kötü bi durum o yüzden şartlarınız oluşturmadan ayrı eve çıkmayın
üzgünüm ama ayrı ev işi çok zor gözüküyor bu durumda

aldatma yok şiddet yok neden ahh vahh çok zor tüh tüh çok üzüldüm diyoruz anlamıyorum
aynı eve gelin gitmeyi kabul edip üstüne de peki kocacım çalışmam etmem diyorsunuz

bulunduğunuz yerdeki kiraları bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde kira ve faturalara bile yetmiyor bu para

zaten 1 sene gibi kısa bi zamanda o maaşla nasıl ev satın almayı düşünüyordunuz ki

tekrardan kv evine dönmek daha kötü bi durum o yüzden şartlarınız oluşturmadan ayrı eve çıkmayın

aslında arkadaş çalışmak istiyor ama eşi izin vermiyor.

Bir erkek neden eşini calıstırmak istemez, en baş sebep ya ondan cok kazanırsan, bu duygusal sebep birde klasik erkek kıskançlığı vardır, ya eşime biri asılırsa yada aklına biri girerse. İşde burada erkek milletinin aşşağılık kompleksi devreye girer. Komplekslerin çeşitleri vardır , parasal (duygusal), fiziksel ve cinsel. Öncelikle her erkek ya daha iyi paralı bi erkek eşime dadanırsa korkusu olur.
En zengin erkek bile olsa bu sefer ya benden yakışıklı birini bulursa, paralı ve yakışıklı ise ki bu seferde cinsel acıdan zayıf olabilir
(ki kadın bunu belkide hic düşünmez) ama erkeklerin aklı %99,9 bel altı tarafından yönetildiğinden, ya eşimi biri kandırır ve ya benden
daha iyi şey yaparsa şeklinde öküz altında buzağıyı bırak traktör altı deve durumuna getirir erkek denen takıntılı, kasıntılı canlı varlık.
Yani sen tek basına dükkan bile acsan, ya yan dükkanlardan birinde yakışıklı bir komsusu varsa, agrı dağına dükkan acsan ya yakışıklı
bir dagcı denk gelirse noktaya kadar kıskanan erkek gördüm cevremde. Hani teknolojik olarak mumkun olsa bacak aramıza hareket dedektörü ve mikro kamera koyup izleyecekler. Bir erkek istedigi kadar yakışıklı yada zengin olsun kaybetme korkusunu yaşar cunku daha iyisi daima olacakdır. Ama normalde kadın erkege yeterince guven verirse erkek ipi daha gevşek bırakır. Bu gevşeklik oranı erkeginde okumuşluk ve görmüşlük katsayısı ile dogru orantılıdır. Ne kadar cahil oooooookada öküz.

Ev alma konusuna gelince, yaşadıgın cevrede ev fiyatlarını bilemiyorum, ben bir bayan olarak 3000 tl kazancım var eşimin de 4000 tl kadar, ve cocuk olmadıgından her ay 4000 tl koysak bile en erken 6-7 senede ev sahibi olabiliriz cunku cevremizde ev fiyatları 300 bin tl den baslıyor ustelik 100m2 evler. Siz 1100 tl ile ne yiyceksiniz ne iceceksinizde ev alacaksınız. Anca evinize yeter o para.
Eşinizin yaptıgı tam bir salaklık ve cahillik örnegi ve en basta dedigim gibi ya benden fazla kazanırsa Erkek olarak ne yapar ?? korkusu.

bir bakıma doğru..ama bence yaşamayan bilmez. hepimiz yanlış kararlar veriyoruz, hata yapıyoruz..

sonuca bakmak gerek şuan mutsuz ve depresif durumda.. neden kendini heba etsin ki, yazık değil mi..
kim o durumda olsa hatasını anlasa aynı düşünürdü bence.

eşi o kadar düşünseymiş çalışmasına izin vererek, parayı daha çabuk biriktirir ve huzrla evlerini alırlardı.
hala eşlerini çalıştırmayanları geri kafalı buluyorum ben. hangi çağdayız yani. (burada eşine kızıyorum tabii)

ayrıca benim çevremde gördüklerim var. aldatılmıyor, şiddet görmüyor ama psikolojik baskı da şiddetten hiç fark yok bence.

Son düzenleme:
aslında arkadaş çalışmak istiyor ama eşi izin vermiyor.

zaten aynı eve götürüpte çalışmasına karışmayan adam yok gibi
çünkü biliyor çalışırsa ayrı ev ister

maddi durumumuz kötü yaşayamayız ölürüz biteriz diyemez
zaten eşinin çalışmasına karışması bile benim için başlı başına olumsuzluk sebebi de neyse

bu arada herkez demiş ya 1100 TL ile nasıl geçinilir diye.

o kadaaar çok örnek verebilirim ki size. asgari ücretle ev geçindirenler nasıl geçindiriyorsa onlarda geçinir.

nadir bir durum değil bu, ülkemiz çok zengin değil, çok kişi daha az parayla geçiniyor

boğazlarından kısarlar, ihtiyaçlarını asgari seviyeye indirirlerse gayette geçinen çok.

cok haklisin ya bide sevgilim o kadar cok yemek seciyor ki hepsini soylesem gulersiniz hic bir sekilde et yemiyor (tavuk balik kirmizi et) biber maydonaz peynr salam sucuk valla yemiyo sadece patates yiyor bir yere yemege gttgmzde hep ya pasta tatli yiyor yada patates seviyoli seyler neden bu kadar yemek seciyo olabilir sizce canim yaa psikolojikmidir evlennce nasil katlanilir buna cokta seviyorum onu 4 yildir beraberz cddi dusunyrz

İnan eğer bağımsız bir aile olamazsanız,eşine ayrı yemek ailesine ayrı yemek yapmak zorunda kalırsın buda ayrı sıkıntı canım.Sen bence şimdi yemek konusunu düşünme bile bak internet kullanıyorsun iki tuşa basar dünya yemek tarifi çıkar sana etsiz.Bu katlanılır bir durum asıl katlanılmaz olan ailesiyle birlikte yaşarsanız o 4 yıllık sevgi bile biter.Vah ben ne yaptım diye üzülürsün.Ben evlenince hiç yemediğim şeyleri yer oldum eşim seviyor diye.Önemli olan birlikte huzurlu bir aile olabilmeniz

eşin hayat şartlarını gayet iyi biliyodur yakın zamanda ev alması mümkün değil, bence ayrı eve çıkmayıda düşünmüyo, ben böyle hissettim, anası babası yanında yatağı doldu yemi suyu veriliyo maaşıda belli niye gitmek istesin ki

Diyorum ya ayrı eve 4 ayda geçebilecek olsa
Seni aynı eve götürmezdi

Evlenmeden önce belki çabalardı ama şimdi sende tamam demişsin sofraya bi tabak daha koymuşlar, adam bu saatten sonra hiiiiç almaz o sorumluluğu

o kadaaar çok örnek verebilirim ki size. asgari ücretle ev geçindirenler nasıl geçindiriyorsa onlarda geçinir.

nadir bir durum değil bu, ülkemiz çok zengin değil, çok kişi daha az parayla geçiniyor

boğazlarından kısarlar, ihtiyaçlarını asgari seviyeye indirirlerse gayette geçinen çok.

ev almak için kredi çekecek aylık krediyide düş, yoksa evin vardır 1100 tl maaşla evet geçinilebilir

kendin teklif etmişsin yeter ki yanında olayım diye daha 4 ay olmadan vazgeçtim diyorsun..haksızsın demiyorum çoook haklısın asla ev ev üstüne olmaz alışmak zor ama malesef senin durumunda başka çare görünmüyor..

diyelim ki eşini ikna ettin 1100 tl ile kira + geçim İMKANSIZ gibi birşey iyice bunalırsınız

yapacağın iki şey var birincisi bence ayrılma umudundan vazgeç ve alışmaya bak çünkü ayrılmaya çalışıp da başaramadıkça daha çok yıpranırsın..alışabilmek için de kendine yaşam alanları yarat arkadaşlar da söylemiş o danı küçük bi ev gibi düşün sadece yatak değil minik de olsa bi oturma köşesi tv vs olsun orda vakit geçirin ..evini sevmeye benimsemeye çalış..başka yolu yok malesef

amacım sorgulamak muhalefet olmak değil ama o paradan az parayla geçinen insanlar var. ciddden var. çevrenize bir baksanız görürsünüz.
yeter ki beklentiler az olsun.

geçici çözüm olarak odalarına tv falan çok mantıklı tabii..

2915385-1_tn.jpg

120 ay vade ile 100 bin tl bile alsan aylık ödemesi 1325 tl, yani ev kredisi felan elde bi miktar sermaye yoksa coook zor

evet doğru bu düşüncede olan birisi
evliliği sorumluluk olarak gören kişi geçinir

ama ben annemin evinde oturayım kira vermeyim faturalar ortak ödensin
masraflar ikiye bölünsün karımda yanımda olsun ohh sorumluluk yok bakarım keyfime mantığında olan insanlar geçinemez

bu maaşla ev almayı düşündüğüne göre belki de ailesine para bile vermiyor olabilir

ayrı eve çıktı diyelim para yetmeyecek
birden evliliğin , evin tüm sorumluluğu kocaya ağır gelecek

bu sefer rahatlık kolay gelecek ve anne evine 2.defa dönecekler bu sefer ne olursa olsun ayrı eve çıkmaları imkansız olacak
en azından ben bu şekilde düşünüyorum
o yüzden dedim maaş yetmez diye

yoksa tabii ki herkes büyük paralar kazanmıyor

Eşinizin para biriktirdiğinden eminmisiniz?
Parası nerede duruyor onu öğrenin benim arkadaşım aynı sizin durumunuzdaydı eşi para biriktirelim ev alalım diye birlikte oturdular ama ortada para falan yokmuş hatta eşi o paranın tek kuruşunu bile eşine harcamamış tesadüfen çocuğunun doğumunda eşinin borcu olduğunu öğrenmiş elinden altınlarıda almış bankaya koyucam ver demiş onları dahi harcamış üstüne borçlanmış
eşiniz sizi oyalıyor olabilir belki hiç öyle bi niyeti de yoktur evde o oturuyor çık diyen olmayacak ileride nede o olsa o ev ona kalacak neden ev alıyım diyor olabilir

iyi de güzel arkadaşım, bunu baştan sen kabul etmişsin. eleştiriyor olmak istemiyorum ama aceleniz neydi?

adam dürüst olmuş demiş ki, aynı ev olmasın, ev alalım öyle evlenelim. siz acele etmişsiniz. belli ki adamın derdi ailesiyle oturmak değil, toparlanmak. ee siz ona fırsat vermeden hemen evliliğe girince adam da sizi ailesinin yanında oturtmuş. yani bu onun değil, sizin tercihiniz. evet, hatalar yapabiliriz. neticeye bakmak lazım ama yaptığımız hataların da neticelerini sabırla yaşamak ve bunlara katlanmak bize güç katar. ayrıca yıllar geçmemiş, daha 4. aydan kendi istediğiniz olan birşeyden vazgeçiyorsunuz.

ben adamda bir haksızlık göremedim doğrusu. çalıştırmama konusunda da çok ağır konuşan arkadaşlar var. biraz daha dikkatli olalım, kimsenin eşine hakaret etmeye hakkımız yok.

bence burada yapılacak tek şey eşini çalışmaya ikna etmen lazım. zamanla ikna olacaktır merak etme. çocuk işine gelince, ben de pkoyum ve bebek tedavisi görüyorum. üzülme, pkolularda bebek şansı yüksek. ama şu şartlarda bebek senin için uygun olmayabilir. bir de lohusa depresyonuna girersin, evladına yazık.

evet doğru bu düşüncede olan birisi
evliliği sorumluluk olarak gören kişi geçinir

ama ben annemin evinde oturayım kira vermeyim faturalar ortak ödensin
masraflar ikiye bölünsün karımda yanımda olsun ohh sorumluluk yok bakarım keyfime mantığında olan insanlar geçinemez

bu maaşla ev almayı düşündüğüne göre belki de ailesine para bile vermiyor olabilir

ayrı eve çıktı diyelim para yetmeyecek
birden evliliğin , evin tüm sorumluluğu kocaya ağır gelecek

bu sefer rahatlık kolay gelecek ve anne evine 2.defa dönecekler bu sefer ne olursa olsun ayrı eve çıkmaları imkansız olacak
en azından ben bu şekilde düşünüyorum
o yüzden dedim maaş yetmez diye

yoksa tabii ki herkes büyük paralar kazanmıyor

hımm.. evet şimdi bende şöyle düşündüm. adam bir defa sıkıya gelmek istemiyor. o açıdan haklısın elbette..

çalışmanı istemiyorum diyen bi adama peki kocacım diyen kadın aslında şunu der: kaderimi ellerine bırakıyorum, o saatten sonra o adamın insafına kalmıştır kadın, ya gül eder kadını ya kül, benim babamda anneme 1 sene birlikte oturcaz demiş olmuş 10 sene, bizim çocukluğumuzu bile hatırlamıyo

Back
X